Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Blu-ray lejátszók
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Webes drivert fejleszt a Razer
Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok megvagyok lőve mert elcsesztem a windows rendszer partíciót úgy-hogy még javítani sem tudom
.Az történt,hogy az osx feltettem egy másik winyóra de használtam a lodert hozzá,nem vált be az osx.Igy ment helyére az ubuntu sajnos ö már nem tette be a grub menübe a windowst de az ubuntu alól látom és be is tudok a windows partícióra lépni.Ez után hiába akartam a grubba valahogy bele kalapálni a windowst os nem engedte,probáltam az acronisal vissza ghostolni de azt sem engedte.Így most a windowst letöröltem a telepítő dvd,hogy újra feltelepítsem meg is formáztam de nem engedte telepíteni ezt a hiba üzenettett adta:A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létre hozni vagy egy meglevőt keresni Sajnos ez egy 500Gb winyó és tele van nem nagyon tudnám megoldani,hogy újra gyalúljam az egész winyót,lenne valami más mód?Hogy mégis felrakjam a windost? -
ANT
őstag
-
bpx
őstag
válasz
RootRulez
üzenetére
írj egy batch-filet mondjuk a starcraft.exe mellé a következő tartalommal:
taskkill /f /im explorer.exe
starcraft.exe
start explorera parancsikont meg állítsd át hogy ne az exe-re hanem erre mutasson
egyébként az összes régi 8 bites (256 színű) grafikát használó játéknál (starcraft, worms 3, fallout 1-2 - bár erre van unofficial patch, stb...) ez a megoldás a fura színekre (explorer kilövése), csak így egyszerűbb mint elindítani aztán váltogatni, feladatkezelőben matatni, meg a végén kézzel elindítani újra
-
pepe1970
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Új vinyó , pontosabban mivel ebben a gépben két merevlemez van, megcserélem őket, és a hibátlanra akarom felrakni az oprendszert. Az asusék azt mondták ezt megcsinálhatom garanciavesztés nélkül. Közben egyébkénrt rájöttem, hogy kaptam hozzá win7 telepítő cd-t, szóval épp most formázom.
-
pepe1970
tag
No mivel már 20 gyenge szektornál és 88% kondíciónál tartok, kezdek arra hajlani, hogy a merevlemezzel van gond. Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudom átmenteni a rejtett particion lévő windows 7-et? A windows lemezkép készítő hibás c meghajtót jelez, és nem megy tovább.
-
Tosee
őstag
válasz
RootRulez
üzenetére
Indítsd el a játékot, tedd le a tálcára (alt+tab, vagy win gomb) majd nyisd meg a feladatkezelőt! Az explorer.exe-t állítsd, le, majd lépj vissza a játékba (alt+tab)! Ha befejezted a játékot akkor a feladatkezelőben indítsd újra az explorer.exe-t! Ez a megoldás működött Age of empires II esetében... ennél a játéknál nem 100%!
-
Borisz76
nagyúr
Elszívtam egy cigit és már 50%-nál jár.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem notin a letöltési folyamatok eszik a procit, bár fogalmam sincs miért... Bár már nem is rágódok rajta, mert felesleges. Mondjuk memóriánál ez kicsit gázosabb.. Nekem, ha bármilyen letöltési folyamat megy ~30%os procihasználat van, lövésem sincs miért.
@Borisz76: Akkor ha 64bites IE-t használsz, akkor flash-ed nem lesz, bár ha nem is használsz, akkor végülis mindegy.

-
Borisz76
nagyúr
Részletesen:
500 Gb -os Samu HDD ketté particiózva.
1. partició Win XP
2. partició Win 7Alapból a Win7 indul.
Amik alapból indulnak :
Utorrent
HDD Sentinel
Daemon Tools Lite
NetWorx
RivaTuner
Realtek HD AudioEzeket a progikat használom / használtam az XP alatt is.
Jelenleg stabil 30%-on áll a memória kihasználtsága ami kb 1100 Mb-ot jelent.
Érdekes módon bekapcsolás után nem szokott gond lenni.
Viszont ha magára hagyom a gépet kb 1-2 órara és visszaülök elé akkor jelentkezik a gond,hogy dugig van a memó.
Nem értem
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Én a 2.0 ( Build 18488 ) utorrentet használom.
Úgy tűnik,hogy az Explorer zabálja fel a memót.
A Prefetch mappát kiürítettem.
Le is esett a memhasználat 26% -ra.
De most ( 1 perce ürítettem ) már megint van benne 3 fájl.Időközben lejöttek a SÜRGŐS frissítések és most lesz egy restartom

-
Borisz76
nagyúr
-
Sanya
nagyúr
erre a kérdésre még nem mtaláltam megfelelő választ:
Hány processzort képes meghajtani ( mennyire van lisence) a windows7 ultimate-ben?
-
Borisz76
nagyúr
Üdv Minden kedves Usernek.
Pár napja dobtam fel egy angol 64 bites Win 7 Ultimate-t.
Szépen megy semmi gond DE:egy ideje azt játsza ,hogy dugig van a 4 GB memória és piszkosul belassul.
Ez mitől lehet ?
-
Tomate
veterán
Tesóm gépét teszem újra. 2 HDD-van benne. Egy 40-es és egy 200-as. A 40-esre tettem egy 32bit-es 7-est, de a 200-ason van két régi sallang telepítés, windows és egy windows.old mappa, amiket nem tudok törölni mert mindenféle engedélyre és jogosultságra lenne szükségem hozzá. Hogy tudnám kitörölni ez a 2 windows mappát?

-
cellpeti
nagyúr
Egy programnál bejelöltem a Vista Service Pack 2 kompatibilást,pedig az XP Service Pack 2 kompatibilitást akartam. Ezen tudok valahogy változtatni?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Az utolsó mondatban rosszul fogalmaztam, szóval helyesen
Attól, hogy rendszergazdaként vagy bejelentkezve, attól még nem fut minden progi automatikusan rendszergazdai joggal.Fire.
-
válasz
Mika1227
üzenetére
Hali!
W7 alatt nem lehet csak úgy automatikusan indítani progikat, ennek biztonsági-technikai okai vannak. Leggyakrabban az UAC felel az ilyen dolgokért, tehát az UAC kikapcsolásával elhárul ez a probléma(nem minden esetben), plussz szükséges lehet az adott progi rendszergazdakénti futtatásának konfigurálása.
Azonban, az UAC kikapcsolás egy nagyon fontos védelmi vonalat szüntet meg, ezért nem javaslom!!!
(Attól, hogy rendszergazdaként vagy bejelentkezve, attól még nem futtathatsz minden progit rendszergazdai joggal)Fire.
-
Mika1227
őstag
Hol kell azt beállítani, hogy ha elindul a Win7 akkor amit akarok progi is induljon ha magától nem teszi meg?
-
Ice_Man22
senior tag
Hali!Hogyan tudom megcsinalni, hogy a halozaton lehessen latni a 2 gepben megosztott konyvtarakat.Ultimatex64 es home Premium x86.
-
pincehely
addikt
válasz
cellpeti
üzenetére
Ha valami nincsen benne az msconfigban, akkor megtalálod, az indítóputban a star menüben, ha onnan törlöd, akkor nem fog elindulni.
Az msn-t mint mondták a programból tíltsd le, mert az msconfigból hiába teszed meg, hiszen az msn, minden indulásakor visszaírja magát szépen. -
Tosee
őstag
válasz
cellpeti
üzenetére
Üdv!
MSN-nél ezt magában a programban is be tudod állítani!
Eszközök -> beállítások -> bejelentkezés
Windows live messenger automtamikus indítása windowsba való bejelentkezéskor
Bejelentkezés működő internetkapcsolat esetén
Mindkettőnél távolítsd el a pipát!A többinél, ha nincs lehetőség magában a programban tiltani, akkor az msconfig ahogy már írtad!
-
RootRulez
félisten
válasz
cellpeti
üzenetére
Szia! Én ezzel a programmal szoktam bűvölni az automatikusan induló progikat
mod:
Egyszerűbb, mint a futtatásba beírni regedit, majd baloldalt kikeresed:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-t és módosítod az itt található bejegyzéseket. Sőt, sok minden itt nincs is meg, van amiért még jobban kell turkálni...
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Szeretném azt elérni,hogy az MSN, meg ilyesmik ne induljanak automatikus mikor indul a Windows? Az msconfig-val már próbálkoztam!
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani azt, hogy a hálózaton egyetlen egy mappát se osszon meg? üdvUi: Mármint arra gondolok, amit windows telepítés után automatikusan megoszt.
-
< CyberBob >
őstag
Megjött végre a böngészőválasztó frissítés, el is rejtettem gyorsan.

-
sgergi
veterán
válasz
K21_overlord
üzenetére
2Gb ram elég alá. A 20Gb üres hely viszont nem sok, ha a játékokat is oda akarod telepíteni.
-
Laccoss
addikt
válasz
K21_overlord
üzenetére
A vinyón nagyon szűken leszel, és lehetőleg arra már SEMMIT se telepíts, hanem egy másik vinyóra. 2gb memória nem problémás, még 1el is vígan szaladgál. 32bitest rakj (ha készülődsz a jövőre akkor 64bitest), és professionalt vagy home premiumot azok nem foglalnak olyan sok helyet.
-
törölt tag
válasz
K21_overlord
üzenetére
A 2GB memória elég neki, nekem még a 64 bites Win7 is teljesen jól megy 2GB RAM-mal. A 20GB HDD elég, bár nem túl sok. Egy-két program felrakása, és néhány hónap után elég gyorsan el tud fogyni a hely.
-
K21_overlord
tag
Sziasztok.
2 gb memória és a20gb hdd elég a windows7 nek? Túlnyomórészt wow ozok vagy mostanában battlefield 2 zök. Valakinek van tapasztalata ezen a téren? -
Az lenne a problémám,hogy a win7 a mappában nem csinál a képekről előnézeti képet.Belemegyek a képek mappába,de nem látom a kis képeket,így csak ikonokat látok.Így ha képet akarok keresni egyesével kell megnyitnom az összes képet.
-
Laccoss
addikt
válasz
Rederik
üzenetére
Windows-7-eltavolitasa-xp-mellol Persze úgy, hogy win7 dvd be, bebootolsz, javítás, alul parancssor, és oda írod be. Ez után elvileg már látnia kell a ghost bootlemezednek a partíciót. Ha nem látja, akkor ott valamit elrontottál.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Feltettem próbaképpen a windows 7-et, de előtte ghost-tal csinéltam image-et az xp-ről egy másik partíciómra. segítsetek kérlek, hogy miként tudok legegyszerűbben visszatérni az eredeti állapothoz.
Csak töröljem a win7-es partíciót, meg a rejetett partícióját? Mert ghost boot lemez nem látja valamiért most a partícióimat:-(
Köszönöm
-
Zolás
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
Morden24
üzenetére
Érdekes, mert nekem bétánál is volt WUs friss, mármint a def update az ellenőrizhető volt, ahogy a uccsó fullos esetén is...egyébként már sztem ti is a végleges verziót használjátok...
Microsoft Security Essentials verzió: 1.0.1961.0
A kártevőirtó ügyfél verziója: 2.1.6519.0
Motor verziója: 1.1.5502.0 -
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem a verzió ugyanaz, mint amit már feltettem pár hete, amikor megjelent a magyar.. Ha jól láttam akkor ugyanaz, azt nem értem, hogy minek telepítette megint.
Mert még mielőtt elkezdte telepíteni a frissítést, megnéztem a verziószámot, és frissítés után ugyanaz volt.. És ugyanúgy feltette, kitette az ikont az asztalra meg ilyesmi, szal nem tom..Nah most utólag belegondolva, lehet mégsem UA, lehet, hogy 1911 volt, na nem tom, bakkR, nah mindegy végülis.

Mellesleg nekem jó ideje írjkála a WU az MSE frissítéseket. Attól függetlenül, hogy magától frissítget.
Szal ettől függetlenül írkálta az update... Most ez annyiban más, hogy ha nem tölti le, akkor max mutatni fogja az Update, ha ráböx a frissítésre, legalábbis gondolom, mint a bétánál volt. Mi a ver. száma az MSE-dnek?
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Ultimate előfizetés akár 4714 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.Az történt,hogy az osx feltettem egy másik winyóra de használtam a lodert hozzá,nem vált be az osx.Igy ment helyére az ubuntu sajnos ö már nem tette be a grub menübe a windowst de az ubuntu alól látom és be is tudok a windows partícióra lépni.Ez után hiába akartam a grubba valahogy bele kalapálni a windowst os nem engedte,probáltam az acronisal vissza ghostolni de azt sem engedte.Így most a windowst letöröltem a telepítő dvd,hogy újra feltelepítsem meg is formáztam de nem engedte telepíteni ezt a hiba üzenettett adta:A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létre hozni vagy egy meglevőt keresni Sajnos ez egy 500Gb winyó és tele van nem nagyon tudnám megoldani,hogy újra gyalúljam az egész winyót,lenne valami más mód?Hogy mégis felrakjam a windost?
és belinkelem a képet róla.

Kiürítettem és minden redben volt.