- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
tag
Sziasztok,
Nemrég rászántam magam, hogy egy kicsit feltuningoljam a régi "sempron145"-ről "Athlon 2 x2 445"-ösre mag aktiválással alakított procimat. Néhány cikket el is olvastam a témában, de sajnos a sok cikk elolvasása után még mindig nem értem teljesen a dolgot.
Eddig az fsbt a bioszban 200-ról 215re állítottam, feszültséget nem adtam, pcie 100hzen.
A rendszer stabil, néhány stresszprogram 15-20percnyi futása után (ezt majd még tovább is tsztelem) de bizonytalan vagyok hogy mehetek e tovább, mert nem teljesen értem a dolgot, azt olvastam hogy az fsbvel a memória órajele is növekszik, és a memória érzékeny az ilyesmire, és könnyen elszáll. Igaz ez?
Emellett ahogy láttam az nb értéke is párhuzamosan növekedett az fsbvel. Nem kell emiatt aggódnom? visszavegyem valamennyire?
Megnéztem a biosban a memóriához, és a northbridge hez tartozó beállítási lehetőségeket, és a memóriánál egy 'nagy lépés'-t lehet visszavenni minimum, NBnél pedig minimum egy 'szorzónyit'.
Visszavegyem ezeket a beállításokat egy lépcsővel?
Mekkora teljesítménycsökkenést okoznak ezek a beállítások?
Van még valami egyéb dolog/beállítás amire figyelnem kell tuning során? (a hőmérséklet és a fagyásokon kívül)Cuccaim:
Athlon 2 x2 445
1x 4gb kingston 1066 "KVR1066d3n7/4g" memória
Asrock 760gm-gs3 alapszintű, de eléggé... hm... hivatalos tuningtámogatással rendelkező alaplap (mind biosban előre beállított tuning configok, mind külön software windows alatt)
Sapphire radeon hd5770
Windows XP sp3
Új hozzászólás Aktív témák
- Elfelejtettem a film címét
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest