Új hozzászólás Aktív témák
-
Skullen
tag
Helló!
Egy Gigabyte GA-8VM800PMD-775 alaplapban hogyan tudnék egy Celeron D 331-ből említésre méltó (500-600MHz-s) tuningot kihozni?
Csak az F1 jelzésű BIOS-ban (legelső verzióban) van lehetőség az FSB emelésére, de feszültség növelésére nincs. 5-10 MHz FSB (100-200MHz CPU órajel) emelést gond nélkül viseli. Ettől feljebb viszont először a SATA II-es vinyó nevét rosszul kezdi el olvasni és hol elér rajta adatokat, hol nem. Ha tovább emelem akkor a vinyó nevét szintúgy rosszul olvassa ki, de immár szinte mindent "le is töröl" a vinyóról, szó szerint - eltűntek a partíciók.Tehát, ötlet? CPU-n egy ASUS Arctic Square hűtő van, ami 30-35°C átlaghőmérsékleten tartja. Vinyó nélkül 160MHz-s FSB-ig próbáltam a dolgokat, a memóriák szépen viselték a körülményeket.
Megfordult a fejemben, hogy beszerzek egy PCI-os SATA vezérlőt, de arra jutotam, hogy az FSB-vel a PCI-busz sebessége is változik - ha jól tudom - így ez nem sokat segítene a winchester kezelésében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Battlefield 6
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- Intel Core i7-8700K (LGA 1151 v2) Processzor
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest