Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
Laccoss
addikt
-
Atos23
senior tag
Hello Halló

Én is segítséget szeretnék kérni.
Régen, főleg XP alatt használtam a hálózati meghajtó csatlakoztatásakor azt a lehetőséget, hogy intézőben jobb klikkeltem a hálózati eszközökön, és a SZÁMÍTÓGÉPEK KERESÉSE funkciót választottam.
Viszont most adott egy NAS, 192.168.0.171, és sehol nem találok a Win7 alatt olyan lehetőséget, hogy rá tudjak keresni erre a gépre IP alapján.
Hogy lehet IP alapján keresni Windows 7 alatt?
Köszi!
-
Dimitryj
aktív tag
Az lenne a gondom hogy a gépen egy ideje vacakol, néha megáll és vagy 1 percig nem tudok csinálni semmit. (kb 4-5 napja) nézem event logot és tele van atapi errorokkal amik után mindíg leáll majd újraindul a valamilyen szolgáltatás.
Lehet ez szoftver hiba vagy a vinyóm elektronikája adja meg magát? (nem lehetetlen mivel több mint 1 év üzemidőt élt eddig túl
) esetleg valami rondaság megette a gépem. -
Laccoss
addikt
válasz
c41r0^
üzenetére
Ahol vannak a lejátszóeszközök, ott az üres területre nyomsz egy jobb egérgombot, és letiltott eszközök megjelenítését bepipálod akkor sem mutatja?
varga.balazs: Fekete képernyő, de tudod használni? Tehát tálca stb van? Ha nincs, akkor ha tv kimenet, vagy másik vga kimenet van a laptopon arra rádugni egy tv/monitort-t hogy nem e oda nyomja át a képet.
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Ma telepítettem win7 frissítéseket és feltelepült valami böngésző választó marhaság és kirakta magát az asztalra.
Honnan kell törölni ezt a progit?Köszi!
-
troly
tag
Sziasztok!
Egy ideje gondok vannak a core i7-es konfigommal még mindig.
Memória csere volt CL7-es corsair-re a Kingston után.Az UD5-ös lapomban most már jó majdnem a cucc akivéve hogy pár nap után a win7 kiírja hogy 6GB helyett csak 5,5 látható vagy ilyesmi már a feszeket is néztem de nem tudom miért van ez.Az alaplapom pesten van mert volt másik hibája is.Jelenleg a boltból kaptam egy i5 650-es proci és egy p55-ös lapot.
de ebben is ugyan ezt csinálja a memóriáimból beledobtam kettőt és két nap után jelzi a windows hogy 4Gb helett csak 3,5 látható.
A memtest 30 percig futott semmi.Már azon vagyok hogy a gigabyte lapok szarok vagy ennyire nincsen szerencsém amit kapok a boltból
Már csak itt bennetek bizom hogy valakinek van ötlete mit csináljak.a memoriákra is már ráfizettem és nincsen nagyon pénzem vásárolgatni.Az a furcsa hogy két konfiggal is szivok.
Ugyan ugy.Már naponta 2 órát olvasom a forumokat itt és mindent igyekszek kiprobálni.
Előre is bocs a hosszú írásért.

-
Protezis
őstag
válasz
varga.balazs
üzenetére
Használok, de tegnap este pont úgy raktam le a gépet, hogy semmi nem volt rádugva. Mindössze áram alatt volt.
-
Protezis
őstag
Tegnap hajnalban, ma 6.00-kor bekapcsolt a laptopom szundiból. Lehet, hogy ütemezett feladat? Vagy mi? Se a laptopom, se én nem szeretek felkelni hajnalok hajnalán.
-
Jamboo529
senior tag
Hi!
A következő gondom támadt, és szeretnék rá megoldást találni:
A gépen Win 7 (64) op rendszer van, a hálózati kártya az alaplapi (Gigabyte p35-ds3).
UPC net 30mbit, valamint egy TP-link TL-WR542G routerrel van egy hálózatba kötve a gépem, és egy media player. (fix ip címekkel)
A gond az, hogy olykor indításkor a gép hibát jelez, nem talál hálózatot. (sárga háromszög felkiáltójellel)
Sok mindent kipróbáltam már - router áramtalanítás, reboot, gyári beállítások visszaállítása, ugyanez a upc modemjével egyszerre mindkettő külön-külön stb. megoldás nuku.
A probléma egyébként szerintem a win7-el van, mert a routerre kötött media player a probléma jelentkezésekor is le tudja játszani a youtube videókat, tehát ő ki tud menni a netre.Eddig egy megoldást találtam: Restartolom a gépet, a következő indításkor általában már jó a net.
Szeretnék valami olyan megoldást, amitől nem jön elő ez a probléma többet.
Előre is köszi! -
David89
tag
helló!
azt hol tudom beállítani, ha az asztalon szépen elrendeztem az ikonjaimat, azok úgy maradjanak? minden újraindításnál összekuszálódik

-
varga.balazs
aktív tag
sziasztok! nagyon kezd idegesíteni a laptopom. a múltkor írtam, h a win7 az én fiókomba nem jelentkezett be, csak fekete képernyő. na azóta újraraktam, jó volt minden...és most megint ezt csinálja
pedig direkt semmit se tettem rá, csak msnezésre meg netezésre használtam...kezd gyanus lenni a laptop...elég gáz. valaki észlelt már ilyen problémát? -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
És még annyit, hogy más ADI drivert is kipróbálhatsz, pl az ADI 1988-ast, van rá esély, hogy azzal is jó lesz.
Fire.
-
válasz
c41r0^
üzenetére
Hali!
Konkrétan nem tudok olyan drivert, ami biztosan segít, de azért 1 linket adhatok
Ez az Asus FTP-je, nézz körül, talán valamelyik jó lesz...
Fire.
-
ptoma
tag
Hali
Találkoztatok már olyan hibával hogy gigabyte 785 alaplap lg 22ns50 satas dvd íróm és telepíteném fel a W7 prof 64bites verzióját és kér driver-t hozzá, ezt meg hogyan lehet leszedni
legfrissebb fw sata kábel ide módban
Ötletek? -
c41r0^
őstag
reménytelenségemben megpróbálok itt kérdezni
adott egy ASUS P4P800-VM lap, rajta egy Soundmax ADI1980 hangkodek, Win7 x86 32 bit Ultimate oprendszerrel (MSDNAA), hivatalos Win7 driver nincs a hangchiphez, de XP-s és Vista-s van, azt hittem, hogy a Vista-ssal nem lesz gond, lévén a WDM ugyanaz
sajnos sehogyan sem sikerül olyan drivert feltenni, ami analógon szólaltatná meg a kodeket, a WinUpdate magától megtalálja az eszközt és telepíti a drivert, de csak digitális (SPDIF) kimeneteket érzékel, analóg nincs, azaz a lejátszóeszközök között csak a digitális látható, hiába uncheckelem ki az AC3 és LPCM pipát, az analóg része nem szólal meg, mivel ez nem is látszik a lejátszóeszközök közt
azt tudom, hogy a Win7 és a Vista elsődlegesen a hangkodek digitális kimenetét állítja defaultra, de most pont az a baj, hogy analóg meg nincs a listában
3 órán át kutattam a netet, kipróbáltam már legalább 5 drivert, próbáltam XP-s drivert kompatibilitási módban, Vistásat is, próbáltam nem setuppal, hanem az eszközkezelőből frissíteni a drivereket, sőt minden driverben ezen kívül .inf és .cfg fájlt is szerkesztettem (hardverazonosítót beleírtam, mert valakinek régebben ez bejött ADI1888 kodeknél), sok fórum thread-et elolvastam, de mindhiába
valami ötlet?
-
Zsolt88
csendes tag
válasz
pincehely
üzenetére
Elméletileg rosszkor volt rossz helyen? Mert éppen ftp servert állítottam be.Jelenpillanatban van még a lakásban adsl internet is azzal is próbálkoztam, de azzal is a semmi volt. Egyszerűen nem látni a vezeték nélküli kapcsolatom. Mivel a router kb 3 hetes, akkor vigyem vissza?
-
Zsolt88
csendes tag
Üdv!
Win 7 ultimate oprendszerem van. Digi kábel tv, wifin keresztül jön.(Tp-link tl-wr741nd)
Illetve jött.
Ma próbáltam a FileZilla Ftp Server-t beállítani. Menet közben bekellett lépnem a router beállításba, de a böngészőbe beírt eddig jó íp címre nem jött elő a beállítás funkció. Internett kapcsolat volt. Router restart, na azóta nem is látja a vezeték nélküli hálózatom. A házban a többi wifit látja. A gépen van 2 winyó külön külön oprendszer. Azok sem látják. Van egy laptop, az sem látja. Ha a routert kihagyom és a gépbe dugom a vezetéket akkor van nett.
Kérem a segítségeteket. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok Win7-sek!
Egy problémával állok szemben. WIndows 7 van a gépemen. Több felhasználó van. Egy Rendszergazda, és a többi felhasználó. Mivel minél később szeretném szétbarmolni a rendszert ezért létrehoztam magamnak egy általános jogú felhasználót. Egy kis baj viszont van vele. Mikor bejelentkezik akkor két hálózatot ismer fel. Egy otthonit és egy nyilvánosat. Az otthonira azt írja hogy Internetelérés, a nyilvánosra pedig hogy nincs internet-hozzáférés. Ha fogom és letiltom a hálókártyát, akkor a következő bejelentkezésig minden rendben is lesz. Már raktam fel régebbi és újabb drivert is, de egyik sem segített. Hálókártyám: Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller. Router mögül vagyok melynek típusa: TP-LINK WR5424G. A legfrissebb Firmwaret felraktam rá hátha segít de nem ez történt. Ha csak simán Router nélkül közvetlenül dugom a gépet a modemre, akkor minden működik. A gépen a Home Premium teljesít szolgálatot.
Mi lehet a baja?
-
válasz
netboy
üzenetére
Hali!
Bug Check Codes
Itt nincs olyan hogy "W7"-hez, XP/Vista esetén is ugyanazt jelenti, ugyanarra a "hibára" utal.
Fire.
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem Asus ul20a notebookot. Win7-ből 32 vagy 64 bite verziót tegyem fel? (Prof)
Köszi -
válasz
COLORBAR
üzenetére
A 4 magos gépre: Szerintem szedd szét, és mindnet jól dugj össze. Hátha az a baj.
Ha megcsináltad és úgy is olyan rossz, akkor próbálj meg egy bios frissítést. Hátha a 4 mag nem tetszik azzal a bios-sal.
Ha ezek után is csinálja, akkor még tápra gyanakodnék. Lehet hogy kicsi neki, vagy egyszerre sokat vesz fel, és azért csinál ilyen problémákat. -
BK87
senior tag
16437-re valaki?
-
COLORBAR
tag
Sziasztok!
2problémám is lenne.
Az egyik,hogy vettem egy bluetooth adaptert (MSI star key 3) és minden oké is vele,felmegy a blusoleil ,tudok is pl képet küldeni a gépre,de hogy a gépről hogy kell a telefonomra küldeni arra nemtok rájönni.
A képen jobb klikk és küldés után azt irja válasszam ki,hogy hová akarom küldeni,de ott megfagy a dolog,illetve nemtörténik semmi és nem is lehet csinálni semmi
Pedig a telefon már párosítva van a géppel elvileg
Mindegyiknél bekapcsolva a láthatóság stb.
Ötlet?A másik egy elég fura dolog.
Kölcsönben van nálam egy 4magos,elég új gép és néha egyszerűen leáll,de úgy,mintha kihúznám a konnektorból.
Egy darabig nem is engedi újra bekapcsolni,illetve beindul,majd 2mp-re rá,ismét leáll.
Várok picit és mintha mise történt volna,megint napokig semmi...
Ez mi a retek lehet?
-
Olekgsxr
tag
Helló!
Egy kérdésem lenne:
A múlt hét óta azt csinálja a gépem, hogy 2 óránként újraindul, és minden megy tovább semmi hiba nélkül.
Hardver ügyileg minden okés, azt leellenőriztem.
Kérdés, hogy szerintetek az lehetséges, hogy amivel aktiváltam a Wint azt letiltották?
És azért csinálja ezt az újraindulási mizériát?
Megjegyzem a gép még mindig aktívnak jelzi az op rendszert, de lehet hogy ez már nem jelent semmit.
Vagy esetleg valami f@sza kis vírust összeszedtem. Bár nem találtam erre utaló jeleket.
Köszi a válaszokat előre is.
Üdv! -
Morden24
nagyúr
válasz
Killer01
üzenetére
Nem.
Ugyanúgy az MS honlapjáról kell felpakolni az egyébként 3-4 havonta megjelenő DirectX frissítéseket (ez már nem dx9 frissítés, hanem en bloc dx frissítés), melyekből - mint a linken látható - jelen pillanatban a 2010 februári a legfrissebb. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Nemrég sleep módban kikapcsolt a gépem, és amikor újraindítottam, már csak úgy jelentkezett be, hogy kattintanom kellett a felhasználónevemre. Hogy lehet áttállítani, hogy ne keljen kattintani semmire bejelentkezéskor? Előre is köszi. -
szabonagyur
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Recsegés alatt azt értem h amikor belép és jön a belépő hang akkor recseg, nem a kodek hibás, a régi lesz rajta, de gondoltam hátha van vmi új, am meg mivel felismeri a win7 gyárilag így nem jön le semmi update-en, csak jó lenne ha rendes kezelőfelületes driver lenne hozzá. A poén az h csak a 2.22es jó se előtte se utána semelyik sem. Am meg alc660 a hangkártya benne

-
megema
őstag
Sziasztok!
Ma akadt egy kis problémám a Win 7-tel. Bejelentkezés után kiírta, hogy Welcome és nem tudott továbblépni. Három újraindítás után sem. Ma éjjel, amikor kikapcsoltam még minden rendben volt vele. Az utolsó dolog egy virágbolti Left 4 Dead 2 telepítés volt, amihez egy registry bejegyző fájlt is el kellett indítani. Gondolom ez kavarhatott be. Csökkentett módban indítva elindult, és visszaállítottam egy 2 nappal ezelőtti állapotra. Így megy gond nélkül.
A konkrét problémát sem tudtam egyértelműen megtalálni az Eseménynaplóban, mert a Csökkentett mód szépen teleszemetelte és a 3 normál indításból, 3 féle hibát dobott vissza. A legelső indításnál egy 7022-es azonosítójú hibát dobott (A következő szolgáltatás nem indul el: ESET Service., a másodiknál csak a "normális" hirtelen leállás duma (mivel reset kellett neki) és a harmadik indításnál egy 4-es azonosítójú hibával (Az illesztőprogram belső hibát talált az adatstruktúrájában a következőhöz: .) bővítette a naplót. Az utolsó hiba forrásánál sptd-t ír.
Tapasztalt valaki hasonlót?

-
RootRulez
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Oké hogy régi, de működik...

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hali!
Több lejátszóval is próbálkoztál, mindegyik "recseg"?
Használsz Codec-et, ha igen melyiket?
Windows Update-en sem jön le a hangkarihoz frissítés?
Az eredieti Vista-s drivereket is próbáltad, azokkal is gond van?Fire.
-
Laccoss
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Realtek oldalát nézted?
-
RootRulez
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ilyet találtam neked...
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Van egy asus f5sl típusú laptopom amihez kellenének egyes windows driverek/cuccok.
Hivatalos oldalon van a vistához driver/cucc de ha lehet inkább win7hez valót használnék, mivel azok picit régiek már. Videókártya driver van ati oldalon, nekem inkább a hanghoz kéne olyan ami működik is normálisan. HA valaki tud szóljon -
Hali!
Ha ugyanolyan az alaplap, akkor elméletileg nem fordulhatna elő, az amiről korábban írtál. Ilyen problémával 1x találkoztam, ott a lapos TPM chipje okozta a gondot, hisz az abban tárolt információk teljesen mások(egyediek), akkor is, ha két egyforma lapról beszélünk.
Szóval, ha a laposban van ilyen, akkor próbáld meg letiltani a BIOS-ban, ha lehet.
(Bár nem használja a W7 HP pl, de olvassa, érzékeli, és az ebben tárolt infók megváltozása alapján "tudja", hogy megváltozott a hardverkörnyzet)Ha ezek a dolgok nem állnak fent, akkor meg marad a telefonos segítség, gond nélkül megoldják a problémád.
Fire.
-
tjb007
nagyúr
Létrehoztam egy Otthon csoportot mert meg szerettem volna osztani egy mappát.Sikerült is.
Azonban amikor kivettem a megosztásból ez az ikon jelent meg:
Van valami mód az eltüntetésére ?
-
Tosee
őstag
válasz
netboy
üzenetére
Hali!
Nálam előfordult ilyen a régi gépemmel!
Azt tudnám javasolni, hogy frissítsd a driver-eket, majd ha van valamiféle tuning akkor azt állítsd vissza alapra, és ha utána is csinálja, akkor javaslok egy memória tesztet!
Nálam a memóriával volt a gond, az egyik modul meghibásodott! -
Gus
aktív tag
válasz
bobsys
üzenetére
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Alaplapot cseréltem egy HP notiban (mivel elromlott), és az előtelepített Win 7 szinte minden szolgáltatása letiltott állapotba került.
Nincs hang, nincs hálózat, még az eseménynapló szolgáltatás sem megy.
Elindul a Win, minden adat elérhető, de mintha valami csökkentett üzemmódban futna.
Ez is ellenőrzi a hardver összetevőket és letilt dolgokat a hardverváltozásnál, vagy mi van?
Aktíválást nem kér. Eredeti Windows és annak is mondja magát.
Előre is köszönöm a segítséget minden hozzászólónak. -
netboy
senior tag
Valakinek volt hasonló?
[
]Már feltettem újra a win 7-et de előjön néha még midig.
A másik problémám, hogy alkalmanként csak kimered a gép, egér se mozog, semmi. 2x újraindítom aztán nem jelentkezik a hiba.
Mi lehet a baj?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
virkir
veterán
Lenne gy kérdésem.
Azt hogyan lehet beállítani, hogy ha felhasználót váltok akkor ne zárja be a futó alkalmazásokat és ne bontsa a fiók netkapcsolatát.
Ha emlékeim nem csalnak már az xp is tudta ezt, de itt valamiért nem találom. -
Killer01
őstag
Egy -lehet hogy láma- kérdés: A win 7 alapból tartalmazza a dx11-et, vagy le kell hozzá tölteni? Mert felraktam az ultimate 32-es verziót, majd felpattintottam a mass effect 2-őt, ami feltolta a dx 10-et. Akkor hogy is van ez?

-
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ja hogy ja... azt mindig kifelejtem.
Az ha jól tudom, az anti-spyware része a dolognak, és akkor is van, ha simán a Defender fut a gépen. Szerintem annak a futó process-ek számától illetve a rendelkezésre álló memóriamennyiségtől is függ a teljesítménye, mert nálam pl. 50-60Mb körüli.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Úgy tudom.
pedig direkt semmit se tettem rá, csak msnezésre meg netezésre használtam...kezd gyanus lenni a laptop...elég gáz. valaki észlelt már ilyen problémát?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)