Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
Aktív témák
-
Bertiee
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tudtok valami progit ami korrektül felméri a Winchester állapotát?
Ja már megkérdezték előttem, sorry. -
Morden24
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Sentinel sem mindenható. Valszeg hibás a lemezed.
-
matthew95
tag
Helló!
Szerintetek egy ilyen gépen elmenne a Professional x86:
Intel Pentium 4 2.4ghz
ATI RADEON 7000 64MB
512MB SDRAMXP Home Edition reccenés nélkül ment!
-
Speeedfire
félisten
üdv!
félig hardver félig os kérdésem lenne
van egy terrás satás samung f1 vinyóm
os: win7 32bit ultimatenos nemrég elkezdte dobálni h kritikus hiba van a vinyóval
hdd sentinel szerint 100%os mindenhibák:
1. VDS Basic Provider
2. DiskDiagnosticA Windows lemezdiagnosztika S.M.A.R.T. hibát talált a(z) SAMSUNG HD103SJ ATA Device lemezen (kötet: E:\). Lehetséges, hogy a lemez meg fog hibásodni; azonnal készítsen biztonsági mentést a számítógépről. Ha a merevlemez meghibásodik, akkor a rajta található összes adat elvész, beleértve a fájlokat, a dokumentumokat, a képeket, a programokat és a beállításokat is. Azt, hogy a merevlemezt javítani vagy cserélni kell, a számítógép gyártójától tudhatja meg. Ha nem tud biztonsági másolatot készíteni (például azért, mert nem rendelkezik CD-lemezzel vagy egyéb alkalmas adathordozóval), akkor állítsa le a számítógépet, majd amikor rendelkezésére áll a megfelelő mentési adathordozó, akkor ismét indítsa el. Időközben erre a merevlemezre ne mentsen fontos fájlokat.
3. Disk
nem értem h mi lehet a gond, vírus nincs (avira szerint)
friss az OS nem rég lett feltelepítve, előtte ugyan ez az OS volt nem volt gond
scandisk szerint hibátlan -
Sir Pocok
őstag
A következő a bajom:
Aero felület egyszer működik egyszer nem. Hirtelen visszavált majd újra visszaáll.
VGA: X1300 ATI
opr.: home premium -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
1.)
Win7, rendszervisszaállítást szeretnék. Összesen 2 lehetőséget kínál fel, feb12 és feb 13-i pontokat. Nem tudom hol a régebbiek...
Kiválasztva az egyiket azt írja , sérült a C: fájlrendszere, a lemez hibaellenőrzéséig nem lehet visszaállítani.Ráklikk a hibaellenőrzésre, kiírja, hogy a win nem tudja ellenőrizni a használatban levő lemezeket, kérhetek ütemezést.
2.)
Win reboot, visszaszámol és ellenőrizné a "C" meghajtót, de hibát jelez nem tudja elvégezni, javasolja, hogy állítsam vissza a rendszert egy korábbi időpontra...Megint az 1.) következik....
Mit tehetnék, win reinstall? Nem sok kedvem van hozzá

-
volvoguy
addikt
Üdv!
Beléptem a Sajátgépbe, C-meghajtó, és a szokásos mappákon és pár fájlon kívül (Program Files, Windows stb.) van egy csomó dll.fájl, meg 1-2 .exe is. Megnéztem, a telepítés dátuma múlt hét 5-e volt, aznap pedig csak a Visal C++ 2008 került a gépemre, gondolom frissítés által. Belekukkantottam a Setup.exe-be, és tényleg.
Nade nem is ez a baj, hanem hogy ilyen sok .dll fájl került ide. Ezeket törölhetem, vagy fontosak?
Kép: [link]
-
Sanyix
őstag
Hogyan lehetséges az, hogy a vlite-al telepítőből eltávolított parental control, 1 játéknál megakadályoz a futtatásban, admin accounttal?
Hogyan lehetséges az hogy egy eltávolított modul bármit is csinál?Lehet-e a beépített parental controlt beállítani parancssorból?
Vagy vissza lehet-e állítani így utólag? -
Üdv! Vettem egy notit, feltoltam rá a win7 ultit, írnám be a kódomat és azt látom (everestben) hogy be van írva egy kód és csak arra vár h aktiváljam. Most mi van ilyenkor?? Használt a noti, c2d stb. Ja és ACER!
-
I.P@trick
csendes tag
Üdv.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a win7-ben van direkt hanggyorsítás, vagy nincs mint a vistában?
Anno felraktam a gépemre a vistát, és ha zenét hallgattam, akkor csak a 2 első hangfal szólt.
Játékokban meg 5.1-es film alatt szólt az összes hangfal, de zenénél nem. Utána bekapcsoltam a csatornamixelést, de vagy a center, vagy a mélynyomó nem szólt.
Másik kérdés: tesóm gépére megérné felrakni a win7-et? P4 3GHZ, 2Gb ram, 7600GT. -
creed30
aktív tag
-
_ak_
addikt
Tegnap megvolt még egy reinstall, most az vga driver szépen teszi a dolgát és betölti restart után is a szín értékeket. Lehet, h ennek is köze van ahhoz, h melyik hátteret választjuk? Nem, nem akarom kipróbálni.
Más. Nem tud valaki egy jó RSS reader gadgetet ajánlani?
-
matthew95
tag
Helló mindenkinek! Nekem most Ultimate x64 van a gépemen 2Gb ram mellett! Év végére lesz rambővítés 4Gb-ra! Érdeklődnék, hogy az igaz, hogy az ultimate lassítja be legjobban a gépet? Érdemes esetleg feltenni helyette egy másik változatot? XP módóot nem használom!
-
Hestiana
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges e, eltávolítani ezt a mappát a partícióról?
System Volume InformationPendriveomon volt tegnap egy ilyen mappa, gyorsformáztam, és valamiért eltűnt, pedig ugyanúgy NTFS maradt a fájlrendszer. Ezt lehet winchesterrel is formatálás nélkül?
-
Gabcsika
tag
Mit kell letölteni, hogy a beépülő videótartalmakat is lejátssza?
Pl.: az MTV oldalán az "MTV online - m1"-re kattintva a böngésző kiírja, hogy beépülő nincs telepítve, ha kattintok elvisz ide:
[link]
De itt mit kell leszedni?
Win7 64bit Home Premiumom van, magyarul használom. Automatikus Win7 frissítés alapján minden legújabb frissítés fent van.Köszi!
-
Joe bácsi
őstag
Felraktam a Virtual xp mode-ot, de amikor indítom ezt a hibát írja ki: A Windows Virtual PC hardveres virtualizálást tesz szükségessé, ezt azonban nem támogatja a rendszer.
Csak bika gépen megy a dolog magyarul???

-
band1103
őstag
Üdv!
Ez mindig attól függ hogy mire használod a géped. Nekem pl.: csak 2GB memóm van és a lapozófájl ki van teljesen kapcsolva bár igaz hogy csak net-re és HD filmek nézésére használom.
Gorneck23: Na igen. Ha biztosra akar menni és nem tökölni vele sokat akkor tényleg jobb ha nem piszkálja.
-
Gorneck
legenda
-
Palesz191
aktív tag
Hali.
Genius Sound Maker Value 5.1
erre van már fas*a driver? Csak mert szeretném belőni hogy a zöldbe füles, másik helyre hangszóró és akkor egyszerre szóljon... (régen XP-n meg lehetett oldani..) mert most jelenleg hankariba dugdosnom kell, hogy mit akarok hallgatni... :\ -
kutga
félisten
Sziasztok!
Az otthoni gépemen a Win 7 egy 20 Gigás partíción "terpeszkedik", úgy hogy 5,5 GB általában mindig szabad.
Tegnap azonban az 5,5 GB lecsökkent 1,6-ra, anélkül hogy bármit is telepítettem volna, nem találom meg mitől lehet.
A temp mappa nem ennyi, a program files mappa szintén, adatot nem tárolok a redszervinyón, a rendszer visszaállítás ki van kapcsolva.
Meg lehet nézni, mi zabálta fel ennyire a tárhelyet?

-
Tacsilaci
tag
Sziasztok!
Win7 van a gépemen,és az a problémám,hogy nem tudok fájlt küldeni a mobilomról a gépre!
A gépről simán bármi átmegy,de ha telóról küldök,akkor elindul a küldés és egyszer csak kb 20% után kiírja hogy a küldés sikertelen.Eddig Xp alatt semmi gond nem volt!Jobb klikk a Bluetooth ikonra az óra mellet,fájl fogadása,és már ment is minden!!A telefon és a bluetooth is ugyanaz.Tudtok segíteni?Ja a telefonom Sonyericsson,és nem szerettem volna feltenni a pc suite-ot. -
Gh0sT
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Viszont ha már itt vagyok, akkor megkérdezem, hogy a visszaállítási pontoknál hogyan lehet beállítani, hogy akár 1 hónappal korábbi időpontot is választhassak.
Ha emlékeim nem csalnak, akkor XP-n egy kis naptár segítségével választhattam, hogy melyik napi állapotra szeretnék visszaállni. Itt viszont mindössze 1 lehetőségem van és az is általában 24 órán belüli. -
Gh0sT
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Nem kapcsoltam ki a visszaállítást, illetve telepítés után nem állítottam rajta semmit. Egész egyszerűen csak egy nappal korábbi időpontra volt hajlandó visszaállni, az pedig már úgy tűnik késő volt. Elnézést, ha helytelenül fogalmaztam.
Köszönöm, megnézem ezzel a codec pack-kel. -
Morden24
nagyúr
Hát szeirntem rendszervisszaállítás nélkül sehogy (Miért kapcsoljátok ki? Hát oké, kevésszer kell igazán, de a légzsák is kevésszer kell a kocsiban, mégsem kötögetjük ki...)
Esetleg tölts le codec pack-ot, pl. a Shark007-félét, és így próbáld meg. Ha még mindig nem, akkor a codec vezérlőjéből be lehet állítgatni, hogy ne a default MS codec-eket használja, hanem alternatív megoldásokat. Ezt is megpróbálhatnád.
De azért nézz vissza, mert hátha valaki tud okosabbat is. Nekem ilyen problémám még sosem volt, ergo a megoldási lehetőségeket sem tuti, hogy ismerem

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
A vírust írtóba nézz szét akkor, a ccliner alatt cccleanert értesz, vagy az más program, az is okozhat gondot bár nem hiszem hogy weboldalt gátolna.
-
Gh0sT
addikt
Esetleg ha valaki megnézné, hogy a beépülő modulok menüben a videó jelfeldolgozó kategóriában, vagy valamelyik másikban van-e valami, azt is megköszönném. Nekem kizárólag a képi megjelenítés kategóriában vannak olyanok, hogy Akkumulátor, Alkímia, Sávok és hullámok. Sehol máshol semmi.
-
Gh0sT
addikt
Tudna valaki valami tippet adni, hogy vajon a Windows Media Playerben miért lett inaktív a video menü? Egész egyszerűen nem hajlandó egyik napról a másikra videókat lejátszani. Hang van, kép nincs.
Ha emlékeim nem csalnak mindenféle kodek nélkül használtam eddig, amit kellett lejátszott. Aztán pár napja feltettem egy Photoshopot, volt egy Windows Update, és azóta csak hang van.
Felraktam VLC Media Playert, azzal megy minden, de ez csak félmegoldás. Telepítettem ffdshow-t, a helyzet változatlan. Visszaállni nem tudok korábbi visszaállítási pontra. Van valakinek valami ötlete, hogy mi zavarhatta meg ennyire? -
válasz
bobalazs
üzenetére
Hali!
Igen, olvastam/tuk, már korábban is linkelte valaki, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy remélem ez most nem olyan lesz, mint amit anno az XP-hez alkottak, aztán a dobozos jogtiszta XP-m se lett egyből eredeti...
Már előre félek, hogy megint telefonosdi lesz a W7 esetén is, hogy ugyan már had használjam, ha már megvettem. 
Fire.
-
moonman
titán
-
spyduck
nagyúr
Arról valaki hallott már valamit, hogy a Windows 7 tönkreteszi a notebook akkumulátorokat?
Ez valami hülyeség vagy van valóságalapja? -
-
Tosee
őstag
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
rendszer -> speciális rendszerbeállítások (bal oldalt) -> speciális fül
Indítás és helyreállítás -> beállítás
Alapértelmezett operációs rendszernél válaszd ki! -
sfdrakex
nagyúr
válasz
üzenetére
vezérlőpultban állitsd be hogy kis ikonok legyenek, vagy hogy minden megjelenítése valami ilyesmi, ott rendszer (ami xpben is volt) és azt hiszem balról a 3. fül az inditás helyreállítás. XP-s gépnél vagyok és nem biztos hogy teljesen jól emlékszem rá.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
üzenetére
eszközkezelőben rendszer / inditás és ott azt válaszd hogy csak w7 legyen ha az nem jó próbálj egy javítást a w7 dvdről ha az se megy akkor easy bcd vel javitsd a boot részt.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
üzenetére
sajátgépen jobb klikk/kezelés/lemezkezelés itt keresd a többi gigát.
-
addikt
Sziasztok!
Ma váltottam XP-ről Win7-re, de partíciótörlés és win 7 feltelepítése után csak azt a partíciót látja amire telepítettem a rendszert. [link] Látni, hogy 250-es vinyó van benne de csak a 25gigra osztott C: jelenik meg.
A másik: Miután bekapcsolom a gépet bejön, hogy mik közül választhatok. Régebbi windows vagy Win7, ez azért is érdekes mert a régebbi elvileg már nincs rajta. Amin volt a rendszer azt töröltem, csak a másikat hagytam meg amin a személyes cuccok vannak (de azt a partíciót nem is lehet elérni)
Valakinek valami ötlete?
Ha visszarakom az XP-t akkor megjelenik a D: megjató is... -
vviktor1
aktív tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Csak fordítva lenne "hivatalos" tehát meglevő xp mellé 7-est, így hogy meglevő 7-es mellé xp-t nem tudom mire számíthatok, lehet nem sok jóra.
Mind1 allesz h. beszerzek egy usb-s wlant asszem, ami garantáltan win7 kompatibilis, oszt jóvan.
Másik gépemen úgy van, hpgy 1. vinyón megvolt az xp, betettem egy 2. vinyót, 1.-est lehúztam win7 fel 1.vinyó visszadug, így most bios bootselector-al (F12) váltok vissza xp-re, és nem kever be egymásnak a 2 rendszer, mondhatni nem is tudnak egymásról.
Tudom szebb megoldás is van erre, de így láttam jónak.
Ha ennek van valami hátulütője akkor ne kímáljetek. -
vviktor1
aktív tag
Ezt a megoldást megtaláltam én is, sajna így se...
Win7 mellé lehet tenni xp-t valahogy ? Van "másik" partició. (ha kell a hálózat akkor azt indítom, csak xp nem volt stabil azon a gépen, minden második indításnál "unmountable boot volume" kékség volt, win7 meg nem csinál ilyet, nem tudni miért...)Kompatibilitási módban hogy lehet drivert feltenni ???
Egy IBM Thinkcentre s50 a gép egyébként, 2,4-es p4 1 giga rammal, ahhoz képest szépen megy rajta a 7-es, ezért viszont pirospontot adok a 7-esnek
-
_ak_
addikt
válasz
sfdrakex
üzenetére
Köszönöm, de időközben kigugliztam én mint kiderült nem gurultak el a gyógyszereim.
egyszerűen képtelen vagyok felfogni, h miért a van logon delay, ha egy sima egyszerű jól megszokott fekete hátteret állítok be.
nem lennék ms supportos, biztos, h elmgyógyban kötnék ki.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- LENOVO Gaming topik - még frissebb lista (2026.01.21)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Má Ray sem a régi!

Már előre félek, hogy megint telefonosdi lesz a W7 esetén is, hogy ugyan már had használjam, ha már megvettem.