- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Telefunen #27953 üzenetére
Szia. Frissítettem biost 1238- ra és úgy tűnik most már jó menni fog rendesen tuningolt beállításokkal is.
A baj, hogy a memóriám az nem nagyon bírja a strapát és nem tudom nagyon tuningolni.
Az nem baj, hogy ha a gép indításkor elindul kikapcs majd 3 másodperc múlva ismét elindul de akkor már rendesen? Ekkor ad + feszt a táp a cuccnak? -
-
bazza
tag
válasz
Telefunen #3890 üzenetére
Köszönöm a segítséget, úgy néz ki így 3,6 Ghz-en stabil (1.35vcore) a cuccos, remélem így hagyhatom. A magok everest szerint nem mentek 61 fok fölé másfél óra Orthos alatt.
Ahogy mondtad, megfordítottam az oldalsó ventit. Érdekes módon a porszívó hang enyhült, de az eredménye is meglett: a 61 fokból 65 lett. Nem baj, ezt még kibirom
Még egyszer köszönöm a segítséget!
-
Henryk
aktív tag
válasz
Telefunen #3730 üzenetére
oké, azt még beálítom majd.
a hőfok pedig annyi biosban is meg everesttel is, és a borda is hűvös, régebben fogdostam, lepattintottam rola a ventit és nem volt meleg. télen idle felvett hűtéssel 17-18 fokos volt automatán, passzivan meg 20. most 23 korul van, 24-25 foknal kapcsol be csak a venti rajta.
igaz nem egy konzervdobozban vanszervertorony 7 házventivel.
az előző intelem az télleg volt 80 fok gyárival, ez még a 40et sem érte el így húzva 3d mark közben -
Henryk
aktív tag
válasz
Telefunen #3727 üzenetére
Na beállítgattam mindent, a leírásod nagyon tuti, majdnem mindent megtaláltam, cpu, feszek arány stb megvan, de a memória időzítéseket nem tudtam előhozni, az alaplap könyvében sem láttam egy képen sem hogy hol lehet, ugyhogy az maradt.
a feszt magától állítgatja 1.16-1.26ig kb, mert közben ugrál a szorzó 6-7en, ezt mivel tudom kikapcsolni? engem zavar hogy idleben is valtogat 2.5 és 3 ghz között, akkor inkabb legyen fix 3.
hűtést még automatan hagytam, most sem forog, 23 fokos igy passzivan azzal szerintem nemlesz gond. (gyári hűtő)indult elsőre, eddig minden oke, most tolok mindjart egy 3dmark vantaget letesztelni.
-
Roxy
tag
válasz
Telefunen #3423 üzenetére
Hat, akkor lesz meg mit beallitgatnom
A tRD re nem emlekszem most, sztem ilyen turbo vmit nem allitottam be.
Majd este nagyobb Fsb vel kiprobalom, most meg nincs idom. Majd leirom mit hoztam ossze XDAzert probalkozok elobb kisebb Fsb vel, mert meg a gyari hutom van csak. Es ugye ha leveszi aszorzot akkor alapon is huvosebb
-
-
Bazsika22
tag
válasz
Telefunen #3291 üzenetére
No tapasztalat!
Asus p5k alaplapomon bisoban nem tudom 333mhz fölé tenni az fsb-t csak a szorzó állítható az pedig 7.
Van viszont egy asus ai suite nevű winfosos progi ami minden ilyet tud. restart után valóban állít.
ott 7*415mhz kb 2,9ghz es teljesítményen a proci (e6550) max 55c ig megy fel 3dmark06ban orthosban 59 1,5 óra után. a feszültség 1,41V amit magától állít én alapfeszen akartam hagyni
1,32V-on nem sok az egy picit neki?
Ez így gondolom rendben van ugye.
3dmarkban ez a kis húzás 250-300pontot eredményez ezért most még nem hagyom így majd
8800gt-nél húzom meg állítólag ahoz a kártyához kevés. (ez igaz lehet???)
Üdv -
Bazsika22
tag
válasz
Telefunen #3284 üzenetére
Én egy multinál dolgozom félmilliárdos beültetőgépekkel.
általában ha megáll két sor nincs idő 12óra alatt enni sem(ez ritka)
még olyankor is le kell tesztelnem a gépet hogy működik e nem összerakom azt jöhet a következő. ez szerintem alap.a hűtő rárakása sztem is nevetséges én azt hittem többet nem kell bekapcsolnom a gépet.
Viszont egy számítógéphez nem értő csak les,hogy miért fagy és lassú a gép mire 3hét múlva beviszi gariba.
sztem ez nem így működik.
egy tetőfedőnek is sok a melója nem hagyja ott beázni a házat. -
sinick
senior tag
válasz
Telefunen #2724 üzenetére
Értem. Én azt gittem, hogy Auto-n a feszeket gyári (refrencia) értékeken hagyja.
Akkor talán mindenki kap 0.1V plusz feszt.Viszont tegnap variáltam a BIOS beállításokkal (RAID-ot tesztelgettem és variáltam, hogy ICH9 RAID vagy GSATA RAID). Na azóta csak 333Mhz FSB-n hajlandó elindulni, mindig arra áll be. Próbáljak meg egy CMOS Cleart? Vagy az lehetett a gond, hogy a BIOS beállítások után nem csináltam kikapcs/bekapcsot?
-
sinick
senior tag
válasz
Telefunen #2617 üzenetére
Én inkább megpróbálnék egy 7x500-at, 1:1-es ram aránnyal (tehát a ram 1000-en és mivel 1:1-ben minden modul jobban megy, szépen kézileg 5,5,5,15-re állítva), azt a 100MHz-et bőven visszahozza máshol.
Tegnapig kísérletezgettem. Feszültségeket nem piszkáltam, 500Mhz-es FSB-vel 7 ill. 8-szoros CPU szorzóval 1:1 RAM-mal mindenféle CPU+RAM teszt lefut (Orthos, Everest) viszont játékok (MOHA) során újraindult a gép. 475Mhz-en viszont stabilnak tűnik.
Szerk.: 500Mhz-en 7x szorzóval fagyott, viszont 475 Mhz-en 8x szorzóval nem. Tehát a CPU-nak és a RAM-nak (1066-os!) bírnia kell alap feszültségen. Gondolom így az NB-nek kellene egy kis feszkó.
-
whYz
őstag
válasz
Telefunen #2704 üzenetére
igaz
ár érték arányban bestbuy kis cucc
amugy +10%-ot ment de nem sokat tesztelgettemgyakorlatilag kijött h még igy is lassabb mint az én 800as ramom(de 2x annyi
), meg nem tudtam ehez a procihoz normálisan belőni
inkább énis befejezem a győzködéstpedig majdnem mondtam valami nagyonokosat
-
whYz
őstag
válasz
Telefunen #2695 üzenetére
és a 16. azt mondja h 1.8V
hát igazából neten semmi erre utaló dolgot nem találtam, és a vélemények meg különösebben nem érdekelnek
a papírján is 1.8v volt, így lőttem be és tökéletesen megy... mondjuk egy 5k-s ramtól többet nem is várok... örülök h nem kell vele szenvedni -
whYz
őstag
válasz
Telefunen #2668 üzenetére
hát ha neked az tuningnak számít akkor oks
nagy teljesítmény h "1.8 V"-on tolod az 1066-os ramokat
az meg a másik h a gyártó 1.8v-ot ír elő szal nemtudom miért akarod 2v-on tolni alap frekin
a geilek se a legdrágább ramok... amikor vettem ez volt a legolcsóbb viszont ezeket legalább lehet tuningolni egy szinten és nem az van h 15-20% tuningtól ugy beállnak h semilyen időzítés vagy fesz nem kelti fel
nem amd-m van gondolom ez lesesett de akkor, hogy jön ide?
abban tisztában vagyok h egy p35 mennyivel jobb egy p965-nél de egy *********** rammal egyik lap sem fog semmit kezdeni
(zárójelbe megjegyezném h a kis kingmaxokat énis p35-ben hajtomsajna tudom mire képesek
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GTA VI
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest