Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
Ezt benéztem, csak három, de úgy is jobban terheli a vezérlőt, mint az előző setup.
Én a következőket próbálnám meg: 860mhz, 6-6-6-18 időzítés, 1,8-1,9V és ha szükséges akkor még emelj a memvezérlőn.
Amég a hűtés bírja addig mehet a feszemelés, de csak ésszerű határok között.
-
Martin97
aktív tag
Szia!
A 4 modul lesz szerintem a probléma oka. Próbálj emelni egy kis feszt a memvezérlőnek.
Saját probléma: néhány hete váltottam 775-ről 1151-re. Munkára lett vásárolva a gép, sajnos kis költségvetésből kellett dolgozzak, és az alaplapot beáldoztam az erősebb proci és jobb ramok előnyére, viszont harmatos a gép arra amire terveztem. És szeretném az utolsó százalék teljesítményt is kifacsarni belőle.
Konfig az adatlapomon. A fő problémám, hogy a 2400-as ramokat csak 2133-on hajtja a lap, és a biosban semmit sem enged állítani, illetve sky szériánál olvastam olyat is, hogy adott a bclk tuning, de a lap ezt sem engedi állítani. Ezzel tudok kezdeni valamit, vagy fogadjam el ahogy van?
-
Martin97
aktív tag
A ramokat vedd vissza, és a procin emelj, mert az lesz a szűk keresztmetszet.
#44134 steeweegee:
Először fix feszültséggel nézd meg mennyit kér a proci, és utána az offsettel hangold be, nyilván ha tuningolsz akkor emelsz a feszültségen és nem csökkentesz. A 4,3 ghz-et 43-as szorzón éred el. Fontos, hogy tudd hűteni és ne melegedjen túl. -
Martin97
aktív tag
Ne emelj, először próbáld meg alapon. Valószínűleg bírni fogja úgy is.
prime95, linx, intel burn test nevű programokat ajánlom elsősorban. (Egy modi legyen szíves írja be az összefoglalóba, hogy ott is látható legyen és csak hivatkozni kelljen rá.)
A 750-hez legtöbb játékban elég a 3,2, de multinál lehet hogy jó a több, de ez általánosan is igaz.
-
Martin97
aktív tag
Az még nem sok. Szerintem még alap feszen is elbírják, de ha nem akkor +0,05-0,15 voltot nyugodtan emelhetsz a ramokon. (A saját low budget 800-as ramjaim 1000 mhz-ig mennek c5-ben némi fesszel, és az előző 667-es modulom is ment 850 mhz felett c6 ban.)
Szóval amég bírják addig lehet emelni az órajelet. Annak a procinak úgyis kell, ha egy normálisabb vga-t akarsz vele hajtani.#44127 firstman3333: Nem is extrém tuningra gondoltam, csak magamból indultam ki. Tégy belátásod szerint, és nyugodtan kapcsold vissza ha gondolod. (Megjegyzem, hogy az a néhány watt nem oszt nem szoroz, de mind1.)
Szerintem nagy gond biztosan nincs, hogyha stabil a gép.
Valószínű hogy csak egy pillanatra vesz vissza amikor a proci átkapcsol alacsonyabb szorzóról. Szóval nemigen foglalkoznék vele a helyedben. -
Martin97
aktív tag
Szia!
Jónak tűnnek a beállításaid. A ramokat szerintem visszarakhatod cl5-be is.
Az nem baj, ha valamivel magasabb órajelen járnak, ha bírják stabilan. Ha szükséges némi feszt is emelhetsz.#44121 firstman3333:
Mérési hiba lesz, vagy a lap visszaugrott egy pillanatra 375-ös fsb-re. Mivel az átlag 400 mhz volt ezért nem kell aggódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged