Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#20401) Werkly válasza RetepNyaraB (#20400) üzenetére

Werkly
(tag)

Ja annyit is megy 400-at alapon!

(#20402) belinho

belinho
(tag)

Most már kezdem furcsálni, úgyhogy megkérdezem.
Adott egy Q9300 3.3ghz-en egy msi 6850-en mellett.
Bizonyos játékok alatt, amikor vannak átvezető videók pár másodpercre beszaggat a videó. Legutóbb az új COD-nál, az átvezető videónál fordult elő, ezért is váltottam 2magról 4magra, mert az E8500-nál felugrott 100%-ra a cpu használat, de a jelenség megmaradt a Q9300-al is.
Most meg ez a semmi Walking dead nevezetű játék-nál az átvezető videó beszaggat, mert a cpu 1 szálon 100%-on dolgozik.
Elképzelhető, hogy már tényleg ennyire kevés lenne a q9300-om?

"Senki sem hiszi el, hogy bármi rossz megtörténhet vele, amíg meg nem történik"

(#20403) Brumi˘ válasza belinho (#20402) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Ha csak az átvezető vidik szaggatnak akkor ott valami codec baj lesz. Viszonyításnak egy bd50 gpu gyorsítás nélkül 1 magot is max 45-50%-ra terhel. Annál meg nem hiszem hogy nagyobb bitsűrűségű lenne az átvezető anim. Win mikor volt újrarakva alatta?

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#20404) belinho válasza Brumi˘ (#20403) üzenetére

belinho
(tag)

Nem tudom mi a baj, az oprendszernek szerintem nincs baja, de ha lesz időm majd rakok egy frisset, úgyis kapott már elég driver frissítést. Ha codec baja lenne akkor végig szaggatnia kéne a video alatt nem csak a legelején.
Az a helyzet, hogy mikor belaggol az átvezető videó elején, akkor a cpu használat keményen beáll 100%-ra, majd mérséklődik és tovább már nem szaggat.
Ugyanez volt E8500-al 3.6ghz-en ezért is váltottam, MW3-nál a küldetés előtti videónál mind a 4mag 100%-ra ugrik belaggol 2-3 másodpercre, a hang is megakad aztán folyamatos tovább a lejátszás.
Most a Walking Dead produkálta ugyanezt, de más játékoknál pl: BF3-nál nem fordul elő.
Olyan mintha kevés lenne a 2x3mb cache a procinak, ami hirtelen megtelik a videó elején aztán mikor a proci utoléri magát akkor már folyamatos a lejátszás.

(#20405) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

Sztek megéri kb 35-40k ráfordítással lecserélni a mostani rendszeremet egy ugyanúgy 4 magos Sandyra (i5 2500) nem k-s procira!Mert a K-s procihoz már jobb lap+nem a gyári hűtő,és persze egy K proci kéne,ami még több ráfordítás lenne?

Jelenleg 3300Mhz használom a procit,főleg játékokra! :R

(#20406) windlord válasza Dark KillerX (#20405) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

Szerintem megérné váltanod Sandy -re, mert és és föld lenne a különbség.
Gyorsaságban, fogyasztásban mindenképpen.

A 35-40k difit neked kell tudnod\érezned.

(#20407) japy válasza windlord (#20406) üzenetére

japy
(senior tag)

Na ezt az ég és a föld különbséget azért megnézném! :W :W

**Előre utalás csak akkor ha több pozitívval rendelkezel mint én!**

(#20408) RetepNyaraB válasza Dark KillerX (#20405) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)

Neked kell látnod mit és hogyan játszol a géppel.
Ha gyakran megy 100%-on a cpu és/vagy a gpu meg nyaral, esetleg szaggat a cucc és láthatólag nincs csutkán a gpu, akkor eljött az idő. Ha nincs ilyen gondod, akkor nem kell cserélni. Viszont a 775-ös quadokat lassacskán majd már nem lehet használható összegért eladni, ez is egy szempont. Én az enyémmel még jól kijövök :K

A sikerre való tekintettel kiadták a Gyűrűk Ura trilógia könyvváltozatát! Sőt, a hírek szerint a következő bestseller a Passió lehet!

(#20409) fagy53 válasza Dark KillerX (#20405) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Átlagosan 30%-kal számolhatsz, enyivel lesz gyorsabb azonos órajelen.Q 8300-ról váltottam i-2400-ra, ha CPU limited volt az most megszűnik 3.1 GHz-en a sandy annyi FPS-t jelent mint a yorki 4GHz-en. Szinte mindenben kijön ez a különbség, a kérdés csak az, hogy 3.3GHz-en mennyire korlátoz a jelenlegi proci, mert ha nem nagyon, akkor nem ér 30-40k-t a váltás!

[ Szerkesztve ]

(#20410) windlord válasza japy (#20407) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

Nyugodtan meg is nézheted!
Ezek nem új keletű dolgok, több száz teszt alá is támasztja!

(#20411) FaTHI

FaTHI
(fanatikus tag)

Én most váltottam, igaz Q9550 @3.7Ghz -ről I7-2600 ra, de a játékok alatt nem igazán veszem észre a külömbséget.Mondjuk én "csak 25K-t toltam rá, és Z77-lappal és +2Gb memóval gazdagottam. A jövőre nézve ez elég lesz egy ideig játékok alá. A Q9550 3.7-en teljesen jól muzsikált, ami fontos: Kell a Q-procik alá a tuning, alapon elég gyatra volt már szegény, 3.5++Ghz

[ Szerkesztve ]

(#20412) Dark KillerX válasza fagy53 (#20409) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Köszönöm mindenkinek a választ!

Igazán CPU limitről nem beszélhetek,mert HD felbontáson játszok,nagy ritkán multikkal,szal CPU limitről nem igen tudom beszélni,inkább a vga pörög sokszor 100%-on mint a CPU!Viszont a csere pont amiatt fordult meg bennem,hogy lehet pár hónap elteltével 10k-t se fog érni az egész!Viszont ami kérdőjel a bővítéssel kapcsolatban,az hogy a Sandy amit kinéztem 4 magos,emiatt gondolom,hogy ahova a York nem elég,oda a Sandy se?

FaTHI Főleg játszik,szal azt mondod nincs akkora változás?Mert én pl mikor 2 magosról váltottam(E5200) erre a York-ra,sokat ugrott a teljesítmény!

[ Szerkesztve ]

(#20413) windlord válasza Dark KillerX (#20412) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

Mint már írták előttem, ha nincs CPU limited, akkor szerintem nem feltétlenül muszáj cserélned platformot.

Ahová a York nem elég, oda elég a Sandy ;)

(#20414) japy válasza windlord (#20410) üzenetére

japy
(senior tag)

Idézet!
"Én most váltottam, igaz Q9550 @3.7Ghz -ről I7-2600 ra, de a játékok alatt nem igazán veszem észre a különbséget."

(#20415) Dark KillerX válasza windlord (#20413) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Meglépem a cserét mindenképp,csak nem tudom milyen irányba!?

Vegyek egy Z75-os chpisetű lapot,mondjuk Asrock és bele egy i5 3450-et kb?

vagy egy használt i7 920-at egy tuningosabb lappal,viszont ez többet is enne,de ellenben olcsóbb is! :U

Azt hiszem még gondolkozok!De azért köszi! :R

(#20416) RetepNyaraB válasza japy (#20414) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)

Most ugye nem kell megint elmondani szájbarágva, hogy a mai játékok gpu-t igényelnek, nem cpu-t... :O
Minél nagyobb a felbontás, annál lényegtelenebb a proci (persze a két mag kevés, akárhova húzod). Multiban megjön a szerepe, de ha Neked az nem kell, akkor mindegy.
Játékhoz tökéletesen mindegy az általad is idézett váltás, hiszen az egyik legerősebb yorkról ugrott a sandyre. Viszont időtállóság szempontjából nyilván minőségi lépés.

A sikerre való tekintettel kiadták a Gyűrűk Ura trilógia könyvváltozatát! Sőt, a hírek szerint a következő bestseller a Passió lehet!

(#20417) fagy53 válasza Dark KillerX (#20412) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Írtam, hogy kb 30%-kal gyorsabb az i-2400 mint a Q8300 azonos órajelen, ezért a kérdésedre - ahova a York nem elég,oda a Sandy se? - az a válasz, hogy szinte biztos az azonos órajelen dolgozó procik esetében a Sandy győzelme. én ennek ellenére 30-40k-t csak a játékok miatt nem adnék, mert szerintem a yorki is megbirkózik szinte mindennel 3.3GHz-en, hozzátéve azt, hogy ezt a meccset a Sandy 2.5GHz környékén hozza.
A Q8300-at max FSB-ig fel kellett húznom, az i-2400-at alapon használom és kevesebbet is fogyaszt, de az árkülönbözetet így sem hozza be!

(#20418) windlord válasza japy (#20414) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

Hát ha nem volt cpu limit játékok alatt a q9550 -el, akkor ezen nem is kell csodálkozni!
Főleg ha fullHD -ben megy a játék... mert ott a vga limitál leginkább.

[ Szerkesztve ]

(#20419) FaTHI válasza windlord (#20418) üzenetére

FaTHI
(fanatikus tag)

Persze VGA függő a dolog, pl. egy Gtx480-580-at
1900-as felbontásban simán kihajt egy 4 magos proci kb. 3.5-4 Ghz -en de ez kell is hozzá !!!
Hogy késöbb mi lesz nem tudni, jó azért egy erős vas, de még egy erős Q-s proci simán visz mindent...

[ Szerkesztve ]

(#20420) japy válasza fagy53 (#20417) üzenetére

japy
(senior tag)

Egyet értek! :K :K

(#20421) picigeri89

picigeri89
(újonc)

Sziasztok szerintetek egy Ga-ep35c-ds3r Core2 Q9450 tudok valamit kezdeni tuning terén?
Érdemes lenne?

(#20422) RetepNyaraB válasza picigeri89 (#20421) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)

Most ruháznál be ilyesmire? :(
Persze ha fizetnek érte... :DD

Viccet félre működne nyilván, bár a lap nem egy tigris. Túl sokra ne számíts; 450-es fsb nem valószínű, hogy kijön belőle. Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy.

(#20423) kicsipapucs válasza RetepNyaraB (#20422) üzenetére

kicsipapucs
(tag)

"450-es fsb... Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy."
Ez nem igaz, 3 q9450 járt eddig nálam, 1 példány volt jó tuningos, a másik 2 antituning kuki volt, c1 stepping, magas vid. Azonban alapfesz alatt megszaladták a 3,6GHz-et (1,25V vidű@ 1,23V, 1,30V vidű@1,26V). És alapfesszel az egyik 3850MHz-et vitte, a másik pedig 3700-at. Kis feszeléssel mind2 ment 4GHz-et! A tuningos példány meg... 1,17V vid, 4GHz@1,18V, 3GHz@0,98V, Alapórajel@0,896V.
Szóval nem valószínű, hogy proci fsb wall-ja lesz azok alapján, amit én tapasztaltam. :N

Eladó, kiadó most a szivem...

(#20424) picigeri89

picigeri89
(újonc)

3éve van meg kb aztán előtt az ideje és érdeklődnék. mi a baj az alaplappal? sztem jóó

(#20425) windlord válasza picigeri89 (#20424) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

Majd tuningnál kiderül, hogy mennyit bír el a procival.
Lehet, hogy elég lesz neked simán.

Milyen hűtés van a procin?

(#20426) picigeri89

picigeri89
(újonc)

ninja 3 hyper tx3 evo de cserélném mostanában ninja 3 vagy valami böszmére

(#20427) fagy53 válasza kicsipapucs (#20423) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nem a procinak van FSB wall-ja, hanem a lapnak! Sok prociban még bőven van szufla, de a lap behatárol, ez elsősorban kis szorzójú prociknál bukik ki, és másnál egy jobb lapban szárnyalnak... ;]

(#20428) kicsipapucs válasza fagy53 (#20427) üzenetére

kicsipapucs
(tag)

Nekem nem kell mondanod, én tisztában vagyok ezzel, ezt állt szándékomban a kollégának illusztrálni, mert ezt írta: "Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy." :U
:K :R

[ Szerkesztve ]

(#20429) picigeri89

picigeri89
(újonc)

Na az a tényállás hogy egy ddr3 1600 as 4gb ram van benne ha szimplan meg tekerem fsb t addig hogy 1600 menjen proci jó lesz vagy valami mást is csináljak?

(#20430) picigeri89

picigeri89
(újonc)

Na az a tényállás hogy egy ddr3 1600 as 4gb ram van benne ha szimplan meg tekerem fsb t addig hogy 1600 menjen proci jó lesz vagy valami mást is csináljak?

(#20431) picigeri89

picigeri89
(újonc)

senki nem jár már ide?:D

(#20432) Ueda válasza picigeri89 (#20431) üzenetére

Ueda
(kvázi-tag)

Szerintem a CPU Host Frequency értékét kell növelni. Amúgy hogy jön ki a biosban az órajel ? Tippre 333x8=2666-nak kell ott lennie. Ha a CPU Host Frequency értékét felnyomod 350-re, akkor 350x8=2800 érték jön ki. De érdemes megerősíteni. :) Nyugalmi állapotban 6-os a szorzó, terhelés alatt lesz 8-as.

[ Szerkesztve ]

"Ha kétmillióan is mondják a butaságot, az attól még butaság marad."

(#20433) F_Zolee válasza picigeri89 (#20430) üzenetére

F_Zolee
(őstag)

400as fsb-t kell beállítani. Meg a ram feszt belőni amennyin bírja.

(#20434) picigeri89

picigeri89
(újonc)

ram feszt? 4giga 1600mhz ram van benne és most így megy 1333on mint a proci ha proci 1600 huzom akkor 3200mhz lesz ezt szeretném elérni

(#20435) F_Zolee válasza picigeri89 (#20434) üzenetére

F_Zolee
(őstag)

Mint írtam akkor csak az fsb-t kell 400ra tenni.

(#20436) RetepNyaraB válasza F_Zolee (#20435) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)

Picigeri@ leginkább a "tuning kezdőknek szájbarágósan" topicba való a problémád, bár a segítőkész kollegák lám okosítanak :P

kicsipapucs@ a kotyogásomban ott volt a "nem biztos" szócska, nem a procit fikáztam. Arra céloztam, hogy 450 felett már érteni kell a tuninghoz; az magától nem szokott kialakulni :U

Meg hát a Te Asus erőgépeddel öröm ezeket piszkálni, innen a komoly eredmények. Próbálnád az én Gigámból kikergetni ugyanezt, arra befizetek :B
Picigeri lapja viszont a no mosfet hűtéssel, meg a komolytalan nordbridge hűtővel nem valószínű, hogy rekordokat fog döntögetni, ninja ide, vagy oda...

[ Szerkesztve ]

(#20437) picigeri89

picigeri89
(újonc)

köszönöm a segítséget nem hiszem hogy értetlen voltam ha mégis sry

(#20438) RetepNyaraB válasza picigeri89 (#20437) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)

Nem voltál egyáltalán értetlen csak a hivatkozott topic a tuningos okosítás és ott hemzseg a nép, aki mind dülledt szemmel állítgatja a Biost ;)

(#20439) lipi67 válasza RetepNyaraB (#20436) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Miért ne lehetne wallos egy proci? 3xxx-ek 375-nél megállnak 99%-ban.
Van Wall csak nem biztos, hogy 450-nél :)

Sandy vs q9550 hm... én se vettem észre semmit, mondjuk én a "buta" tuningja miatt alapból nem szeretem a sandyt..Bezzek egy p45-ös tuning.. :O

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#20440) RetepNyaraB válasza lipi67 (#20439) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)

like :K

(#20441) lipi67 válasza RetepNyaraB (#20440) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

De nem? A tuning ott kezdődik mikor baxakszol a ref, skrew értékekkel, gtl-ekkel, s nem szorzót emelsz és feszt. No meg ez a baromság mint az LLC fokozatai..Vagy legyen vagy ne.. ;)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#20442) picigeri89

picigeri89
(újonc)

így van inkább hagyom a francba

[ Szerkesztve ]

(#20443) RetepNyaraB válasza picigeri89 (#20442) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)

Sztem nem erre akartunk kilukadni :N

Jó móka az, húzzad csak!

(És zaklasd a népet a tuningos topicban ;) )

(#20444) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

65 fok sok terhelve egy 3300Mhz Q8300-as procinak,aminek a VID-je 1.225 és egy Asus V60 hűti?

(#20445) Brumi˘ válasza Dark KillerX (#20444) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Nem sok, ha linx alatt 65°C. Nálam a Q8400 3,4ghz-en (1,216V) passzív ninja 3 alatt linxel 72-ig is felmegy, átlagos terhelés alatt max 62°C-ot mértem. Ugyan ez a proci 3,6hgz-en (1,272V) AC Freezer extremmel 66°C-os volt linx alatt max.

[ Szerkesztve ]

(#20446) Dark KillerX válasza Brumi˘ (#20445) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Nem linx alatt mértem annyit,hanem Prime95 alatt(in-place large FFt alatt),de intel burn testnél láttam 72 fokot is,de jól bírják a York-ok a hőt!Amúgy BF3 alatt kb 62-63 fok szokott lenni,az nem sok?

(#20447) Brumi˘ válasza Dark KillerX (#20446) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Nem sok. Azt bőven bírnia kell. Linx alatt ha 80°C körül megáll max a hő akkor a procinak a meleg miatt nem lesz baja. Mennyi feszt kap a 3,3-hoz?

(#20448) kicsipapucs válasza Dark KillerX (#20444) üzenetére

kicsipapucs
(tag)

Az első 775-ös hűtőm nekem is egy V60 volt, a mia napig megvan egy barátomnál.
Nálam a lappolás (durva papírral a nikkelezés eltávolítása, felszín egyenletessé csiszolása, finom papírral a karcok eltűntetése és tükrösre polír)+ a lefogató alá, 2 oldalra betett 1-1 mm-es acéllemezdarabok együttesen hoztak 5 fokot 1 E8400-on. Én megpróbálnám a helyedben.
Valamint a legkisebb stabil fesszel megy a proci, vagy autofesszel?
Amúgy egyetértek Brumi-val félig! Nem sok a hőmérséklet olyan szempontból, hogy aggódnod kéne, hogy megfő a procid, bár én igyekeznék minden módszerrel lejjebb nyomni a celsiusokat. :K

[ Szerkesztve ]

(#20449) Dark KillerX válasza Brumi˘ (#20447) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

1.225 mV-ot kap a proci!

kicsipapucs Nem hiszem,hogy lepolírozom ,viszont újra pasztázom,és veszek egy nagyobb háza (CM 370)t!Egyenlőre ezekkel fogok operálni a hőfok ellen!

De arra is gondoltam,hogy az északi-híd is fűti a proci,mert egy nyamvadt kis borda! :U

[ Szerkesztve ]

(#20450) windlord válasza Dark KillerX (#20449) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

1.225mV kevés lenne neki.
Szerintem az 1.225V simán :R

(#20451) Dark KillerX válasza windlord (#20450) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Elírtam,és köszi! :R

(#20452) windlord válasza Dark KillerX (#20451) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

:R

(#20453) belinho

belinho
(tag)

Yorkfield esetén ha egy program egy magot használ a 4ből akkor az az egy mag hozzáfér az összes L2 cache-hez?

PL: Q9300 2X3mb L2 cache esetén mind a 6mb terhelődik vagy csak 3mb, mivel a program nem használja a többi magot ami a maradék L2 cache-en osztozik.

(#20454) kicsipapucs válasza belinho (#20453) üzenetére

kicsipapucs
(tag)

Csak 3Megával gazdálkodhat, mert 2-2 mag kap 3-3MB cache-t.
Egy mag esetén csak 3MB cache lesz elérhető a te esetedben. :K

(#20455) belinho válasza kicsipapucs (#20454) üzenetére

belinho
(tag)

Pont ettől féltem, most már tudom miért ugrik fel 100%-ra mert megtelik a cache!
Köszi szépen az infót!

(#20456) kicsipapucs válasza belinho (#20455) üzenetére

kicsipapucs
(tag)

Szívesen, máskor is! :R
Off: vedd meg a Q9550-em, hajtsd 8x5x506-on (4,3GHz) 1,27V-al, azzal nem lesznek ilyen bajaid... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.