- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
d@minator
addikt
válasz
ricsi99 #46415 üzenetére
Szerintem a "Configurable TDP-down" lehet az ok amit a gyártó határoz meg a leírás szerint.[link]
Szuper...3,4GHz 4/8 mag marketing csak éppen terhelés alatt alapórajelen sem megy. Sajnos BIOS-ban csak a Virtualizációt lehet kapcsolni semmi mást. Mindenesetre köszi a segítséget! -
bot1978
senior tag
válasz
ricsi99 #46238 üzenetére
igazából a deltaté számít meg a levegő páratartalma, de tökmindegy működik csak várni kell az a titka, mert ezekben a szilikonokban van egyéb mittom hajtógáz, oldószer ez az ami elegyedik vízzel, viszont kifújás után egy negyed órával már lesz egy olyan filmszerű réteg a cuccon, ami elég. Ha érdekel nézz rá YT-on, vannak ilyen videók, ahol szilikonnal befújt áramköröket nyomnak víz alá
-
Apollo_21
addikt
válasz
ricsi99 #46240 üzenetére
Szia, ez a 4. áldozat 3év alatt, ez az első amit szakszerű cuccokkal csináltam meg, a többit kb házibarkács móddal, ezt direkt nem mert nemakartam elcseszni.
Kupak nincs fent rajta, víz eddig is üzemelt azzal nincs parám, léghútés is ment 1héttel ezelöttig az is 100%-os.
Levettem már a blokkot is hátha azzal van vmi...de teljesen elterül a paszta, ha a kupakot visszateszem és a szokásos móddal kenem liquid és fölé mx4 akkor se jobb...itt mivel csak a "mag" van nemis szabad liquiddel mert közvetlen a blokkra, hűtőtalpra az káros, bemarja...zsolti_20
Melyik részét gondoljuk normálisnak? azt hogy gyári órajellel is 70fok? és ígyis..mikor köztudott h kb szilvalekvár szintú a gyári pasztázás rajta? ezért van a delid..mint opció...ne 20fokot csökkenjen, de az hogy ua..az kizárt.. -
dvd_R+
őstag
válasz
ricsi99 #46210 üzenetére
Na most nem értem miről beszélsz
a biosban lévő voltage-ek alatt a vcore-t is azaz a cpu feszt is értettem
egy szóval se mondtam hogy azt nem szeretném csökkenteni ..
a korábbi configomnál morcosmedve fórumtárs segített még beállítani mindent a bios overclock menüjében és a végeredmény -20 fok voltEzt szeretném most is, csak nem értek hozzá nem tudom mit mennyire tegyek, ha nem is tudja nekem senki megmondani a pontos értékeket mert miért tudná.. de valami kiinduló pontot és akkor eljátszok vele akár 5-10 órát is h megtaláljam a végértéket aminél még nem crash-el és hűs marad
-
dvd_R+
őstag
válasz
ricsi99 #46208 üzenetére
Szia köszönöm a segítséget de nem erre gondoltam, amit leírtál az nem megoldás nekem
4.5ghz-en megy most a proci és röviden az lenne a cél hogy az összes fesz beallitast manualisan beallitani annyira ami a lehető legkisebb és ezzel kevesebb hőt termeljen
amit te írsz azzal azt érném el hogy vissza veszem a gép teljesítményét és azt nem szeretném -
IO.sys
őstag
válasz
ricsi99 #46202 üzenetére
Értem, hogy mit jelent a teljesítménykorlát, egy elektronikai labor foglalja az íróasztalom, meg aztán tuningolok már pár éve.
Azt írtam, hogy nekem nem hozott kézzelfogható eredményt. Ezért fogok alulfeszeléssel kezdeni, úgy egyértelműbb lesz a hatás, mint a cpu tuningnál.
-
bot1978
senior tag
válasz
ricsi99 #46153 üzenetére
Jó, de érted, a fröccsöntött műanyag ház fizikai korlátokat generál, amiknek okán eleve nem opció, hogy cserélgethess bármit. Tök logikus, hogy egyszerűbb a BIOS.
Hűtőt meg teljesítményre terveznek nem idle órajelre. Turbo mellett adott gyári Vcore-hoz tartozó áramfelvétellel meg szevasz túlmelegszik? Hát ez mi már?
Most ki ne találjuk már, hogy ha „dynamic frequency scaling” jeligére leveszik a Vcore-t az órajellel együtt, csak hogy eladható legyen az alulméretezett hűtővel akkor az már oké.
Régen az ilyen fost úgy lebüntette a piac, hogy a gyártó szívott, mert nem vette a kutya se…Ha igaz amit ír, hogy addig nem tudta lefelé állítani a feszt, amíg hozzá nem nyúlt a BIOS-hoz akkor ez a gép egy olyan szutyok fos, hogy az Asusnak 100 helyen kéne „kiszivárogtatni” a netes szamárvezetőt, hogy mit csinálj, hogy unlockold, hogy állítsd be magadnak a feszeket, mert ahogy eladtuk az pont sz@r úgy ahogy van.
Na ezért nem veszek én dedikált VGA-val szerelt laptopot. Kell a kutyának.
-
bot1978
senior tag
válasz
ricsi99 #46148 üzenetére
Van az Intelnek programja, amivel kvázi "low level" lehet alulfeszelni a gyári CPU frekit, hogy hűvösebb legyen. Annak van értelme, odáig tudom követni, mivel ha stabil a CPU kevesebb fesszel is tovább bírja akksiról turbo frekin, meg egyébként is hosszabb élettartam, mert nem fűt annyira. Ez oké, de ehhez miért kell újraírni a BIOS-t?
Nem értem.
Újabban van valami gyári szívatás, amivel a notebook gyártó elérhetetlenné teszi az Inteles lehetőségeket? A CPU feszt nem lehet lefelé vinni csak BIOS herélés után? Ez komoly? Ide jutottunk?(#46149) zsolti_20
Olyan szinten alulméretezett az Asus gyári hűtő, hogy nem bírja a gyári Inteles turbo frekit? De kemény. És így odaba.cák a vevőnek? Nesze.
Jó lehet az ilyen gamer laptop. -
zsolti_20
senior tag
válasz
ricsi99 #46139 üzenetére
Persze, most nem tudok videot mutatni mert telefonrol irok, de ha rakeresel hogy "laptop bios hidden menu" lathatsz sok olyan videot ahol millio beallitas valik elerhetove az unlock utan, amihez csak a fejlesztok fertek hozza.
Intel i7 4720hq cpu van a laposban. Ez egy Asus ROG g751jy.
A tuning az lehetseges es meglehet fogni vele akar a HP omen 17-et is amiben intel i7 7700 van. VgA teren mar sikerult megutni magasabb pontszamot mint a gtx1060 egy modositott vbiossal de ez a bios most kifog rajtam.
-
bot1978
senior tag
válasz
ricsi99 #46095 üzenetére
Ettől tartottam. Oké, hát ez van. Azért az Asrock az nem Gigabyte akkor ezek szerint, nagyon régen (15+ éve) volt egyszer Asrock lapom, ami egy igazi szégyen szutyok volt, aztán kerültem a márkát. 20-as éveim közepétől dilim volt a PC építés, szóval prémium giga meg asus lapjaim voltak, ilyen áfamentes új okosba, de még úgy is pénzkidobás volt, bár ne költöttem volna arra és vettem volna helyette valami értelmeset, mindegy, szóval elszoktam viszont az ilyesmitől.
Úgy 3 éve láttam egy Asus lapot ismerősnél, ami egy igazi retek volt, így aztán azt gondoltam hogy eljutottunk akkor oda, hogy már tökmindegy. Innentől már tényleg az olcsóbbat kell venni aztán kész
Nem is igazán változott a véleményem, elvagyok ezzel az Asrock-al is, de ilyenek viszont azért prémium lapokkal nem voltak jóval komolyabb tuning mellett sem azt hozzá kell tegyem. -
IO.sys
őstag
válasz
ricsi99 #46092 üzenetére
Hát, szerintem ezt hagyd, vegyél használtan K-s procit aprón vagy Aliexpressről Xeon-t (memóriatámogatási lista), mert ezzel nem fogsz eredményt elérni, nem erre találták ki. Elég sok procit megeszik ez a lap, szóval van mozgástered. Tudom, hogy elvileg van rá mód, hogy húzd a BCLK-t, de szorzózár nélkül 2 GHZ-et is feljebb tudsz menni akár, ami a mostani eredményektől jó messze van, ha jól látom.
Nekem Asus Maximus V Formula lapom van, 1 Hz-nyi BCLK emeléstől összeborul. Nyilván a feszültségekkel, egyéb frekvenciákkal (bclk clock skew) fel lehet ezt is emelni, de az már a fine tuning mezeje, nem a rögtön érdemi eredményt hozó beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged