Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
erommel21
csendes tag
Még egy fontos kritérium, ha nem vagyok pofátlan...

Nem terem a vinyó itthon a cserepesnövény tövében, és elég sok az az adat a D-n.
Így nem tudom azt megtenni, hogy Linux alól lementem valahova a cuccosokat, míg helyre nem pofozom a D partíciót egy formázással. -
erommel21
csendes tag
Sziasztok!
A minap kénytelen voltam újratelepíteni a Windows7 rendszerem, és alapos júzer módjára formáztam a C meghajtót, így egy frissen települt Win7-t kaptam.
Egy 300GB-os WD merevelemezem van 2 partícióra osztva. C: (rendszer) és D: (adat).
A frissen települt 7-en belépve a sajátgépbe próbálom megnyitni a D parit, és nem nyitja meg, miszerint nincs megfelelő jogosultság. [ D is not accesible - Acces is denied]
Rengeteg fontos adatom van azon a partíción, így szeretném, ha valaki, aki így járt, vagy tudja, hogy mi a teendő, az ossza meg velünk.Amiket kipróbáltam már:
- A meghajtó tulajdonságain a jogosultásgok beállítása megtörtént
- CMD-ben a takeown /f D: parancsot is lefutattam
- Használtam két partícióvisszaállító programot eredménytelenülÉs ami a legérdekesebb, hogy Totalcommanderből el tudom érni a mappákat a D-n, illetve a fájlokat, és tudom azokat futtatni, ha átmásolom a rendszerpartícióra.
Emiatt, arra gondolok, hogy a Windowsnak még mindig valami beállítás/jogosultsági baja van, amit nem fedeztem fel.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
Kecuhun
üzenetére
Hali!
Általában kellene lennie uninstallnak egy kodekhez vagy ha más nem, akkor a "Programok eltávolítása vagy módosítása" útján eltávolítható(Asztalon számítógépen duplakatt/felül Programok eltávolítása vagy módosítása/megjelenő listában kiválasztod és eltávolítás). A legbiztosabb módszer, ha az eltávolítás után egy registry takarítást is végzel, bár ez megint kényes kérdés. Erre a célra én a CCleaner-t szoktam javasolni(nem kell semmit állítani rajta), mert nálam ez még nem okozott gondot. Takarítás után gépet újraindítani és egy másik kodeket feltelepíteni. Nem tudom, hogy jelenleg milyen kodek csomagot használsz, én a K-Lite Codec Pack-ot szoktam telepíteni magamnak is, meg nagy számban máshova is, eddig nagyon ritkán okozott bármilyen problémát.
Persze, ha most ezt használod és ez okozza a bajt, akkor más kodek után kell nézni, de hogy az mi legyen, abban majd segít más...
Fire.
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, valószínű, hogy ez lehet a kínja. Hogy tudom ezt a kodeket tötölni? Lehet egyáltalán kezdeni vmit vele?

-
-
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
Újabb láma kérdésem: Hol találom az integrált kamerám alkalmazását? W7, kamera megfelelően telepítve, minden okés az eszköztelepítő szerint.
Köszi!
-
-
Kecuhun
senior tag
Erre a hibára tudja vki a megoldást?

-
Lehet, hogy már volt...
De valaki le tudná nekem írni, hogy a VUP dobozos win7 mit is takar pontosan?!
Mert láttam 28Kért bruttó HomePremiumot és ha csak ennyi és nem gáz az alkatrész csere, ergó nem oem, akkor megvenném.
Tudom, valsz ez biztos volt, de mi a különbség az egyes verziók között
?!Csak azért mert 6 havonta valami hardvert cserélek állandóan és hogy ne legyen para
! -
Digital
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Ezt megtartom B tervnek!
A megoldás: bootsect /nt60 c: /mbr volt!

-
pzstm
titán
válasz
Digital
üzenetére
Parancsolj:
Windows7 Master Boot Record javítása
-
Digital
addikt
Hali!
Valamit elcsesztem a bootszektorban

Van egy Vista, és egy Win 7 a gépen.
Easy bcd-vel elcsesztem valamit a boot szektorban, mivel bazirgáltam az MBR-t!
Indításnál "érvénytelen boot ini, majd hiányzó (telepítsem) a windows root>\system32\ntoskrnl.exe. fájlt.
Bootoltam a win 7 telepítőről, a parancssorban vagyok x:\Sources> könyvtárban
Hogyan tudnám visszahozni a win 7-em?
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem,én csak azt szeretném,hogy x perc után kikapcsoljon a kijelző,nem azt hogy aludjon vagy hibernálódjon

Közben dolgozzon csak a kis rabszolga

-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na,akkor én nagy kivétel vagyok

Igen,infrás zsinórnélkülivel használom,nem nincs mobilnetem,upc net van utp-vel,valamint igen,van beállítva kikapcsolási idő.
Most teszteltem direkt: bedugott egérrel elsötétül a kép,majd rögtön feléled,de ha kihúzom,akkor is.
Tehát úgy látszik nem az egér a hibás (meg eleve ha nem használom,akkor csökkentet módba megy az egér).Vajon hol lehet akkor a bibi?:S
ja,és alvó és hibrid mód kikapcsolva,ha ez számít.
-
válasz
Zirowe
üzenetére
Hali!
2 röhejesnek tűnő ok

1. Infrás egér van rádugva, ami önálló életet él(nem kell megmozdítani, hogy magától mocorogjon az egérkurzor)
2. Mobilnet van rádugva a gépre, de nem hosszabbítóval(bezavar a gépnek, ez látványosan meg is szok nyilvánulni, mert pl nem kattintasz sehova, ennek ellenére hol mintha bal, hol mintha jobb egérgombot(vagy a touchpad-ot) használnád...)
3. Ez már teljesen hétköznapi ok, egyszerűen le van tiltva, hogy különböző alvó módokba mehessen.
Fire.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,mitől van az,hogy ha eltelik az általam képernyőkikapcsolásra beállított idő, a képernyő elsötétül,majd rögtön feléled? (nem,nem nyúlok hozzá,hogy feléledjen
)
Tehát sosem kapcsol ki.
Rc alatt is ugyanez volt.Laptopon vagyok win 7 prof 32bit-el.
-
Laccoss
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Erre most azt feltételezheti az ember, hogy a vinyó gyártójától kell drivert tölteni...
Chipset gyártójától kellene, de sokszor csak az alaplapgyártót találják meg, és ha ősrégi is de ad egy kiindulópontot, de aki ezt nem tudja megoldani, az szerintem hozzá se kezdjen.
-
hibavissza
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszönöm az expressz válaszokat.
A gigabyte oldalán talált pár szavas hablaty így már érthető.
Szal nem érdemes kavarni vele, nem lesz ssd-tőle a winyóm
Azért, lehet kipróbálom, legfeljebb kikapcsolom. Azé' megvárom hátha reagál kicsit később a support....
Még egyszer köszönöm.

-
virkir
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
-
Steelmanus
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Olvasd ezt el de csodat ne varjal en kiprobaltam AHCI modban is ugy hogy eleve mar a BIOS-ban engedelyezve volt de sokat nem ertem el vele, viszont sok vincsi diagnosztikai program nem mukodott mert azt irta hogy nem tudja a lemezek AHCI driveret hasznalni, meg a HDSentinel sem a konfigomat olvashatod az adataimnal.
polonic Tarsunk megelozott de igaza van jobb azt elotte beallitani a BIOS-ban.
-
polonic
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Mivel ezt így nem ajánlott csináln, ahogy te csinálod. OS telepítés előtt kell állítani az ahci módon. Van egy megoldás egyébként mit kell csinálni máskor, de nem biztos az sem.
-
hibavissza
veterán
Hi!
A probléma a következő:
Giga 780 gm s2h alaplapon az ahci engedélyezés után nem indul az os. Natív ide-ben minden ok.
Hol keressek drivert? Vagy más a gond? Hagyjam a csudába nem hoz sokat a konyhára az AHCI? Thx -
ambrus14
tag
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy bejelentkezési képernyő, belépek elkedi tölteni az asztalt, a minialkalmazások nélkül és 5 percig semmit nem csinál, mintha azokra kéne várni majd utánna bejön minden! Eddig 3-4 alkalommal csinálta ezt és nem értem miért!

-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Havernak olyan gondja lenne,hogy tett új winyót a gépébe és hát nem tudja rátenni a 64bites W7-et.
Valami olyasmit magyaráz,hogy ráment a Load Driver...-re vagy mi van ott és valami hibát ír ki neki.
-
Szabesz
őstag
Üdv
Pár napja a töltöttségi szint jelző mellett egy prios alapon fehér x villog. Ez minek köszönhető? A gép egy az adatlapomon szereplő HP nx9420.
Ugyanúgy elmegy a gép 3-5 órát, igénybevételtől függően mint korábban.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Kicker
üzenetére
Gyakorlatilag működik amit mondasz, igen. A licenced azonosítója a kulcsod, nem a telepítőmédia, utóbbit tökmindegy, hogy honnan szeded. Az aktivált licenc úgy is egy HP-tól akvirált OEM lesz, mert ugye a kulcsod ezt tartalmazza.
Szóval igen, szerzel egy Home Premium telepítőt (ha Home Premium kulcs van a géped alján), telepíted, aktiválod és ennyi.
-
Morden24
nagyúr
Jaja, volt már ilyen <10Mb frissítés mostanság, de ezen most besz_rtam

Egyékbként a mi ongoing betánk már fityfenét sem számít, a 1959-es "beta" build csak abban különbözik a 1961-es teljestől, hogy az utóbbiban át van dolgozva az EULA

Legalábbis én így tudom, de bevallom, mostanság nem követtem az eseményeket. -
Kicker
őstag
Windowsra gondoltam, de nem láttam semmilyen lemezt, az alján rajta van a kódja ugye, lehet, hogy egy akármilyen win7 home premium felrakok, beírom a gép alján levő kódot és működik??
Első idnuláskor telepítette magát a gép, ki kellett választani a nyelvet és 1 órát dolgozott a win7, winyóról.
-
Laccoss
addikt
Mondom, megnézem hátha nekem is jött update, és a nem kötelezők közt volt, a nyelvi fájlok alatt (ilyen sem volt még), köszi MS

-
pzstm
titán
válasz
Morden24
üzenetére
nekem is feljött valamelyik nap egy hasonló méretű..illetve 8-10 mega simán van mostanság...én meg azt hittem, hogy tuti ongoing beta miatt van

nah ha hazaérek megnézem én is...mondjuk emlékeim szerint reggel nálam volt már egy 9megás....50megás csodát vasárnap reggel kaptam

-
válasz
Kicker
üzenetére
Driver CD-t nem adnak hozzá az ziher, kérni meg a Windows-ra gondoltam, mert mi pl kértünk és adtak, mentő progit meg találsz rajta elvileg, ami lementi a gépet (2 DVD-re írja ki a tartalmát), és azzal vissza tudod állítani
Ami rajta vannak, hát a felét nem fogod használni, de ez magánvélemény -
Morden24
nagyúr
WTF?
Hazaérek, erre mit látok?

Le akarja zabálni az MS a mobilnetemet?

-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Igen,az előző az alap instal/update utáni ms féle.
De a power off nem csak akkor kéne,ha nem használom/lezárom a laptop tetejét/stb?
Mert ez akkor szokott lenni,amikor aktívan használom a gépet és a netet,vagy éppen jön le egy file firefoxon keresztül..
Ez van beikszelve: a gép kikapcsolhatja az eszközt,hogy energiát takarítson meg.
Kivettem most előle a pipát,de akkor is,gondolom ez az akksis üzemelésre vonatkozik.
Én csak akkor használom az utp-s netet,ha a gép hálózatra van dugva.. -
Morden24
nagyúr
válasz
Zirowe
üzenetére
Ja, töröld a drivert, és hagyd hogy a Win/Windows Update rakjon fel, az máris csak 2-3 napi probléma (feltéve, ha az előző driver MS-től származott, nem az is a Realtek honlapjáról).
Egyébként a hálókártya beállításai között kéne olyasmit keresni, ami eseti power off-ot vagy kímélő üzemmódot aktivál.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,laptopomon win7 32bit prof (jogtiszta),benne pedig egy realtek pcie gbe family controller hálókártya.
Frissítettem a hálókártya driverét a realtek oldalán lévő legfrissebb és megfelelő driverrel,ez van jelenleg fent: 7.17.304.2010., dátuma: 2010.03.04.Amióta frissítettem,azóta kb 2-3óránként elmegy a net (utp kábelen keresztül jön),a kis hálózati kapcsolatot jelző számítógép átvált egy kis átlátszó emelkedőre áthúzva (ugyebár a wifi kapcsolatot jelző ikonra,csak a wifi ki van kapcsolva),és csak akkor jön vissza,ha a hálókártyát letiltom,majd engedélyezem.
Eléggé idegesítő tud lenni,hogy ilyen gyakran megszakad a kapcsolat (azért cseréltem drivert,mert előzőleg is volt ilyen probléma,csak akkor kb 2-3naponta csak).Tudtok vmi megoldást erre?
Előre is köszi!

-
shadoan
tag
Sziasztok!
Van egy Asus Aspire 5740-es laptop, beléptetve egy céges hálózatba Windows 7 professional op rendszerrel. Amíg nem volt beléptetve a céges hálóra, 20 másiodperc alatt volt a login idő, amióta be van léptetve 8 perc. Mindegy, hogy wifin csatlakozik vagy be van dugva az ethernet kábel, ugyanaz. Amit eddig próbáltam és nem oldotta meg:
- Háttér megváltoztatása (ennyi erővel voodoo babát is szurkálhattam volna, de ez is egy javaslat volt)
- Touchpad driver frissítése (ezt is fórumon írták)
- Roaming profile kitörlése és local profile beállítása
- Registryben módosítottam a killsession-t 12000 ről 120-ra
- A serveren módosítottam a profil beállításokat, hogy ne mentse a dokumentumaimat
- Lecsökkentettem a users könyvtáramat 200 mega alá (ez alá egyszerűen képtelenség menni)Ennyit csináltam és semmi nem segített. Van valami ötlet, hogy mitől lehet? A hálózatot egy 2008-as SBS kezeli. Előre is köszi!
Üdv,
Shad -
-
aLstaR
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
aLstaR
üzenetére
Persze a link maga az adobe oldala. Valaki tudna valami megoldást a problémára, mert már felbosszant az információs sáv folyamatos villogása
IE esetén az Adobe honlapjáról a Flash activeX vezérlőt kell telepíteni, nem a Flash installert. Ha így telepíted, akkor nem lehet gond.
Azt, hogy milyen IE-t futtatsz éppen, könnyen megtudhatod, ha a toolbar jobb oldalán a kicsi kék kérdőjel ikon melletti nyilacskára kattintasz, és kiválasztod belőle az about (vagy névjegy) lehetőséget.Ha mégis folytatódik a gondod, akkor akár az is lehet, hogy valami szar van a palacsintában Adobe-éknál. Esetleg szedd le az Adobe Labs-ból a Flash 10.1 RC-jét.
-
aLstaR
tag
Sziasztok.
64bit-es Win 7 van telepítve a számítógépemre, azt olvastam a neten, hogy flash player sajnos még nem létezik 64bit-es op. rendszerekhez. Olvastam, hogy a 32bit-es Internet Explorert kell elindítani, s akkor nem lehetnek ilyen problémák. Namost azt indítom. Sikeresen le is tölti az adobe oldaláról a flash playert, de mikor telepíteni akarom, akkor azt írja ki, hogy nem új, biztonságos verzió, keressek egy új verziót, s ad egy linket. Persze a link maga az adobe oldala. Valaki tudna valami megoldást a problémára, mert már felbosszant az információs sáv folyamatos villogása.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem mindig van telepítőlemez. Sőt, mostanság nem is divat már drivercd-t adni a notikhoz. Toshibákhoz manapság már nincs is, csak vmi bemutató cd féleség. Mondjuk ha nem ismert fel mindent a masina, és nincs lemez, az gáz.
Backup szoftver szokott lenni telepítve, ami kiírja magát a rendszert, így lehet bármikor visszatenni.
A szükségtelen szoftvereket meg el lehet távolítani, ha nincs rá igény.
-
sekli
addikt
Sziasztok,
Külső monitorral extended desktop módban használom gyakran a notebook-ot, viszont van olyan, hogy egy ablakot a külső monitoron zárok be, és legközelebb amikor monitor nélkül indítanám el, akkor is átmegy a másik monitorra, ami nincs is ott, így persze egyáltalán nem lehet használni... Hogy tudnám ilyenkor valahogy visszahozni? Korábbi Windowsokban ha a tálcán az alkalmazásokra jobb gombbal kattintottam, akkor volt olyan, hogy áthelyezés, és akkor valahogy vissza lehetett hozni...
-
Kicker
őstag
hp compaq 610 (320 gb HDD? 2 gb ram) gép került a kezeim közé, windows 7 van rá telepítve, gyári, első indításnál telepítette magát teljesen, viszont úgy gondolom, hogy pár felesleges dolgot is felrakott.
Pl online office 60 napos verzió, norton online backup, amiket törölnék.
illetve HP programok, HP advisor, HP setup, HP user guides, HP Support Assistant amik nem tudom, hogy micsodák, kellenek ezek mind?
Illetve telepítő lemez nincs a géphez, hogyan tudok a jelenlegi még mondjuk szűz állapotról egy lemezt csinálni, ha esetleg bármi történne a géppel? -
RootRulez
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hohó, csakhogy nekem nincs BT ikon az értesítési területen...

-
zoli62
addikt
A google és a microsoft url előtt más ikon jelenik meg a címsorban. Hogy lehet visszaállítani? Temp törlése megvolt
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Valahogy ki lehet kapcsolni a standby módot?Mert kicsit megállt bennem az ütő,mikor jövök most vissza és kivan kapcsolva a gép -
FNZ
őstag
hali!
az alábbi problémám van:
64 bites win7 alatt feltelepítettem a virtualboxot és nem tudok több magot hozzárendelni a virtuális géphez, mert azt írja, hogy már használja valami a virtualizációt.
nem tudom mi használja, mert teszt jelleggel raktam fel egy vinyóra és office, vírusírtó, hw teszt progikon kívül nincsen más rajta.
valamit elállíthattam esetleg? bár nem igazán állítottam el semmit.kipróbáltam az ubuntu-t is és ott gond nélkül lehet állítani a magok számát a virtualboxhoz.
Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

!