Új hozzászólás Aktív témák
-
afro9
tag
válasz
uborka3 #6619 üzenetére
Hát a hűtő nem fekszik fel semmire, csak mellett (konkrétan nem is a borda, hanem a ventilátor tokja, amit külön lehet a bordára felrakni feszül kicsit, de az műanyag) van közvetlenül az a másik hűtőborda.
Alapjáraton futtatam most egy 20 percet folyamatosan. Most felhúztam 2,5GHz-re alapfeszen megyelőre megy, olyan 30 perce.
De ez mitől lehet? Nem tudom elképzelni... Szóval mitől fagyhat így ki? Meghal CPU? Vagy mi? -
jorden06
senior tag
-
Mekibácsi
tag
válasz
uborka3 #6580 üzenetére
Na, belépek a BIOS-ba és a következőket látom:
CPU Operating Speed:
- CPU FSB Clock (MHz): 200
- AGP Clock (MHz): 66Ööö, itt most hogyn tovább?
A RAM-ot hol lehet állítani? Letöltöttem egy SuperRAM nevű progit, abban meg ezt látom:- Amount of memory to maintain: 256Mb
- Amount of memory to free: 461 MbÉs lenne még egy kérdésem: Az ATITool-ban hogy lehet a optimalizálni a beállításokat?
Bocs, a hülye kérdésekért, elég kezdő vagyok. Köszi!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
uborka3 #6560 üzenetére
754-es lesz ez, mázlival lehet olcsón jó procit szerezni bele, de igazából nincs értelme foglalkozni vele.
#6558 Mekibácsi: A RAM-ot állítsd 166-ra (333), az FSB-t emeld, 250-ig nem lesz gondod, ha megy tovább akkor el kell kezdened komolyabban állítgatni a dolgokat. A VGA-ra eressz rá egy ATi Toolt, valószínű van benne tartalék. Ez ingyen van.
-
monti20
tag
válasz
uborka3 #6522 üzenetére
Köszi!
BIOS-ban az Advanced beállítás alatt 2 lehetőség van:
Geyserville Support > Enabled / Disabled - Disabled-re van állítva alapból.
Meg az integrált VGA memóját lehet állítani.Az energiagazdálkodási funkció alatt vannak sémák, Hordozható/Laptop-ra van állítva. Amire még tudom állítani: Mindig Bekapcsolva / Minimális Energiagazdálkodás / Maximális Telep. Mire érdemes állítani?
-
afro9
tag
válasz
uborka3 #6517 üzenetére
Aha, ezt sejtettem, szóval tisztában vagyok vele, hogy 64 fölé nem kéne hogy menjen.
Milyen hűtőt érdemes használni? Melyik márka/típus éri meg? Igazából január vége felé vennék úgyis új procit, LGA775, Core2-est, mint ez, csak újabbat. Tehát olyan hűtő kéne, ami megéri, és az újra is jó lesz, és arra is megéri.
OK, tegyük fel, hogy már van jó processzorhűtő, nem megy 65 fölé. Ekkor mit kéne állítanom, hogy stabil legyen a rendszer? Konkrétan: ha magasabb FSB-t állítok be, akkor be se bootol, -> alaplap automatán visszaállítja. Másik: olvastam itt asszem PH-n, hogy magasabb FSB-t állítva, de alacsonyabb szorzót lehet többet kihozni belőle. (asszem E4300-ból így 3,2 GHz-et sajtoltak ki itt PH-n az egyik fórumban)
-
-
szasanyi
félisten
válasz
uborka3 #6231 üzenetére
A default beállítás azaz AUTO nem használható, mert akkor túlfeszeli a lap a CPU-t. Már ha jól értettem amit írtál... Az 1.3000V és 1.3500V között meg elég sok érték van, ez elég nagy intervallum. No, most állítottam egy 1.3175V-ot és megnézem. Mi a legpraktikusabb tesztprogram a stabilitás teszteléséhez? Othos lehetőleg nem kell, mert az túl barbár és és úgysem 7 napot megy a gép 7 napból teljes terheléssel...
-
szasanyi
félisten
válasz
uborka3 #6229 üzenetére
De mennyi az az alapfesz, ez a kérdés?! Sőt, pontosabban ez: a BIOS-ban milyen minimum feszültség értéket kell beállítani? Todom, hogy alaplap és proci függő, és egzakt módon vagy hasraütésre a pontos értéket NEM lehet megmondani. De mennyit érdesem indulásnak?
Nem vagyok teljesen tapasztalatlan, de már nincs türelmem ahhoz, hogy pölö 12 értéket állítsak be és teszteljek le, aztán újraállítás, újra teszt, stb. stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest