Hirdetés
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Nehézzé teszi az új Steam eszközök kiadását a memóriapánik
- Van képe mindent kiírni a HAGiBiS SSD házának
- Vezetékmentes, hordozható és még monitor is? Erre gyűjt(ött) a VUELIM
- A Switch 2 helyett a Steam Deckre fókuszál a Borderlands 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért tűntek el a buta tévék?
Aktív témák
-
csákány.
aktív tag
válasz
Morden24
üzenetére
Igenis értettem, "Micro..." visszavonva
Amúgy nincs vele semmi bajom, csak most épp ez jött a számra.
Lehet megpróbálom a visszaállítást.
Annyi még eszembejutott, hogy rövid időre egyszer feltettem a Driver Checker nevü driver frissítő progi trial verzióját, lefrissítettem a drivereket, aztán ment le. Az okozhatta??? Nem valószínü, de azért gondoltam megkérdezem
-
Morden24
nagyúr
válasz
csákány.
üzenetére
Hát annyi, hogy nálam is be van kapcsolva az automatikus frissítés, de azért ilyen hibát még a Microfos sem csinál
Nem valószínű, és errefelé nem divat a Mikrofosozás

Amúgy gondolom azt akarod mondani, hogy állítsam vissza a tweakerprogik backupjából a dolgokat, azt oké
Ez lett volna egy lépés, bár amilyen trehányak ezek a programok sok esetben, pont olyan szarok a bacup lehetőségeik is.
Én azt mondanám, hogy ha van konkrét elképzelésed, hogy mikor működött a dolog (ha eddig nem nézted soha, úgy problémás), akkor nyomj egy rendszervisszaállítást.
Ja, és elevált parancssorba vagy powershell-be írd be, hogy sfc /scannow.
-
csákány.
aktív tag
válasz
Morden24
üzenetére
Igen módosítatlan, eredeti a WIN7. Hát annyi, hogy nálam is be van kapcsolva az automatikus frissítés, de azért ilyen hibát még a Microfos sem csinál

Most éppen az Ashampoo WinOptimizer legújabb verziója van fent, de volt rövid ideig a CCleaner is. Amúgy gondolom azt akarod mondani, hogy állítsam vissza a tweakerprogik backupjából a dolgokat, azt oké. De ezt már megcsináltam, és nincs változás, ezért is vagyok tanácstalan.
De jöhet még ötlet, ha van valakinek. -
RootRulez
félisten
válasz
Kvazár
üzenetére
Everesetben: Fájl ->Beállítások
Vista oldalsáv -> Vista oldalsáv támogatás engedélyezése
Baloldalon eggyel lejjebb mész (oldalsáv elemek) és beállítod, mik jelenjenek meg.
Eredmény:
Csak az everestnek futnia kell a háttérben hozzá. Annyi, hogy beállítod az automatikus indulást, indítási képernyőt kikapcsolod, beállítod, hogy egyből kis méretben induljon, és észre sem veszed, hogy fut...
Nekem bevált...
-
Kvazár
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
Nálam is jól meg van oldva, de azért időnként nézegettem volna, viszont ha csak + progival lehet, akkor hagyom.
De nem is ez a fő problémám, hanem az, hogy az asztali ablak kezelőm meghasal a jobb egérgomb hatására. Javítástól kezdve frissítésen át már mindent futtattam, de a probléma fenn áll.

-
csákány.
aktív tag
Lenne 1 problémám! 64 bites Win7 Ultimate-em van, és már 1 ideje észrevettem, hogy a gépre dugott usb eszközöket nem lehet kihúzás előtt rendesen eltávolítani, mert a felugró menü üres! Először nem foglalkoztam vele, de most vettem csak észre hogy az Eszközkezelőm tök üres! Mi okozhatja ezt, mi a megoldás??? Kérlek segítsetek!!!
A gép amúgy hibátlanul müködik-hasít mint állat
-
bobsys
veterán
Windows Virtual PC Windows XP Mode update:
akinek nem tamogatja a CPUja a hardwarees virtualizaciot es igy nem tudta futtatni annak jo hir, hogy ms kiadott egy frissitest amivel futtathato a virtual pc es xp mode azokon a gepeken is ami nem tamogatja a hw virtualizaciot
-
Laccoss
addikt
válasz
Kvazár
üzenetére
Köszi, de mivel gadgetről volt szó... momentán a hőmérséklet nem igazán érint, ha meleg, hát meleg, amúgy meg előtte van egy 12centis venti, szóval nem lehet túl meleg. A többit is megoldom rainmeterrel.
Csak azért írtam, én momentán nem találkoztam még olyan gadget-tel ami a vinyó hőmérsékletét kiírná, és azért mondom, hogy jobban jársz egy kis progival ami mutatja a tálcán.
-
Kvazár
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
Ha a HDD S.M.A.R.T.-ját tudja olvasni, akkor már elvileg működnie kéne. A HD sentinel is azt teszi.
Egyébként a külön progit nem tudom mire értetted a hőmérsékletnél, mert vannak olyanok, amik a cpu magonkénti hőmérsékletét, vagy a GPU hőmérsékletét is képesek kiírni.
(Nekem van ilyen, és ha kéred dobok hozzá linket is.)
De találtam olyat is ami a HDD aktivitását figyeli.
Rengetegféle van, ezért gondoltam, hátha... -
Laccoss
addikt
válasz
Kvazár
üzenetére
Tegyél fel speedfan-t. Amúgy meg szerintem nincs olyan gadget ami közvetlenül mutatja a hőmérsékletet, mivel azt ki kell olvasni valahogy, és az alap oprendszer szerintem nem képes rá, ezért különböző programok szükségesek pl. speedfan, everest. Bár én inkább mással szórakozom

-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a problémával, ha az asztalon, annak is az üres részén a jobb egérrel klikkel egyet, majd az egész ablakkezelő leáll! De ugyan ez van az intéző és annak az üres részeivel is, meg néhány mappa megnyitása után szintén leáll az ablakkezelő.
Találtam egy idevágó külföldi topicot (ill. ajánlották), de nem igazán értem, hogy mit javasolnak.
Vannak HP-s eszközeim, azok drivereit már letöröltem, és ismét újra feltelepítettem, de semmi változás.Van valakinek 5lete?
Más: Tud valaki olyan minialkalmazást ami kiírja a HDD-k hőmérsékletét.
Kifejezetten minialkalmazást keresek, és nem a HD sentinel oldalsávos kiegészítőjét szeretném használni.Thx. Sziasztok.
-
OutsideR
aktív tag
Sziasztok
Találkozott már valaki olyannal hogy a gép éjjelente automatikusan felébred Deep sleepből?
Már kikapcsoltam az auto frissítést, az ütemezett feladatokban nincs semmi éjjeli.
Nem tudom miért ébred fel állandóan... heti 7 napból kb 4x általában fél 4 után.
Biosban a wake on lan ki van kapcsolva, szóval az sem lehet. Egyedül a billentyűzetnél (g15) van beállítva az "eszköz felélesztheti a számítógépet" -
-
-
PPPoE-t hogy lehet belőni hogy automatikusan csatlakozzon?
Próbáltam úgy hogy inditopultba betettem a parancsikonját, de úgy sem jó, kézzel kell indítanom. -
matthew95(2)
senior tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Holnapra jön meg a 2 Englide hűtőm, Hd sentinelt használom, 100%-ot ír!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Elvileg a hőfoknak semmi köze sincs a kék-halálhoz.
Gyakorlatilag meg akár lehet is. Magasabb hőfok értékek alatt hamarabb hibázik az elektronika, illetve gyorsabban is öregszenek az elektromos kütyük. Próbáld meg a Hd Sentinel nevű progit felrakni és ez megmondja hogy van-e baja a vinyónak.
Egy 8cm venti már elég egy vinyónak arra hogy 10-15 fokot hűtsön rajta.
SoTL: Ha jól látom, a két hőfokot a Hd Sentinel rakta ki és ez pont a kettő között van. Szerintem a vinyók hőfokát figyeli a progi és ezt így jelzi. Igaz hogy én még ilyent nem látam eddig tőle. Próbáld ki hogy ha leállítod a progit akkor megjelenik-e? -
sputnick
tag
-
< CyberBob >
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Csak akkor, ha megáll a vinyó a túlmelegedés miatt. Viszont 50 fok felett hosszútávon károsodhat a hdd.
-
g.gergo
senior tag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Kaphatsz, de nem 54 foknál. Vagy esetleg mióta 54 fok? Mert rövid távon semmi baja nem lesz 54 foknál, de ha hónapok, évek óta így megy, előbb utóbb gond lehet belőle.
-
pzstm
titán
egy kis SP1 infó:

"For Windows Server 2008 R2, SP1 will be introducing two new desktop virtualization features: Microsoft RemoteFX and Dynamic Memory. These features are designed to meet the increasing needs of our customers as they utilize virtualization in their environments with Windows Server 2008 R2. You can read more about RemoteFX and Dynamic Memory on the Windows Server Division WebLog.For Windows 7, SP1 includes only minor updates, among which are previous updates that are already delivered through Windows Update. SP1 for Windows 7 will, however, deliver an updated Remote Desktop client that takes advantage of RemoteFX introduced in the server-side with SP1 for Windows Server 2008 R2."
-
Debilon
addikt
válasz
matthew95(2)
üzenetére
54 fok nem biztos.. nekem van egy 40-es PATA Maxtorom, az nyáron volt hogy 58 volt, főleg defrag alatt
és nem okozott kékhalált -
matthew95(2)
senior tag
Helló! Érdeklődnék, hogy sztetek kaphatok-e azért kékhalált, ha a winchesterem túlmelegszik(54C)?
-
Debilon
addikt
hali!
csak egy kis kérdés..
ha ezt:
[link]megrendelem amazon.co.uk-ról, akkor ez "dobozos"-nak felel meg, vagy oem-nek?
mert ha jól értem, akkor ez "full" ennyiért tuti jó ár lenne..
a másik kérdés, hogy ezt módosíthatom-e/van-e rá lehetőség hogy magyar nyelvűvé varázsoljam? -
benczeb
aktív tag
Sziasztok,
Nekem a licenszelessel kapcsolatban van kerdesem. Mitol fugg, h full v upgrade verziot kell-e vennem. OEM Vistaval vettem egy sony notebookot 1,5 evvel ezelott. Ebben az esetben van lehetoseg upgrade-re?
Kerlek, privatban valaszoljatok, ha lehetseges, sajnos nincs lehetosegem elerni a ph oldalait.
thx
-
maflame
aktív tag
Sziasztok, elég fura problémám akadt!
Drivert akartam cserélni (Catalyst) és a telepítéskezelő nem hajlandó törölni a meghajtót.
Rákattintok az "eltávolítás"-ra és egyszerűen kilép.
Róbáltam a "telepítést" is de arra sincs semmi reakció. Olyankor azt írja ki, hogy
"Catalyst telepítéskezelő motor nem elérhető"
Azt is próbáltam aztán már, hogy a driversweeper-rel leszedtem minden ati-s dolgot, a registry-t is kipucoltam, ez után nem volt már meghajtó, de újat továbbra se tudtam telepíteni.
rendszer visszaállítás volt ezután de a probléma megmaradt.
Amúgy meg minden rendben működik ezen kívül.
Tud esetleg valaki megoldást erre a dologra? ..vagy nincs más hátra mint windows-t újrarakni?
-
petymeg
addikt
üdv!
a gépemen 2008 októbere óta van a vista, már elég sok progi -főleg játékok voltak felrakva-leszedve. szerintetek upgradeljem rá a 7-t vagy formatáljam és szűz hdd-re tegyem rá az új 7 oprendszert? -
Skyer
senior tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Az UAC azaz User Account Control az csak egy programfutás jogosultság figyelő. Figyelmeztetési szinteket állithatsz benne ha a vezérlőpultban a felhasználoi fiokok felügyele szövegre mész vagy a vezérlőpulton belül a keresőbe felül beirod hogy UAC akkor csak azt listázza ki. Ha nagyon zavar húzd le a csúszkáját a legaljára. Ez kikapcsolja. Nálam pl a nagy szörfözős (öregem) bennhagyja mert az activx ek telepitisét is megakadájozza mielőtt futna. (figyelmeztet). Ha van jó vírusírtód akkor sztem csak idegesítő, én a malwarebytes antimalwaret ajánlom. Kicsi és nagyon jó program (főleg ha felvan törve, mert úgy aktiválódik a védelmi modulja is, freen csak keresésre és írtásra jó.)
PS: Jónak tűnik ez a legújabb Nvidia driver. Sztem megéri feltenni. Csak ha aktiváltad az IP védelmet érdemes kilőni mert egy idő után zavaro a felugrálo BOX a. (malwarebytes)
-
Mika1227
őstag
Mi van akkor ha kikapcsolom az UAC-ot? Ez a tűzfal?
Mi van ha kikapcsolom? Ártok vele a gépnek? -
depmod
aktív tag
Arra tudtok valami okosat, hogy 1 partícióra feltelepített xp és win7 hogyan működik együtt? Nem szívesen raknám 2 partíciómat rendszerré, ezért gondoltam esetleg arra, hogy 1-en megférnének, de lehet, hogy verekedés lenne belőle

-
RootRulez
félisten
Jobb oldali gomba "tálcán" -> feladatkezelő itt a folyamatoknál meg tudod nézni mi mennyire használja a procidat (fejlécre kattintva sorba is állítja). Pontosabb infókat pedig a teljesítmény fülön, azon belül pedig az erőforrás figyelő gomb.
Bejön egy ablak Ott tudod követni, mi használja a procidat...mod:
Lehet a víruskergető keresgél a letöltött fájlban kártevők után... -
Skyer
senior tag
Sziasztok. Valakinek van valami 5lete arra vonatkozóan hogyha letöltök valamit a netről ami nagyobb fájl, akkor letöltéskor a cpu 70-90% ot mutat és beakad a rendszer. Ahogy végez visszaáll a rendes működés. Google Chrome ot használok.
-
Gorneck
legenda
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én most ittam meg egy heineken-t...csak kevés volt...

-
pzstm
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nincs semmi infóm

-
WonderCSabo
félisten
A sörözéssel mi lesz?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Laccoss
üzenetére
Nekem egy másik vinyón fent van az XP is. És gond nélkül látja a 3,5 Gb-t. Az persze más kérdés hogy mit kezd az ember a 2Gb/alkalmazás korláttal például.

Viszont szerintem 64 bites OS esetén se nagyon vesz észre az ember semmit se 3 ---> 4 Gb-re való bővítésnél. Itt én inkább azt mérlegelném hogy és miként futnak a memók dual vagy trial channel-ben. Mert ezen sebességben akár többet is bukhatunk, mint nyerhetünk + 1Gb-vel. -
Laccoss
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ezzel ugyan tisztában vagyok, és egyet is értek hogy 3gbról 4re bővíteni ez esetben (32bites windowshoz) felesleges.
Idézet innen: [link]
"x86 és x64 közti mérlegelés: Ha bármi módon túlnyúlik a rendszerben található memóriamennyiség 3Gb-on (RAM + VRAM + egyéb), akkor már 64-bites Windowsban gondolkodjunk. A 32-bites is elcímez ugyan 4Gb-ig, de sok más korlátozás miatt már a 3Gb-ot sem tudjuk kellőképpen kiaknázni a 32-bites OS-ekkel.
Egyetlen érv a 32-bit mellett, hogy kevesebb helyet foglal, és esetenként kevesebb memóriát foglal le a rendszernek, ami jól jöhet, ha 2Gb, vagy annál kevesebb RAM van a gépben. De a Windows 7 eleve memóriatakarékos, úgyhogy ezen se ágálljunk, akár 1Gb RAM-al is telepíthetünk 64-bites Windowst, hátha jól jön még az valamire." -
Arnold2
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Az eggyel lentebbi opció az csupán arra szolgál, hogy ne sötétedjen el a képernyő. Nem akarom teljesen le venni, de nem tudom hogy másnál mi a default.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Laccoss
üzenetére
32bites windows nem tudja kihasználni a 4Gbot, mivel csak 3at lát.
Jó. De ez így ahogy leírtad nem igaz.
Mert ha beraksz a gépbe PL. egy 4Mb PCI-os vga-t, akkor 4Mb híján a géped látni fogja mind a 4Gb-t. Értelme viszont nem sok van 3Gb-ról 4Gb-re váltani.
És távol álljon tőlem hogy bárkit kioktassak.
vbbb: Nekem ami nagyon sokk memóriát szokott megenni az a szkannelés. Egy 1200 dpi kép 2Gb lazán befal, főleg ha még módosítasz is rajta egy két dolgot. -
Laccoss
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
3 és 4 Gb ramról volt szó, szóval ne tessék okítani.
-
rollaz
tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Köszönöm, de közben megoldottam. Úgy látszik nem elég, ha a C:\User\[User name] mappán csak a saját user-nek van jogosultsága, adtam a Rendszergazdák csoportnak is, így már felment csont nélkül. Bár lehet, hogy ez mindenki számára világos volt és csak én voltam ilyen szerencsétlen, de mentségemre szóljon alig egy hete váltottam XP-ről, a Vistát életvédelmi szempontból hanyagoltam.

-
7Heads Drago
veterán
válasz
rollaz
üzenetére
Rendszer visszaállítás egy előző időpontra?
Tomazzo: AHCI beállításokat próbáltad már?
Laccoss 16890#: 32bites windows nem tudja kihasználni a 4Gbot, mivel csak 3at lát. Ezt hol hallottad? 32 bites rendszer alatt a címezhető memória mérete pontosan 4Gb. De mivel nem csak rendszer memória van a gépben, hanem például Vga vagy hangkártyán is lehet. A látható memória ezek kivonása után lesz végleges. 3 Gb-t akkor láthat egy gép a 4Gb-ból, ha például 1Gb-os Vga kártyát használunk. De ha teszem azt , mint én is csak 512 használok, akkor a látható méret 3,5 Gb lesz.
Arnold2: Az UAC-ot nem lehet lentebb venni? Mert akkor biztos nem csinálja. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
pincehely
üzenetére
Én csak azt nem értem hogy miért pont most akadt ki a driver ha eddig fél évig semmi baja nem volt. Főleg hogy régebbi drivert is megpróbáltam feltenni de semmi, a probléma ugyanúgy fenn áll. Rendszert nem akarok telepíteni, mert ha minden igaz 7végén jön az újy alaplapom szal eleve kellene így is-úgyis.
Ráadásul amit gyárilag felrak a win7 azzal is pattog, még a realtech driver sincs fenn(bár lehet hogy azt rakja fel, annak ellenére hogy az eszközkezelő nem írja) -
pincehely
addikt
Igazad van, de a felmérésem szempontjából ez nem igazán lényeges.
Nordic: Ott driveres probléma van. Nálam a legújabb realtec driverek mind vagy pattogtak, vagy nagyon halkak voltak, és nem volt a zene dinamikus velük.
Nekem anno egy Vista driver jött be a verziószáma talán 2.33 volt. -
Nordic
Közösségépítő
Üdv!
Van egy zavaró problémám amire nem tudom a választ.
Szal adott egy Win 7Prof 64bi-es rendszer, alaplapi realtec hangkártya, meg aegy logitech x-540es rendszer. kb Egy órája a hangszórók elkezdtek ilyen pattogó ütemes hangokat kiadni, és nem tudom mi okozhatja. Volt teljes driver-reinstall, dugdosása a kábeleknek, rendszerújtraindítás, frissítés. A hangkártya és a hangszóróhibát kizártam, mert ugyanezen a gépen van egy xp is, és ott minden tökéletes. Fél óra zenehallgatás után sincs semmi gond, semmi pattogás. Mivel fél éves a rendszer és végig ez a driver(a win7 szerint a legfrissebb) van/volt fenn a driverre sem gyanakszom, viszont a probléma a küszködések után is még mindig fenn áll. Valaki tud valamit tanácsolni, hogy még mit ellenőrizzek le? Már az őrületbe kerget egy a pattogás.
Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Háztartási gépek
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Arc Raiders
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Apple Watch Series 10 42mm Jet Black 96% (1év Garancia)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i5-10310U - Garancia, Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy nincs vele semmi bajom, csak most épp ez jött a számra.