- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
válasz
God Vazzeg #10015 üzenetére
-
rum-cajsz
őstag
válasz
God Vazzeg #10015 üzenetére
Én még UHU-s időkben találkoztam ezzel a céggel, itt a fórumban is megtalálható a programozó. [link]
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #10010 üzenetére
Csak a designját ne utálnám elsőre... még gondolkozok rajta mi legyen, nagyon úgyse vagyok berendezkedve még linuxra. Nem hagyta hogy átszokjak, inkább összefosta magát.
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #10005 üzenetére
szerintem is nagy az agymenés erre...
De szerintem itt is hagyom a csudába, Unity-vel elvagyok, steam bittorrent, net, videó, kép megy. Kernel és nVidia driver frissítés nem lesz rá. Megy fel mellé még egy 13.04 és lesz 6 rendszer a gépemen hát nem halok bele. Az meg majd kiderül milyen ubuntuval kell nekivágni a droid portolásnak, de őszintén remélem hogy nem 12.04-gyel. -
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9997 üzenetére
Egyáltalán nem, pedig mérgemben felraktam a nightly verziót is, és ugyanaz. Ami durva, hogy az asztalra kattintva a háttér megváltoztatása sem csinál semmit, pedig annak állítólag az ubuntus cuccost kéne behozni, mert nem killeltem a nautilust és nem él a nemo. Ömm, az Unity alatt se megy. Itt valami gáz van. És nem megy az add desklets sem...
nem tetszik ez nekem, mi a f@sz van?
terminálból indítva a cinnamon-control-cenert meg semmi cinnamonspecifikusat nem hoz fel, ilyen rendszerbeállítások cucc -
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9992 üzenetére
Nagyon nem volt
sudo apt-get install cinnamon-control-center
[sudo] password for quail:
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
cheese-common cinnamon-control-center-data gstreamer1.0-plugins-bad
libcheese-gtk23 libcheese7 libcinnamon-control-center1 libclutter-gst-2.0-0
libgstreamer-plugins-bad1.0-0
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
cheese-common cinnamon-control-center cinnamon-control-center-data
gstreamer1.0-plugins-bad libcheese-gtk23 libcheese7
libcinnamon-control-center1 libclutter-gst-2.0-0
libgstreamer-plugins-bad1.0-0Akkor kijelentkezek és megnézem. Most már csak a gnome3 bejezéseket kell eltakarítani. Köszönöm.
ééés semmi változás
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9988 üzenetére
sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-stable
így adtam hozzá, és legutoljára gnome3 uninstall után ment fel, nem értem...
Előbb utóbb felkerül a 13.04 ez meg marad droidtákolásra, de azért nálam ez gáz. Mindig megmondja hogy miért jobb nekem a windows. Sokkal könnyebben mozgok odaát. Itt meg mindig van valami váratlan meglepetés...
-
csubakka2141
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9982 üzenetére
Ja, de azért már legalább megabyteban lehessen mérni nem kiloban.
Mikor ebben a gépben volt a lemez, akkor ment perfekt a megosztás mindenhova elég jól, na de megbarátkozom ezzel, vagy megpróbálok rajta javítani valahogy.
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9984 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9984 üzenetére
nem sajnos...
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9982 üzenetére
"panelen jobb gomb, panel beállításai is tökéletesek." már pedig az nem megy...
na mindegy később még jól jön a kép ha külföldi fórumra kéne dobnom a cuccot...csak azért kérdeztem mert visszakódorogtam win8-ra... de egyszerűbb lesz ott is összerámolni a bittorrent klienst úgy látszik...
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9979 üzenetére
Akkor szimplán jön a kérdés. Nálad működik a cinnamon beállítása? A többi szerintem érthető. De screenshotot nem tudok küldeni, a login screenről sose lehetett, a tálcáról meg nem enged mert szar...
Ha nem érthető akkor mellékelek fotókat úgy tuti meglesz mi a baj. Kell? -
csubakka2141
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9979 üzenetére
Oké,de nem gondoltam, hogy ennyire.
Azért köszi.
-
sonar
addikt
válasz
God Vazzeg #9973 üzenetére
Nem láttam hibát. De mégegyszer átnézem/átolvasom az egészet.
-
sonar
addikt
válasz
God Vazzeg #9965 üzenetére
felment rendben, de valahogy nem akarja az igazat.
lsmod-dal kilistázva a used by = 0 -
csubakka2141
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9967 üzenetére
Kösz szépen, muködik!
-
Ablakos
őstag
válasz
God Vazzeg #9915 üzenetére
Nem, oda nem.
grep CRON /var/log/syslog:
Jun 29 16:15:01 ubuntu-server CRON[14012]: (root) CMD (command -v debian-sa1 > /dev/null && debian-sa1 1 1)
Jun 29 16:17:01 ubuntu-server CRON[15323]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Jun 29 16:25:01 ubuntu-server CRON[20721]: (root) CMD (command -v debian-sa1 > /dev/null && debian-sa1 1 1)
Jun 29 16:35:01 ubuntu-server CRON[27352]: (root) CMD (command -v debian-sa1 > /dev/null && debian-sa1 1 1)
Jun 29 16:37:01 ubuntu-server CRON[28721]: (root) CMD (shutdown -h now #Ubuntu server \303\274temezett le\303\241ll\303\255t\303\241sa)
Jun 29 16:39:01 ubuntu-server CRON[30018]: (root) CMD ( [ -x /usr/lib/php5/maxlifetime ] && [ -x /usr/lib/php5/sessionclean ] && [ -d /var/lib/php5 ] && /usr/lib/php5/sessionclean /var/lib/php5 $(/usr/lib/php5/maxlifetime))A webmin -> tervezett cron munkákba tettem a leállítás parancsot. Oda kell egyáltalán?
-
eternam
tag
válasz
God Vazzeg #9877 üzenetére
Ez az egyik előnye a monolitikus kernelnek.
-
joecontra
addikt
válasz
-
kispx
addikt
válasz
God Vazzeg #9881 üzenetére
Cinnamon vagy MATE?
-
szoke12
őstag
válasz
Szegény gyerek, de sajnállak....
Más meg majd megőrül néha.. Bár egyre rutinosabban kezelem, ha van valami gixer, bár nagyon már az sincs. -
válasz
God Vazzeg #9848 üzenetére
Igen, Mint-el nincs gond (csak ennyi)
Folyamatosan figyelem a disztrókat, jelen épp ennyit: [link] -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9830 üzenetére
kellékek... szerintem Unity-t használ.
Alt+Ctrl+T ezzel el fog indulni, de ha a dash indítóba beírja, hogy "ter", már arra kidobja.más:
az ati telepítés néha kicsit több,mint egy chmod, de arról nemrég volt egy jó, szájbarágós hsz. -
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9802 üzenetére
Ami a Mint 13 LTS-t illeti, meg tudom erősíteni. Nálam teljesen stabil és jól megy (MATE 32-bit).
Üdv,
J -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9807 üzenetére
Köszi!
Akkor ezek tükrében telepítek legközelebb -
szoke12
őstag
válasz
Értem, köszi.
De akkor miért van 32 meg 64 bit is? Mert sokan használnak 64-est. A 64 a 64-en gyorsabb? jobban kihasználja?
Bocsi a tudatlanságért, de nem sokat teszteltem eddig. -
kriszpontaz
veterán
válasz
Kicsit tudatlan vagyok, de a 32 bites rendszer memória korlátja nem valami 3,3GB?
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9786 üzenetére
Ez jó hír.
És köszönjük a jelentést.Üdv,
J -
kriszpontaz
veterán
válasz
God Vazzeg #9786 üzenetére
Üdv Commander Shepard!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #9784 üzenetére
Megvan, megtaláltam a megoldást, tárgytalan a dolog
-
karamblo
tag
válasz
God Vazzeg #9780 üzenetére
Látod,....már rommá túrtam a netet, semmi...Nem értem.
-
Siriusb
veterán
válasz
God Vazzeg #9767 üzenetére
Amióta démont kell futtatni root joggal, nem. Nem fogok egy ilyen szoftvernek root jogokat biztosítani. Skype is egy külön, megfelelően korlátozott userrel fut. Persze lehet kicsit túllihegem, de nem akarok ajtót nyitni bárkinek...
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9774 üzenetére
próbálj 7-es teamviewer-t [link]
-
szoke12
őstag
válasz
igen, 10.10-12.04 közt gond nélkül megy.
PeachMan: Igen próbáltam már, és nem szokott lenni gond. 10.10 alatt.
-
sonar
addikt
válasz
Mindkét gépen azonos verzió van?
Ha nem akkor sanszos, hogy ott van a galiba -
leslieke
Jómunkásember
válasz
Ötlet nincs, de működik a teamviewer linux-linux, két 10.04-es gép között már többször használtam.
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9763 üzenetére
Én ügyesebb vagyok
Az gépemen csak egy oprendszer van, ergo a grub meg sem jelenik.
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9763 üzenetére
Kösz!
Üdv,
J -
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9751 üzenetére
Mi az a kis rácsos lik ott a bal felső sarokban?
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9751 üzenetére
Jól néz ki.
Üdv,
J -
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #9699 üzenetére
a tároló felvételével én is küszködtem abba is hagytam. régiben egyszerűen megvolt.
NÁlam az olivia nagyon gyenge, hol boot ol hol nem, hol kikapcsol hol nem. Ilyen rossz Mint em még nem volt. -
válasz
God Vazzeg #9699 üzenetére
Szerintem nem állítottak el semmit, jó ideje ugyanaz minden.
A lásson azt értettem, hogy ne csak nézd, hanem értelmezd is. -
válasz
God Vazzeg #9697 üzenetére
A
sudo apt-get update
parancs hibakimenetének segítségével beszerezhető a szükséges kulcs, az alábbi parancsba behelyettesítve a karaktersorozatot:
sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 5A9A06AEF9CB8DB0
(#9697) God Vazzeg: A kikommentezésre csak annyit tudok mondani, hogy ne csak nézz, hanem láss is.
-
válasz
God Vazzeg #9695 üzenetére
Akkor valami nagyon nem jó, mert az alaptárolók címét ott tárolja a rendszer, anélkül semmi frissítést sem fogsz megkapni, és telepíteni sem fogsz tudni semmit sem.
Törölj ki mindent belőle, és írd bele ezt:deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu raring main multiverse restricted universe
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu raring-security main multiverse restricted universe
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu raring-updates main multiverse restricted universe
#deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu raring-proposed main multiverse restricted universe
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu raring-backports main multiverse restricted universe
deb http://archive.canonical.com/ubuntu raring partner
deb http://extras.ubuntu.com/ubuntu raring mainBár a Mint plusz tárolóit nem tudom, de ezek az Ubuntué.
-
válasz
God Vazzeg #9693 üzenetére
A /etc/apt/sources.list fájl hetedik sorával van a probléma, és nem feltétlenül függ össze a Systembackkel.
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9652 üzenetére
Örülj neki, hogy ennyiből megúszod.
Üdv,
J -
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #9652 üzenetére
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9649 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor bekötöd a stick-et bekéri a pin-t és akkor a hálózati kapcsolatoknál a Mobile Broadband fülön klikk az Add... gombra majd kiválasztod az országot, majd a szolgáltatót stb-stb.
Értelemszerűen.
Üdv,
J -
válasz
God Vazzeg #9645 üzenetére
Az a lényeg.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #9643 üzenetére
Állatira tetszik az egész zorin os, de eléggé bugzik szegényke, villognak az ablakok, van ahol fekete részek maradnak, stb.. Gondolom a compiz fostoskodik
Kendek: systemback megy rajta tökéletesen
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #9641 üzenetére
No, az pont nincs.
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #9634 üzenetére
használj paranccsort. sokkal egyszerübb, és látod mi a baj forrása is.
cp -vr /honnan /hova
Ezt amúgy tömörítve csinálom én általában, pl
tar -czvf backup.tar.gz /mappa -
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9629 üzenetére
A Vodafone USB stick-kel nem lesz gond. Az enyémet felismerte és jól is kezelte az Ubuntu (12.10).
Üdv,
J -
Cyrin
addikt
válasz
God Vazzeg #9629 üzenetére
Nemrég tettem fel "távirányítással" egy ismerősöm dell minijére xubuntu 13.04-et. Semmi gond nem volt, azóta áradozik róla, gyakorlatilag kapott egy új, végre használható sebességű gépet.
-
válasz
God Vazzeg #9625 üzenetére
GNOME Shell netbookra? Ezek normálisak?
Még nagyobb képernyőn is zavar, hogy mennyire pocsékolja a helyet. A Unity-nél nincs jobb, eredetileg is oda tervezték. -
Penge_4
veterán
válasz
God Vazzeg #9616 üzenetére
"Egyébként tényleg elég jók már a nyílt driverek is, sokszor alig lehet észrevenni a különbséget. Videólejátszás és mindennapi munka alatt legalábbis."
Videólejátszás alatt a VDPAU-t érted (fullHD videó 3-4%-os CPU használat mellett)? Ezt tudja a nyílt driver is?
"leginkább a nap végére belassulásokat tudtam szeretni, ez is megszűnt linux alatt."
Na igen, a memóriamenedzsment ég és föld. Windows alatt már áldás volt, mikor jött a frissítőkedd, itt meg észre sem veszem, hogy már tizenX nap az uptime. Csak az kár, hogy kernelfrissítések után újra kell indítani, az meg elég gyakran van.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #9564 üzenetére
Jézusom, ez gyönyörű. Meló után kipróbálom.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #9553 üzenetére
Hogy csináltad ezeket a menüket, fent középső ikonok elhelyezését és formáját? Adataid alatt jól látom, hogy Mint 14-t használsz?
-
sh4d0w
félisten
válasz
God Vazzeg #9558 üzenetére
Mindenki a gép asztalára teszi a nénit...
-
törölt tag
válasz
A nénit is az asztalra raktad, vagy csak a képet?
-
Nkboy
senior tag
válasz
Még a Teendők.txt nyilacskája is a nénire mutat. Ez nem lehet véletlen!
(#9555) lugosi : Hát ez mégis csak egy szakmai fórum. Azt azért halkan megjegyzem, hogy a hölgy nem tudna megerőszakolni.
-
Zs0lt
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9540 üzenetére
Nekem olyan van, hogy ha "minimalizálom" a Firefox-ot, akkor eltűnik a bal oldali meg a felső bar is és látszólag nem reagál semmire. (Kivéve a Print Screen-t. Így lehet kimászni a csapdából.
)
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #9459 üzenetére
Anno windowson én is arra használtam. Most csak simán ki akarok vágni egy közel 3 perces részt egy 2 órás mixből
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #9445 üzenetére
Majd megnézem mégegyszer,mert ez nekem fura. De nem raktam én semmi extrát bele,csak kivágtam egy részt,osz' kalap...
Speciel mivel nem tudtam menteni,így most megint előröl kell majd kezdenem a dolgot,csak most nem érek ár rá annyira erre,meg nem is annyira fontos.
(#9448) stopperos ööö,na látod ezt nem tudom. Mindjárt meghesszelem.
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #9450 üzenetére
1 - a STDOUT; 2 - a STDERR kimenet. Mivel az unreachable az errorba megy, és amúgy sem vagyok rá kíváncsi, ezért eleve írgy irom be a parancsot. a null a "fekete lyuk".
win-re nem tudok hasonlóságot, én unixon nyomom.
-
banán007
tag
válasz
God Vazzeg #9451 üzenetére
Köszönöm!
-
stopperos
senior tag
válasz
God Vazzeg #9447 üzenetére
fping parancs lesz a segítségedre. Tárolóban benne van, és nagyon hasznos.
Én ezt használom:
fping -a -g 192.168.1.1 192.168.1.255 2>/dev/null(#9443) Foose: 1.3.12-beta verzióban is van. Fájl menüben ott az exportálás. Talán az a bajod, hogy nincs feltelepítve az ubuntu-restricted-extras csomag.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #9440 üzenetére
nagyban fugg attol h az egyes gepek hogy vannak beallitva (tuzfal, stb), illetve milyen halozati protokollok futnak. linukc alatt pl a nagios meg a cacti ami tud hasonlot, bar gondolom neked vmi egyszerubb kene.
vindoz alatt van ilyen 'netgraph' progi, az egesz sokmindent megmutat. esetleg konkretabban arrol h mi a feladat? -
sh4d0w
félisten
válasz
Megnézed a routeren
-
válasz
Ha más nem, mindet végigpingeled.
-
Zs0lt
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9417 üzenetére
Kösz a tippet a wifi-re! De most, hogy kijött a Mint 15, lehet, hogy inkább azt teszem fel kipróbálásra. Azt a gépet most úgyis csak erre használom: kipróbálni minél több disztrót, aztán majd eldöntöm, melyik tetszik.
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9419 üzenetére
Puding próbája...
De azért meglesznek a fenntartások.Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9417 üzenetére
Kösz a linket, kipróbálós lesz.
Üdv,
J -
Zs0lt
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9375 üzenetére
Atheros AR9485
-
Zs0lt
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9378 üzenetére
Kozben talaltam a fiokban egy kulso USB-s wifi modult. Ezzel mar nem csak egy, hanem ket egyseg jelerosseg latszik, de ezzel csak megkerultem a problemat, semmikeppen nem oldottam meg. Na mindegy, jo lesz ez igy egy ideig, aztan majd lesz valahogy. Koszonom a segitseget!
-
Zs0lt
csendes tag
válasz
God Vazzeg #9375 üzenetére
Biztosan nem a router-rel van a baj, mert kipróbáltam a másik laptopommal és telefonnal is - mindkettővel tökéletes. Ugyanakkor a kérdéses géppel csatlakoztam egy másik wi-fi hálózathoz - szintén kb. 2 m-re voltam a router-től és mégis csak egy egységnyi jelem volt. Mégsem gondolnám, hogy a hardverrel van a baj, mert Windows 8-cal telepítve vettem, azzal tök jól működött a wi-fi. Kár, mert net nélkül nem sok értelme van a gépnek, így viszont kénytelen vagyok Windows-ra "downgrade"-elni. Pedig nagyon tetszene az Ubuntu - szerintem a Unity-vel sincs semmi gond; én Win után 10 perc alatt hozzászoktam.
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9297 üzenetére
hidd el, az egészet leszedtem, de a lubi folyton "kielégíthetetlen függőség" miatt kilépett dpkg-közben.
neten utána néztem, nem egyedi eset... -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9280 üzenetére
várj ez nekem kicsit magas...
mit írjak be? -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9278 üzenetére
ezt már vagy 5x megcsináltam.
mélyebben van a gond... -
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9276 üzenetére
az se akar felmenni.
mi lenne a legjobb? -
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #9217 üzenetére
Volt egy ncurses telepítője, de senki sem volt aki karban tartaná ezért elkezdtek scripteket irkálni... Amúgy egyáltalán nem nehéz.
-
BoB
veterán
válasz
God Vazzeg #9212 üzenetére
Ebben az esetben ajánlom az Arch-ot.
-
válasz
God Vazzeg #9210 üzenetére
Sajnos a Unity és a VBox nincsenek nagy barátságban, ettől azért gyorsabb a felület.
Persze, közel sem annyira, mint a lubi, ez kétségtelen.Ha megfelel a Mint, minek keresgetsz?
Nem kell kompromisszumot kötni.
Persze, ha csak a kíváncsiság hajt, akkor nemszóltam. -
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9184 üzenetére
Köszi!
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9172 üzenetére
Gondom van az új kernellel (3.8.0-19), nem megy vele a VirtualBox. Vissza szeretném tenni az előzőt (3.5.0-28). A "grub_timeout=-1"-gyel menüből ki tudom választani, de nekem az alap, automata módszer kellene. Hogy a gép rögtön abba bootoljon be.
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9168 üzenetére
Igazad van
Felraktam. Semmi változást nem látok. Gondolom ez így természetes.Mi is az a terminál utasítás, ami megmondja a használt kernelt verziószámát?
-
quailstorm
félisten
válasz
God Vazzeg #9043 üzenetére
Gnome commanderből is? Nomeg a másik amit hiányolok a printscreen küldés ctrl+v-vel. De akkor majd rálesek megint. Pedig 4.1-essel is küldtem már fájlt és unityt használok...
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #9016 üzenetére
Tök jó, és mi az a viber?
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #8901 üzenetére
Köszi,megnézem!
-
n00n
őstag
válasz
God Vazzeg #8841 üzenetére
Másik gépemben nekem is 2 éve működik egy SSD.
Persze kipróbálom, csak még melóban vagyok. -
n00n
őstag
válasz
God Vazzeg #8839 üzenetére
Nem rég vettem az SSD-t (sda), komoly lenne, ha rossz lenn. A kábel viszont lehet, hogy valóban rossz. Mert eddig egy DVD-író volt rádugva és az se működött. én egyből azt gondoltam, hogy az olvasó rossz. De akkor lehet, hogy a SATA kábellel van probléma?
Szerk.: Bár akkor a rajta lévő Windowsnak nem nem szabadna működni-e?
-
n00n
őstag
válasz
God Vazzeg #8727 üzenetére
Bekerült egy új SSD a gépbe és azon egy Windows 7 van. Feltelepítettem az Ubuntut a HDD-re, de az SSD-re raktam a grubot. update-grubnál azt írja, hogy nem olvasható az sda1 (az SSD). Szóval valami ilyesmi lehet. De miért nem olvasható?
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #8605 üzenetére
Nekem 3.2.0-40-generic kernelem van. Elméletileg ez rendben lenne, nem? Amúgy hogyan tudnék visszaváltani? GRUB-ot állítsam és hátha hoz egy régebbit?
update: grub csak a mostani kernelt hozza. Miniből lett telepítve és a legfrissebbet szedte csak le. Tudok tenni rá régebbit valahogy?
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #8496 üzenetére
én már a közel két percemmel meg sem szólalok.
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #8434 üzenetére
Jó, de te csak azt használod. Már ott probléma van, hogy ami utorrentbe 100%, és megadom a letöltési mappát ahol ott van a 100%, akkor is 0-ról kezdi. Az kell még hogy kitöröljön nekem valamit. Én azt szeretném, hogy ne szüneteljen a torrent addig,m amíg Linuxban vagyok, hanem folytassa! Ne újrakezdje, nem akarom újra letölteni ami már le van. Nem kell ahhoz átnevezni, utorrentbe is beállítom, hogy ide tegye a .torrent fájlokat, eminnen betöltse a .torrenteket, és amoda töltse a fájlokat. Ha felismeri, hogy hány % van kész, mindegy, hogy el van-e különítve, hogy kész, mert nem kezdi 0%-ról. utorrent azt csinálja, hogy hozzáadom a totrrenteket, leellenőrzi, hogy a letöltési mappában meg van-e már, hány %-a van meg, és onnan folytatja, vagy ha kész, nem folytatja, csak seedeli. Ettől függetlenül még lehet választani, hogy a kész torrenteket áthelyezze valahová. Lényeg, hogy olyan kell linuxon is, ami ellenőrzi, és folytatja, nem előről kezdi, és amit utána az utorrent is tud folytatni, és akár linux alatt akár windows alatt kezdek tölteni valamit, automatikusan hozzáadódjon, és folytatódjon itt is ott is. Azért írtam az NTFS-t, hogy nem-e amiatt tűnnek el a kiválasztott, mentett mappák? De ha amiatt van, akkor is muszáj NTFS-en lenniük.
-
csixy
addikt
válasz
God Vazzeg #8409 üzenetére
Volt, hogy fenn volt, volt, hogy nem.
Youtube videóra kattintva a fekete ablak előjön majd eltűnik. Hang van. Egérgörgetésre a video kiljelölt fekete ablaka megint előjön átmenetileg és megint eltűnik.
Most nem vagyok ott , majd megnézem ; 1-2 nap mulva leszek ott kb. -
csixy
addikt
válasz
God Vazzeg #8401 üzenetére
firefoxban nem müxik .Ubuntu 10.04-ben döglöttl le, lett töltögetve minenféle kodek,de nem segített,mavolt disztribution frisssítés 12.04.2-re,de az sem segített.
-
válasz
God Vazzeg #8391 üzenetére
Az a baj a guvcview-el, hogy a kamu nagyfelbontású kamerákat nem kezeli...Van pár kamu 50Mp-s kamerám, de azokat is csak 640x480-ban hajtja.
Mikroszkópos bohóckodásra használom őket -
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #8390 üzenetére
Megoldva! Csak sötét volt a kép, auto exposure manualra átállítva szépen be lehet állítani, kellett hozzá a guvcview nevű csomag
Itt lehet hangot is állítani, szóval innentől vissza lehet lőni ha elállítódik jeee
-
Richter36
őstag
válasz
God Vazzeg #8348 üzenetére
Természetesen megtettem, mielőtt egy frissítés esetleg visszaállította volna az eredeti állapotot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Anime filmek és sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest