- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
amargo
addikt
Nu, csak gondoltam leírom már(van kis időm):
Mivel az új verzió a Version: 10.5.0.0 API [link]
Összegyúrva tartalmazza a lentebbi két eszközt, egy komponenst drivert.. és még pár cucc.. idő kevés.. nem néztem végig.
De az FN + F5 WIFI hiányra a megoldás:
Le kell törölni a fentebbi drivert csak az Access connection leszedésével megy (ha fent van)
Utána telepíteni ezeket:
Wireless LAN Adapter Software Version: 4.1.102.147
[link]
Intel PRO 2200bg and 2915abg Mini PCI adapter wireless software for Windows 2000, XP Version: 9.0.4.8
[link]
Ha meg vagy vissza az access connection-t (márha használni akarod). -
Shadowfax
addikt
T42-höz itt a BT szoftver: [link]
BFecó itt részletesen leírta a telepítés menetét: [link]
Az FN+F5 problémára még keresem a megoldást, a #1115-ben már leírtam két dolgot (nyilván a ''billentyű izé'', amire hivatkozol, az a Hotkey driver nálad. ().)
Ha mindenkinek az utolsó System Update-s (Software Installer-es) driver szoftver frissítés után jött elő ez a Fn+F5 probléma, akkor gyanítom, hogy a friss Wlan-kari driverben van valami gubanc.
(Én nem frissítettem, mert ami rendesen műxik, ahhoz ne nyúljunk.- Nekem nincs is ilyen problémám.)
Ezt a mesterezést, guruzást, légyszí', ne. -
chivas
tag
válasz
Shadowfax #1190 üzenetére
hello mester na akkor ujra
elso kerdesem amit a sracnak ajanlottal BT szoftver nekemis kene de nincs irva h T42 hoz is jo ez ... mer a win est mindenki szidja de az enyemhez kulon nemtalaltam .. !
2. kerdesem
megnyomom fn + f5 gombot a BT-t tudom on offolni a wlant nemtudom on ra tenni
feltettunk mar drivert a billentyure vagyis nem arra de valami olyasmira(ez eleg keszekusza de nem azzal van a baj hogy katintok ra es nem erzekeli
)
mikor alapalapotba megkaptam a notit jovolt csinaltam minden csinaltam softver updatet minden frisitett azota nemjo ...
otlet ?
amugy mar tobben szoltak lehet kiadok chivas-magyar , magyar-chivas szotarat
elore is -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Viktor0610 #1191 üzenetére
Akkor az IBM-est ajánlom inkább, az angol ThinkPad fórum szerint jobb. Microsoft Bluetooth software doesn't support all bluetooth profiles you need to use your head-set. But Widcomm Software (that one from IBM) does.
-
-
Shadowfax
addikt
-
-
ans
aktív tag
válasz
Shadowfax #1187 üzenetére
Teljesen igaz, lehet, hogy más a BT.
Neked ez van fenn a gépeden. Ez Widcomm?
Ezeket azért kérdezem, mert én T41-en nem vagyok teljesen elégedett, mert BT fax modemet (fax szolgáltatást) nem ismer fel ugyanannál a telónál, amelyiknél az MS drivere felismerte, és ment vele a faxolás. Viszont ezzel megy a Skype! -
Shadowfax
addikt
Szerintem próba szerencse, mikor a drivert realizálták, szerintem még nem volt T43.
Ha megfigyeled az általad és általam linkelt oldal alját, akkor érdekes módon a T43-masé a régebben módosított: Last modified: 2005-07-18, míg a másik: Last modified: 2006-03-20.
Szerintem ne próbacseresznyézzen senki, a T43 már egy merőben más világ, mint a T42.
[Szerkesztve] -
ans
aktív tag
válasz
Viktor0610 #1183 üzenetére
Szerintem próba szerencse, mikor a drivert realizálták, szerintem még nem volt T43.
Viszont nekem telepíteni elég kalandosan sikerült, [link] leírás alapján. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Viktor0610 #1183 üzenetére
Akkor ez a link lesz a nyerő: [link]
-
-
ans
aktív tag
válasz
Viktor0610 #1181 üzenetére
Előfordul, mert az XP SP2 alap drivere nem támogatja a hangátvitelt, viszont a widcomm driver támogatja. [link]
-
Egy kérdésem volna.
Van egy Bt-képes ThinkPad notebook.
Előfordulhat az, h. csak azért nem tudok használni egy Bt-headsetet, mert nem az IBM-féle szoftver van fenn, hanem az alap Microsoftos?
Csak mert a headsetet felismeri, de nem tudom használni.
Segítségeteket előre is köszönöm!!! -
-
sssent
senior tag
válasz
djDanee #1169 üzenetére
A wlan kártya bizonyos típusok esetén CRU, másoknál viszont nem. Eszerint [link] a T43 esetén a 15''-os gépeknél nem az. Ennek tudatában szedd szét, ha erre adod a fejed.
Mindenesetre először érdemes anyázni egy sort a boltban, elvégre a jelek szerint átvertek. De igazából érdemes lett volna rendesen megnézni, hogy mit akarnak eladni még mielőtt elhoztad. Így utólag már aligha tudod bizonyítani, hogy nem te szedted ki belőle a wlant. A helyzet különösen akkor kínos, ha nálad ez nem CRU, mert akkor elvileg a garanciát is buktad. Remélem nem így van. Sok sikert! -
falsetrue
tag
Van már valaki, aki megkapta a pár hete rendelt csere aksikat az IBM.HU-tol?
-
amargo
addikt
válasz
djDanee #1171 üzenetére
Nem értem, az eszközkezelőben sincs benne?
Nincs ott olyan, hogy ismeretlen eszköz stb.. vagy ha hardwer keresésére mész, akkor nem talál semmit?
Ha ''rossz'' elég tág fogalom. Mert attól még akár láthatja is a win.
CALEXICO-2BG 802.11B/G WIRELESS ADAPTER YES
Ezt honnan szeted? -
djDanee
csendes tag
válasz
Shadowfax #1168 üzenetére
Köszi a segítséget... még garis a gép, lehet inkább nem szedem szét, hanem megpróbálom megérdeklődni a boltot, ahol vettem, hátha szerencsém lesz... A windows szerint nincs benne, pedig a kijelző alján ott kis 'lámpája', és elvileg ugy vettem (adták el nekem) hogy van benne.
Még egy olyan segítséget kérnék, hogy valaki betudná linkelni nekem azt az ibm oldalt ahol megtudom nézni a serialja alapján a gépemet hogy mik vannak benne (illetve mik voltak benne amikor eladták elöször...) -
djDanee
csendes tag
Hello! Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tudom megnézni hogy benne van-e a gépembe a Wifi kártya? (Mármint fizikálisan) Ugyértem anélkül meglehet nézni valahogy, hogy ripityára szedem a gépet?
Ja és még egy kérdés, ha netán nincs a gépembe, akkor valaki megtudná mondani hogy nagyjábol mennyibe kerül egy T43-ba? -
amargo
addikt
Úgy tünik ez a wlan eltünős ragályos. Ma egy újra indulás után eltünt nekem is.. fn + F5 és csak a BT bekapcsolása van ott.. már vagy 3x uninstall/reinstall access connection/wlan driver és nincs ott.. persze a win látja és használni is tudom.. csak az access nem.. azzal keresni sem tudok.. ha sikerül, akkor nem látok semmit.
fura. -
hercsi
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis TP használati segítség azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet életre kelteni a T23-as ThinkPad gombját (ugyebár ez jelenítené meg az Access ThinkPad alkalmazást)?
Előre is köszi a segítséget...!
-
chivas
tag
egy kicsit pontosabb elerest nemtudnal adni pl BT nel hollaithatom ezt be ..
elore is -
-
chivas
tag
tehat akkor minden gond nelkul formazhatom ha arrol van szo , nemveszik el a win meg az ibm cuccok ?
(bocsi a sok kerdezoskodeser csak telleg parazok mer ugye az a particio a notim szive... )
otlete valakinek arra a gondomra h a wlant nemlehet bekapcsolni amiota frisittettem az egesz gepet a software installaerel mindenbol talat ujat es feltette azota nemtudom bekapcsolni
a masik meg BT-t betudom deviszont a telom nemlatja a notit notirol telora megy cucc forditva nemtudom
otlet ?
elore is -
chivas
tag
hello sracok enis beallok a klubba egy IBM ThinkPad T42 - vel , az a kerdesem lenne hogy ugye van ez a rejtett particio amin van a win meg az IBM nek a cuccai. ! Azt szeretnem kerdezni h ez a c meghajtomon van vagy ennek kulon meghajtoja van ( pl : d meghajto)
ezt azer kerdezem netan ha format lenne tudom h notin ilyet nemkell, nem szabad cska erdekelne ha c:-t formatalnam ezek az adatok nemtunnek el ugye az IBM cuccai , a win telepitocd-m !
elore is -
-
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #1154 üzenetére
Az nekem megy, Linux alatt nem tudom kikapcsolni. elvileg ezek a funkció gombok globálisak.. valamennyire..
Shadowfax
Elolvastam meg néztem, de ez csak annyi, hogy nem lehet a merevlemezt is jelszóval védeni.. stb. Legalább is én ilyen információt vettem ki. Megéri ezért vissza vinni? -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1151 üzenetére
ÖÖÖ igen láttam, hogy írtad a winyót, viszont megette. Tehát már felpakoltam rá mindent, gond nélkül fut utána rajta minden.. szerintem csak nem tettszik neki, hogy belepakoltam még. most kipróbálom ezt a frisstést, aztán meglátom. Lehet még is egy 100gigás toshibát pakolok akkor bele, ha továbbra is ''hibával'' akar az elején indulni.
amargo
Dr. Akula korán van lehet félre értem, de Te most nem a win-es fn + F5ről írsz?
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
[link]
Megvettem az uj vincsesztert bele is pakoltam. De ezt írja ki.. tudom, ettől még minden működik, csak kicsit zavaró, jo fej az IBM, hogy felhívja a figyelnet. De kikapcsolni ki lehet? Bár kibírom..
UI.: alt + j = í
Kicsit fura volt eddig nélküle. (lehet mindenki ismerte, de én nem pl) -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1146 üzenetére
Igen már ellenőriztem (még a vásárlás napján, pont 1-2nappal előtte jelentette be az IBM is), köszönöm, hogy szóltál.
dabadab
Húú köszi a segítséget! a cpufreq-et megtaláltam, meg írtak még valamit (thinkwiki-n), aminek a nevét elfelejtettem. De amint időm engedi bele pakolom, igaz nem debianba és így hívják máshol is.
Én is kérdezek, linux alatt az fn F5re miért csak a BT-t kapcsolgatja? A wifit hogy kapcsolom ki? -
dabadab
titán
Az ATI kartyahoz sem kell a fireglx driver, ott az opensource radeon driver, ami meg vmi 3D tamogatast is ad, viszont ezen tul ugy remlik, hogy minden szempontbol jobb, mint a binaris driver.
Az Atheros WLAN driverrel viszont szivtam egy jo darabig (mivel ad-hoc halozatot hasznalok), a vegen meg a dokumentaciot is el kellett olvasnom. -
dabadab
titán
Speedstep: kell a speedstep_centrino modul meg mondjuk rakd fel a cpufreqd-t (az eredmenyt a /proc/cpuinfo-ban ellenorizheted)
A suspend/hybernate vmivel bonyolultabb, de rakd fel a tpb, acpid meg acpi-support csomagokat
(A tpb amugy is tok jo, a spec gombok nyomkodasat OSD-n lehet figyelemmel kovetni)
(Ja, Debianom van, de gondolom mashol is kb igy hivhatjak ezeket a csomagokat)
Ha mar ugyis irok, akkor azt azert megkerdeznem, hogy a numlockot hogy kell bekapcsolni? :] -
amargo
addikt
T43 alatt:
Én eddig nem tudtam életet lehelni a hibernálásba/altatásba.
Most éppen a speedstepel vacakolok.. mert így elég hamar lemerül.. kb 2óra.
Otthon már megvannak a linkek, hogy miket kell átnyálazni, de még várat magára.
Amúgy minden mást felismert eddig benne, persze a winyó védelmet.. meg fingerprint nem. -
tbs
addikt
''X60 linux viszonylatban valaki tudna nyilatkozni? Melyik porcikája nem tud menni alatta, mennyire fájdalommentes a használat, stb.''
-
Shia-ko
aktív tag
Mennyire lehet érezni egy noteszben a Dual Channel előnyeit? A winyó lassúsága nem anulálja?
-
djDanee
csendes tag
Köszi a segítséget... Használtan vettem, de boltban, egy év garanciával. De akkor jó szerencsétlenül jártam...ha nincs benne
Gondolom ez esetben ha vissza vinném hogy 'hahó, kimaradt a wlan?!'' lehet csak elhajtanának...és sajnos nem a szomszédban vettem a gépet...(120km)
-
sssent
senior tag
válasz
djDanee #1133 üzenetére
Ez az LPC interface valóban nem a wlanod. Mindenesetre próbálj meg egy a chipsethez passzoló intel inf update-et keríteni, az meg kell oldja ezt a problémát.
A wlan-t manaság gyárilag aligha hagyják ki belőle (a tiédben is volt, ezért az ikon a clear plate-en), de pár mozdulattal bárki kiszedheti. Használt gép vásárlásánál bizony nem árt utánanézni, hogy az van-e a gépben, amit az eladó mond.
szerk.: vagy ha újonnan vetted, akkor irány vissza a boltba asztalt verni.
[Szerkesztve] -
djDanee
csendes tag
A hálózati adaptereknél nincs ott a Wlan, van egy ismeretlen eszközöm, amit nem tudok telepíteni, meg érdekes hogy az az ibm driver telepítős dolog sem telepítette. Az van az ismeretlen eszköz megjegyzésében hogy: Intel(R) 82801FBM LPC Interface Controller - 2641
Ami aligha lesz a Wlanom... Létezhet az hogy nincs egy T43asba Wlan? A kis lámpája ott van a bluetooth mellett a monitor alján.... -
djDanee
csendes tag
Hali! Nekem sem lehet Fn+F5 el kapcsolgatni a WLAN-t! Nekem van Intel könyvtárban Wireless mappám, megis próbáltam a másolgatós dolgot is meg a frissítést is, de semmi! Igazából még elsem tudtam abszolut indítani a WLAN-t rajta
És bosszantó hogy nemtudom jó-e egyáltalán!? Ja és még érdekes, hogy az eszközkezelőben sincs benne a WLAN... Tudtok erre valamit? Lehet hogy nincs is benne a gépbe???
-
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #1128 üzenetére
Már megnéztem samsung van az enyémben.
A hynix a régebbi idől elég ismert márka.
Én 1gigás twinmos-t vagy PQI teszek elsőnek bele, aztán majd még 1-et vmikor, bár lehet csak 512 és winyó bővtés..
Corsairt tennék bele még. De kingston is jöhetne, de ahol kerestem, emberibb árban tiwnmos/PQI van mind a 2ő elég jó szerintem. Csak kérdés a noti szereti-e?
Hmm most találtam asszem meg is rendelem
SO-DIMM 1024Mb 533MHz Notebook DDR2 CorsAir 22 381 -
Shadowfax
addikt
Szerk: 1871-F1G T43 as notiba milyen memóriát vegyek?
az i915GM ha jól tudom dual-ban képes menni.. most 512 van benne, ha dualba akarom akkor csak 512-t tehetek bele, viszont milyen márkát érdemes? samsung? kingston? twinmos? pqi? Mikor leszedtem a fedelet csak 1 helyet láttam, ahova pakolhatok. Így a másikat csak a noti szétszedésével tudnám cserélni, amit ugye nem akarok..
Igen, képes dualban menni, ha két -minden paraméterében egyező - memóriát teszel bele. Én is nemrég bővítettem, nekem mázlim is volt, mert itt a fórumon szereztem be a másik 512MB-os modult, ami egy T43-ból lett kiszedve. Amúgy ez egy Hynix RAM, számomra ölég ismeretlen márka, de elég gyakran ilyen van a ThinkPadekben gyárilag (más hasonló ''márkák'' mellett, mint pl. Crucial, Elpida, ProMOS).
Ha meg akarod tudni, a Te gépedben milyen ''márkájú'' memória van, akkor azt kénytelen vagy manuálisan megállapítani.Szedd le a billt: [link]
S aztán nézz körül itt a PH! piacon, hátha valaki épp ilyen memóriát ad el...
Vagy vegyél Kingston-t, azt tuti szereti. -
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #1122 üzenetére
T7x
Ne szaladjunk annyira előre.
Biztosat ugyan senki sem tud, de egyes jólértesültek szerint már a T60-as egyes modelljei október közepétől kaphatók Merommal (az USA-ban persze), s aztán a T61-esek is megjelennek decemberben.[link]
További fontos (és már biztos, bejelentett) info: lesz wide képernyős T sorozat hamarosan![link]
-
dabadab
titán
A Core 2 Duoval keszulo Thinkpadekrol lehet tudni mar valamit? Az lesz a T7x sorozat?
-
amargo
addikt
Huu ezek a videok, valami durvák, asszem belekukocskálok otthon. Majd, akkor 1db 1gigás modult kap..
HDD-ből neked PATA kell. A T43-ban SATA controller, SATA>PATA bridge és egy PATA HDD figyel.
Ha SATA->PATA bridge van benne, akkor simán lehet a SATA-ra kötni. Az átalakítót meg felteszem a polcra.. csak feltételezem, hogy ehhez egy olyan dokk is kell bele, mert a bridge ad neki egy vázat, amit így elvesztenék.. lehet rosszúl gondolom. De ezekszerint a SATA-s HDD is mehet bele. -
sssent
senior tag
-
amargo
addikt
Igen, köszönöm ez alapján néztem meg vásárláskor.
Az eladó mindent mondot, hogy 1év, 1,5év.. és kiderült, hogy több mint 2év gari van még a notira. Virultam is
Szerk: 1871-F1G T43 as notiba milyen memóriát vegyek?
az i915GM ha jól tudom dual-ban képes menni.. most 512 van benne, ha dualba akarom akkor csak 512-t tehetek bele, viszont milyen márkát érdemes? samsung? kingston? twinmos? pqi? Mikor leszedtem a fedelet csak 1 helyet láttam, ahova pakolhatok. Így a másikat csak a noti szétszedésével tudnám cserélni, amit ugye nem akarok..
Más: Szintén a chipsetből gondolva, SATA-ra is képes a noti, de most pata-n megy. Ez hogy is van? Egy Toshiba
100GB 5400 RPM 2.5'' 16Mb Cache néztem ki winyónak.. nem most bővíteném.. de majd később erről azt olvastam, hogy menne benne. Most is Toshiba van a gépben.
A memória bővités lenne a fontosabb, hogy milyet.. everest cpu-z semmit nem ír ki rá
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
-
Atlantis
veterán
Az miért lehet, hogy Fn+F5 beállításnál csak a bluetooth-t lehet kapcsolgatni, a WLAN-t nem?
-
Shadowfax
addikt
David W. Hill a Lenovo design igazgatója (?) szeretné tudni, milyen TFT-t kedvelünk jobban: a hagyományos nem tükröződőt (anti-glare) vagy a csili-vilit (glossy). Szavazás itt:
[link]
Akit érdekel: az R topikba linkeltem pár -Objectdockba való- ThinkPad ikont. -
amargo
addikt
A jótállási szolgáltatás igénylése
Ha a számítógép a jótállási időszak alatt nem a jótállásnak megfelelően működik, a jótállási szolgáltatás igénylése céljából lépjen kapcsolatba az IBM-mel vagy viszonteladójával. Ha a számítógép nincs regisztrálva az IBM-nél, szükség lehet a vételt igazoló számla bemutatására a jótállási szolgáltatás igénybevételének jogosultságát igazolandó.
Tekintve, hogy használtan vettem, milyen számlát mutassak? -
amargo
addikt
sssent és Shadowfax Igen van is rajta, de csak Home-ot tartalmazza..
Hol van szervíz? (most keztem el keresgélni.. de még nem lelem) Meg akkor csak magát a gépet kell vinnem semmi más? Tudtommal minden benne van az azonosításhoz.
Ha egy nagyobb winyót viszek arra is megcsinálják vajon?
Megtaláltam pár szervízt.. de melyiket?
[link]
[Szerkesztve] -
-
sssent
senior tag
Másik kérdés, amíg nem tettem újra a gépet, a program kánaánba láttam egy olyat, amivel winből is lehetett pl az optikai drive sebességét szabályozni, high, normal, silent..
Talán itt: display properties > power options properties > advanced settings tab
Ha a matrica szerint prof. licenszed van, akkor a szervíz partíción is az kéne, hogy legyen. Az előző tulaj biztos elkeverte. Ha esetleg garanciális még a gép, akkor a szervízben helyrerakják neked ingyen.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged