Aktív témák
-
fishmong3r
csendes tag
Azt már írtam, hogy most raktam fel az XP-t, szóval semmi temp, meg töredezettség problémám nincs. Teljes win update és ofiice telepites utan maradt meg a 2.5 gb hely. És egyébként megnéztem a szabad helyet.
Azért 5 GB mert összesen 40GB-s a vinyó és azon kívűl, hogy fent van egy XP még egy-két kisebb progira van szükségem. Van pc-m, szóval ezen nem akarok semmi nagy dologot.
Modem megy.Tim82:
Igen. -
fishmong3r
csendes tag
-
Shadowfax
addikt
-
csokolade
tag
nna tessék milyen láma-e vagyok
úgy átléptem, mint a sicc, dőltbetű, gondoltam vmi érdekes aláírás
e teljesen ferde jelenetet cseppet sem emésztettem meg.De ezt már megcsináltam, amikor újratelepítettem az intel drivereket és akkor egyből ezt is leállítottam, erre gondolsz ugye:
A számítógép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg
vagy az intel saját beállításai között? -
karesz501
senior tag
Ez van, engem is elszomorított a dolog anno, de nem érdemes kinntről rendelni ha nincs rá gari. Felhívod az IBM Magyarországot? Mert így ez a worldwide lószar nem ér semmit... Viszont ezek az árak
Jó kis gép, én is ilyet néztem volna, de nincs itthon, csak fél milláért...
A T60-nál halkabb lett a gép, pedig jóval erősebb processzor dolgozik benne, mondjuk nem egy X1400 Ati hanem egy Quadro, ami azért nagyságrendekkel kultúráltabb. Szvsz.Most akkor mi lesz? Van egy 15-ös XGA T60 a Laptopinfonál, nem néz ki rosszul az sem.
"Ibm logó: régi"
Ott problémáztam, hogy mi ez az új szar T series logo, nem is értette a srác a dolgot. Elmagyaráztam neki. Már vágjaUSB bill: Ph turkagyurka
-
karesz501
senior tag
Szerintem ez azt jelenti, hogy nem érvényes, korábban pont azt írta, hogy a Lenovo oldalon konfigurálható gépekre nem vonatkozik. Ezért nem is nézegettem tovább a US CTO-s gépeket, pedig jött haza az unokatesóm... Általában egyáltalán nincsen ezekre a gépekre EU garancia, csak US
Az UBCD jó dolog lehet, lehúztam, de szerencsére nem volt rá szükség, mivel teljesen korrekt, bontatlan a gép. És nem is akár milyen
Megszoktam és szeretem. És halkabb a T60-nál, ami jó pont. Mondjuk egy kicsit nagyobb, több benne az anyag, de azért messze nem egy tepsi
-
Kovács84
aktív tag
Feltűnt csupán annyi volt a dolog, hogy az új BA/BSc képzésben mindenkinek van egy alapszakja, ezek többnyire több szakot fognak össze pl. hogy szemléletes példával éljek van szlavisztika alapszak, ezt 2 tanszék "elégíti ki" az orosz fiológia illetve a szláv filológia. Az elsőbe csak az orosz nyelv tartozik, a másodikba pedig a többi szláv nyelv (ukrán, szerb, bolgár, cseh stb). A kifüggesztett ösztöndíjtáblát úgy tördelték, hogy a szlavisztika két hasábot kapott, ebből adódóan mindenki úgy gondolta, hogy az első hasáb a szlávosoké (mert ott voltak a nagyobb átlagok), a második pedig az oroszosoké.
Az első hasábról éppen 0,2 tizeddel maradtam le, a helyzetet csak bonyolította, hogy amikor a programozó lefutatta az ösztöndíj algoritmusát engem kihagyott a rendszer, mert ez már a 4 szakom. Az algoritmus azonban nem vette figyelembe, hogy csak az első megkezdett államilag finnanszírozott szak után kaphat az ember ösztöndíjjat.
Gyanús akkor lett a dolog, amikor a 2. évben szintén nem kaptam pénzt, pedig majdnem évfolyamelső voltam. Ezért bementem és kiderült, hogy a szakok száma + egyéb dolgok bezavarják a rendszert (nem voltak felkészülve az olyan hülyékre mint én). Ezért mivel ebben a félévben sem kaptam gyanús lett a dolog, megnéztük és kiderült, hogy a 4,x-es átlagomat a rendszer 0,63-nak látja. És...
-
Kovács84
aktív tag
Linux alatt külön meg kell formázni a pendrive-ot, létre kell hozni egy 700MB-s bootolható partíciót. Azon az oldalon amit korábban belinkeltem minden megtalálható. Windows alatt is meg lehet csinálni, csak ez az opció egy-két kevésbé felhasználóbarátabb disztribúciót tesz elérhetővé. Ha Ubuntu-s bootolható pendriveot akar valaki csinálni, ahhoz mindenképpen kell egy intel procis Ubuntus gép.
-
karesz501
senior tag
Neked engedek belőle, egy kicsit. De csak, hogy végre teljes értékű klubbtag lehess
Nem tudom, hogy pontosan milyen gépe van az ismerősödnek, úgy ált. értettem a T61-re váltást. A Penryn-en gondolkoztam, de szerintem nem várok addig, most van egy jó lehetőség azt megragadom. A T60-am is "csak" 2 generációval van lemaradva a SantaRosa -tól, nyáron ez már 3 lenne, és most még 1évnél több a garancia rá, többet kapok érte.
De az is lehet, hogy Fateromnak adom vmi "kedvezményes" áron, és lesz egy strapabíró irodai gépe amit mindenhol tud használni. Csak attól félek, hogy 14.1 SXGA+ nem lesz jó a szemeinek, de akkor marad vmi köztes felbontás neki
Egyébként a "Thinkpad" érzést szerintem megértjük mindannyian, én is így voltam közel fél évvel ezelőtt. Megfogott. Nagyon. És az a szép benne, hogy a noti kb. ugyanolyan állapotban van mint amikor megvettem, pláne ha jól megtakarítom. Szóval parádés a kicsike
-
karesz501
senior tag
Kicsit OFF, de azért beírom ide is, hátha elnézitek nekem. Megválok a T60-amtól:
Thinkpad T60 eladó (T2500, 2*1Gb RAM, X1400, 100Gb, 14.1SXGA+, P/N:2008-66G)Sírni nem kell, klubtag maradok
amol: Te kivárod a laptopinfós X300-at?
Milyen az ismerősöd T61-e? Arra váltanék -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
"A szabályozással és a minőségellenőrzéssel van gond, nem létezik hogy 2008-ban nem lehet jobban közelíteni a hibátlan kijelzőkhöz"
Pénz, pénz, pénz. Ki lehetne dobálni minden hibás panelt a kukába, de sokkal olcsóbb ha a tisztelt user elviseli a bakikat. Nem tudom miért olyan nehéz belátni, hogy a mocskos kapitalista panel-, és notebookgyártóknak nem a mi felhőtlen boldogságunk az elsődleges célja, hanem, hogy minél többet keressenek."Manapság az LCD tv-k sem olyan drágák már, mégis meg tudnak felelni az előírásnak."
Egy 10-15"-os WXGA notebook panel és egy 26-42"-os WXGA LCD TV panel gyártástechnológiája nem éppen egyforma."Nem kerítenék az egésznek ekkora feneket ha legalább az egyik helyen ahol ki lehet próbálni (notebook.hu, notebookstore stb) árulnák hasonló áron mint például az usanotebook vagy az iPon."
Ha olyan áron árulnák, mint az USANotebook vagy az iPon, akkor ott sem lehetne kipróbálni. Vagy ha az USANotebook-nál, iPon-nál ki lehetne próbálni, akkor ők is drágábban adnák. Ok-okozat. Ha a disztribútorok nem veszik vissza a kereskedőtől a hibás panelekkel megáldott gépeket, akkor a kereskedőnek kell kigazdálkodnia valamilyen formában a kárt, ami emiatt éri, vagy áthárítani azt a vásárlóra. Az USANotebook pl. a hibát hárítja rád, mások meg a hiba árát. Te dönthetsz, hogy hazárdírozol, vagy fizetsz, a gyártók meg így is-úgy is keresnek rajta sokat. Ez egy ilyen világ, hiába mérgelődsz a rózsaszín fellegekben. -
Foxi
senior tag
A szabályozással és a minőségellenőrzéssel van gond, nem létezik hogy 2008-ban nem lehet jobban közelíteni a hibátlan kijelzőkhöz, vagy üsse kavics a szabványhoz.
Ez viszont már inkább a panelgyártók sara, lásd még 4:3-as kijelző. Persze megtehetnék, hogy jobb minőséget követelnek meg, amit vagy teljesít egy gyártó megfelelő(en magas) ár mellett persze, vagy nem. Bár erről inkább valami belső embert kéne kérdezni, hogy miért van ez így.
-
Shadowfax
addikt
Az ISO 13406 Class II nemzetközi szabvány szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus - 2 db
2. típus - 2 db
3. típus - 5 db
4. típus - 2 dbLényegében leszarják a szabványt miszerint egymillió képpontonként egy teljes pixelhiba (folyton világító v. sötét) a megengedett.
Kettő még megengedett.Amúgy igazad van, tényleg durva a táblázat a Lenovo oldalán. Bár ha megnézed, 2006. júniusa a vízválasztó: az ezután készült notiknál már kevesebb pixelhibánál cserélnek. Ez persze két dolgot jelenthet...
-
Shadowfax
addikt
Tényleg hülye kérdések.
Az elsőre senki sem tudja a választ, csak aki naponta elad 10 ilyen gépet. Tehát írj inkább privit d900t-nek.
A másodikra: függ a képernyő méretétől is, meg attól is, mit jelent nálad az alap akku. Van amelyiknél az alap a 4 cellás, van, amelyiknél a 6 cellás.
Ha mondasz konkrét modellt típusszámmal, akkor jobban tudunk erre a kérdésre válaszolni. -
tototos
addikt
Haveromnak is 3 lemezre fért rá. Nekem az angol ráfért 2-re, 1 cd és egy dvd.
Amúgy én ezeklet raktam fel [de lehet pár driver különbözik videókártya meg ilyenek]
-
Shadowfax
addikt
Most ott tartok hogy vírusirtó fent, system update, windows update és utána gondoltam a lemezek írását.
Mindegy mikor csinálod a Recovery cd-k kiírását, szűz, vagy "belőtt" rendszeren, hiszen úgyis a Recovery partíciót írja ki, azon meg nem változtatsz azzal, hogy programokat/frissítéseket telepítesz a C:\-re.
Viszont addig ne nyúlj semmilyen particionáló eszközhöz, míg nincsenek meg a lemezek!Itt is 3rd party particionáló progi kell, mint az XP-nél.
#3725: Azt még NE telepítsd!!!
-
Gondwana
addikt
Ez pont AZ a T61, amelyikre gondolok?
Én előbb felpakolnám a recovery partícióról, amit adtak vele, kötelezően kiírnám a recovery lemezeit (4-5 CD vagy 1 CD + 1 DVD), utána gyalu, Win XP
A Vista Business állítólag downgrade-jogos, tehát legálisan feltehetsz 2K-t, XP Home-t, XP Pro-t is helyette (állítólag 2k3 servert nem, de minek is). A cimkén lévő kóddal aktiválhatod (ezt 1ébként jó lenne, ha valaki megerősítené, hogy most akkor a Vista szériaszámával, vagy a warez XP szériaszámával kell-e installálni) -
-
Shadowfax
addikt
Én két egymás melletti gépet hasonlítottam össze, egy t60-at és egy t61-et és előző jobban meggyőzött, ennyi.
Mindkettő Lenovo fémjelzésű.T61-ből is létezik 14-es sxga (4:3), lesz itthon is vajon?
Biztos lesz itthon is nemsokára. Ha jól tudom, Amerikában is csak most ősztől van ez a modell, szerintem Karácsony előtt ideérhet. -
andrism
csendes tag
Sajnos nekem is van egy ilyen benyomásom a Lenovókról....
Az a helyzet, hogy nem akarok az előzőhöz képest visszalépni. Úgy láttam (bár könnyen lehet hogy tévedek), hogy csak a p-típusokban van 7200 RPM-es winchester. Ami azért jó. Azonkívül a nagy felbontást is szeretem, hát az is megvan ebben
. Sok közel 700k, tényleg sok, de nincs bizalmam a többi gyártóhoz. Műanyag ház eleve kizárva, tehát az kevés, hogy tele van tömve jó vassal. Szeretném, ha ez is kihúzna gond nélkül 3-4 évet.
Egyelőre nem találtam ehhez hasonló valóban nagy teljesítményű, strapabíró üzleti notit. Van esetleg valami ötletetek a problémára?
-
Shadowfax
addikt
Én a thinkpads.com fórumot olvasva jutottam arra, hogy azok, akik kezdetektől használnak különböző ThinkPadeket (15 éve)(jobbára a moderátorok), azok azt mondják, hogy a Lenovo égisze alatt is megmaradt a legendás megbízhatóság és minőség. (Bár az IBM ideje alatt is volt pár kevésbé jól sikerült sorozat.)
De mi változott volna attól, hogy átfestették a cégért?
A T40p-t a Quanta gyártotta.
A T60p-t a Quanta gyártja.
De ugyanazok tervezték mindkettőt, ahogy az elmúlt 15 évben mindegyiket, márpedig a tervezésen dől el minden. Az szinte mindegy, hogy Csi-Kung vagy Li-Kung szereli össze őket.
d900t-nek van egy nagyon jó mondása: "A minőségérzet a fejben dől el."
Ha valaki úgy áll hozzá, hogy a Lenovo idején készült gépek rosszabb minőségűek, mert fúj-fúj kínai, akkor nyilván a hibákra fog kihegyezni mindent... Ugyanő elővesz egy IBM ideje alatt gyártott gépet, s rögtön a jó dolgokat fogja észrevenni. Pedig ez szimplán csak attitűd kérdése. -
andrism
csendes tag
Amol meg tudod nekem mondani, hogy mi a gyengéje? Az összeszerelés? Vagy silányabbak az anyagok? A hardver nekem jónak tűnik. Mert elég magasra tettem magamban a mércét, tekintettel az árra meg a t sorozatra.
Most lehetőségem van venni egy ilyet. Sokszor velem van út közben, ugyanakkor otthon meg meg van izzasztva, Adobe Premiere-t és társait is viszonylag sűrűn használom. Így aztán nem elég, hogy erős legyen, hanem bírnia is kell a strapát. Ezért gondolkodom ebben a gépben.
-
Shadowfax
addikt
Első körben azt tanácsolnám, készítsd el a Recovery disc-eket, még akkor is, ha sose fogod használni a Vistát, mert ha beüt a krach, s megsérül a rejtett partíció, csak ezzel tudod helyreállítani. (Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". 1 db CD-re és 1 db DVD-re lesz szükséged.)
Ha ez kész, lépj be a BIOS-ba (F1), a Security menüben IBM Predesktop area - állítsd "secure" módba.
Szintén a BIOS-ban a Config menüben - sata: állítsd "compatible"-re.Ezután már telepítheted az XP-t.
Az összes T60 XP (és Vista) driver innen elérhető.
Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen egeret válasszak?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- HP 15da0000nh Intel Silver N5000 / 8gb ddr4. / UHD 620 / 1TB Hdd / 70% akku / Olcsó DDR4-es laptop
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest