Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tubica #14107 üzenetére
lejjebb lehet venni, de teljesen feleslegesnek érzem...
annyi a dolgod, h leviszed a kívánt orajelre akár FSB akár CPU szorzo csökkentésével, majd a feszt is hozzá igazítod. nyilván kisebbre.
aztán meg a ramokat is belövöd hozzá.(#14131) Tubica miylen alaplapod van?
a c'n'q az akkor veszi vissz az orajelet, ha abszolut nem használod a gépet, tehát pl ha netezel vagy filmezel, akkor nembiztos, h visszaveszi, mert akkor vszínű kevés a 800mhz, de ha pl torrent megy akkor nyilván visszaveszi. de ki kell kísérletezni, h mikor veszi vissza. nekem pl netezés közben is visszaveszi, igaz ez nem c'n'q, hanem C1E, merthogy intelnél az van
-
krammerka
őstag
válasz
Tubica #14111 üzenetére
Szia!
Ezt tulképpen úgy hívják amit szeretnél,hogy alulfeszelés.
El lehet venni a feszből is,meg az fsb-ből is,de én nem látom sok értelmét.Ha eddig is alapon ment a géped,ott nemigen lehet nagyon melegedés.Meg azt nem vágom,hogy miért akarod lebutítani?kecsuszka: hidd el,én nem rosszindulatból mondom,de ott vmi nem jó.........
Ilyen hőfokok akkor vannak amikor szarrá van feszelve a proci,és nem bírod visszahűteni léggel.......
De a Te esetedben erről szó nincs........... -
krammerka
őstag
válasz
Tubica #14102 üzenetére
Jó reggelt!
Elvenni az órajelből?
Miért?
Túl gyors?kecsuszka: mielőtt megsütöd azt a procit,vagy megnézed hogy van-e benne füst
,szerintem,minimum egy újrapasztázást csináljál,ne a túlhajtás legyen a legelső,hanem az üzembiztos használat
oxide24: nem bírja a procid ezt az órajelet,ezen a feszültségen.Vagy emeled a feszt,vagy csökkented az fsb-t.
-
Rica
senior tag
válasz
Tubica #11989 üzenetére
Gémer beállítottsággal azt tanácsolnám, hogy ha tuningolsz, akkor először keresd meg a CPU stabil végét. (2 óra és nem fél perc orthos vagy prime cpu sterss 9-es prioritáson). Ha ez meg van, megnézném, hogy mit tud a videó kártya. Én úgy tapasztaltam, hogy ott is inkább a GPU húzása növeli a teljesítményt mérhetően, és nem a memória.
CC (amit mindig szeretnék hangsúlyozni): nyálazd végig az adott hw darab topikját, mielőtt bármit csinálsz vagy kérdezel. Kurva sokat lehet tanulni belőle. -
Rica
senior tag
válasz
Tubica #11987 üzenetére
Csak a visszaosztással tudsz játszani. Meg van már a procid stabil vége? szvsz addig ne foglalkozz a ramokkal. Ha meg van, akkor is előbb nézd meg inkább , hogy mit tud a VGA-d.
Ribinek is: Amikor AMD-és konfigom volt, az volt az általános tapasztalatom, hogy a ramok fogják vissza a tuningot (ez persze deszka függő, de nálam nem járt olyan, ami szerette volna a gyors ramokat). HT 800 és 1000 között volt optimális k9-nél. -
mmdms
addikt
-
mmdms
addikt
válasz
Tubica #10718 üzenetére
Ha 245*9-re rakod a procit, akkor a ram órajele is változni fog, mivel a ram órajele az fsb-ből számolandó, hirtelen nem tudom mekkora mértékben változna, de olyan 780Mhz környékén mennének a ramok, amit nem hinném hogy bírnának. A memória beállítások között kell keresgélned, de nagy mértékben megkönnyítenéd a dolgunkat ha megadnád a lap pontos típusát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest