Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hobby elektronika
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
L7wy
őstag
Állítgattam ezt azt, és megakadt a szemem ezen:

Nálatok is így van?
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hali!
Nézd nem egy ilyen lapra telepítettem, semmi gond nem volt a Vista(Sp1+) vagy W7 AHCI-vel. Persze elhiszem és nem is vitatom, hogy attól még nálad lehet/van gond.
Ha mindenáron fel akarod pakolni a JMicron AHCI-t, akkor nem az Intel Matrix Storage-el kell szórakozni, hanem szedd le INNEN, miután kiválasztod az OS-ed típusát(AHCI/RAID Preinstall driver). Önkicsomagolós, elindítod, ugyanoda kipakolja az AHCI drivert(és RAID-et is egyben). Ezt kell beadagolni telepítéskor, vagy utólag az eszközkezelőben. Ez utóbbit csak akkor, ha megtalálod a W7 gyári, 1.0-ás AHCI driverét
Jobb gér rajta és illesztőprogram frissítése, beadod a korábban kipakolt AHCI driver INF fájlját. És (elméletileg, meg gyakorlatilag) ennyi.Fire.
-
-
pincehely
addikt
Az én problémámmal senki nem találkozott eddig?
Vagy netán ez normális jelenség? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck
üzenetére
Hm, hát nekem ep35-on a storage driver sose ment fel, akármit csináltam vele...
@Morden24: Meg valami pci express root-ot, vagymiszöszt.. De akkor azt sem teszem fel. De, maga a telepítő ír ennyit, nem is az, hogy az eszközkezelőben nem látok változást... Szal ha a telepítő nem írja, akkor kétlem, hogy mást feltenne, nemde?

-
pincehely
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Érdekesek akkor ezek a Hitachi hdd-k

Nekem az intel chipset utility elég sok drivert lefrissít, mikor feltelepül.
Viszont azt vettem észre, hogy ha másolok (TC-vel szokásom), akkor elindul olyan 70.000/s-el, majd fokozatosan esik vissza az egész másolási művelet végéig a sebesség.
Soha nem ugrik fel egy kicsit, vagy stagnál, ha grafikonon ábrázolnám, akkor egy szép szabályosan ereszkedő görbe lenne.
ez mitől lehet? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck
üzenetére
Lényegében, én leszettem az INF Update Utility -t az intel oldaláról, elindítottam az exe-t, és csak az AHCI vezérlőt telepítette fel, semmi többet. És ugye elvileg az a komplett chipset drivert, de 7 alatt nekem csak az ahci vezérlőt tette fel, mást nem.
Így már remélem érthetőbb..

-
-
Gorneck
legenda
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Teljesen...persze nem a legerőssebb a piacon, de gyors, nem lassít, ingyenes és tud magyarul.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Ha ésszel netezel, akkor tökéletesen elég.
Ha minden ruszki krekkes honlapra felmész, vagy minden vackot letöltesz és futtatsz, akkor persze a jóisten sem véd meg téged a jó kis malware-ektől.Egyébként a topikon belül sokan használjuk (többek között én is), és mindegyikünk elégedett eddig vele

-
Fejes Péter
tag
Valaki használ közületek Microsoft Security Essentials-t.Mennyire biztos ezzel a netezés.Én ma tettem fel.
Úgy lehet már a végét járja a vinyója azért csörömpöl..
-
rebugra
aktív tag
Hogy lehet azt megcsinálni (volt rá egy progi de nem tom mi), hogy egy ablakot előtérbe hozni, és ha a mögötte lévőre kattintok, akkor is elől marad

-
Gorneck
legenda
válasz
pincehely
üzenetére
Jahhh csak elbukod az eszközök csekkolásánál...ergo még lassabb a teljes gép bootolása...legalábbis nálam az volt p45tel, de amdvel is ez van...maga az OS boot vmivel gyorsabb...de tényleg csak hangyafasznyival...szal akinek nem kell a hotswap vagy a trim, az feleslegesen tököl vele szvsz...
-
Lajkó
őstag
Üdv!
Akadt egy probléma, ami túlnőtt rajtam. Adott egy 32bites Win 7 Ultimate hun, és egy Ashrock K8Upgrade-NF3 lap, az integrált RLT8201CL/CP lan controllerével. Telepítés után alapból nem látja a hálókarit, ha pedig próbálom (akár XP komatibilismódban is) telepíteni a linken is látható nVidia drivert, akor minden felcsusszan, csak az Ethernet nem. Próbálkoztam illesztőprogi frissítéssel, de az is csak úgy hozott eredményt, ha rámutattam a már említett XP-s driver mappájára. Sajnos igazán ez sem működik, mert amikor beállítom az adls felhasználónevet/jelszót, akkor ismételten arra hivatkozik, hogy a driver nem megfelelő. Próbáltam külön csak az ethernetet felrakni, sikerül is, újraindít, és semmi változás...
Egyszó mint száz: Szükségem lenne Windows 7 alá egy nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - LAN Controller (PHY: Realtek RTL8201 CL/CP) driverre! Vagy bármilyen Realtek driverre amivel sikerül adsl kapcsolatot létrehoznom... -
Morden24
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Nem is kötelez rá senki, viszont a fórumszabályok betartására fognak, mégpedig a moderátorok. Szóval egyrészt az alapelvek miatt, másrészt a jóízlés miatt a warezolásodat tartsd meg magadnak.
Kérlek, ne akard ezen a kommenten felbuzdulva megmagyarázni, hogy miért warezolsz, vagy hogy mi a véleményed a csúnya kapitalista világról, mert kb. mindenki leszarja. Egyszerűen csak fogd be róla a szád, és ide se tanácsért, se ötletekért ne gyere ilyen témában.
-
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Akkor irány a Linux! Az való neked...
-
Morden24
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
Maga az AHCI nem fogja gyorsabbá tenni a bootot.
Viszont az már simán előfordulhat, hogy mondjuk egy rakás szar JMicron vezérő miatt lassú a betöltés, vagy egyszerűen driveres szinten csigább a történet - esetleg ezért érezheted gyorsabbnak.
Vagy szimplán a lap inicializálása gyorsabb ahci beállítás mellett. -
negyedes
addikt
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Ha megveszed nem furodsz be.

En ugy tudom,hogy pl a upcfele korlatozast nem oldja.
-
-
virkir
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Amennyire emlékszem már lett boncolgatva itt vagy az archívban az AHCI és annyi lett a vége, hogy sebességben nem ad igazán többletet csak ha menetközben akarod cserélni a HDD-ket akkor van értelme.
Az intel inf update nekem még bétán okozott gondot azóta nem erőltetem ha nincs ismeretlen eszköz. -
pincehely
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nálam tökéletesen működik az Achi, mind a win7 driverrel, mint az Intelessel.
A különbség abban rejlik a kettő között(nálam), amit már pár oldallal az előbb leírtam.
Sebességbeli különbséget nem vettem észre a két achi driver között.Bár mérni, nem mértem.
Achi, és Ide módok között azonban tapasztaltam különbséget, méghozzá az Achi javára.
Szerintem megéri szenvedni vele.
Jah p45 a chipsetsanzi89: Vannak nem legális források, de te tudod, hogy bevállalod-e őket, ajánlani nem merem, ki tudja milyen kis trójait tartalmaznak azok az ISO-k,ellenben nagyon gyorsan lejönne a cucc.
-
sanzi89
addikt
Üdv,
Feladtam a harcot a Win7-tel, teszem vissza a Vista-t. Pontosabban csak tenném, mivel már harmadjára töltöm le a Vista x64 Enterprise iso-t MSDNAA-ról, de mindig hibásan jön le plusz 50k-va csörgedezik így egy éjszaka mire lejön. Valakinek nincs ötlete, hogy honnan lehetne csak telepítő!! .iso-t szeretni, a serial megvan. Nagyon hálás lennék a segítségért!
-
Fejes Péter
tag
Ha valaki akar olvasgatni akkor keressen rá a dirtywindows oldalra.Ott olvastam hogy a win7 ez kiakarják fingatni a hacker törések ellen.Nagyon sok féle +oldást felismer.Remélem nem úgy lessz nem akarok befürödni a jó is win ultimate-el...
És rádásul most olvastam ezen az oldalon hogy az új 2.0-ás utorrentbe olyan beállítást tettek ami a hálózatkorlátozást feloldja.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Intel tulajok !!!
Főként azok, akiknek p35, vagy p45-ös lapja van...
Szóval akkor érdemes szenvedni az AHCI-vel, vagy hagyjam a vinyókat inkább IDE módban?
HA AHCI, akkor standard ahci driver, vagy rakjam fel neki az inf update-et?Meg, érdemes akkor felrakni az intel inf update-et, vagy azt inkább hagyjam?
-
Kecuhun
senior tag
A mai nap folyamán fekete lett a hátterem (Windows 7 Ult.)! Valószínüleg vmi új frissítés miatt. Vissza lehet vhogy állítani, hogy ne sötétüljön el a képernyő?

-
Neil Watts
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem nem megy se FF se IE alól.
-
neongorack
senior tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok normálisan használni egy mobility radeon 9200 őt windows 7 alatt? (32bites verzió) Drivert nem találtam hozzá ami működne. Próbáltam már majdnem mindent, aztán ide jöttem.
Előre is köszi. -
vzs
tag
válasz
Fejes Péter
üzenetére
A Biosban keresd a megoldást.
-
pincehely
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kinek a pap, kinek a papné, nekem az asztali gépem power ledje szép kéken villog, ha alszik a gép, így vagy én alszom, vagy a gép

Evidens, hogy ki fog nyerni! -
vzs
tag
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Nézd meg az alaplapod kiskönyvében.
-
Fejes Péter
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Annyit értem el máskor hogy nem írta ki.

Én úgy értem a kikapcsolást -
hackeeeee
Jómunkásember
Nha most az asztali gép minden 2. indításnál eljátsza a korlátozott kapcsolatot...

-
WonderCSabo
félisten
Ezt ismeritek? Ki lehet próbálni a Win7-et neten, marha jó!
-
Neil Watts
veterán
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Szia!
kb. 2 mp!
Borzasztó!
Egyébként NEM lehet kikapcsolni. -
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Úha, kb 2 mp... Sok idő... Inkább tedd alvó állapotba a géped és nem lesz boot időd..
-
Fejes Péter
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Csak azért,mert plus időt vesz el a boot előtt

-
Neil Watts
veterán
válasz
Fejes Péter
üzenetére
?
Minek kell azt eltüntetni? Az a lap egy beépített szolgáltatása.
Ez hogy jön a windows 7-hez? -
Fejes Péter
tag
Csak azt felejtetem el hogy miként tűntetem el a verifi dmi tool feliratot?!

Esetleg tudtok adni valami infót rá?Gigabyte alaplap.. -
Morden24
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Hát, mivel a load default begjavította, ezért ez volt a baj

-
polonic
félisten
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Előbb is kérdeztem. Esetleg kasperskyt használsz? Mert azzal is voltak kínok, amiatt nem ment az élményindex-mérés.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Még egyszer: van tuning a gépen?
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Akkor az IDE dolgot nem tudom...

A másik, pl energiagazdálkodásnál pl. én mindíg teljesítményre rakom, nem energia gazdálkodásra... nem tudom, hogy ez mennyire lehet zavaró a proci használtara....
Pl. múltkor a "power saver" módban voltam, és mikor rámentem a menüre, ott olyan programra, amin van kis nyilacska, akkor akadozott ahogy átvált, arra a menüre.
Erre gondolok. ->Ez
Itt úgy felugrott a proci, mint atom, amint vissza raktam max teljesítményre egyből meg sem mozdult.
Hátha valamit segít, vagy ha tudtál róla, akkor bocsesz.Csak ha van nálam ilyen proci zabáló dolog, akkor egyből az ugrik be, hogy mit állítgattam el, vagy be. Pl, azt is észreveszem, mikor este felé, az svchost dolgozgat, memória használat megugrott a proci is dolgozott...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Biosban load bios defaultot nyomjál
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Az IDE mód nem... Nem indul el úgy a rendszer.
Most húztam újra a rendszert, kézzel lényegében semmilyen drivert nem telepítettem, mindent a win rakott fel... Ezt is pár napja tapasztaltam, nemtom mitől kezdte el, de most újraraktam, ugyanez...
most felraktam a toshiba oldaláról leszedett legutolsó chipset drivert, aztán kész...
Energiagazd-ban pl. micsoda? Most ez egy gyári win, csak a HDD kikapcsolvan van kikapcsolva benne, semmi több....
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha én meg feladtam ezt a proci evős dolgot... Fingom sincs mi eszi letöltéskor a procit, most direkt nem raktam fel az intel drivert se, hogy nem e a vinyó, de ugyanolyan... Szal feladom..
-
sagesz93
addikt
HI!
Sajnos hamarosan lejár a béta win7, amit én is használok.
És most nagyon összeraktam a rendszert, nagyon nincs kedvem op.rendszert cserélni....
Van-e valami megoldás az op.rendszer meghosszabbítására? Hivatalos - nem hivatalos(ami nem fórumra való az jöhetne pü-be)
Köszönettel várom a választ.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Ha tuningolt a géped, akkor már ki is kapcsolhatod.
-
polonic
félisten
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Esetleg kasperskyt használsz?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
VGA hoz szedd le a legújabb drivert ami van az nvidia/ati oldalán ami a kártyádhoz való.
-
Killing
addikt
válasz
Fejes Péter
üzenetére
Telepítettél mostanában valamilyen drivert?
-
Fejes Péter
tag
Valaki nagyon jó lenne ha tudna segíteni,mert igen idegesítő a dolog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nha én az előző gond miatt ugye újrahúztam notin a rendszert, ugyanúgy letöltés közben ~20%-os CPU terhelés van, de tnidnám mié... Még megpróbálom, hogy kilövöm az AHCI-t..
Tényleg, mennyi is az alap érték, ha ki akarjuk kapcsolni?
Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ 7.-8.-9.gen/ SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 12700K 64GB DDR4 512GB SSD RX 7800XT 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Újszerű Dell XPS 13 9310 - 13.4" FHD+ i7-1185G7 - 16GB - 1TB - Win11 PRO
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az az ide mode.