Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz
Megvagyok #44098 üzenetére
Szia!
Valószínű, hogy elérted a lapod határát.
A g41-es chipset nem túl szerencsés, ha tuningolni akarsz.
Esetleg annyit tudsz tenni, hogy a pci frekvenciát változtatod (max 104-106-ig), attól hátha feljebb tudsz menni.
Vagy pattintasz bele egy 4 magos xeont. Ha szerencséd van épphogy el fogja vinni 1333-as fsb-n. -
speedydb23
senior tag
válasz
Megvagyok #39430 üzenetére
Kezdem a gondokat sorolni a bios beállításban:
1. Memory voltage rohadtul magas, 1,8V az üzemi feszültsége a DDR2 memóráknak, gyorsan vedd le mielőtt kipukkannak a memóriák!
2. CPU Vcore iszonyat magas, ezt is vedd le amennyire csak tudod, túlfeszelni nincs értelme, főleg nem ennyire! Csodálom, hogy elindul így a géped...
1,2V-al is el kellene futnia a procinak.
3. az összes többi feszültség is magas ami jön sorban, nem tudom ki mondta ezeket az értékeket de gyorsan csökkentsd le őket minimum 2-3 tizeddel.ilyesmire gondoltam:
Memory voltage: 1,8 vagy auto
CPU Vcore: 1,185 vagy hasonló
FSB t. voltage 1,2V maximum de 1,1 ha megy azzal
NB volt. : 1,3-1,4V max
SB vcore max 0,8V
ICH chipset 1V maxkb. ezek a normál értékek.
-
speedydb23
senior tag
válasz
Megvagyok #39427 üzenetére
Azért a HD4830 nem egy erőbajnok, igaz a procid is elég vérszegény az F12012-nek szóval szerintem csak merészebb órajelekkel tudnál némi változást elérni...
Nálam most egy HD4870 512MB és E8400 3,6Ghz-en tud stabil 30 FPS-t produkálni majdnem full grafikán...
Főleg az árnyékok és a Vsync ami terheli a rendszert...
Nem tudom, hogy milyen beállításokkal próbálkozol konkrétan de én kikapcsolnám a Vsyncet meg a többszörös mintavételezést is csökkenteném (2× MSAA) vagy akár ezt is offolnám...FSB-t egyébként 400-ig megpróbálhatod feltolni, a memóriákat meg mindig úgy állítsd, hogy 667-hez közel legyen de felette ne!
-
ktg3
őstag
válasz
Megvagyok #39427 üzenetére
Biosban kell lennie olyannak, hogy host clock, dram ratio.
Azt állítsd minimumra, majd húzd a procit amíg lehet. Aztán próbáld hozzá hangolni a ramot.Első körben mindenképp keresd meg ezt az opciót ami leosztja a ramot.
Huhh utólag belegondolva ott a legkisebb állás általában a 2 amin épp most is vagy. Az gáz. A te procidnak alacsony a szorzója, ráadásul a romod is csak 667. Akkor csak úgy fogsz tudni feljebb menni ha tuningolod a ramot. Menni fog az csak adni kell neki kis + feszt. 0.1V vagy akár 0.2V plusz is adható neki ha van rajta borda.
Alapfeszen is kell mennie azért 667 felett. 750-ig sztem simán mennie kéne alapon. Ha egy kis mázlid van, akkor akár 800-ig is menni fog kis feszemeléssel. Ez 2.8GHz-s órajel. Az már nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest