Új hozzászólás Aktív témák

• ender02

csendes tag

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy...
    Per pillanat van egy 800-as FSB-t támogató alaplapom, rajta egy max 800 FSB-t bíró processzorral, konkrétan Pentium D920. A cucc alapból 200Mhz-en ketyeg 14x-es szorzóval, 1:2-es ram aránnyal. Mindez szép és jó, tisztában vagyok a RAM szorzókkal, visszaosztással amikor húzom stb... egyébként 800as DDR2 ram (kingmax)
    DE!!!!!
    remélhetőleg tudja vki, hogy ha ebbe a jelenlegi alaplapba vennék egy 1333-as procit (Core2Duo-ra gondoltam), akkor az csak ugyanúgy 800-on pörögne? (igazából nem értem, hogy mire lenne hatással... vagy miért jobb az 1333 mint 800) valamint mennyire bírná a tuningot? szóval amikor a proci FSB-jét húzom, nem pedig szorzót, akkor azt a 800as alap FSB-t is tornászom felfele, nameg akkor az alaplap is szenved ezerrel, mivel az is többet kap mint 800? a RAM-okét meg értem, mert az ebből adódik.
    Tehát igazából engem az alaplapokra írt FSB, és a processzor FSB-je közötti különbség (azonosság) érdekelne, mert nem nagyon találtam róla leírást, remélhetőleg itt tudtok nekem segíteni.
    Lehet az, hogy minden alap FSB-t 4-el kell szorozni,és akkor kapod meg azt a másikat?
    na mind1, nem szeretnék találgatni, ezért is írtam ide, előre is köszi a választ! :R

Új hozzászólás Aktív témák