Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
Aktív témák
-
zeee
senior tag
na addig eljutottam hogy az easybcd-vel létrehoztam az inditó menüt, de amikor az xp-t választom, hiányzik neki az ntdlr.
betettem az xp-t, a helyreállitó konzolon kéne valamit buherálni, csak ott már nem tudom milyen parancsokat kell irni. -
zeee
senior tag
sziasztok! Szeretnék egy kis segitséet kérni. Van egy win 7 rendszerem, és van egy xp rendszer is a gépen. De! Néhány hónapja feltettem az xp-t, akkor eltünt a win7, de az easyboot vcd (azt hiszem ez volt a neve, helyre állítottam, akkor volt választási lehetőség végre melyik rendszert inditsam. Majd olvasgattam a forumban, és mondták hogy a biost át kell állitani ahcp-be, ez a winyon gyorsit, ezért ujratettem a win 7-et, de akkor letöröltem a 100 mb-os patriciot, amit a rendszer hoz létre fogalmam sincs minek, gondolom ezen tárol olyan dolgokat, köztük ami ahoz is kell hogy több rendszert lehessen futtatni. Most szeretném helyreállitani az xp-t, hogy választhassam a bootképernyőn, igaz az nem megy majd ahcpi-ben, sebaj majd átkapcsolom addig a biosban, csak félek hogy elrontom vele a win7-em. Tudom az lett (lenne) volna a helyes ha felteszem az xp-ét majd a win-7-et és akkor semmi probléma, de az idő idő idő, és talán van olyqan megoldás hogy létrehozzam megint a boot menüt!
Ha valaki tud seiteni, megköszöném!
-
aXXon
őstag
Újabb problémába ütköztem.
Két Acer laptopról van szó. (az egyiken megvan a minimál telepítési hely, de ez most lényegtelen)
Az egyikhez (Aspire 3000) csak Windows Xp drivereket ad az acer.com. Van e rá esély, hogy tudok bele lelket verni, vagy felejtsem el?
A másiknál egy fokkal jobb a helyzet, ott elérhetőek a Windows Vista driverek, de azt olvastam itt a PH-n, hogy azok nem minden esetben jók Win7 alá.
Hogyan tovább? Csináljam, vagy maradjak az XP-nél?
(a válasz azért is érdekes, mert a későbbiekben még egy asztali gépre is szánom ezt az operációs rendszert, ami szintén hasonló támogatási problémával küzd)
-
aXXon
őstag
válasz
pukkancska
üzenetére
Ez egy ilyen herélt változat, ami a telepítés után elvileg csak 3giga plusz lapozófilet igényel. A gépen elvileg csak netezni fog az asszony, meg egy kis Office-t használ, netrádió, youtube és ennyi. Attól tartottam, hogy nem fogja engedni már önmagában sem a telepítést, mert úgy gondolja, hogy kicsi neki a hely.
Köszönöm a válaszod, megpróbálom.
-
aXXon
őstag
Sziasztok!
A Windows 7 Home Premium x86 (LITE) vajon feltelepül egy 8gigás partícióra? Tudom, hogy utána elég neki 3giga, de telepítés közben nem kéri, hogy 20 giga legyen? Több helyen ezt olvastam...
Köszi.
-
levior
csendes tag
Reggelt. Van egy mappam amiben van tobb ezer nemkivanatos file. Tudna vki tanacsot adni hogyan lehetne gyosran torolni oket? Ugyanis total commanderrel orakig csinalta es par szazalek ment le..
-
sereeff
aktív tag
Hello! Most raktam fel win 7-et szeretem minden oks vele CSAK! Bizonyos oldalakon van flash player animáció, lejátszó stb... na ezek nem működnek! Mi blokkolhatja? Természetesen telepitettem a legújabb flashplayert, java-t stb.. valaki vmi segítséget esetleg?
-
Laccoss
addikt
válasz
dodopek
üzenetére
Asztalon jobb egérgomb - Személyre szabás - Képernyőkímélő - Bejelentkezési képernyő elől vedd ki a pipát. Ha nincs ott pipa, akkor nem kell azzal foglalkozni.
Majd a Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - Amelyik ki van jelölve, a mellett a Séma beállításának módosítására kattintasz - Speciális energiaellátási beállítások módosítása - Jelszókérés ébresztéskorhoz Nem-et raksz.
-
dodopek
addikt
Sziazstok!
Tegnap elbarmoltam valamit a Win7emben,ami tök friss terep,mert csak 1 hete használom.
Kb 5 perc után egy win7 hátterű kép váltja fel a dolgaimat,amin ott van a fiókom,alatta, hogy zárolva,és alatta hogy felhasználóváltás.
Én állítottam el valamit?Ha igen,mit?És hol állítsam vissza?Mert eléggé zavar.
Köszi az infót előre is!
Dodo -
Killing
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ki tudja hogy milyen vírus van abban. Én ezt nem ajánlanám.

-
Rebirth II.
tag
Hm,, tök friss win7 van fenn, ugyan azokkal a programokkal mint előtte, és most tök lassan indul. Az "Üdvözöljük" szöveget 6-8mp ig látom régen meg csak 2-3 volt. Miért lehet ez?
Vírusirtó: Avast Home 5 (Indításkori Rootkie vizsgálat ki van kapcsolva)
Tűzfal: Outpost 2009 (legújabb defekkel) -
Laccoss
addikt
válasz
madstunt
üzenetére
Mely programok okozzák? Mert amit én saját tapasztalatból észrevettem, directx használatakor kapcsol ki az aero. Mplayernél ha filmet nézek, de ha átírom hogy ne directxet használjon, akkor marad az aero... Valamint filmkódolásnál, de csak WinAvi-nál ha 3gp-t kódolok.
Játéknál nem igazán figyeltem, mert nem sűrűn játszom.
-
madstunt
addikt
Kérdésem lenne: Van egy appom,nevezetesen Ableton Live 8.1 és ha elindítom kikapcsolja az Aerot a win mint sok 3D-s appnál (pl játékok egy része) és amíg le nem tiltottam a képi témákat addig nem is volt címsora az ablaknak.
Mi lehet a probléma,mi a megoldás? (gondolom egy reinstall segítene de bizonyos okokból jó lenne ha anélkül is meg lehetne oldani) -
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Hali!
Ha azt a 100mb-os partíciót egyből törlöd, akkor nőnek az esélyeid, hogy nem pakolja fel. Ennek ellenére 50%. volt olyan kütyü a kezem alatt ami nem pakolta fel, igaz a telepítés végeztével egyből felajánlotta, hogy telepítsem(persze nemet mondtam rá
)De volt olyan is, ami sajnos igen, a telepítés végeztével már ott figyel a sok "szemét"...
A puding próbája az evés alapján, 20-25 percet rászánsz, aztán kiderül a dolog...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy meg osztom Psychonaut kolléga javaslatát, lehet, hogy egyszerűbb lenne eltávolítgatni őket, mint egy újratelepítés...
Fire.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Ja, bocsi, annyira nem olvastam vissza.
a, Revo Uninstallerrel leszedném az ASUS vackait
b, torrentről leszednék egyet, és azt tolnám fel a Pendrivera, de nem a Microsoft programjával, hanem mondjuk így. Ezután pedig a legális kulcsoddal aktiválnám.SZERK: a Recovery DVD-s kérdésben nem tudok nyilatkozni, ha az nem teszi fel a kis progikat, akkor nyilván azt másold fel a pendrivera, ne egy torrenteset.
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De a recovery lemez miatt nem fogja magát telepíteni a kismillió ASUS progi? Szóval elvileg ez egy tiszta Win7? Pont emiatt akarom újratelepíteni, hogy megszabaduljak azoktól.
A boot menü amúgy nálam az F2, de az is 10percbe került, mire rájöttem
ASUS UL30VT- ről van szó egyébként
-
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Hali!
1. Ha előtelepítve vetted, akkor ott kell lenni a neti alján a COA matricának rajta a serial számmal
2. Szedd le a recovery lemezt képfájlba (kizárólag ISO-ba) és használd a általad említett cikkben is javasolt progit.
3. bootolj a pen-ről, a W7 telepítővel meg minden partíciót törölj majd hozz létre annyit és akkora méretű(eke)t, ahogy gondolod(rendszernek 20gigánál kisebbet semmiképp ne hozz létre). Ha így jársz el, akkor meg fog jelenni egy 100Megás partíció is, nem létszükséglet törölhető(én mindig törlöm)
4. Asus netiknél elég gyakran az ESC billentyűvel lehet belépni a boot menübe...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fire.
UI: Sokat segítene, ha a netbook pontos típusát is megadnád, mert akkor könnyebben tudnánk segíteni, hogy pl melyik gommbal lehet(ha lehet) bemenni a boot menübe...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Elvileg megvettem, csak az alapproblémám ez

-
Psychonaut
veterán
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Megvenni. Egyébként jogosult lennél letölteni MSDN-ről?
-
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Az egy dolog, hogy live azonosítóval be tudsz jelentkezni. Azt csak MSDNelőfizető tudja használni, vagyis letölteni.
-
Gabás
addikt
válasz
Mákos7észta
üzenetére
értelemszerűen az msdn vagy technet honlapokról
semetka: ha a program ki van engedve, akkor már nem kell külön portot nyitni
-
Mákos7észta
aktív tag
Honnan tölthetek le egy Windows 7 Home Premium MSDN verziót? A torrentes változatokat invalidnak nézi a program, amivel .iso- ból USB- ről bootolható verziót csinálnék. Szóval tiszta forrásból honnan tölthetek le szűz, aktiválatlan Home Premiumot? Előre is köszi!

Üdv.
Marci -
semetka
őstag
Hogy tudok a bitcometnek portot nyitni a windows tűzfalon?
Csak a programot tudom hozzáadni a portot nem. -
kiraly45
csendes tag
Hali!
Először próbáltam Win7 x64 HUN Professionalt. Elsősorban a Virtuális XP mód lenne érdekes, fel is tudtam telepíteni, aztán nem boldogulok tovább.
A virtuális XP-nek azért örültem előre, mert a régi HP szkenneremnek csak XP drivere van, nem megy Vista vagy Win7 alatt. Ugyanúgy a régi Technotrend TT-premium S-2300 PCI műholdvevő kártyám - régen SkyStar1 volt a neve - is csak XP alatt megy. Ennek is csak XP-s drivere van. Gondoltam, ezután nem kell 2 db operációs rendszer (XP+Vista vagy XP+Win7). Az USB-n csatlakozó szkennernek és a PCI csatolós műholdvevő kártyának is vannak driverei. A szkennerét valahogy fölraktam fönt az USB eszközöknél, de a hozzá tartozó többi programot - ami csak XP alatt telepíthető - nem hagyta telepíteni a virtuális XP a setup indításával. Sőt, nem is indult el automatikusan a telepítő. Valamilyen windows installer hibára hivatkozva nem hagyta telepíteni a szkenner programját. A PCI műholdvevő kártya viszont nekem rejtély. Lehet ennek a driverét egyáltalán telepíteni? Normál XP-nél az eszközkezelőben lehet telepíteni. A virtuális XP-n az eszközkezelőben a sárga kérdőjel alatt csupa virtuális eszköz jelenik meg, nem tudtam telepíteni a drivert.
Tudtok segíteni? Próbáltam keresni a neten, de nem találok okosat. Lehet, hogy rosszul keresek. Hogyan lehet drivereket és a hozzá tartozó programokat telepíteni a Virtuális XP-re Win7 x64 alatt? -
szakalistvan
senior tag
Üdv!Végre megcsináltam az erősítőm és most vettem észre hogy kissé torz a hang w7-en,kb 3 hete telepítettem,alaplapi Realtek 662 a hangkártya,néha pattog is,meg csörög-zörög.
A ház előlapi kimenetén fejhallgatóról is ez van,driver legújabb.
XP alatt nem csinálta
Valakinek valami ötlete?Tigi : Fütyülsz bmeg és hazudsz

-
sagit
veterán
sziasztok
a minap behányt a routerem és gondoltam ameddig gariztatják kitaláok valamit hogy a másik gépen is legyen net. Tettem az én gépembe egy hálókarit az alaplapi mellé, az alaplain kapja a gépem a netet a modemtől és hibátlanul mixik.
Azt kellene megoldani hogy a másik gép az enyémen keresztül tudjon netezni a másik hálókari segítségével...
ötlet?
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Tesóm gépére XP SP3 után Win7 Ultimate 32bit Hun-t telepítettünk.
A probléma az, hogy míg az XP alatt rendesen mentek az USB-s eszközök (nyomtató, Bluetoth, stb) addig Win7 alatt nem igazán akarnak működni se hosszabbítóval se anélkül.
A Win7 telepítésénél minden driver-t feltelepített a win egyedül a VGA-hoz raktunk fel külön drivert.Szerintetek miért nem mennek rendesen az USB-s eszközök?
Előre is köszi.

-
kozyadam
tag
igen, több partíció, de a Zene mappába felcsatolt partíció nem foglal betűjelet

tehát gyakorlatilag nem látszik
mondjuk megváltozik tőle a mappa ikonja 
csak azért kérdezem, hogy így használja-e valaki, hogy hoz-e valami változást, könnyebb fájlkezelést, vagy ilyesmi.
am a régi módszerrel sincs semmi gondom

-
kozyadam
tag
Sziasztok!
már régebb óta Win7et használok, a jelenlegi vinyómon van egy 50GBos partíció a rendszernek, a többi pedig a dolgaimnak.
Most szeretnék merevlemezt cserélni a laptopban, és az új lemezre 1 új telepítéssel költözök be
az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy ne 2 partícióm legyen, hanem csak 1, de esetleges újratelepítéskor ne vesszenek el az adataim.
arra gondoltam, hogy megint csinálok egy 50GBos elsődleges partíciót a rendszernek (mellé 10GB elsődleges egy Ubuntunak), a maradék pedig több logikai lenne, amit felcsatolok pl a Zene vagy Képek mappába. ez így járható út? van aki így használja a rendszerét?
van valami hátránya a korábbi felálláshoz képest?
-
SLYM
veterán
hogy tudom úgy feltelepíteni a windows-t, hogy a gépembe nincs se DVD, se CD olvasó? csak USB-m van

-
bobsys
veterán
-
Lenry
félisten
válasz
csimave
üzenetére
mivel csak rendszergazda módosíthatja a rendszert, és egy telepítés bizony a rendszer módosításával jár (ha más nem, akkor is legalább ír a registrybe), így aztán igen.
jelentős előrelépés az XP-hez képest, ahol minden rendszergazdamódban történt, és nem egyszer ez okozott problémákat
-
Zwiebel
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy külföldről szeretnék Windows 7 Ultimate verziót rendelni, és azt már tudom, hogy mindegyikben van magyar nyelv, viszont találtam ezt az oldalt a Google-ban, ahol azt írja, hogy részben lokalizált. Ez mit rejt magában, hogy részben lokalizált?
http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744369(WS.10).aspx
Válaszotokat előre is köszi

-
Lenry
félisten
válasz
csimave
üzenetére
kompatibilitást ne állítgass egy rendszerszintű szoftveren
legfrissebb Daemon-tools?
rendszergazdamódban indítottad a telepítőt? -
csimave
tag
Üdv!
Van egy eredeti Win 7 Ultimate-m. A Daemoon Tools nem akar elindulni.
Valami Win 2000-res marhaságot ir, próbáltam Win 2000, Xp kompatibilitási módban, de úgy se volt jó.Más megoldás? DT helyett milyen progit tegyek fel?
-
nfsu17
veterán
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Driver gond előfordulhat, de mivel új notiról van szó, így nem aggódnék nagyon emiatt. Kezdeném az x64-el és HA nagyon nem akar hozzá driver lenni (kizárt), akkor még mindig áttérhetsz x86-ra és nyugodtan hátradőlhetsz, hogy legalább megpróbáltam.
Mellegleg nekem az 5 éves konfigommal sem volt semmi gond x64-en, meg az újjal sincs.--
apollo12
64 bit oda is.

-
apollo12
veterán
heló azt szeretném megkérdezni hogy nem e lehet valahogyan megcsinálni a Windows 7 32-bit több mint 3gbramot is felismerjen pl: 4Gbram
-
nfsu17
veterán
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Ha nem akarod, hogy fölöslegesen legyen annyi ram a gépedben, akkor egyértelmű x64.
Ezen kívül van még plusz az x64-ben, de nem tudom mi.
-
NFree
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi probálkozom , majd
habár megprobálom ,mégegyszer a audio drivert , mivel csak vindows frissítés után engedte telepíterni a gyári drivert is előtte nem , s hátha most akkor boldogulok a pax-al is , meg megnézem azt a codek -et 
negyedes le van

-
Hali!
Próbáld meg azt, hogy minden csatornát letiltasz a felvételi eszközöknél illetve a lejátszásnál is(CD, Line in stb) csak a Wave(vagy aminek az SB jelöli) maradjon.
És (ha még nem próbáltad) akkor ezt a kodeket dobd fel: [link]
(Persze ami most van, azt uninstallálni)Fire.
-
Valaki tud segíteni abban, hogy kell a feladatütemezőben úgy beállítani a dolgokat, hogy időre kikapcsoljon? win7-re kellene.
-
Laccoss
addikt
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Tölts le egy Home premiumot, lehetőleg MSDN verziót, írják is a nevében... aztán azt aktiválhatod a kapot licenszkulccsal. A helyreállító lemezt meg szerintem hagyd, mert ugyanúgy felrakja az asus-os dolgokat.
90napos enterprise lenne, azt nem fogod tudni aktiválni a kulcsoddal.
-
Mákos7észta
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy laptopot, és Windows 7 Home Premiummal lett előtelepítve, de csupaszon újra szeretném rakni, mert a sok gyári ASUS program érezhetően lassítja a gépet. A problémám az, hogy hogyan tudnám teljesen letisztítani a gépet? Sajnos egy optikai meghajtó nélküli változatot kaptam, és nem tudom mit kezdhetnék a visszaállító DVD- vel
Valószínűleg USB- s telepítést fogok alkalmazni, mert a rendszer-visszaállító partíció sem működik a kézikönyv alapján (F9 a rendszerindításkor, de nem történik semmi..). A kérdésem az volna, hogy a Recovery DVD- t ha felmásolom a gépre, és azt az USB- s módszer szerint megcsinálom, az működhet, vagy töltsem le a 90 napos próbaverziót, és a géphez adott telepítőkulccsal telepítsem?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv.
Marci -
Szipi
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Pár napja váltottam Win 7-re és eddig teljesen szuper és meg vagyok elégedve vele de akadt egy kis gondom.
A 64 bites verziót használom és K-Lite codec packot (FULL, 32 bitest), akármilyen videóvágó progit használok nem tudok videótömörítést kiválasztani mert csak uncompressed jelenik meg a listában.
Xp-nél volt minden (Xvid, Divx stb...), ez mitől lehet?
(32 bites videószerkesztőt használok.) -
NFree
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem hangkari probléma mert előtte ment rendesen p45 -be , az uj lap miatt van ez s valahol össze van akadva valami tuti csak ne tudom mi a hangkari probléma lenne , akkor kodolás közben is csinálná a hülyeséget, vagy nem toom ,a lényeg ami az 1 hsz be vannak driverek eggyik sem megy nállam
-
Hali!
Jajj ezt hamarabb is írhattad volna, mármint hogy Audigy és nem az alaplapi. Régebben sokan írtak ilyen jelenségről SB kártyák esetén. Keress rá topic-ban, mert egy valag driver-t kipróbáltak, míg (ha emlékem nem csal) találtak valami működő Creative drivert W7 x64-hez...

Meg az első HSZ-ben is vannak driverek.
Fire.
-
NFree
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
(#19201) negyedes
igen azokat is cseréltem
, nem alaplapi a hangkari sb audigy van benne , de ahhoz is megkapott mindent amit lehetett s ugymond telepítések előtt és utánna is fen ált a problémaXP alatt viszont jol müködik

-
Magnat
veterán
Hi,
tudja vki, miért csinálja a W7 (x64) azt, h régebbi gamékat indítva alóla (Warcraft3, Unreal Tournament) azokat állandóan lecsukja az asztalra, csak hosszas klikkelgetés után hajlandóak full screenben maradni... pedig a W7 nem jelez kompatibilitási hibát és ezután futnak is teljesen hibátlanul... Ha Xp Sp3 kompatibilitást állítok be, akkor is.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Hardcore café
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem változott a vga driver se a progi.
)