Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Golyobis

tag

Sziasztok,

Nemrég rászántam magam, hogy egy kicsit feltuningoljam a régi "sempron145"-ről "Athlon 2 x2 445"-ösre mag aktiválással alakított procimat. Néhány cikket el is olvastam a témában, de sajnos a sok cikk elolvasása után még mindig nem értem teljesen a dolgot.
    Eddig az fsbt a bioszban 200-ról 215re állítottam, feszültséget nem adtam, pcie 100hzen.
    A rendszer stabil, néhány stresszprogram 15-20percnyi futása után (ezt majd még tovább is tsztelem) de bizonytalan vagyok hogy mehetek e tovább, mert nem teljesen értem a dolgot, azt olvastam hogy az fsbvel a memória órajele is növekszik, és a memória érzékeny az ilyesmire, és könnyen elszáll. Igaz ez?
    Emellett ahogy láttam az nb értéke is párhuzamosan növekedett az fsbvel. Nem kell emiatt aggódnom? visszavegyem valamennyire?
    Megnéztem a biosban a memóriához, és a northbridge hez tartozó beállítási lehetőségeket, és a memóriánál egy 'nagy lépés'-t lehet visszavenni minimum, NBnél pedig minimum egy 'szorzónyit'.
    Visszavegyem ezeket a beállításokat egy lépcsővel?
    Mekkora teljesítménycsökkenést okoznak ezek a beállítások?
    Van még valami egyéb dolog/beállítás amire figyelnem kell tuning során? (a hőmérséklet és a fagyásokon kívül)

Cuccaim:
    Athlon 2 x2 445
    1x 4gb kingston 1066 "KVR1066d3n7/4g" memória
    Asrock 760gm-gs3 alapszintű, de eléggé... hm... hivatalos tuningtámogatással rendelkező alaplap (mind biosban előre beállított tuning configok, mind külön software windows alatt)
    Sapphire radeon hd5770
    Windows XP sp3

Új hozzászólás Aktív témák