Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
tototos #5416 üzenetére
Érdemes foglalkozni vele, legalább diagnózis szinten! Alig egy hete, hogy lötyögős kijelző miatt szét kellett kapnom egy T61 kijelzőjét. Láttatlanban arra tippeltem, hogy a fedélben a zsanért rögzítő csavarok lazultak meg, tipikusan ez szokott kisebb-nagyobb lötyögős holtjátékot okozni, ami hosszabb távon fedélrepedéshez vezethet! (ha a csavarozás mellett a fedél is elkezdi viselni a hajlító terhelést). Másik sansz az volt hogy a zsanért a gép testéhez rögzítő csavarozás lazult meg. Úgy lehet előzetesen megtippeni, hogy a zsanér melletti résen ha benézel és hajtogatod a fedelet akkor látni hogy a lötyögés során a zsanér tengelye a kijelzőhöz képest áll, vagy forog, ebből sejthető hogy fölül laza vagy alul.
Na lényeg a lényeg, nekem fölső lazaságnak tűnt, úgyhogy kis segítséggel -erre visszatérek lejjebb- lekaptam a fedél burkolatait, és konstatáltam, hogy a csavarok remekül állnak. A lötyögést az okozta, hogy a zsanér fémöntvényébe belesajtolt tengely, aminek elvileg sziklaszilárdan kéne állnia az idők végezetéig, meglazult, és elkezdett kotyogni. Ez nem olyan egyszerűen orvosolható, mint egy csavarlazulás. Egyelőre így hagytam, egy kis lötyögés nem a világ, a fedelet ez nem károsítja. Ha nagyon rosszabbodik idővel, akkor meg kell fúrni keresztben a zsanért és két-két beütött pici acélcsappal megfogni újra a tengelyt az öntvényben. Másik lehetőség a csere, ami egy ideig biztos jó lesz, aztán vagy kikopik az is, vagy sem. A dolog számomra egyértelmű csalódás, olcsó budget notikban láttam utoljára ilyen minőségi zsanérhibát. Ez pedig egy alig pár hónapos T modell
Mondjuk láttam már olyan vadonatúj HP notit, az üzleti kategóriából (nc6xxx), aminek out of the box már lötyögött a kijelzője, no comment.
Javaslom, hogy a csavarokat mindenképp ellenőrizd, ehhez mindenképp meg kell bontani a burkolatot, de az egyáltalán nem nagy ügy, ha jól csinálod. Ha a csavarok jók, és neked is a tengely lötyög az öntvényben, akkor én egyelőre nem foglalkoznék vele, csak ha idővel jelentősen tovább romlik.
Végül a kis segítség, amit minden TP tulajnak melegen ajánlok (ha már szerepelt volna a topikban, akkor bocs, ismétlés a tudás anyja). Hivatalos mozgóképes útmutató szervizek részére az összes Lenovo cucc szét- és összeszereléséhez. Szerintem észbontóan hasznos, aranyat ér !! (Én a kijelzőkeret összes patentjét letörtem volna, ha nem tudom innen lelesni hogy először a fedelet kell lepattintani
)
http://www.lenovoservicetraining.com/ion/
üdv: Yaye
Aktív témák
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest