- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave118
senior tag
Ha a proci 3000-en beton stabilan megy az tökéletes ... én azt mondom hogyha jol belőtted a procit akkor kezdheted a ram visszaosztást úgy állítani hogy megfelelő legyen az órajel, esetedben 1000 környékére (mivel 1066 os) vagy akár 1100 körülre is állíthatod attól függően mennyire bírja a ramod (szerintem nem érdemes az 1:1 hez ragaszkodni mert nembiztos hogy akkor lesz megfelelő a rambeállítás). Ha a ram is stabil akkor kezdheted a ram időzítéseket egyre lejjebb faragni. pl: proci kész, ramot beállítod kb 1100 MHz-re (visszaosztással) és az időzítéseket auton hagyod (ilyenkor kb cl6-7) be fogja berkani automatikusan, ezután teszteled a ramot és ha stabil akkor beállítod cl5re. Ismét teszteled és ezt addig csinálod amíg vagy el nem éri a cl4 et vagy megáll bizonyos beállításnál. Ezután már a te dolgod eldönteni hogy neked a jó időzítés a fontos(cl4) vagy a magas órajel.
Remélem nem túl szájbarágósHa gondolod tehetsz az FSB re is plusz feszt (persze nem sokat).
A giga lapok tulajdonsága hogy ha nem bírja a beállítást vagy túlsok a fesz stb. akkor leveszi a tuningot (szerintem nem rossz biztonsági opció). -
dave118
senior tag
De miért olyan fontos az 1:1 visszaosztás??
Inkább először állítsd stabilra a procit és utána foglalkozz a ramokkal. Beállítod a stabil fsb-szorzó kombinációt a neked megfelelő órajelre és ha stabil akkor ahoz igazítod a ram visszaosztást. (amúgy azoknak ramoknak még a tuningot is kell bírniuk) -
kicsigeri
senior tag
1:1 ben nem tudod hajtani, mert ahoz 500 as fsb kellene, azt meg ezek a procik nem nagyon szeretik. A 375 az jó, csak a ramoknak a szorzóját kell másra állítani, 2,66 ra és akkor megkapod az 1000-et.
system memory multiplier kell állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest