Ja annyit is megy 400-at alapon!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Werkly
(tag)

belinho
(tag)
Most már kezdem furcsálni, úgyhogy megkérdezem.
Adott egy Q9300 3.3ghz-en egy msi 6850-en mellett.
Bizonyos játékok alatt, amikor vannak átvezető videók pár másodpercre beszaggat a videó. Legutóbb az új COD-nál, az átvezető videónál fordult elő, ezért is váltottam 2magról 4magra, mert az E8500-nál felugrott 100%-ra a cpu használat, de a jelenség megmaradt a Q9300-al is.
Most meg ez a semmi Walking dead nevezetű játék-nál az átvezető videó beszaggat, mert a cpu 1 szálon 100%-on dolgozik.
Elképzelhető, hogy már tényleg ennyire kevés lenne a q9300-om?
"Senki sem hiszi el, hogy bármi rossz megtörténhet vele, amíg meg nem történik"
Ha csak az átvezető vidik szaggatnak akkor ott valami codec baj lesz. Viszonyításnak egy bd50 gpu gyorsítás nélkül 1 magot is max 45-50%-ra terhel. Annál meg nem hiszem hogy nagyobb bitsűrűségű lenne az átvezető anim. Win mikor volt újrarakva alatta?
Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

belinho
(tag)
Nem tudom mi a baj, az oprendszernek szerintem nincs baja, de ha lesz időm majd rakok egy frisset, úgyis kapott már elég driver frissítést. Ha codec baja lenne akkor végig szaggatnia kéne a video alatt nem csak a legelején.
Az a helyzet, hogy mikor belaggol az átvezető videó elején, akkor a cpu használat keményen beáll 100%-ra, majd mérséklődik és tovább már nem szaggat.
Ugyanez volt E8500-al 3.6ghz-en ezért is váltottam, MW3-nál a küldetés előtti videónál mind a 4mag 100%-ra ugrik belaggol 2-3 másodpercre, a hang is megakad aztán folyamatos tovább a lejátszás.
Most a Walking Dead produkálta ugyanezt, de más játékoknál pl: BF3-nál nem fordul elő.
Olyan mintha kevés lenne a 2x3mb cache a procinak, ami hirtelen megtelik a videó elején aztán mikor a proci utoléri magát akkor már folyamatos a lejátszás.

Dark KillerX
(őstag)
Sztek megéri kb 35-40k ráfordítással lecserélni a mostani rendszeremet egy ugyanúgy 4 magos Sandyra (i5 2500) nem k-s procira!Mert a K-s procihoz már jobb lap+nem a gyári hűtő,és persze egy K proci kéne,ami még több ráfordítás lenne?
Jelenleg 3300Mhz használom a procit,főleg játékokra! 

windlord
(fanatikus tag)
Szerintem megérné váltanod Sandy -re, mert és és föld lenne a különbség.
Gyorsaságban, fogyasztásban mindenképpen.
A 35-40k difit neked kell tudnod\érezned.

japy
(senior tag)
Na ezt az ég és a föld különbséget azért megnézném!

**Előre utalás csak akkor ha több pozitívval rendelkezel mint én!**
(#20408) RetepNyaraB válasza Dark KillerX (#20405) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)
Neked kell látnod mit és hogyan játszol a géppel.
Ha gyakran megy 100%-on a cpu és/vagy a gpu meg nyaral, esetleg szaggat a cucc és láthatólag nincs csutkán a gpu, akkor eljött az idő. Ha nincs ilyen gondod, akkor nem kell cserélni. Viszont a 775-ös quadokat lassacskán majd már nem lehet használható összegért eladni, ez is egy szempont. Én az enyémmel még jól kijövök 
A sikerre való tekintettel kiadták a Gyűrűk Ura trilógia könyvváltozatát! Sőt, a hírek szerint a következő bestseller a Passió lehet!

fagy53
(PH! nagyúr)
Átlagosan 30%-kal számolhatsz, enyivel lesz gyorsabb azonos órajelen.Q 8300-ról váltottam i-2400-ra, ha CPU limited volt az most megszűnik 3.1 GHz-en a sandy annyi FPS-t jelent mint a yorki 4GHz-en. Szinte mindenben kijön ez a különbség, a kérdés csak az, hogy 3.3GHz-en mennyire korlátoz a jelenlegi proci, mert ha nem nagyon, akkor nem ér 30-40k-t a váltás!
[ Szerkesztve ]

windlord
(fanatikus tag)
Nyugodtan meg is nézheted!
Ezek nem új keletű dolgok, több száz teszt alá is támasztja!

FaTHI
(fanatikus tag)
Én most váltottam, igaz Q9550 @3.7Ghz -ről I7-2600 ra, de a játékok alatt nem igazán veszem észre a külömbséget.Mondjuk én "csak 25K-t toltam rá, és Z77-lappal és +2Gb memóval gazdagottam. A jövőre nézve ez elég lesz egy ideig játékok alá. A Q9550 3.7-en teljesen jól muzsikált, ami fontos: Kell a Q-procik alá a tuning, alapon elég gyatra volt már szegény, 3.5++Ghz
[ Szerkesztve ]

Dark KillerX
(őstag)
Köszönöm mindenkinek a választ!
Igazán CPU limitről nem beszélhetek,mert HD felbontáson játszok,nagy ritkán multikkal,szal CPU limitről nem igen tudom beszélni,inkább a vga pörög sokszor 100%-on mint a CPU!Viszont a csere pont amiatt fordult meg bennem,hogy lehet pár hónap elteltével 10k-t se fog érni az egész!Viszont ami kérdőjel a bővítéssel kapcsolatban,az hogy a Sandy amit kinéztem 4 magos,emiatt gondolom,hogy ahova a York nem elég,oda a Sandy se?
FaTHI Főleg játszik,szal azt mondod nincs akkora változás?Mert én pl mikor 2 magosról váltottam(E5200) erre a York-ra,sokat ugrott a teljesítmény!
[ Szerkesztve ]

windlord
(fanatikus tag)
Mint már írták előttem, ha nincs CPU limited, akkor szerintem nem feltétlenül muszáj cserélned platformot.
Ahová a York nem elég, oda elég a Sandy 

japy
(senior tag)
Idézet!
"Én most váltottam, igaz Q9550 @3.7Ghz -ről I7-2600 ra, de a játékok alatt nem igazán veszem észre a különbséget."

Dark KillerX
(őstag)
Meglépem a cserét mindenképp,csak nem tudom milyen irányba!?
Vegyek egy Z75-os chpisetű lapot,mondjuk Asrock és bele egy i5 3450-et kb?
vagy egy használt i7 920-at egy tuningosabb lappal,viszont ez többet is enne,de ellenben olcsóbb is! 
Azt hiszem még gondolkozok!De azért köszi! 

RetepNyaraB
(fanatikus tag)
Most ugye nem kell megint elmondani szájbarágva, hogy a mai játékok gpu-t igényelnek, nem cpu-t... 
Minél nagyobb a felbontás, annál lényegtelenebb a proci (persze a két mag kevés, akárhova húzod). Multiban megjön a szerepe, de ha Neked az nem kell, akkor mindegy.
Játékhoz tökéletesen mindegy az általad is idézett váltás, hiszen az egyik legerősebb yorkról ugrott a sandyre. Viszont időtállóság szempontjából nyilván minőségi lépés.
A sikerre való tekintettel kiadták a Gyűrűk Ura trilógia könyvváltozatát! Sőt, a hírek szerint a következő bestseller a Passió lehet!

fagy53
(PH! nagyúr)
Írtam, hogy kb 30%-kal gyorsabb az i-2400 mint a Q8300 azonos órajelen, ezért a kérdésedre - ahova a York nem elég,oda a Sandy se? - az a válasz, hogy szinte biztos az azonos órajelen dolgozó procik esetében a Sandy győzelme. én ennek ellenére 30-40k-t csak a játékok miatt nem adnék, mert szerintem a yorki is megbirkózik szinte mindennel 3.3GHz-en, hozzátéve azt, hogy ezt a meccset a Sandy 2.5GHz környékén hozza.
A Q8300-at max FSB-ig fel kellett húznom, az i-2400-at alapon használom és kevesebbet is fogyaszt, de az árkülönbözetet így sem hozza be!

windlord
(fanatikus tag)
Hát ha nem volt cpu limit játékok alatt a q9550 -el, akkor ezen nem is kell csodálkozni!
Főleg ha fullHD -ben megy a játék... mert ott a vga limitál leginkább.
[ Szerkesztve ]

FaTHI
(fanatikus tag)
Persze VGA függő a dolog, pl. egy Gtx480-580-at
1900-as felbontásban simán kihajt egy 4 magos proci kb. 3.5-4 Ghz -en de ez kell is hozzá !!!
Hogy késöbb mi lesz nem tudni, jó azért egy erős vas, de még egy erős Q-s proci simán visz mindent...
[ Szerkesztve ]

japy
(senior tag)
Egyet értek!

picigeri89
(újonc)
Sziasztok szerintetek egy Ga-ep35c-ds3r Core2 Q9450 tudok valamit kezdeni tuning terén?
Érdemes lenne?
(#20422) RetepNyaraB válasza picigeri89 (#20421) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)
Most ruháznál be ilyesmire? 
Persze ha fizetnek érte... 
Viccet félre működne nyilván, bár a lap nem egy tigris. Túl sokra ne számíts; 450-es fsb nem valószínű, hogy kijön belőle. Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy.
(#20423) kicsipapucs válasza RetepNyaraB (#20422) üzenetére

kicsipapucs
(tag)
"450-es fsb... Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy."
Ez nem igaz, 3 q9450 járt eddig nálam, 1 példány volt jó tuningos, a másik 2 antituning kuki volt, c1 stepping, magas vid. Azonban alapfesz alatt megszaladták a 3,6GHz-et (1,25V vidű@ 1,23V, 1,30V vidű@1,26V). És alapfesszel az egyik 3850MHz-et vitte, a másik pedig 3700-at. Kis feszeléssel mind2 ment 4GHz-et! A tuningos példány meg... 1,17V vid, 4GHz@1,18V, 3GHz@0,98V, Alapórajel@0,896V.
Szóval nem valószínű, hogy proci fsb wall-ja lesz azok alapján, amit én tapasztaltam. 
Eladó, kiadó most a szivem...

picigeri89
(újonc)
3éve van meg kb aztán előtt az ideje és érdeklődnék. mi a baj az alaplappal? sztem jóó

windlord
(fanatikus tag)
Majd tuningnál kiderül, hogy mennyit bír el a procival.
Lehet, hogy elég lesz neked simán.
Milyen hűtés van a procin?

picigeri89
(újonc)
ninja 3 hyper tx3 evo de cserélném mostanában ninja 3 vagy valami böszmére

fagy53
(PH! nagyúr)
Nem a procinak van FSB wall-ja, hanem a lapnak! Sok prociban még bőven van szufla, de a lap behatárol, ez elsősorban kis szorzójú prociknál bukik ki, és másnál egy jobb lapban szárnyalnak... ![;]](/dl/s/v1.gif)

kicsipapucs
(tag)
Nekem nem kell mondanod, én tisztában vagyok ezzel, ezt állt szándékomban a kollégának illusztrálni, mert ezt írta: "Annál többet meg a proci se biztos, hogy megy." 

[ Szerkesztve ]

picigeri89
(újonc)
Na az a tényállás hogy egy ddr3 1600 as 4gb ram van benne ha szimplan meg tekerem fsb t addig hogy 1600 menjen proci jó lesz vagy valami mást is csináljak?

picigeri89
(újonc)
Na az a tényállás hogy egy ddr3 1600 as 4gb ram van benne ha szimplan meg tekerem fsb t addig hogy 1600 menjen proci jó lesz vagy valami mást is csináljak?

Ueda
(kvázi-tag)
Szerintem a CPU Host Frequency értékét kell növelni. Amúgy hogy jön ki a biosban az órajel ? Tippre 333x8=2666-nak kell ott lennie. Ha a CPU Host Frequency értékét felnyomod 350-re, akkor 350x8=2800 érték jön ki. De érdemes megerősíteni.
Nyugalmi állapotban 6-os a szorzó, terhelés alatt lesz 8-as.
[ Szerkesztve ]
"Ha kétmillióan is mondják a butaságot, az attól még butaság marad."

F_Zolee
(őstag)
400as fsb-t kell beállítani. Meg a ram feszt belőni amennyin bírja.

picigeri89
(újonc)
ram feszt? 4giga 1600mhz ram van benne és most így megy 1333on mint a proci ha proci 1600 huzom akkor 3200mhz lesz ezt szeretném elérni

F_Zolee
(őstag)
Mint írtam akkor csak az fsb-t kell 400ra tenni.

RetepNyaraB
(fanatikus tag)
Picigeri@ leginkább a "tuning kezdőknek szájbarágósan" topicba való a problémád, bár a segítőkész kollegák lám okosítanak 
kicsipapucs@ a kotyogásomban ott volt a "nem biztos" szócska, nem a procit fikáztam. Arra céloztam, hogy 450 felett már érteni kell a tuninghoz; az magától nem szokott kialakulni 
Meg hát a Te Asus erőgépeddel öröm ezeket piszkálni, innen a komoly eredmények. Próbálnád az én Gigámból kikergetni ugyanezt, arra befizetek 
Picigeri lapja viszont a no mosfet hűtéssel, meg a komolytalan nordbridge hűtővel nem valószínű, hogy rekordokat fog döntögetni, ninja ide, vagy oda...
[ Szerkesztve ]

picigeri89
(újonc)
köszönöm a segítséget nem hiszem hogy értetlen voltam ha mégis sry
(#20438) RetepNyaraB válasza picigeri89 (#20437) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)
Nem voltál egyáltalán értetlen csak a hivatkozott topic a tuningos okosítás és ott hemzseg a nép, aki mind dülledt szemmel állítgatja a Biost 

lipi67
(PH! nagyúr)
Miért ne lehetne wallos egy proci? 3xxx-ek 375-nél megállnak 99%-ban.
Van Wall csak nem biztos, hogy 450-nél 
Sandy vs q9550 hm... én se vettem észre semmit, mondjuk én a "buta" tuningja miatt alapból nem szeretem a sandyt..Bezzek egy p45-ös tuning.. 
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

RetepNyaraB
(fanatikus tag)
like 

lipi67
(PH! nagyúr)
De nem? A tuning ott kezdődik mikor baxakszol a ref, skrew értékekkel, gtl-ekkel, s nem szorzót emelsz és feszt. No meg ez a baromság mint az LLC fokozatai..Vagy legyen vagy ne.. 
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

picigeri89
(újonc)
így van inkább hagyom a francba
[ Szerkesztve ]
(#20443) RetepNyaraB válasza picigeri89 (#20442) üzenetére

RetepNyaraB
(fanatikus tag)
Sztem nem erre akartunk kilukadni 
Jó móka az, húzzad csak!
(És zaklasd a népet a tuningos topicban
)

Dark KillerX
(őstag)
65 fok sok terhelve egy 3300Mhz Q8300-as procinak,aminek a VID-je 1.225 és egy Asus V60 hűti?
Nem sok, ha linx alatt 65°C. Nálam a Q8400 3,4ghz-en (1,216V) passzív ninja 3 alatt linxel 72-ig is felmegy, átlagos terhelés alatt max 62°C-ot mértem. Ugyan ez a proci 3,6hgz-en (1,272V) AC Freezer extremmel 66°C-os volt linx alatt max.
[ Szerkesztve ]

Dark KillerX
(őstag)
Nem linx alatt mértem annyit,hanem Prime95 alatt(in-place large FFt alatt),de intel burn testnél láttam 72 fokot is,de jól bírják a York-ok a hőt!Amúgy BF3 alatt kb 62-63 fok szokott lenni,az nem sok?
Nem sok. Azt bőven bírnia kell. Linx alatt ha 80°C körül megáll max a hő akkor a procinak a meleg miatt nem lesz baja. Mennyi feszt kap a 3,3-hoz?
(#20448) kicsipapucs válasza Dark KillerX (#20444) üzenetére

kicsipapucs
(tag)
Az első 775-ös hűtőm nekem is egy V60 volt, a mia napig megvan egy barátomnál.
Nálam a lappolás (durva papírral a nikkelezés eltávolítása, felszín egyenletessé csiszolása, finom papírral a karcok eltűntetése és tükrösre polír)+ a lefogató alá, 2 oldalra betett 1-1 mm-es acéllemezdarabok együttesen hoztak 5 fokot 1 E8400-on. Én megpróbálnám a helyedben.
Valamint a legkisebb stabil fesszel megy a proci, vagy autofesszel?
Amúgy egyetértek Brumi-val félig! Nem sok a hőmérséklet olyan szempontból, hogy aggódnod kéne, hogy megfő a procid, bár én igyekeznék minden módszerrel lejjebb nyomni a celsiusokat. 
[ Szerkesztve ]

Dark KillerX
(őstag)
1.225 mV-ot kap a proci!
kicsipapucs Nem hiszem,hogy lepolírozom ,viszont újra pasztázom,és veszek egy nagyobb háza (CM 370)t!Egyenlőre ezekkel fogok operálni a hőfok ellen!
De arra is gondoltam,hogy az északi-híd is fűti a proci,mert egy nyamvadt kis borda! 
[ Szerkesztve ]

windlord
(fanatikus tag)
1.225mV kevés lenne neki.
Szerintem az 1.225V simán 

Dark KillerX
(őstag)
Elírtam,és köszi! 

windlord
(fanatikus tag)

belinho
(tag)
Yorkfield esetén ha egy program egy magot használ a 4ből akkor az az egy mag hozzáfér az összes L2 cache-hez?
PL: Q9300 2X3mb L2 cache esetén mind a 6mb terhelődik vagy csak 3mb, mivel a program nem használja a többi magot ami a maradék L2 cache-en osztozik.

kicsipapucs
(tag)
Csak 3Megával gazdálkodhat, mert 2-2 mag kap 3-3MB cache-t.
Egy mag esetén csak 3MB cache lesz elérhető a te esetedben. 

belinho
(tag)
Pont ettől féltem, most már tudom miért ugrik fel 100%-ra mert megtelik a cache!
Köszi szépen az infót!