Hirdetés
- Megint vizsgálja a leégő Ryzen ügyét az ASRock, amit elvileg már javítottak
- Nem akármilyen LAN-nal jön a GMKtec minigépe
- Nyakunkon a Mangmi combos kis kézikonzolja, a Pocket Max
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Androidos fejegységek
- Projektor topic
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
HZoli87
veterán
Sziasztok!
Érdekes problémám adódik néha, jobban nem tudom prezentálni, csak 1 mintaképpel. Ahogy megfigyeltem, általában valamilyen videó nézés közben vagy után jön elő a hiba, ha a kurzort odaviszem a tálcán található ikonra és megmutatja az előnézeti képben azt. (legyen az Media Player vagy Firefox alatt Youtube) Újraindítás után minden rendesen működik. Tudom ez nem befolyásolja a rendszert, de kicsit zavaró a szememnek. Nem tudom mi okozhatja a gondot, lehet nem tökéletes a VGA drivere, vagy valami hasonló. (Geforce GT240M - 186.91-es gyári driver) Valaki már találkozott hasonló problémával?
Üdv!
Lapozófilet hogyan érdemes beállítani 6giga ram mellett? Maradjon auton asszem úgy 6gigát foglal le, vagy mennyit állítsak be neki?
-
Aullah
tag
Jelentem sikerült felraknom win7 et, azt és oda ahova akartam.
-1giga rammal vagyok, de nem baj. Köszönöm mindenkinek aki segített nekem! -
csubbaka
tag
Mégsem oldódott meg a problémám!
Feltelepítem a hangkártya drivert újraindítok, van hang a lejátszóeszközök közt ott a hangszóró zölden kipipálva tökéletes minden, Digitális hang(SPDIF)-t és a Digitális hang(HDMI)-t letiltom.
A legközelebbi indításkor viszont már nincs hang és a lejátszóeszközök közt nem is szerepel a hangszóró(letiltott eszköz megjelenitése bekapcsolva).
Ekkor már a Digitális hang(SPDIF) van zölden kipipálva és alapértelmezett eszközként írja. -
qwertly
addikt
válasz
Laccoss
üzenetére
Igen hát érdekes volt az eset,mert kiírta,hogy azonosított windows c:\windows de amikor Y nyomtam neki,hogy arra a partícióra tegye a rendszerbetöltést kiírta ismeretlen fáj rendszernek látta vagy sérültnek.Ez igaz volt az ubuntura mert gyorsan felnyomtam másik winyóra és amikor grubot tettem fel ö is azt mondta,hogy nincsen op rendszer a másik winyón.De ez előtt akartam az acronisal vissza ghostolni elmentet windowst de kiírta a boot cd,hogy nem tud be bootolni mert nem látja mbr.Így ha valakinek van javaslata miképpen lehet a hiányzó BOOTMBR újra telepíteni anélkül,hogy a windowt újra installálnám azt nagyon megköszönném.
-
Aranylo
tag
Sziasztok!
Olyan bajom lenne, hogy van egy progim, amit szeretnék elindítani windows 7 x64 alatt, de hibaüzenetet dob ki: MSCOMCTL.OCX hiányik vagy nem elérhető
Mit lehet neki csinálni?
A választ köszönöm előre is! -
ginfoka
tag
Hello,
Sikerült megoldanom kékhalált fater gépén, de a hálozatot nemsikerült azóta se...
Milehet vajon a probléma?
Látja a gépemet, de amikor rámegyek aztmondja, hogy nincsmeg a gép(bővebben: Nem található a hálozati cím.)
Ezen a gépen látom a másik gépet...
valami ötlet? -
Aullah
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Köszi a program ajánlását. A programmal sikerült kiszűrnöm, hogy az egyik ram rossz. Először ujranindult a teszt elején, később kifagyott vele a teszt (úgy, hogy közben a kurzor villogott).
Kivettem, benn maradt 3giga ram, így már végig tudtam futtatni, és azt mondta minden okés. Úgy néz ki ez a ram volt a ludas. Telepítést még nem próbáltam, de szerintem innen már megy.
-
rvn_10
senior tag
Hello! Hogy lehetséges, saját felbontás létrehozása? Nekem xp-n lehet 1440-900 at választani az asztalon viszont Win7-ben nincs meg ez az opcio. Valami ötlet esetleg van, hogy hogy lehetséges előhozni?
-
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok haza vágtam a win7 mert elég sokat próbálkoztam más op telepítésével így osx linux.Elsőnek osx ment a window mellé de nem vált be,helyére ment a ubuntu,ő nem vette fel a grub menübe a windows.Így próbáltam helyre rakni a szokásos módon Bootrec/fixboot és Bootrec/fixmbr ezek után még a indítási javítást is lefuttattam de sajnos nem segít.Ezt a hiba üzenetet kapom :Hiányzó BOOTMGR indítsam újra.Itt a teljes újra telepítés segítene vagy van esély rá,hogy telepítő dvd-ről megtörténjék a javítás?
-
Laccoss
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
1. Igen, futnak. futniuk kell
És lesz egy olyan könyvtárad hogy Program Files x86 ahova a 32bites programok települnek.2. Általában 50-60gb elég, a többi helyet meg úgy partícionálod ahogy szeretnéd. Elvileg 20gb csak a windows (64bites), emiatt érdemes az 50gbot megcélozni

-
polonic
félisten
válasz
candyman83
üzenetére
Szia!
Ha professional vagy ultimate verziód van, akkor nem jó az xp-mode? Szerintem ez is megbírkózik a programjaiddal. Fölösleges azért xp-t telepíteni.Utólag a winxp-t telepítva nem fog látszódni boot menü, a win7 sem, xp fog indulni alapértelmezetten. Easybcd-vel tudsz ezen változtatni. Vagy először winxp-t telepítesz, utána win7-et.
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Most állok váltás előtt. XP-ről Win7-re. És hát lenne 1-2 kérdésem

1., Elméletileg 64 -bites a Win7 telepítőm. Na már most 64biten mennek a sima 32bites programok is ? Játékok , vágóprogramok stb stb. ( Biztos láma kérdés
)
2. Ez nem annyira OS kérdés , csak együtt váltok vinyót az OP rendszerrel. Egy F3mas Samsung lesz az új rendszer vinyó. Ezt hogyan érdemes beosztani ? Win7-nek kb mekkora partíció lenne jó ? És még ha ugyan ezen vinyóra de másik partícióra telepítem a játékokat akkor az úgy jó ?Előre is köszönöm a segítő szándékú hsz-eket !

-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm, érdekes.. Notin felrakta ezt a böngészőválasztó izét, de az asztali gép nem.. és az asztali nem is látja mint frissítést, mi a különbség?
Mellesleg, felrakta, oké.. De abban most mi a jó? Mert be nem jött semmi.. Vagy akkor jönne be, ha csak IE lenne a gépen?
-
Laccoss
addikt
válasz
Aullah
üzenetére
Ha már fent van csak ezért ne telepítsd újra. Majd a tesztprogrammal leteszteled. Windowsnál is van tesztprogi (bootolás után f8), de inkább a ezt ajánlanám [link]
Candyman83: Ha semmi olyan programot nem futtatnál az xp-n, ami pl. játék vagy specifikus hardvert igényel, akkor használj virtuális gépet.
-
candyman83
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. 64 bites Win7et használok, de különböző programok miatt kellene egy 32 bites WinXP is. Ha telepítem aWin7 mellé, akkor melyik lesz a default oprendszer? Előjön a menü indításkor? Hogyan lehet ezeket állítani? Az xpt csak időnként használnám, jó lenne, ha a win7 indulna alapértelmezettként.
Köszi előre is!
-
virkir
veterán
válasz
Marci_
üzenetére
Nem csak elviekben hanem a gyakorlatban is működik a dolog én is így frissítettem a múlt héten az RC-met.
Annyi a különbség egy friss installhoz képest, hogy elég sokat elszüttyög a programok átvitelénél, nálam cirka egy órát tartott a dolog és a végén csak a Daemont meg egy Asus programot kellett újrarakni. -
Laccoss
addikt
válasz
Aullah
üzenetére
Ha arra gondolsz hogy a memóriák különböznek, és az az oka, hát nem hiszem. Esetleg egy inkompatibilitás az adott memóriával, egyik egyoldalú másik duplaoldalú, vagy alaplapi slot sérült, esetleg ezeket lehetne elképzelni. De ha igazából csak időnként jön elő, akkor lehetséges memóriahiba is, azért kellene tesztelgetni.
-
Laccoss
addikt
válasz
Aullah
üzenetére
Vedd ki mindet, majd egyiket rakd be, és telepítés. Ha megy, akkor utána visszarakhatod a többit is. Ha nem akkor vagy másik slotba vagy másik ramot tegyél bele és így tovább.
Marci_: Elvileg működik, de csak úgy ha pl. angol rc-re angol rtm-et raksz, ill. ultimatere nem tehetsz professinalt.
-
Marci_
tag
Érdekes lehet azoknak a következő leírás, akik Windows 7 RC-ről szeretnének frissíteni RTM-re!
[link]Nem próbáltam, hétvégén fogom kipróbálni ezt a módszert barátnőm gépén!
Üdv,
Marci -
Aullah
tag
De jó. Megpróbáltam felrakni, de kék halál volt. Memory Managment et írt ki, meg hogy nézzem meg, hogy a szoftver meg a hardverek jól vannak berakva... lehet a ramjaimmal van gond? Jelenleg van 2*1gb kingmax 800mhz, és 1 2gb kingmax 800mhz. 1. 2. 3. as slotba így sorban.
-
-
Aullah
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Egy hete win7em volt, tökéletesen működött... ráadásul több mint 3giga ramom van. A második felét nem tudom, hogyan érted. Eddig mindig az volt, hogy volt 3 partíció, és mindig a Cre ment a windows. Igaz, hogy régi a vinyóm, több mint két éves, de eddig nem volt gond.
Laccoss: Oké megpróbálom később.
-
Aullah
tag
Tehát van egy C D E partícióm. Cn van az xp. Szóval azt mondod töröljem le E partíciót pl. aztán hozzam létre újra és arra próbáljak telepíteni magyar 64bites windows 7et... Ha esetleg megint kifagyna, akkor tudom simán formatálni E-t... és elindítani xpt... mintha mi sem történt volna?

-
Aullah
tag
Szaki megnézte és azt mondta, hogy jól van összedugva. Szóval szerintetek akkor most nem fog kifagyni... biost beállítottam optimal defaultra.
Most van három partícióm. Szóval egyiken van az xp... azt meg tudom csinálni, hogy berakom installert, elkezdem telepíteni, de nem oda ahol a winxp van, hanem egy üresre (azért mert formatálni kell előtte partíciót, és hogy ha esetleg kifagyna megint, akkor egy csomó idő, mire megint felrakom xpt)
-
Aullah
tag
Valaki erre esetleg?
"Most viszont új lap meg proci van és se az angol, se a magyar 64biteset nem tudom telepíteni, mert a fájlok másolásánál mindig kifagy...
Biosban kell valamit állítani vagy valami? Mert eddig semmit nem csináltam ott. Illetve nem tudjátok mi lehet a gond?"Több dvdvel is próbálkoztam. Köztük a már 50szer újraírt, atombiztos filmes-nézős-dvd vel is...
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
- Toshiba Satelite laptop először wista, utána win7 oprendszer. Vettem egy Vodafone 3G mobil internetet, hazavittem és feltelepítettem a fent említett gépre (wista op.rendsz), használtam működött. Később lekapcsoltam, gép leáll.
- Egy óra múlva ismét használatba akartam helyezni, de nem kapcsolódott!
- Program letöröl, újraindít, újratelepít, de továbbra sem üzemel!
- Laptop újratelepít win7 32bit, eszköz feltelepül működik! Rendszer újraindít, többet nem csatlakozik, hibát a rendszer nem hoz, minden megfelelően működik, az illesztőprogram a legfrissebb!
- Méregbegurultam, másik laptop elő oprendszer XP. Eszköz feltelepít, működik. Újraindít és voálá működik. 4-szer újraindítottam és mindíg működött!A választ előre is köszönöm.
Üdv:
Csaba -
polonic
félisten
válasz
pepe1970
üzenetére
Valami féreg talán. Ajánlom az ellenőrzést több programmal is. A-squared, malwarebytes, avira, kaspersky, eset online scanner pl. előbbi háromból van ingyenes is, meg ugye az online scanner is az. Lehet, hogy kasperskynek is van olnine scannere.
Vagy tettél fel valami külön lemezkarbantartó, optimalizáló programot?
-
pepe1970
tag
Már másfél gigát letörölt, segítsen valaki mi ez? A töredezettségmentesítő ki van kapcsolva.
-
pepe1970
tag
Sziasztok. Win 7 64bit van a gépemen, és az elmúlt héten másodszor csinálja a következőt: Elkezd lelassulni, a vincseszter melegszik folyamatosan, és a lemezkihasználtság a hard disk sentinel szerint 100% perceken át folyamatosan. A memória folyamatosan fogy, 4 giga van benne ebből 76%foglalt. Hiába csukok be mindent nem változik semmi. Újraindítom, akkor a windows rendszer konfigurálása képernyőt kapom, megy fel a százalék, majd újraindul, megint ugyanez a képernyő, megy fel a százalék, majd feláll a rendszer. Mi a jóisten fut ilyenkor a háttérben?
-
Aullah
tag
válasz
hejesírásó
üzenetére
Többel is próbáltam. Szóval nem csak egy lemezzel.
-
Aullah
tag
Sziasztok!
A régi gépemen win7 volt. Tökéletesen ment.
Most viszont új lap meg proci van és se az angol, se a magyar 64biteset nem tudom telepíteni, mert a fájlok másolásánál mindig kifagy...
Biosban kell valamit állítani vagy valami? Mert eddig semmit nem csináltam ott. Illetve nem tudjátok mi lehet a gond? -
csubbaka
tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Amikor a hang jó akkor akkor ott a hangszóró ki is van pipálva de a legközelebbi indításkor már nincs ott és a letiltott eszközök megjelenítése után sincs.
Eszközkezelőben nem látok M device-t, de furcsa, hogy kétszer szerepel a HD Audio hangeszköz.
Az normális, hogy a Windows eszköztelepítő minden bekapcsoláskor telepinget? -
Brekkk
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az IDE HDD-n az UDMA mód aktív? Még esetleg erre tudok tippelni.
Nálam is egy picit lelassul a rendszerem, ha a Rendszer HDD-ről megy a torrent.
Szerintem a torrentet tedd át a másik HDD-re
Sajnos több ötletem egyenlőre nincs.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Brekkk
üzenetére
hááát
2 vinyó van egy ide-s (250gb) meg egy sata-s(1tb)
a kicsi fel van osztva 2 részre, egyik a rendszer, másik játékok meg letöltések, a nagy hdd meg adat
a letöltött dolgokat másoltam át az adat hdd-re
zene nagy hdd-n volt, de az amúgy is elenyésző adatot mozgat meg
a letöltések is elég lassúak, mivel csak adsl net van nálunk (4mbit)
elvileg ennek nem szabadna ekkora lassulást előidézni -
válasz
matthew95(2)
üzenetére
A pagefile nincs kikapcsolva? Mert akkor biza semmi info nem marad a BSOD után... HAgyj neki egy 200MB-ot, akkor a bump-ot már meg tudja csinálni! Másrészt a sajátgép -> tulajdonságok -> speciális rendszerbeállítások -> indítás és helyreállítás -> automatikus újraindulás elől vedd ki a pipát, és ha megint előfordul, írd fel a hibakódot (0x.......)
@csubbaka: a hangerőszabályzó ikonon jobb klikk -> lejátszóeszközök -> jobb klikk valahova az üres részre -> letiltott eszközök megjelenítése
-
csubbaka
tag
Ez a win7 nekem nem akar működni!
Még egyszer a problémám: Van egy integrált realtek alc660 hangkártyám felrakom a 2.42-es drivert hozzá újraindítok tökéletes a hang.
De ha legközelebb indítom a gépet már nincs hang.
Jobb katt a hang ikonra de a lejátszóeszközök között nem találok hangszórót csak ezt:
Digitális hang ( SPDIF)
Digitális hang (HDMI) -
negyedes
addikt
válasz
matthew95(2)
üzenetére
az automatikus ujrainditast szed ki es akkor latni fogod h mi a bsod.
-
ToBeY
nagyúr
Mi a fene az dwm.exe?Mert eléggé fogja a gépet ha ilyen 40-50% felmegy a process-e
-
Laccoss
addikt
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Próbáld a programban a Options - Advanced Options - felső résznél pipa és beírva C:\Windows\MiniDump'
Vagy ki van kapcsolva nálad az ilyen eseménynaplózás.
Vezérlőpult - Rendszer - Speciális rendszerbeállítások - Indítás és helyreállítás - Beállítások gomb és ott Az esemény bejegyzése a rendszernaplóba, ill. automatikus újraindítás legyen bepipálva.
-
Brekkk
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ugyanarról a HDD-ről megy ez az egész? Mármint a rendszer, zene, torrent minden?
Mert ez is lehet a belassulás oka. A HDD nem bírja a tempót. -
Laccoss
addikt
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Próbáld a BlueScreenView nevű programot [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4346, 100% Akksi
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)