Aktív témák
-
E0
csendes tag
Sziasztok!
Megoldódott a HDD probléma. Elég banális a helyzet. A kissebb méretű hdd nagyobb energiát igényelt (5V 1A, a másik amivel próbáltam, 5V 0.8A), ezért, bár rendesen felpörgött, minden jelét adta a helyes működésnek, a vezérlésre már nem maradt elég energiája, hiába csatlakoztattam két Usbt (táp+adat). Valószínűleg a rack se a legjobb ilyen szempontból.
Kértem kölcsön egy 2,5'' - 3,5'' IDE átalakítót, és azzal rendesen működik. Másik gépen is megnéztük, ugyanígy kevés a 2.0-s USB vezérlő energia leadása.
Minden választ és segítséget köszönök.
E -
E0
csendes tag
Kipróbáltam. Minden jelszót kikapcsoltam, mentettem, másik gépben nem olvassa. Beállítottam találomra egyet, mentettem, majd kivettem, mentettem; az eredmény ua. Viszont visszaemlékeztem az eredeti állapotra.
HDP jelszó nem volt megadva, csak power on és supervisor. A security chip be volt kapcsolva, és azt hiszem, más nem volt.
Ezek után nem tudom, mit gondoljak. A gépben megy, másolok rá, stb., átrakom usb-s házba, nem megyek vele semmire. Kifogytam az ötletekből..........
Lehet, hogy az IBM-mel kellene próbálkoznom. Hátha ők mondanak okosat.
Azt nem mondtam, de céges gép, nagy rendelésben vásárolták az IBM-től. Az nem lehet esetleg, hogy extra kérésként összerendelték a hdd-t a géppel? -
-
E0
csendes tag
Egyik ismerősöm elkeserített: azt mondta, hogy lehet a hdd firmware-jában is levédve, így csak abban a t42-ben működik, amibe eladták. Akkor IJ
-
E0
csendes tag
válasz
Shadowfax #1622 üzenetére
Az eredmény azonos mindkét esetben: a meghajtót felismeri az usb házban, de a lemezkezelés vagy pq-ban nem látszik se a t42-n, se másik gépen. Ha visszarakom a t42-be, akkor knoppixról bootolva látja, használható. Egyébként ott particionáltam, formáztam.
Ha kérne jelszót, akkor az azonos a bios supervisor jelszóval, vagy máshol kell keressem, pl. papirok, stb?
Nem tudom, hogy létezik-e olyan gyári program, amely kifejezettem az ilyen problémák kiküszöbölésére készült?
Köszi,
E -
E0
csendes tag
Én USB-s házban megpróbáltam, de nem is látja a partíciót. Mint hardware megjelenik, de érvénytelen partíciós táblát lát, és nem olvasható az általam próbált kezelő programokkal ( PQ8.0, windows kezelés, knoppix qtparted). Kis esélyként felmerült bennem, hogy esetleg az USB-s házam vacakol, de kis esélyt látok rá. Ha már felismerte a meghajtót, típusra, akkor nem valószínű szerintem.
Hogy a kérdésedre válaszoljak, ha nem az USB-s házam rossz, akkor véleményem szerint a teljes hdd tartalmat titkosítja, a partíciós táblával együtt, az első bittől kezdve. -
E0
csendes tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy T42-es laptoppal. Kicseréltem a gyári HDD-t egy nagyobbra. Csere előtt kikapcsoltam a HDD titkosítást (IBM security chip), így az új HDD-t máshol is olvashatom, viszont szeretném hasznosítani a régi merevlemezt, de a titkosításnak köszönhetően nem tudom csak ebben a gépben használni. A hivatalos honlapot néztem, (lehet hogy felületesen), de nem találtam semmilyen írást a probléma elhárítására.
Kérem, és előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- Eladó egy Macbook Pro 14" 10/10/32/512Gb Ezüst színű számítógép, 1év Apple Garanciával, Arab bil
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest