Hirdetés
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
KicsiUbul
üzenetére
Sehogy, mert sztereó zenét 5.1-re kivágni nem normál, hanem extra (bár inkább furcsa) dolog. Így a legtöbb lejátszó alapban nem fogja neked így lejátszani (ahogyan egy sztereó filmet sem fog alapban kicsapni a rendszer 5.1-re csak azért, mert neked ennyi hangfalad áll rendelkezésre).
Ha mindenképpen ezt akarod csinálni, akkor használj olyan lejátszót vagy plugint a lejátszóhoz, amiben külön állíthatod az aktív hangfalak számát.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Szerintem menni fog. Netes regisztráció nekem ugyan azon gépen második telepítésre sem ment már, de telefonálva aktiváltam sikeresen.
Ha másképp nem felmész MSDNAA-ra, aztán leszeded a másik verzió kulcsát(x86, x64 attól függ melyiket használod most), vagy épp a kínaiét. -
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Kapcsold ki az uac-ot.
-
Paarthurnax
senior tag
Egy idegesito hibaval kapcsolatban kernem a segitsegeteket.
Minden alkalmommal amikor megjelenik az UAC, elallitodik a kalibralt szinprofil es vissza all az alap szinprofilra. Ez meg nem lenne akkora gond, de ugyan ez tortenik amikor hibernalasbol vagy sleep-bol "ebred" fel. Minden sleep es hibernalas utan kezzel vissza kell kapcsolnom a kalibralt szinprofilt. Ez egy egesz napos hasznalat mellett eleg frusztralo tud lenni.
Kerestem kulfoldi forumokban is es mas is jelezte ezt a hibat, de megoldast nem talaltam eddig sehol. Talan volt mar errol itt szo.
Elore is koszi. -
válasz
Apollyon
üzenetére
Nalam es sokaknal meg csinalta azt, hogy vart egy csomo ideig, mintha nem csinalna semmit. Olvastam valahol, hogy hardver valaszra var olyankor, valoszinu a floppy-ra, ami beszerelve nincs de a biosban engedelyezve van. Na, legutobb le is tiltottam es ment minden mint a villam, egy pillanatig sem kellett varnom.

-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
"ADI® AD1988B 8 -Channel High Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter
Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming and Jack-Retasking
DTS® Connect
ASUS Array Mic"De ugyanilyen módon sikerült megoldanom egy Raeltek hangkaris gépbe is a dolgot...
-
KicsiUbul
őstag
-
p/dani
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Első körben nézd meg a Task Managert vagy a Resource Monitort, hogy mi eszi folyamatosan a procit, aztán meglátjuk, hogyan tovább.
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Nagyjából végignyaltam a topikot reveláns szavakra keresve, de nem találtam megoldást, csak hasonló problémát másnál is.
Adott egy Win7 X64, és egy Asus Xonar DS (de az alaplapival is ugyanezt csinálja)
Ha winmpben. vagy itunesben, vagy bármi másban zenét hallgatok, akkor csak a 2 front, meg a center megy. Ha teszteltetem a Xonar progijával, vagy a Windowssal akkor végigmegy mindegyiken, teljesen OK, szólnak.
Viszont, ha pl filmet nézek, ami 5.1, akkor rendben megy, sőt, pl a Nero showtime is tud olyat, hogy a zenét kiteszi 5.1 be, és akkor is szépen szól mind a 6 hangfal. Valami ötlet, hogy ezt rendszerszinten hogy lehet megvalósítani?Köszi,
UbulSzerk: Driverekből kb az összes létező kipróbálva.
-
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Végre visszatérhettem Win 7-re, immár ugye teljes verziós, 64 bites (korábban 32bit RC volt)
Érdekes dolog volt. A telepítéssel és a működéssel sem volt probléma, kivéve a bootolást, mert nem indult csak akkor, ha bent volt a telepítő dvd. Kipróbáltam vagy 15 féle trükköt de nem ment. Bár valami derengett mint ha hiányozna, de nem ugrott be. Két SATA vinyó van a gépben. Nem értettem, miért rakja a a másik vinyóra a boot fileokat, amikor Ő maga (a windows) a C:\-n van. Próbáltam átrakni, de nem engedte egy részét, és közben leesett hogy mi hiányzott a Win 7 telepítőjében partícionáláskor: a 100 megás külön partíció.
Szóval a tanulság, húzd ki a többi vinyót telepítésnél, és akkor létrehozza magának a szükséges 100 megás system partíciót és magától is fog bootolni. Magyarázatot nem tudok.
Továbbá nem értem, egyszer volt ilyen, hogy mi történt hogy a 4GB ram 76%-ig lett tele, miközben csak a foobar2000 ment (zenelejátszó) meg vírusírtó, ilyesmi. CCleanert próbáltam, néztem Task managert, de nem láttam mi volt az a process, ami majdnem 3GB-ot evett meg...
-
pincehely
addikt
"10 perc utan kilotte a monitort, a vga ventije meg maxon porgott"
Ez nem a windows 7 hibája. Nekem anno az X1950pro vga csinálta gyakran. Xp-vel sosem, csak vistával. Rájöttem, hogy mi a gondja, de már nem is emlékszem, hogy melyik volt a megoldás: vagy a táp volt ratyi, vagy a tápra kötött PCIE átalakító kontaktos. -
kimi02
őstag
Sziasztok !
Már megint szarakodik a Win 7 , 64-bites.
Egy olyan problémám lenne , hogy az 500 gigás vinyom C , D , E meghajtóra van osztva, és a D meg a C meghajtóról nem tudok másolni az E-re, azt irja ki hogy szüntessem meg az irásvédelmet a lemez irásvédett. És valamikor meg a D meghajtóval csinálja ezt. Eddig ezt sosem szokta csinálni .
Van valami tippetek , hogy ez mért van ?
-
virkir
veterán
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Lenne adva egy asus f5sl notebook, valamint egy egyetemi licensszes windows 7 pro 32 bit.
Akármit csinálok vele amikor felrakom a windows akkor bejelentkezés után elvan magának szépen, alig eszik 7-8száz meg ramot, 1-2% procit, aztán másnapra állandó 20% körül megy hiába nem változott meg semmi.
Valami tipp?? Jah Vistával sosrm volt semmi ilyesmi.
-
Baleroo1
csendes tag
Üdv!
Új nálam még a Win7 ,de van vele egy igen erős problémám: néhány programhoz (pl. játékok) kirak a parancsikonra egy pajzsot. (uac) Ezek a játékok csak rendszergazdai megerősítéssel tudnak elindulni. Általános fiókban pedig jelszót kér. Na én a gyerekeknek , nem fogok rendszergazdai jogokat adni, ők meg játszani szeretnének...
Kérdés: le lehet e valahogy ezt a pajzsot szedni egyes programoknál amiről tudom, hogy biztonságosak?Baleroo
ui: Nem gyereknevelési tanácsot kérek, hanem technikait

-
nfsu17
veterán
Jó estét!
Múltkor már "sírtam" amiatt, hogy a win7 rendszerideje állandóan késik a pontos időhöz képest. Az összes time-a, time-b, windows, meg mit tudom én milyen szervereket már kipróbáltam, mikor rányomok a most frissítsenre, akkor pontos lesz az idő, de estére már elkúszik akár 1 percet is...késésbe.
Aztán valamikor gondolom frissít magában, mert néha csak 10s a kül, aztán 30, 40, össze-vissza.
Tévéből veszek fel dolgokat, és nem engedhetem meg, hogy mikor 18:30-kor már megy a híradó, nálam még csak 29 van.
Mi a búbánat van?
Múltkor kolléga mondta, hogy nem nálam van a hiba valószínű, de ez nem megnyugtató, elnézést. A 21. században tudjon már a gép pontos időt. A 300ft-os lengyelpiacos asztali órám, ami rádión állítja be magának az időt, az atomóra ehhez képest.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Másik kérdés, most ugye van MSDNAA-s win7 az asztali gépen.. Ha komplett vasat cserélek, akkor esetlegesen tudom-e aktiválni a mostani kulcsommal a rendszert, vagy felejtsem el a dolgot?
-
james008bond
őstag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
winyó sata kábelt kicseréltem és a sata 1 portra tettem, azt írja a gépkönyv, hogy boot lemezt oda kell, ennek ellenére is adja a hibát.amúgy lehet ssd megy tönkre??? bár ha megy akkor minden ok, mint ahogy most is órák ót működik a gép...hogy tudnám ssd-t tesztelni?amúgy hdd sentinel szerint minden ok...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
palesz102
csendes tag
lene egy problemam.win 7 van a gepen es aktivalva van es megis ujra inditja magat.miert van ez? ha barki tud segitsen.
koszi -
Killing
addikt
válasz
zsolesz010
üzenetére
Márpedig ez egy olyan probléma.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes dolog történt az asztali gépen. Bekapcsoltam a gépet, és 640*480-ban jött be az asztal, és megjelnítésben azt írja h szabványos VGA, viszont eszközkezelőben HD4800 Series van...
Most újraindíotttam már jó. Drivert nem telepítettem. Találkozott már valaki ilyennel?
-
csferke
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Na ez az.
Leszedtem a OMNIKEY Diagnostic Tool-t és sz.tem az is hibát jelez.Viszont a felsoroltak közül nemigazán tudom eldönteni, hogy melyik is lenne a megfelelő:
- OMNIKEY 3x21 MSI Unattended Setup Files
- OMNIKEY 3x21 Unattended Setup Installer
- OMNIKEY 3x21 PC/SC driver files, selfextracting archive, 32 Bit -
Tálydi
senior tag
sziasztok!
fel akarom rakni a medal of honor airborne-t, de a physix után mindig kilép a telepítőből, a readme-ben azt irja hogy a 64bites win-ekkel nem kompatibilis
valami megoldás?(a 2002es MOH bezzeg felment...)szerk: visszaolvastam megoldottam,a physix-t le kell törölni,és a MOH sajátját felrakni, bocs az offért
-
Morden24
nagyúr
válasz
csferke
üzenetére
Itt nézz körül, valamit telepítened kéne. Alapban Win2000/XP-t választ ki ez a sz_r honlap, a legördülő menüben rakd át Win7-re.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Már napok óta szenvedek de sehogy sem sikerül munkára bírnom Win7 alatt az Omnikey-3021-es Smart Card kártyaolvasót.
Amikor csatlakoztatom az USB-re akkor rendesen felismeri és telepíti is. A Device Manager-ban (azt hiszem eszközkezelő) ott van és úgy látszik, hogy jól működik. Viszont nem futtatja a Win7 a háttérben és így nem érzékeli a behelyezett kártyát.A Control Panel\All Control Panel Items\Administrative Tools\Services-ben a Smart Card státusz üres, tehát nem fut. Jobb klikk erre a Smart Card-ra és kiválsztva a Start-ot viszont a következő hibajelzés jön elő

Tudtok-e megoldást? Sürgős lenne.
köszönettel
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Tud valaki ajánlani egy jó sidebar gadget-et ami csekkolja ha új mailem érkezik?
Gmail-hez kéne. WP-Corp, Gmail checker nem játszik. -
JNashville
senior tag
Köszi a válaszokat!
-
válasz
JNashville
üzenetére
A catalyst hotfixet kell leszedned. Ezt
Bár ez 9.12-es. De biztos jó lesz. -
CptMisi
őstag
Valaki? [link]
segítsetek

-
ptoma
tag
Üdv
64bit-es prof-ba vannak beépitett(gyári) játékok? ha igen hogy lehet őket előhozni? ha nem hol lehet letölteni ingyenes játékokat?
-
JNashville
senior tag
Arra esetleg tudna valaki valami ötletet mondani, hogy miért növekszik meg teljesen véletlenszerű időközönként a kurzorom háromszorosára, és marad úgy megváltoztathatatlanul? Lehetséges, hogy az ATI Catalyst 10.2-es verziójának van ilyen mellékhatása? (azóta csinálja ezt a win7)
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi!

-
-
Sziasztok.
Találkozott már valaki olyannal, hogy a start menüből hiányzik a search box?
Windows 7 Home Premiumról van szó. (Legális OEM)
Neten nem nagyon találtam semmit sem. Ráadásúl könyvtári gép és nagyon hiányzik ez az opció.
Már lassan azon vagyok hogy felhívom MS-ékat és megkérdem mivan. -
válasz
CHIPman
üzenetére
.CAB kicsomagolva. eszközkezelő/illesztőprogram frissítése/saját lemez/betölt/ kártya típus kiválaszt/ ENTER és a válasz : 'A telepítés során hiba történt.... A rendszer talált illesztőprogramot, de nem találja a fájlt.' (?)
ezt már végig jártam miután letöltöttem. ezért nem értem -
ssolitude
őstag
Beteszem ide is, bár nem hinném, hogy a Win 7 miatt van,YP alól is ez a helyzet. Ötlet?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ma nincs időm próbálgatni, de ha holnap sikerül összehozni, dobok egy privit.
-
zsolesz010
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
A G41M-ES2H BIOS-ában nincs ilyen beállítás.
Az Oprendszer látja a teljes 4GB-ot, a BIOS úgyszintén.(#17203) polonic
Ez rendben van, de adott egy probléma, amit nem egy másik oprendszer megvásárlásával szeretnék megoldani
, emellett jobban megbarátkoznék pl. a ~3.5GB-tal, ami XP alatt is használható volt. Vagy egye fene, vegye el a Win7 HP azt a 900MB-ot, de legalább tudnám, hogy mire. -
Lakers
tag
Hali!
Egyszer csak eltűnt az összes ikonom az asztalról, bekapcsolásnál már nem jelentkezik... Viszont a sajátgép alol elérhetőek az aszatl ikonjai, és kitett doksik.
Valakinek valami ötlet?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, a belenézve a linkbe ott is van némi segítség. Igazából van egy korrekt leírásom, csak xp-re, és a fentebb bemásolt résznél elakadtam win7 alatt. Egy nokia 5530-ról van szó amúgy. Tudom, van rajta wifi, de azom itthon nincs, és annyira meg nem fontos, hogy csak azért vegyek egyet.
Ma-honap már nincs időm próbálgatni, de kedden első dolgom lesz. Ha esetleg mégis megtalálnád a BT-d, akkor ha másnem priviben is szívesen veszem a segítséget
-
válasz
Barthezz2
üzenetére
Hali!
Ha még ebben az életben megtalálnám a Bluetooth adapterem, akkor leírnám neked lépésről-lépésre mit meg hol és hogy kell beállítani, de a szobám felét elfoglaló ipari hulladék kupacban eddig nem találtam(igaz a rég elveszettnek hitt Infra adapterem meglett)

Addig keress rá a Google-val a GNUBox, M-router és Hiisi Suite-ra. Ezek pont ezt a célt szolgálják, bár nem tudom milyen telcsiről van szó, a fenti progik némelyikének számít(hat). Addig is egy kis infó: [link]
Fire.
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat
üzenetére
No a legújabb az msn problámával kapcsolatban: mint lejjebb említettem, megcsináltam a kompatibilitási mód beállítása trükköt, de sajnos nem működik jól. Mostanra kinyomoztam: indíthatom magát az exe-t és parancsikonon keresztül is, a lényeg, h az adott file (az exe vagy a shortcut) Total Commanderből legyen indítva, akkor jól indul az msn, le lehet ültetni a systrayba. Viszont ha asztalról vagy explorerből indítom, úgy indul el, mintha nem lenne kompatibilis módban. 5let vkinek?
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok. Van egy régebbi notebookom, hogy lehetne rátenni a win7-et? sajna nincs DVD meghajtó sem, és USB-se rajta, de a hardver elbírná. Pár hülye agymenésem: Felmásolom C:-re és setup.?? vagy valahogy hálózatról lehet?? vagy HDD ki, betesz én Notimba feltelepítem, aztán vissza teszem?? HELP!!!! Köszönöm

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sztem azt akarja, hogy bluetooth-on netezzen a telefonnal úgy, hogy a gép internetét használja. (szerintem)

-
ambrus14
tag
Na addig addig állítgattam amig sikerült olyaná tennem az egyik mappát hogy nem tudom megnyit sem mert azt írja hogy nem rendelkezek a szükséges engeélyekkel, le akartam tilatni a többi felhasználó elől a végére pedig magam is kivettem azok közül akik bármit is kezdhetnek vele valamit. Csak a systemnek maradt teljes jogosuiltsága, hogy állítsam vissza?

-
Tálydi
senior tag
sziasztok!
felraktam a 64bit-es win7-t és nem tudom felrakni a REALTEK audio drivert, azt irja ki: nem található ilyen eszköz,pedig alaplapi,és szól is,igaz csak 2.0-ban az 5.1 helyett.
-
polonic
félisten
válasz
zsolesz010
üzenetére
4 giga ramhoz már 64 bites oprendszer dukál.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A gépem netjét megosztani a telefonnal, és a telefonon netezni.
-
bobsys
veterán
válasz
zsolesz010
üzenetére
biosban memory remap bekapcsolasa masok szerint segitett
Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Corsair VENGEANCE Pro 32GB (4x8GB) DDR4 2800MHz
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 Deluxe Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De most legutobb azt csinalta, hogy 10 perc utan kilotte a monitort, a vga ventije meg maxon porgott, LOL.