Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
Aktív témák
-
válasz
bandiie
üzenetére
Hali!
Újratelepítés.
Annyit had javasoljak, hogy csak akkor telepíts fel újabb drivereket, ha tényleg szükséges, ne pedig csak azért, mert újabb. 
Amit a W7 felismer és pakol hozzá drivert(és működik rendesen), ahhoz nem kell drivert pakolni külön. Alaplaphoz adott chipset-eket meg messziről elfelejteni, ne hogy felpakold W7 alá. (még akkor sem, ha W7-es, csak és kizárólag akkor, ha valamit azért nem tud felismerni valami eszközt a W7, mert valóban kell a chipset neki)
Röviden ennyi.
(Húzva ne legyen a masina, BIOS alapra, eg a BIOS-ban SATA módot, AHCI-re állítani telepítés előtt, megelőzve/kizárva/minimálisra csökkentve az ilyen nem megy hibernálásba, vagy igen de onnan vissza már nem, hibákat)Fire.
-
bandiie
aktív tag
ERRE esetleg még egy-két ötlet, mielőtt nekiugranék az újratelepítésnek?
-
pincehely
addikt
MOD.: Sorry, véletlen dupla lett!

-
pincehely
addikt
Nem szórakoztam vele, amúgy is újra akartam tenni, mert voltak más érdekes dolgai is.
Szóval azóta már újrahúztam a renszert, és feltoltam mindent.
Azért köszi mindenkinek -
Travelos
őstag
hogyan lehet a második képernyőt kikapcsolni, mert XP-n ezt könnyen meg lehetett csinálni, itt viszont nagyon idegesítő, hogy az egér mutatója, ha jobbra húzom eltűnik, mert kiterjesztett képernyő van beállítva!
-
Laccoss
addikt
válasz
vviktor1
üzenetére
Mert be kell állítani, win7 nem xp, a ping magasban, ha nem állítják jól be.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Audiosrv\DependOnService
duplaklikk rá, majd MMCSS törlése a listából. Reboot, és már nincs is lag.pincehely: Próbáld meg ezzel a programmal törölni: [link]
-
Laccoss
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nem valószínű, bár kizártnak sem tartom. Ez a "ghost" effekt már xp-n is jelen volt, sajnos olyan rég találkoztam vele, hogy már elfelejtettem a megoldást, és konkrét visszajelzést a megoldásról a google sem dobott ki

-
-
D@ni88
addikt
hogylehet rendszervisszaállítási pontot létrehozni? (angol win7)
-
Hold
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Természetesen magyar a WIn7 32 bit Professional
-
Hold
őstag
Van egy érdekesség amit nem értek..
FIFA10 amivel még XP alatt játszottam magyar volt.. Mióta felraktam a Win7et sehogy sem tudom magyarul telepíteni, Természetesen eredeti a játék..
Valaki tud megoldást rá ? -
-
Laccoss
addikt
munky: Shortcut eltávolítása1
vagy
Shortcut eltávolítása2Troly: Letöltöd ezt a programot, és használod, megmutatja a BSOD képernyőket, időrendbe rendezve, stb... [link]
-
Mr.Grincs
veterán
negyedes: Van rajta integrált alaplapi vga firewire.
sfdrakex: Feltette magától a windows meg a sajátjait is felpakoltam, lehet az tett be neki.
Morden24: MS Basic optikai egerem van ami alapból usb-s csak van hozzá gyári ps2 átalakító ami megy a ps2 portba. De ez nemhiszem hogy sok mindent befolyáslna:S
-
Morden24
nagyúr
Az advanced system settings/startup and recovery-ben be tudod állítani, hogy ne induljon újra automatikusan BSOD esetén. Akkor nem kell a memóriádra hagyatkoznod.
(#14855) sfdrakex: Jaja. C&C, Red Alert, Tiberian Sun teljesen jó. A Red Alert 2 már vitatható, a többi pedig kalap kaki sem nagyon.
-
munky
őstag
válasz
Laccoss
üzenetére
A shortcut nyíl eltávolítás már jó pár hete megtörtént sikerült is minden rendben ment vele egészen tegnapig, akkor ugyanis kénytelen voltam feltenni a legújabb ATI drivert egy játék miatt.
Morden24: Akkor azt hiszem, muszáj lesz az általad említett rendszer-visszaállítással próbálkozni...
-
katt777
félisten
válasz
sfdrakex
üzenetére
Randa, de megnézem, hátha. Igazából nekem a WMP10 tökéletesen megfelelne mindenre, a hülye média-gyűjtögető funkcióktól is herótom van. Tudom én, mi hol van a gépemen, más nekem ne gyűjtögesse össze.

Én nem szeretem a "veszteséges" zenét, még hordozható lejátszón sem (oda persze konvertálhatok flac-ba, mert azok meg nem ismerik a losless WMA-t, pedig kisebb állományokat csinál), mert irritál. Rádiót sem hallgatok, amióta mindenütt mp3-at nyomnak, főleg a 128kbites szart. Báncsa a fülemet. (Mondjuk elég jó hallásom van, ami legalább akkora átok, mintha az ember maximalista, és hibátlan programokat akar.
)
Köszöntem!
-
Morden24
nagyúr
Vista shortcut manager-el az ikonon található kis nyíl el volt távolítva
Hát eléggé láthatóan ez volt a probléma. Ha ebben a remek és színvonalas programban nincsen valami visszaállítási lehetőség, ami működik is, akkor marad a rendszervisszaállítás korábbi időpontra, meg a tapasztalat.
-
munky
őstag
Sziasztok!
Catalyst 10.2 telepítést követően ilyenek lettek az ikonok:

Ikon méretének változtatása, ikoncsere nem oldja meg.
Vista shortcut manager-el az ikonon található kis nyíl el volt távolítva. Próbáltam ezzel a programmal állítgatni, de nem sikerült elérni vele semmit folyton hibát dob.

Találkozott már valaki hasonló problémával?
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Valami automatikusan felébreszti a gépet. Bluetooth cucc, egér, billentyűzet, ilyesmi, illetve abból, hogy a net baszakszik, érdemes lenne a hálókártya tulajdonságaira is ránézni.
Az mit jelent egyébként, hogy "adtak hozzá" drivereket? Honnan és milyen drivereket pakoltál fel?Mellesleg a winfosozás nem vagány

-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok
Windows 7 problémám van.
Vettem egy új gépet. Asus Terminator 3 P5G43 Barebone váz, alapból windows 7 drivereket adtak hozzá.
Ebben a vázban van 2 sata vinyó 160GB Seagate, 1TB Sata 2 Samsung, E6750 C2D, 2*1GB KINGMAX 800as ram.A problémám az hogy amikor alvó állapotba teszem a gépet nem kapcsol ki hanem mintha felébreszteném alvó állapotból úgy reagál. És amikor belépek a winfosba nincs net, hibaelhárításra nem reagál.
De viszont ha újraindítom a gépet akkor megint lesz net.
Értetlenül állok a probléma előtt mert az előző gépemen minden tökéletesen ment a windows 7tel. -
mc-4
aktív tag
Az automatikusan induló panelen van egy szolgáltatások fül ott próbáltam az ip segítőt kilőni hátha az okoskodik, de nem lett jobb a dolog.
Xp-nél nem volt gond internet vezeték ki húz bedugtam az acces point adatkábelét megadtam a ap menü-s ip címét és tudtam konfigurálni az ap-t. Ez kész volt akkor visszalép hálózati tulajdonságok és vissza mindent automatára és ment a net wifi-ről ap-n keresztül utp kábelen és vezethettem akár 100m-e is. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
msconfigos rész gondolom az automatikusan induló programos kérdésre ment

-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Access pointon keresztül szeretnék a netre kapcsolódni, de mikor az ap beállításait szeretném megnyitni böngészőn keresztül és megadom neki az ip címet akkor ezt a hibaüzenetet kapom.Kép
Az automatikusan induló programokat hol tudom letiltani?
Köszi!
-
Ottoka
őstag
Hogy lehet a processzor figyelő-t más színűre változtatni? Láttam egy képernyőmentésen hogy kék volt az oldalsávon.
-
petrusz82
aktív tag
Az oldalsáv elemekkel kapcsolatban kérdeznék tőletek. Valahogy be lehet -e állítani, hogy mindig ugyanott jelenjenek meg, ahova húztam őket? Mert gyakran előfordul, hogy a Hard Disk Sentinel becsúszik az Everest alá a gép indítása után.
-
katt777
félisten
válasz
sfdrakex
üzenetére
Azok igen. De az nem, hogy felmegyek a netre. Nekem ugyan nem volt bajom azzal, hogy a szükséges cuccok benne voltak a windows-okban. Ha nem, akkor már DOS, nem? Az csak sima üzleti érdek, hogy mások mást akarnak eladni, de egy usernek sztem az a legjobb, ha megkapja a cuccokat az OS-szel, úgyis telepíthet mást, ha akar. A hiányosságokkal meg nem lett olcsóbb a Windows, ahogy láttam...

Morden24: Ja, mert a tömegek manipulálhatóak.
Jut eszembe, a 10-es WMP-t fel lehet vhogy szuszakolni W7-re? Mert az újabbak még azt sem tudják, hogy kiírják a pontos össz-hosszt a zenéknél (egyéb hiányosságokról nem is szólva), AIMP meg rosszul olvas ki egy csomó veszteségmentes WMA-t. (MP3-at meg juszt sem használok, akárcsak WinAmpot, az sem összegez.)
-
hewek
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
na kerestem kóron humen.. nincs csak megbabrált
kérdés ha én most a recovery dvdvel ujrateszem egészet akkor csak a win7et rakja fel? vagy azt az állapotot ami kezdettől rajta van... tele van minden szarral... office 2007.. laptotphoz minden lehetséges alkalmazás. adobe...
mert ha csak a win7et simán.. akkor ujratenném..
?! -
hewek
csendes tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
értem. vannak fent msndaa-s verzio. de akkor k**va mind1 h mien verziót rakok fel? lehet ultimate is? vagy csak az ami a cimkén ill gépen van.. w7 home prem 64bit?
és biztos h jo lesz a kulcsés oylan lesz mint 1 jogtiszta. csak mert kérdeztem pár helyen és senki nem tudott nekem erre biztosat mondani..
köszi -
sfdrakex
nagyúr
Telepíteni úgy kell mint bármi mást, beteszed a dvd-t arról bootolsz, ha akarod törlöd a particiókat, létrehozol újakat kiválasztod ahova tenni akarod és felrakod.
Ha letöltesz W7et pl torrentről legyen a leírásban benne hogy módosítatlan az msdnaa verzióval megegyező iso.
-
hewek
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
találtam 1 win home premium 64bites változatot. ez jo lesz? vagy más verziot? vagy nem is tudnék másikat mert a cd kulcs ehez a tipushoz jo? és akkor aktiválni is tudom gondolom.. remélem biztos vagy válaszodba mert akkor törlöm huzzom is

még talán annyit h valami linket nemtudtok hogykell telepiteni win7et... még nem probáltam..
választ előre is köszi -
Clemi
veterán
válasz
horitomy
üzenetére
Ebben a topicban talált parancssort raktam parancsikonba.
%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendStateNekem is az asztalon van ez a parancsikon, és pont így, viszont én billentyűzetről ébresztem sleep módból a gépet.
Csak ezzel nem működik az USB-s bekapcsolás.
A startmenüs alvó mód jól működik.Ezt a mondatod nem értem. Ezzel a parancsikonnal miért működne az USB-s bekapcsolás, mikor ez a készenléti módba kapcsolást indítja, és semmi köze a világon ahhoz, hogy az alaplapi eszközeid milyen parancsot adnak az alaplapnak.
-
horitomy
tag
Rájöttem!
Ebben a topicban talált parancssort raktam parancsikonba.
%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendStateCsak ezzel nem működik az USB-s bekapcsolás.
A startmenüs alvó mód jól működik.A kérdés már csak az, hogy parancsikonhoz mi a helyes parancssor?
Köszönöm amúgy!
-
scorpy02
aktív tag
Üdv!
Acer Aspire 5710Z integrált vga-s laptopomban eddig volt 2x512 MB gyári memória. Ezt a mai napon szerettem volna kicserélni 2x2GB kingston memóriára, de sajnos csak az egyiket tudja kezelni, holott a masina 4GB-ig bővíthető. (ha mindkettőt beteszem, akkor indítás után se kép se hang). Így végül úgy maradt, hogy egy 2GB-os kingston + egy gyári 512-es. (Bár ezt sem egészen értem, hogy két egyforma kingston nem tud "összedolgozni", de egy kingston egy másik gyártójú memóriával meg igen.
)Viszont a rendszer tulajdonságainál ezt látom:
Telepített memória: 2,5GB (1,99 használható)
Miért csak 1,99 a használható? Az integrált vga miatt?

-
hewek
csendes tag
sziasztok!
vásároltam 1 laptopot adtak hozzá win 7 home premium 64 bites (2 particio + recovery) rendszert. bekapcsoltam minden létező kiegészítő felpakolva + még rá. újra szeretném rakni és particionálni ha lehet... kérdésem: most kaptam 1 jogtiszta szoftvert amit esetleg ezáltal a recovery particio ill adott recovery media dvd-vel tudom helyreállítani abba az állapotba ami első bekapcsolásnál fogadott? vagy pedig tudok tisztán csak a win7et ujrarakni (ami a leírás szerint csak ugy lehetséges h 2 partico fixen marad+recovery, de ekkor is visszaállítás van irva,nem pedig ujra rakni ). vagy ha most letöltök 1 win 7 home premiumot és legyalulom az egészet ujrarakom rendszert és a laptop alján lévő product key-t használom akkor ugyanigy lehet jogtiszta? vagy hogy van ez nem vágom. ja és a cimkén win 7 home premium OA van irva. ez az OA mit jelent?
segítségeteket elősre is köszi
csoki
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Raspberry Pi
- Nintendo Switch 2
- Le Mans Ultimate
- EAFC 26
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Annyit had javasoljak, hogy csak akkor telepíts fel újabb drivereket, ha tényleg szükséges, ne pedig csak azért, mert újabb. 

Nem alszik és nincs net alvó állapot után.