Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- Milyen házat vegyek?
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave118
senior tag
Ha a proci 3000-en beton stabilan megy az tökéletes ... én azt mondom hogyha jol belőtted a procit akkor kezdheted a ram visszaosztást úgy állítani hogy megfelelő legyen az órajel, esetedben 1000 környékére (mivel 1066 os) vagy akár 1100 körülre is állíthatod attól függően mennyire bírja a ramod (szerintem nem érdemes az 1:1 hez ragaszkodni mert nembiztos hogy akkor lesz megfelelő a rambeállítás). Ha a ram is stabil akkor kezdheted a ram időzítéseket egyre lejjebb faragni. pl: proci kész, ramot beállítod kb 1100 MHz-re (visszaosztással) és az időzítéseket auton hagyod (ilyenkor kb cl6-7) be fogja berkani automatikusan, ezután teszteled a ramot és ha stabil akkor beállítod cl5re. Ismét teszteled és ezt addig csinálod amíg vagy el nem éri a cl4 et vagy megáll bizonyos beállításnál. Ezután már a te dolgod eldönteni hogy neked a jó időzítés a fontos(cl4) vagy a magas órajel.
Remélem nem túl szájbarágós
Ha gondolod tehetsz az FSB re is plusz feszt (persze nem sokat).
A giga lapok tulajdonsága hogy ha nem bírja a beállítást vagy túlsok a fesz stb. akkor leveszi a tuningot (szerintem nem rossz biztonsági opció). -
dave118
senior tag
De miért olyan fontos az 1:1 visszaosztás??
Inkább először állítsd stabilra a procit és utána foglalkozz a ramokkal. Beállítod a stabil fsb-szorzó kombinációt a neked megfelelő órajelre és ha stabil akkor ahoz igazítod a ram visszaosztást. (amúgy azoknak ramoknak még a tuningot is kell bírniuk) -
kicsigeri
senior tag
1:1 ben nem tudod hajtani, mert ahoz 500 as fsb kellene, azt meg ezek a procik nem nagyon szeretik. A 375 az jó, csak a ramoknak a szorzóját kell másra állítani, 2,66 ra és akkor megkapod az 1000-et.
system memory multiplier kell állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fotók, videók mobillal
- Robotporszívók
- Tanárian oktatja a ChatGPT a mezőnyt
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest