Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Martin97

aktív tag

válasz Synthwave #44195 üzenetére

Szia!

S478-as p4-el már nem kezdenék, mert számos hátránya van (ramok, agp, stb.).

Inkább az lga 775 körül nézelődj. Valami normálisabb lap nem árt hozzá:
    asus commando (ezt ha jól tudom könnyebben lehetett volt modolni, tanulásra mindenképp megfelelő), vagy egyéb X48, P35-45 chipsetes lapok közül valami. A lényeg, hogy legyen pár jópár fázis rajta, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet később mondjuk egy 4 magosnál.

Processzorból van többféle lehetőséged:
    Mondjuk celeron 352-354 körüliekből leválogatni néhány darab közül egy jobbat, vagy előre teszteltet rendelni külföldről (ha még vannak ilyenek).
    Vagy egy C2D Ebből a wolfdale szériát ajánlom (E5x00, E7x00, E8x00). Ezek közül a legtöbb nagyon jól ment. A későbbi steppingek előnyben (E0,G0,R0). (Nekem volt E7200, és most E8200 van, nem csalódtam bennük.)
    Később meg mehet mellé egy yorkfield quad, ha komolyabban gondolod. De ehhez már mindenképp jó lap kell.

Ami még fontos az a hűtés és a szigetelés:
    Nemrég láttam, hogy árultak az aprón kompresszoros hűtést, ami már megfelelő lesz, de ezt 24/7-re ne használd. De egy nagyobb léghűtés/vízhűtés + peltier + hideg téli idő mellett is jól lehet szórakozni.

Remélem megválaszoltam a felmerülő kérdéseket. (Ez már nem kezdő szint van kifejezetten erre specializálódott topik is. Ők biztosan többet tudnak segíteni.)

Mod: Egyébként annyira nem kell félni, hogy tönkremegy, én néha amikor jó idő van kint akkor a fő gépemet szoktam megráncigálni (fagyasztóban előrehűtött hűtővíz amit lehet keringetni a rendszerben + peltier). Még nem adta jelét, hogy le kéne állnom vele. Mondjuk a szigetelés az fontos, különben egy idő után rohadni fog a foglalat, és az érintkezők. Erre majd különösen figyelj. Én a papírtörlőt és a szikszalagot használom, de vannak más módszerek is.

Új hozzászólás Aktív témák