Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- NVIDIA® driverek topikja
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
tag
Sziasztok,
Nemrég rászántam magam, hogy egy kicsit feltuningoljam a régi "sempron145"-ről "Athlon 2 x2 445"-ösre mag aktiválással alakított procimat. Néhány cikket el is olvastam a témában, de sajnos a sok cikk elolvasása után még mindig nem értem teljesen a dolgot.
Eddig az fsbt a bioszban 200-ról 215re állítottam, feszültséget nem adtam, pcie 100hzen.
A rendszer stabil, néhány stresszprogram 15-20percnyi futása után (ezt majd még tovább is tsztelem) de bizonytalan vagyok hogy mehetek e tovább, mert nem teljesen értem a dolgot, azt olvastam hogy az fsbvel a memória órajele is növekszik, és a memória érzékeny az ilyesmire, és könnyen elszáll. Igaz ez?
Emellett ahogy láttam az nb értéke is párhuzamosan növekedett az fsbvel. Nem kell emiatt aggódnom? visszavegyem valamennyire?
Megnéztem a biosban a memóriához, és a northbridge hez tartozó beállítási lehetőségeket, és a memóriánál egy 'nagy lépés'-t lehet visszavenni minimum, NBnél pedig minimum egy 'szorzónyit'.
Visszavegyem ezeket a beállításokat egy lépcsővel?
Mekkora teljesítménycsökkenést okoznak ezek a beállítások?
Van még valami egyéb dolog/beállítás amire figyelnem kell tuning során? (a hőmérséklet és a fagyásokon kívül)Cuccaim:
Athlon 2 x2 445
1x 4gb kingston 1066 "KVR1066d3n7/4g" memória
Asrock 760gm-gs3 alapszintű, de eléggé... hm... hivatalos tuningtámogatással rendelkező alaplap (mind biosban előre beállított tuning configok, mind külön software windows alatt)
Sapphire radeon hd5770
Windows XP sp3
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi