- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Áramkiegyenlítőt fejlesztett a modern GeForce-okhoz az Aqua Computer
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sötét fantasy eposszal csábítja potenciális vásárlóit az AMD
Aktív témák
-
Kephamos
addikt
Két kérdés:
Az RC van fent még mindig, múlt héten megrendeltem a tisztaszofveres mókát, amin valami február 28-a szerepelt, mint licensz lejárati határidő. Van rá esély, hogy még megjön a kódom mielőtt lejár az a licensz és mielőtt megöli magát az RC?
A rendszer folyamatosan backupolt és alig van helyem. Létrehozott egy Windows.old nevű ~50 gigás könyvtárat, amit nem tudok törölni. Hogyan tudnék tőle megszabadulni?
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Lenne 1 olyan kerdesem hogy nemtudja-e valaki a kozvetkezo problemara a megoldast: 2 rendszer van fent a gepemen,1 ubuntu linux,es a w7.Namarmost a gepemhez csatlakoztatva vannak hangfalak,es 1 fules.a linux felismeri mind 2-ot gond nelkul,es szol mind2 egyszerre.Ez a w7alatt nemigazan akar mukodni,es nemtudom milehet a ott a gond.A fulest hangszoronak ismeri fel,es azt jelzi hogy fejhallgato nincs csatlakoztatva.Es igy nemszol a hangfalam,csak akkor ha bedugom a fules helyere.Megprobaltam betugni a 2ot tobb kulombozo variacioba,mert van tobb csatlakozom is, de egyik be se akartak mukodni egyutt,holott linuxon ez megy gond nelkul.Erre esetleg letezik vmilyen program amivel osszetudnam hozni ezt a dolgot?Vagy vezerlopultba kene beallitani vmit?
Elore is koszonom a segitseget!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy nincs baj a winupdate-es driverekkel, csak pl. főként az, hogy néha csak régebbiek vannak, vagy néha csak jóval régebbiek, pl a synaptic driver is elég régi....
És legtöbbször, ha nem is mindig, de legtöbbször ua a driver, mint amit külön telepítünk...
Most ha már AHCI-vel nincs kedvem szenvedni vele, eddig értelmesen sosem volt jó... mindig volt vele valami baj, ezért most maradok az IDE módnál, és kész..
-
Morden24
nagyúr
Jó, hát akkor legyen rajta ISA slot is. Végülis nem zavarja a tekintetemet.
Egyébként meg nem azt mondtam, hogy az ilyen eszközök robbanjanak fel vagy tépd ki a saját gépedből, hanem azt, hogy az új lapokon feleslegesek. PS/2, IDE, Floppy csatlakozó, mind mehet a szemétbe.
A driverekre visszatérve: ha minden jól működik, akkor nincsen szükség hibajavításra sem, legalábbis nem NEKED. És csak azért frissíteni egy drivert, hogy 17.82-ből 17.90.2 legyen, nagyjából baromság.
Merthogy viszakérdezhetek én is: ha tökéletesen működik éppen, és te felraksz egy újat, akkor megvan az esélye, hogy nem lesz tökéletes. Ergo csak akkor váltok, ha konkrét értelme van, szimplán egy verziószám miatt kár.Másrészt meg gyorsabb lesz, ja. Maradjunk annyiban, hogy egy AHCI driver nem lesz neked gyorsabb - legalábbis nem úgy, hogy azt érzékeld a napi teendőid közepette. Az lehetséges, hogy eredetileg rossz, és éppen ezért cserélni kell, de milyen teljesítménynövekedést vársz egy új ahci drivertől? 10-15%-os merevlemez teljesítménytöbblet, mint a vga-knál szokott lenni? Hát Godot előbb fog megjönni, az is tuti...
-
brd
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
'hát pl. ugyanazok, mint amit pl. a M$ is frissít az OS-eiben. Tudod, amit "elszúrnak", hogy minél előbb kikerüljön a piacra a termék, és nincs idő normálisan megcsinálni, vagy olyan dolgokat is támogathat így, amit eredetileg nem.
-
Morden24
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azt ugyan nem tudom, hogy mit tallózott be, és minek. Barátnőmnek is AMD-s notija van, nem tallóztam be sehová semmit (főleg, mivel nincs is mit betallózni, ha egyszer mindent felismer a Win7), és nem is lassú

Igazából arról kell leszokni, hogy minden szar drivert kényszeresen frissít az ember. Ha egyszer valami jól működik, és nincsen vele teljesítményprobléma, akkor kár baszogatni - max. a vga-kat, ahol folyamatos teljesítménynövekedésre van esély/remény az újabb meghajtókkal, illetve az olyan esetekben, ahol ténylegesen voltázoik valami.
A többit meg békén kell hagyni, ha lesz valami lényeges, úgyis felkerül a WinUpdate-re.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A Celeronnal meg az 1Gb-vel én nem számítanék sok jóra a hiperoptimalizált Flash-es internet korában.
Egyébként nem lesz azzal gond, csak egyszerre lehetőleg egy alkalmazás fusson. Ne várj csodát ettől a rendszertől, ezekre XP való.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
az a cerkás? Hát pedig akkor már készülhet a W7...

-
Neil Watts
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
sry, ugy emlekeztem, hogy az u123 az 12"...
-
Ace Ventura
addikt
Rohadjon meg a win7 ha a dell a860-on döcög majd.Egy régi Fusi gépre is feltettem, ami 1,4-es cerka volt 512 rammal.Ott is elment, nehogy már ezen ne tudjak böngészni, meg office-olni

-
pincehely
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Az tényleg elég aprócska.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
10-es volt

-
Neil Watts
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
12"-t nem lehet latni? ehhh
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
msi u123
-
Neil Watts
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
ASUS volt? Vagy milyen?
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Most adtam el egyet, mert nem láttam

-
Neil Watts
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
ehhh...
Azert mondom, hogy a NETbook lesz a te baratod.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Sajnos 80K a max összeg.
-
Morden24
nagyúr
-
Neil Watts
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ez jó, de nézted azt amit írtam feljebb? Az Dell.

Vagy az már túlmegy a határon?
Netbook nem jó?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nos, saját egyéni véleményt acer-t sem vennék, de inkább mint a fusi.

-
Ice_Man22
senior tag
Hali! Lehet fordultak mar ilyen kerdessel a topicba, de sajnos nem talalok ehez hasonlo temat. Windows 7 x64 ultimate, es van benne egy Canyon Wifi kartya pci ba dugva.Bootolas kozbe ki kapcsol a kartya ledje es vagy 30 mp ig all a gep nem csinal semmit.Nemtudok ra jonni miert csinalja a gep a windows miatt, vagy a kartya miatt??
-
Snoopenz
csendes tag
Valahol a forumban olvastam ezt:
"a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni, vagy egy meglévőt keresni. További infó blablabla a naplófájlban talál." Ezt írja...
Csak gondoltam megírom a probléma megoldását, ha bárki ebbe ütközne..
Semmit nem kell formázgatni, átpakolgatni, ezt találtam:"In order to eliminate this issue, disconnect any disks that are formatted as “dynamic disks.” Dynamic disk volumes cannot be changed back to partitions, causing the Windows 7 installation process to fail. Simply disconnect any external or internal hard disks that are formatted as dynamic disks then re-attempt installation.
Alternatively, you can convert the dynamic disk back to a basic disk using this process."
Lényegében annyit jelent, hogy minden tárolóegységet kössünk le a gépünkről...
Nálam is ez volt a baj, és annyit kellett tenni, hogy kivettem az SD kártyát a kártyaolvasóból, és már működött is..
remélem segítek vele valakinek.
-
Ace Ventura
addikt
Na és ez?Se nem Dell, se nem Fusi

[link] -
Gorneck
legenda
válasz
Fejes Péter
üzenetére
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fejes Péter
üzenetére
A SMART-ot kapcsolja ki/be, ami meg a vinyóknak egyfajta önanalizáló/hibaelőrejelző rendszere.
Egyébként csak az a különbség a te bios-beállításaid és a default között, hogy ki van kapcsolva ez az izé?
-
Neil Watts
veterán
-
Morden24
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24
üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem valamely bolt, nem hajlandó beletenni a gépbe neked a külön vásárolt ramot, és ha te megbontod, akkor viszont bukik a gari... Valahol ezt mondják is, mondjuk ha nem látszik, akkor nemtom mivan.
Viszont ismerősék üzletben szívtak ezzel, márkaszervízből visszaküldték a notit, hogy ez "nem gyári állapot", ki kellett szedni a ramot, és úgy elküldeni, és utána már javították, szal ez se mindig jön össze... -
g.gergo
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Dell ide vagy oda, azért az egymagos cerka még böngészésnél is horror. Semmiféleképp nem ajánlott vétel lenne. Lehet, h az eladó is ezért akar megszabadulni tőle. Az meg hogy később szerzel bele egy jobb cpu-t, arra meg ne nagyon vegyél mérget. Egyrészt horror áruk van, másodsorban az esetlegesen megnövekedett hővel is kell majd kezdeni vmit, ami laptopnál szinte megoldhatatlan.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Elmész kipróbálod, meghajtod, ha működik jól vedd meg a Fuji-t, de a DELL-t a celeronnal semmiképpen se.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hát garimenteset meg simán ne vegyél. Csak ez a kettő a választási lehetőséged?
Gari nélküli gáz, a Celeron meg egy fos

-
Morden24
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Mondjuk egy asus-t nem küldenék el pestre asus márkaszervízbe, hogy tegyék már nekem bele a vásárolt ramomat...
Úgy értettem, hogy ha a bolt nem akarja bevenni a garihibás notit azért, mert más a ram benne, akkor be kell inteni nekik, és menni a gyártóhoz.
Amúgy ha egy garanciális notiról van szó, és a ramcsere matricaszakadást jelent, akkor mondjuk én inkább visszaküldeném. Többet ér a garancia egy Xszázezres notinál.

-
Ace Ventura
addikt
Igen, de a fuji garimentes

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Azt belerakhatod a másikba is, akkor meg nem mindegy?

Nekem személyszerint Cerka ingyen se kéne, akár Dell, akár nem. Telepítettem már cerkás notit, és szörnyű, szerintem.. :\ Más alternatíva, olyan pl. amiben dual core van? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Azt a fujiba is beletudod tenni nem ?
-
Ace Ventura
addikt
Van 1 gb modulom, azt beleteszem igy más 2X1 gb lesz.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ebbe 1 Gb ram van. Szal Celeron és 2 Gb rammal. Semmi esetre se venném attól hogy DELL.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Memória: 1x1GB DDR2 800MHz
Vagy van még benne?
Mer ez szerint mind2-ben 1gb ram van...

-
Morden24
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ha a másikon is van garancia, akkor én tuti nem ezt választanám. Ez az egész celeron dolog egy tragédia.
Mellesleg a hirdetés szerint ebben is 1Gb van.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Morden24
üzenetére
Mondjuk egy asus-t nem küldenék el pestre asus márkaszervízbe, hogy tegyék már nekem bele a vásárolt ramomat...Inkább akkor már megvenném az üzletbe, ott egye meg a fene..
Me pl asszem a k51-es széria olyan, hogy a komplett burkolatot bontani kell hozzá, hogy beletehesd a ramot...
Hm, fusi, hát nemtom... Viszont akko is, az egymagos cerka agyrém, és kib@szott lassú...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Akkor egy Rolls Royce-ot veszel Trabant belsővel...
-
ToBeY
nagyúr
Van egy Mustek 300A webcamom és nem tudom sehogy se működésre bírni.
98/ME/XP driver van hozzá csak. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
2 magost vedd szerintem.
-
-
Ace Ventura
addikt
A másik, hogy a 2 magos egy 1 éves FuSi, a másik egy 1 hónapos Dell.Talán ha nagyon kiszoritom, később tudok procit cserélni.Hiába a cerka, azért mégis a Dell felé húz a szívem.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
PhoenixK
üzenetére
"Olcsón.." Mondjuk használtan még so olcsó, boltban elég drága a DDR2... Csak azt se felejtsük, hogy némely üzletnél garivesztéssel jár, ha te magad rakod bele a ramot a notiba...Főként azoknál, amelyeknél az egész házat le kell bontani, hogy beletehesd a memóriát.
Szal nem feltétlen olcsó.
De cerkát akkor se vennék.. -
Morden24
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Gondolkodás nélkül a c2d.
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A c2d-ra szavaznék, a memória a későbbiekben olcsón bővíthető ha esetleg kevés lesz.
-
pzstm
titán
válasz
Gorneck
üzenetére
elolvasgattam a javítások leírását...leginkább kompatibilitási gondokat, illetve az olyan előfordukó "hibaüzenetet2, hogy a program nem megfelelően lett tlepítve, újratelepítés ajánlott beállításokkal. Server 2008R2-höz is járt némelyik frissítés, de már meg nem mondom melyik....ott is programok komaptibilitását hivatott növelni, valamint sima Win7-es update esetében játékokkal valami nagyobb kompatibilitást is biztosít. Szóval semmi hűde....majd este restartolok is, most nincs időm

Fejes Péter: majd október környékén.....addig esetleg SP1 Beta-val találkozhatsz majd a közeljövőben...nah nyilván nem WU-n keresztül

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hát én a cerkát nem erőltetném. Ramot meg bármikot tudsz bővíteni..

-
Fejes Péter
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Szerintem az utolsó a nyerő,mert az 1magosgépek kifutóban vannak bár ram szempontjából nem tudom hogy az elég lenne-e a win7alá.
Mellesleg valaki használja a HDD Smart capability funkciót gigabyte lapnál hogy az mégis mire jó?!
-
Gorneck
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hááát mire lesz használva az a lapos?
Én az erősebb procist venném...
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Laptopot vennék Win7 alá, viszont kompromisszumokat kell kötnöm.
1 magos 2.2-es celeron 2X1 giga rammal, vagy 2 magos c2d 1 giga rammal?Bővitésre nincsen pénzem.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Felfogtam mit írtál..
DECsak írtad az utólag megoldást, hogy akár próbáljam ki most..Betallóztam neki, és nem telepített fel semmit, maradt szabványos vezérlő...
-
brd
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Az Gigabyte EP35-DS3 az ebből a szempontból, az Intel faszsága (oda nem figyelése? bár ez kevéssé esélyes) miatt érdekes állatfaj, idézem magam. A hozzászólásban az XP kitétellel most ne foglalkozz, újabb OS-eknél ugyanez a helyzet (mert a driver is ugyanaz).
A hekkelt csomagot szívesen elküldöm, ha az OS installhoz kell. Ha a már feltelepített OS-ben cserélnél drivert, akkor csak indítsd el az aktuális Intel IATA csomagot -a opcióval, majd a Program Files\Intel-ből telepítsd a linkelt hozzászólásban megnevezett sorral a drivert.(Hogy érthetőbb legyen: Intel faszsága=kihagyta az .inf-ből ezt a vezérlőt, ami ezen az alaplapon van, ezért nem települ, mert nem talál olyan HW-t, amihez telepíthetne drivert).
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hali!
Ááá, ez a faszi, megőrjít.

1. Töltsd le a megfelelő AHCI drivert, a Gigabyte honlapjáról, ahogy korábban írtam és tömörítsd ki
2. EZEKET a fájlokat (vagy attól függően milyen OS-hez töltötted le) másold fel pl egy pendrive-ra
3. BIOS alapra(Load Defaults Settings), húzás nincs, amit kell beállítasz(semmi húzás
), AHCI üzemmód be.
4. A KÉP alapján meg adagold be a pendrive-ról az AHCI drivertHa ezek után sem lesz semmi változás, akkor meg használd a HDD-t levélnehezéknek, vagy frizbizz az alaplappal...

Fire.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Végülis, jah.. mert holnap tervezek telepíteni... Azért kíváncsiskodok.

Köszi.

Nos, de megnéztem utólag, betallóztam azt az inf-et, ami ebben van, és maradt a szabványo AHCI adapter...
Szal ez nem jött be... -
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hmmm...érdekes...van frissebb...[link]...vista alatt szórakoztam ilyennel utáljára, de ott is ez a driver kellett...bár igazából annyira nem érdekel az egész, hogy vmi kész...
Én hiszek az intelnek
Intel(R) Matrix Storage Manager
Supports SATA RAID 5/10 on specific desktop platforms, SATA RAID 0/1, AHCI, and matrix RAID on specific desktop and mobile platformsJmicronost esetleg...de nem intelest...
Na de részemről hanyagolom a témát...nekem nem jött be az ahci és kész...
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hali!
Már leírtam ma legalább 2x, de sebaj.
Az én tapasztalataim alapján(és van mert többekközt gépeket telepítek, szervizelek), ha mindenképp fel szeretné valaki rakni, az "alaplaphoz adott" AHCI-t, akkor azt telepítés alatt tegye, ne utólag. Mivel most veszteni valód nincs, ezért utólag is megpróbálhatod. BIOS alapra állítani, AHCI be, nincs húzás semmi. NE "össze-vissza" legyenek a SATA egységek sem csatlakoztatva, hanem szépen sorba(SATA0-SATA1-SATA2 stb), ne "találomra" legyenek rádobálva az egységek. (Itt nincs ilyen Master/Slave-es dolog, csak célszerű így csatlakoztatni)Fire.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És ha telepítéskor megcsinálom, akkor az úgymond jobb, mintha utólag rakom fel? Mert most azon filózok, hogy hogy csiináljam meg.. AHCI, vagy IDE...
Meg akkor a raid driver tartalmazza az AHCI-t? Hm, hát ez majd telepítéskor kiderül..
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- darkFlash CF8 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sürgető lenne a probléma!
), AHCI üzemmód be.