- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
Az IBM subnotijairol valakinek vannak tapasztalatai?
Tipus/ akksi-uzemido? Subnotikhoz kepest mennyire nehezek? ...stb...stb...
Elore is koszi barminemu informaciot!
Udv: Ferko -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #797 üzenetére
A nehezen ellenőrizhető eredetű cuccoknál a legmegbízhatóbb megoldás egy gondosan megkötött adás vételi szerződés. Biztos, ami biztos bele kell írni, hogy az eladó szavatol a számítógép per-, teher- és igénymentességéért vagy valami hasonló, és legfőképpen ellenőrizni, hogy valós adatok kerültek a papírra (pl. elkérni a személyi igazolványát és lakcímkártyáját az illetőnek). Ha sáros a gép, és az eladó ezzel tisztában van, akkor elég valószínű, hogy nagyon nem szeretné, hogy ilyen nyoma maradjon az ügyletnek.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Angyal07 #794 üzenetére
Az első kérdésdre előbb adtam egy hasznos olvasmányt, aszerint nem adható el ThinkPad Win OS nélkül.
Mert a srác a gép alján lévő számokat megadta és az alapján az ibm oldalán beírva minden rendben volt. Írták, hogy van rá gari 2009.01-ig, stb. Ha lopott lenne, ez ennél a műveletnél nem derülne ki? Mármint az IBM honlapján a számának beírásakor? Vagy hogy van ez?
Sajnos ez nem nem garancia arra, hogy nem lopott a gép...Ui. nem mindenki tudja, hogy ha ellopták a gépét, akkor az IBM-nél (is) be lehet jelenteni, s - legalábbis az USA-ban - ekkor a garanciacsekkolásnál a website azt írja ki, hogy ''No warranty'', hogy a tolvaj ne tudja könnyen továbbadni.
De ennek részletei engem is érdekelnének, ha Blyan vagy Herby erre jár, talán tudnak tippet adni. -
Zola_
tag
válasz
Angyal07 #794 üzenetére
Nem derül ki, hogy lopott-e, és a gép sem tudja elmesélni.
Csak azt tudod megnézni, hogy eredetileg rajta volt-e, vagy sem. De egy rejtett partícióstúl legyalult vinyó még nem jelenti azt, hogy nem megfelelő az eredet, csak esetleg gyanús egy kicsit.
Igen, árulnak gépet DOS-sal, és Linux-szal is, de csak R szériában láttam még olyat. (nekem is volt) -
Zola_
tag
válasz
Angyal07 #792 üzenetére
Ha a honlap garanciát jelez, akkor az elvileg itthon is érvényesíthető. Az IBM szervíz nem vizsgálja a gép eredetét, nem kérnek számlát sem, csak a szériaszám a fontos. A legyalult vinyo gyanús, de tény, hogy itthon is hoznak forgalomba ThinkPad-et XP nélkül.
Érdemes esetleg az IBM központi szervízben megnézetni a gépet, ott ugyanis a szériaszám mellett azt is tudják, hogy milyen sorozatszámú alkatrészekkel gyártották a gépet, esetleg azt is megmondják, hogy szerintük volt-e buherálva. Tel.:382-5885, az infoparkban vannak, és nagyon rendesek. Ha komolyan el akarja adni, akkor talán neki is megér egy kört. Amúgy nekem pl. nem is kéne egy német XP-s recovery CD.Azt a szériaszám alapján meg tudod nézni itt: [link], hogy volt-e rajta eredetileg. Ha van saját XP-d, akkor az összes legfrissebb drivert és IBM utility progit le tudod tölteni a netről, és minden menni fog, csak a rejtett partíciód nem lesz meg, bár azt sokan nem szeretik, mert pár gigát azért elfoglal.
-
Angyal07
tag
válasz
Shadowfax #793 üzenetére
És az IBM-nél biztos nem lehet olyan, mint a HP-nál, hogy oprendszer nélkül adják a gépet, vmi freeDos-sal vagy linuxal, vagy bármi?
Mert a srác a gép alján lévő számokat megadta és az alapján az ibm oldalán beírva minden rendben volt. Írták, hogy van rá gari 2009.01-ig, stb. Ha lopott lenne, ez ennél a műveletnél nem derülne ki? Mármint az IBM honlapján a számának beírásakor? Vagy hogy van ez? -
dabadab
titán
válasz
Angyal07 #790 üzenetére
IBM-nél a nem kell semmi a serialon kívül.
A recovery CD segítségével lehet visszállítani a Windowst, ha erre szükség lenne.
Ha még nem omlott össsze a rendszer, akkor egyébként saját magad is tudsz recovery CD-t írni, van erre külön program, azonkívűl a HDD-n is szokott lapulni egy recovery partíció, ha pedig egyik sem segít, akkor az IBM-től lehet új CD-t kérni.
A lopással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. -
Angyal07
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Gondolkodom egy X32-es noti vételen itt a PH-ról, de nincs róla semmi származási igazolás és a gép német o.-ból jött állítólag.
A gép van maga, a dokkoló, meg a töltője. A serial alapján az IBM oldalán még 2009.01-ig garis a kicsike.
Nos a kérdések a következőek lennének:
1. egy német IBM notit én itthon le tudok gariztatni csak és kizárólag a serial alapján? Nem kérnek hozzá származási igazolást, számlát, bármit?
2. ha esetleg lopott lenne az az IBM oldalán megjelenne? mert ugye nem tudok az előéletéről semmit....
3. mit jelent az IBM-nél a recovery CD (vagy vmi ilyesmi). Mit lehet vele csinálni és, ha ehhez nincs semmilyen lemez az hátrány-e?
4. Van-e más olyan dolog az IBM-nél, ami miatt engem hátrány érhet, ha nincsenek eredeti papírok és lemezek a géphez?
Szóval ezek a dilemmáim jelenleg. Kérlek segítsetek!
Előre is köszi! -
Zola_
tag
Nagyon meglepődnék ha elkezdene lazulni a teteje... és ahogy írtad, a gariba ez is belefér, utána meg úgyis egy elavult 3 éves gép lesz.
Ha a ThinkPad valamiről híres, akkor az főleg a strapabírósága, pláne egy T szériás gépnél! A napokban nézegettem egy barátom kb.2 éves T40-ét, céges gép, minden nap hurcolva és használva, és semmi lazaság nem volt a kijelzőnél. (a por azonban nem hasznos)
-
sssent
senior tag
Szerintem az active protection kapcsolgatja le. Ölben is kikapcsolgathat, mert ha szép lassan egy adott szögnél jobban megbillented a gépet, akkor azt is borulásnak veszi, hiába nincs rázkódás, és hiába nem hirtelen a mozdulat. Tipikusan előfordul ilyen ágyban fetrengve. Legalábbis nálam ez a helyzet. De nézd meg a vezérlőpultban az AP-t, ott valós idejű státuszt is tudsz követni. Látványos móka.
-
dabadab
titán
Emiatt szerintem felesleges aggódnod, strapabíró konstrukció ez (nem FuSi
), nem nagyon fog lelazulni a fedele. Ráadásul napi két-három csukás-nyitás nem is az a túl nagy megterhelés, én a ''laptop'' kifejezést elég gyakran szó szerint szoktam értelmezni, és tényleg az ölemben tartom a gépet, ami azzal jár, hogy a kijelzőt állandóan igazgatni kell, mégis bírja.
-
CB
senior tag
Az előző hozzászólás kapcsán kérdeznélek titeket, hogy az IBM notik szerintetek hány kijelzőnyitást bírnak?
Az IKEA-ban ugye mindíg látjuk, hogy tesztelik a szekrényajtókat. De vajon hogy bírja a notim? Én itthon használat után mindíg lecsukom, hogy ne porosodjon.Naponta kétszer, háromszor. Vagy kíméljem és hagyjam nyitva, csak takarjam le?
Vagy ne törődjek vele, mert a három év gariba ez is belefér? -
bundee_rbk
csendes tag
Köszönöm a mindenre kiterjedő választ! Közben én is keresgettem, meg is találtam, télleg jó kis cucc, csak az a baj egy kicsit borsos az ára (ja, mondjuk ne mondjam ezt ha ennyit kiadtam a notira
...
Mondjuk arra biztos jó lenne, hogy megkíméljem a gépet a sok csatlakozódugaszolástól meg felesleges kijelzőnyitogatástól.
Nincs valakinek esetleg egy használt eladó itt a fórumon?
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
bundee_rbk #781 üzenetére
Nem, portreplikátorra
Thinkpadekhez létezik mind a kettő, a replikátoron csak egy rakat port van (olyan is, ami magán a gépen nincs is: DVI, PS/2 portok, plusz USB) meg bekapcsológomb, a dokkolóban meg mindenféle extrák, pl az X-ekhez ott van az ODD). Neked a Portreplicator II kell, amit az IBM-nél csak úgy hívnak, hogy 74P6733.
Úgy rémlik, hogy 18k HUF volt az IBM-től. -
dabadab
titán
Arra van valakinek vmi tippe, hogy miért áll le állandóan a HDD-m? (T41)
Csak Windows alatt csinalja, ott viszont akkor is, ha be van dugva (a beállítoknál elvileg az van, hogy soha ne kapcsolja le a vinyót). A gép általában az ölemben van, ott gondolom nem rázkódik annyira, hogy a gyorsulásérzékelő bejelezzen. -
dabadab
titán
válasz
bundee_rbk #778 üzenetére
A portreplikatoron van bekapcsologomb, meg az amugy is kenyelmes dolog.
-
bundee_rbk
csendes tag
Még egy kérdés: a ThinkPad-eknél megoldható valahogy az, hogy ha külső billentyűzetről meg monitorról használom, kvázi asztali gépként, akkor ne kelljen minden bekapcsolásnál felnyitogatni a fedelet a power gomb után matatva, hanem pl a billentyűzetről indítani valahogy, vagy egyéb megoldás?
-
bundee_rbk
csendes tag
Mily meglepő, tök ugyanaz a konfig. Hát akkor majdnem a Tiedet vittem el, mert azt is megmutatta a csávó, az még fel se volt bontva. Az enyémre meg már épp nyomatta fel az XP-t, azaz már kész is volt vele, úgyhogy inkább azt hoztam el.
Azért egy 1400x1050-es kijelzőnek örültem volna. Gondolom Te is
A memóriakérdés meg lassan olyan lesz mint a digitfényképezőknél, a kötelező pluszkiadás
[Szerkesztve] -
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax #774 üzenetére
Na mondjuk azért azt azért elég elrettentőnek találom, hogy a video szerint csavarhúzóval kell feszegetni a műanyagot.....
De nagy marha vagyok, ebbe bele sem gondoltam, hát persze, a T4x is kb ilyen vastag (vagy vékony?) Talán akkor ez a fantasztikus megoldás már teljesen a lenovo sara. Eltüntették a jó kis kék és piros csíkokat is a pöcökegér gombjairól, meg ronda szögletes touchpad gombokat alakítottak ki, nem is beszélve a bekapcs, thinkvantage és volume gombokról... csak ezek szúrják a szemem
Hogy ezt miért kellett? Talán, hogy tudassák, hogy hé, ez az IBM már nem az az IBM?
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
bundee_rbk #772 üzenetére
-
attka
aktív tag
válasz
bundee_rbk #771 üzenetére
Szia!
De bizony laptopinfo.
Csumi:Attka -
CB
senior tag
válasz
bundee_rbk #767 üzenetére
Sajnos most kaptam meg a fizimet, ezután kezdek nézelődni.
Ahogy én tájékozódtam, pár perc a csere, egy kis filmet is meg tudsz nézni a cseréről, ha visszanézed a hozzászólásokat.
Üdv: CB -
SNor
tag
válasz
szétszedni 5 perc, ugy hogy a user manual képnézegetését és az idegeskedést és bizonytalankodást ide veszem. Memoria behelyezése 1 perc se, elrontani lehetetlennek tűnt. Összeszerelés, hmmm 7-8 perc, mert nem tudod meddig merd meghúzni a csavarokat, illetve az illesztések a bill jobb és bal oldalánál minimális odafigyit igényelnek. Mindezt életem első notija esetén, igen lámpalázasan tettem.
Én A-Data -t vettem, megy.
[Szerkesztve] -
attka
aktív tag
válasz
Hali!
Ez a kérdés engem is foglalkoztat.
Csumi:Attka -
Terminus_
aktív tag
Használt már valaki ilyet T40-nel:
Samsung 120GB (HM120JC) 5400rpm 8MB Notebook Hard Drive (2.5 inch)?
Elég jó áron van és azt olvastam, hogy a sebessége is frankó. Ha valakinek van ezzel a hdd-vel tapasztalata, megoszthatná velem. -
BFeco
aktív tag
Ezt most találtam.[link]
AVerTV Cardbus needs 1Amp current from PCMCIA slot. Although the spec is exactly 1A, some NBs can provide that required current to the card while some can't. But 1A is standard power output of PCMCIA slot (at least). For those NBs that can't support this standard current, some symptoms can show up:
1. Noise on the video
2. No Audio/Video -
BFeco
aktív tag
Ez neked nem segít, de nálam (profilomnál részletezett T42, Windows XP és IBM/Lenovo frissítésekből mind a legutolsó) jól működik az AVerMedia E501R kártyám.
Videó bemenetről (Composite, vagy S-Video) is jelentkezik a hiba? Pl. egy VHS magnóval próbáld ki. Antenna kábel ne legyen se a noti tv kártyájába, se a videómagnóba bedugva.
Most jutott az eszembe.
Elsőre, próbáld ki az eredeti felállást, úgy hogy a notit akkuról üzemelteted.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
A legfontosabb kérdés az, hogy ez a csíkozódás probléma csak akkor jelentkezik, ha a TV kártyát használod? Vagy esetleg filmnézés vagy komolyabb játék közben is előfordul?
A másik kérdés: próbáltad már külső monitorra dugni a gépet, s ott is jelentkezik ez a probléma?
Esetleg nem ártana lefuttatni a PC Doctor-t (nemcsak Windowsból, hanem DOS-ból is - boot közben ACCESS IBM - Troubleshoot - Diagnose hardware (bár lehet, hogy nálad Run diagnostics).
Nem tudom, hogy BFecó, Blyan, Herby ill. Dr Akula merre járnak, nagyon rég nem láttam őket, pedig mindig hasznos tanácsokat adtak.
[Szerkesztve] -
ody42
senior tag
válasz
kaktusztea #740 üzenetére
igen, ha a tanúsítvány ok.
-
dni
őstag
Hali!
Lehet, h nem teljesen jó helyen teszem fel a kérdésem, ezért előre is bocsi.
Adott egy T60as noti amibe vettem egy Avermedia tv cardbus kártyát. Megtudnátok mondani, h mitől produkálja ezt, a hosszanti vibráló csíkszerű vmit? [link] [link] Több kábel tv aljzatban és többbféle kábelel is kipróbáltam, de mindíg ezt a jelenséget produkálja. A driverét is lefrissítettem, újratelepítettem. Egy, az ezelőtti notimban (R51p) tökéletesen működött.
Előre is köszi a segítséget -
Emitel
tag
a laptopinfónál ismét kapható T60-as modell. kár , hogy 14.1 TFT XGA
-
Emitel
tag
Lehet, hogy gyengébb a ház? no magnézium?!
-
Emitel
tag
A Thinkpad Z60m -ről mi a véleményetek?
Ponossan erről lenne szó :[link]
Azt nem értem, hogy miért csak 1 év gari jár hozzá.
Megbizható gépek? -
CB
senior tag
Szevasztok!
Megrendelném a memóriát.
Szerintetek ez jó lesz a T60- ba?
A HWTbolt.hu-n találtam, PQI márka alatt.
512MB PC2-5300 DDR II notebook Élettartam 9 630 Ft. 11 556 Ft.
Elég összesen az 1 GB?
Vagy ne 512-t rakjak bele, hanem 1GB-ot, és akkor 1,5 GB lesz benne.
Ti mit gondoltok?
Köszi: CB -
borsjani
csendes tag
válasz
kaktusztea #741 üzenetére
Köszönöm.
-
ody42
senior tag
Igen, nekem is van egy ilyen CD-m,elhiheted, hogy ezek nem varázseszközök, RSA-t,AES-t, SSL-t ezzel sem fogsz feltörni, inkább arra jó az egész, hogy az egyes protokollok, programok, interfészek működését az ember jobban megismerje, és olyan szinten lehessen buherálni a dolgokat, ahogy win alól sosem. (én is erre használom) Szerintem ma magyarországon max 2-300 ember van, aki egy ilyen CD-vel tudna mit kell kezdeni egy védett rendszer ellen(olyan aki 1-1 programot tudna kezelni biztos sok van), de szerintem ennek a tizede sem használja a tudását illegális célra.
''Sőt, Linux alatt olyan chipsetek is képesek promisc- módban menni, ami Windows alatt nem működik.''
ez igaz, bár pénzes megoldás van Windows alá is ezekhez a chipsetekhez,de az ingyenesek között tényleg ez a helyzet.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Azt azért felteszem, hogy ha valaki törni megy, akkor promisc. chippel kezd bele.
Én nem vagyok paranoid, sem laptopom, sem wifim nincs.
De léteznek direkt kulcstörésre írt, cédéről bootolható Linuxok. Sőt, Linux alatt olyan chipsetek is képesek promisc- módban menni, ami Windows alatt nem működik.
Áhh, csak a gond van ezzel a wifi-őrülettel....
Sipi -
Sipi
addikt
Köszi!
Azt hittem, hogy mivel bitre pontosan nézhető a kapcsolatfelvétel, az átadott kulcsok/bizonyítványok lenyomatai is megvannak (meglesznek), s itt, amikor az egyeztetés zajlik kliens/szerver között, lehet betúrni egy-egy saját csomagot.
De örülök, hogy nem lehetséges.
Sipi -
ody42
senior tag
SSL-nél kliens és szerver oldalon is van egy 32 byteos random szám a hello üzenetekben, ami a visszajátszás elleni védelmet garantálja(ezt lehet tippelni, mert ebből 4 byte az idő, szóval hajrá
), a man in the middle pedig a tanúsítványok használata miatt nem lehetséges (azaz a hülye usert át lehet verni, de elég sokszor kell rosszul kattintani, hogy egy nem érvényes tanúsítványt elfogadj). Ha megtörtént a kulccsere, akkor meg már minden titkosítva+hashelve megy. A kulccsere előtt kéne trükközni mindenképpen, de ott meg vagy RSA-t használnak, vagy Diffie Hellmant. DH-nál benne vannak a kulcsok a certificateben, szóval ez is zsákutca. Az egyetlen lehetőség man in the middle támadásra, ha el tudod fogadtatni a klienssel a te tanusítványodat (eljátszod a szervert) , de ezzel tényleg csak egy nagyon lámát lehet átverni...
''frame-eket becsempészni.'' -> hol? ez blokk kódolás, egyből kibukna, ha be akarsz illeszteni valamit, hiába stimmel a TCP fejléc, azzal semmire nem mész még...
Sztem amire te gondoltál az a sima TCP támadás, hogy a sorszámok 64k-val nőnek, és a késleltetésekből lehet elég jól tippelni a következő sorszámra, és lehet generálni olyan TCP csomagot, amit elfogad a másik fél, de ez még messze van az SSL töréstől... -
Sipi
addikt
Ügyesnek kell hozzá lenni. Az újabb Windows-ok TCP/IP stackjét nem ismerem, de régebben úgy volt megoldva, hogy az egymás utáni csomagok belső sorszámozása lineárisan nőtt. Ebből az adott kapcsolat teljes szálát vissza lehet fejteni, rosszabb esetben man-in-the-middle támadással frame-eket becsempészni. Anno, drótos hálóknál ez macerás volt, wifivel lényegesen könnyebb.
De örömmel veszem, ha megmagyarázod!
Üdv,
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
kaktusztea #728 üzenetére
Nyílt wifis hálón az teljes adatforgalom titkosítatlanul megy, így bárki, aki a közelben ül, le tudja hallgatni.
Ilyen helyeken, ha céges hálóra kell csatlakozni, VPN-nel oldják meg, az teljesen titkosítja a teljes átvitelt. Így is le lehet hallgatni a teljes forgalmadat, de csak titkosított katymaszt kap az illető.
Támadható mindig vagy, wifitől függetlenül. Ha update, tűzfal megvan, nincs gond - amennyiben nem kapcsolódsz olyan helyhez, ahol Windows jelszót kell megadni.
Annyiban jó is lehet, hogy ilyenkor egy helyi magánhálózat része leszel, valószínűleg belső IP-vel, így leginkább a környéken tartózkodók jelenthetnek rád veszélyt.
(Ha a router a 192.168.x.x címet osztja ki neked, az a routeren túlról alapban nem látszik. Persze, jó kérdés, mennyire jól van beállítva a router... Elképzelhető, hogy pl. az összes Windows File Sharing portot továbbítja a külvilág felé.)
Javaslom, hogy ilyen esetben teljesen kapcsold ki az adott adapterre (itt a wifi-kártyára) a windows networköt, file sharing-et. Ezek a leggyengébb protokollok. Böngészéshez elég a TCP/IP, minden más csak biztonsági kockázat.
Amit írtál, jó dolog. Igen, csak nyilvános oldalakat látogass. A legtöbb jelszó, amit meg kell adnod, titkosítatlanul, kvázi szövegként látszódik majd, így csak valamilyen titkosításon keresztül használd.
Arra azonban ügyelj, hogy ez sem teljes védelem. Mivel a TELJES forgalmadat le lehet hallgatni, a TLS/SSL kommunikáció felépítését is le tudják hallgatni. Ekkor zajlik a titkos kulcs cseréje, stb, így azokat is meg lehet szerezni.
Mod: szuper, most olyan, mintha Shadowfax linkjét elolvasva, azt írtam volna ide.
Sipi
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Sziasztok. Csak beköszönök, mint újdonsült tag. A másik topikban [link] invitáltak ide
Ki volt az az őrült?
Ha nyílt WiFi hálózatra csatlakozom (pl egy ingyenes web-pontnál), akkor mennyire vagyok veszélyben, mik a kockázatok?
[link]
Ööö... s légyszí' ne használd a szomszéd láma módon nem titkosított hálózatát, mert pórul járhatsz. -
borsjani
csendes tag
válasz
Gratula a notidhoz!
A DVD multi író tud DVD-RAM-ot? -
kaktusztea
tag
Sziasztok. Csak beköszönök, mint újdonsült tag. A másik topikban [link] invitáltak ide
Szóval pár napja az alábbi T43-as notebook boldog tulajdonosa vagyok [link] mindezidáig teljes megelégedéssel.
Egy dolog bizonytalanít csak el. Ha nyílt WiFi hálózatra csatlakozom (pl egy ingyenes web-pontnál), akkor mennyire vagyok veszélyben, mik a kockázatok? Gondolom TLS/SSL nélkül ne töltsem le a leveleimet és ne lépjek be jelszavas oldalakra.
A kérdés inkább az, hogy mennyire vagyok ilyenkor támadható, mire figyeljek?
(Win update-ek fenn vannak, tűzfal bekapcsolva, bár később úgy is Linux lesz) -
CB
senior tag
Szevasztok!
Áruljátok el nekem, hogy az AltGr+v kombinációval miért nem tudom behozni a kukacot.
Ha e-mailt írok, mindíg megszívom. Mit állítottam el?
predy_
csendes tag
Hello!
IBM T40-be kellene 6cellás aksi, hol és mennyiért tudok ilyet legolcsóbban beszerezni?
Választ előre is köszi: predy -
mrgames
csendes tag
üdv, arra azért remélem vigyáztok memória cserélés közben, hogy kézzel vagy egyáltalán nem érintitek meg, vagy kisütitek előtte magatokat rendesen.
mert az hagyján, hogy mikor kicseréled 2db 512es garisra a memód, és azok mind meghallnak ha töltődve vagy, de a régi 2db 256osat mondjuk amit elakar adni az ember, azok is otthalnak egyből...
szóval vigyázni kell vele.
meg egyébként is , ha gépbe nyúltok... előtte radiátor, vagy akármi, fémpolc... -
SNor
tag
A-Data - DDRII 667 200PIN S/O DIMM - ADT667D2U8S/512 - 12 000 Ft volt anno, a beszerzés ismerősön keresztül történt ;) spec. szerintem bármelyik kisker beszerzi neked 3-4 napon belül ezen ár környékén kérdezz rá.
Ha segít: A-Data - DDRII 667 200PIN S/O DIMM - ADT667D2U16S/1G jó még bele, Kingstonból pedig: KTL-TP667/256/512/1G
Ja KTL-TP667/512 - 23 000 körül lett volna. -
SNor
tag
Én a T60-asba A-Data-t vettem élettartam garisat, és fele annyi mint a Kingston, vagy 2szer annyi memóriád lesz mintha azt vennéd... nézőpont kérdése. Beszerelése sacc 5 perc volt egyénileg. Csak a csavarokat húzd meg a végén kellően. Leírást meg kapnod kellett a notihoz miként működik a dolog. Ennek már pár hete, azóta semmi gond a géppel!
Üdv:S! -
Shadowfax
addikt
Innen vannak a képek: [link]
Japán (?) oldal.De van néhány angol kifejezés is, szóval nagyjából el lehet igazodni rajta.
Az ikonsorban a 2. ikon, ami szemet ábrázol, az mutatja a gépet kívülről, a mellette jobbra lévő ikon (nyilak) pedig a gép belsejét mutatja (ez a linkelt oldal).
Baloldalt pedig lehet böngészni a többi Thinkpad típust is. Sőt, más gyártók gépeit is meg lehet nézni, ha a legfelső sorban a ''Notebook'' feliratra mész, akkor ki is írja a típusokat.
Ha valakinek a hsz-ére válaszolsz, akkor a félreértések elkerülésére használd légyszí' a ''Válasz'' gombot, az ''Új'' helyett. -
CB
senior tag
De jó! Ezt a képet honnét szerezted?Már én is töltöttem le hasonlókat, de ezt még nem láttam.
Üdv: CB -
Zola_
tag
Nem érdemes IBM-et venni, csak a nevet fizeted meg vele, és valszeg Kingston az is.
A beszerelés nem egy nagy dolog, egy csavar hátul, és alatta figyel az üres slot. Ha a gyárit szeretnéd cserélni, az a billentyűzet alatt van.
Érdemes körülnézni pl. a kiskerarak.hu-n. A Kingston mindenhol drágább egy kicsit, de élettartam garis. Nekem Kingmax van (3év bolti garival), és eddig simán megy. -
CB
senior tag
Akkor nem én vagyok a hülye. Én sem tudtam kikapcsolni sehol. Én is gondolkozom +1 Gigán. Egyébként mennyibe kerül a ram?
-
terfy
csendes tag
Én úgy vettem észre, hogy csak akkor veszi el azt a +192MB-ot, ha tényleg szüksége van rá, tehát ha nem játszol és nem futtatsz grafikuskártya igényes progikat, akkor mind az 512MB a tiéd. Egyébként nem lehet kikapcsolni.
Nekem is sokat dolgozik, úgyhogy tervbe van véve +1GB RAM. Egyébként nagyon sok IBM specifikus progi fut a háttérben. Úgy hallottam, hogy a Core Duo-s gépek min 1GB RAM-mal érzik jól magukat.
[Szerkesztve] -
CB
senior tag
Na és ki lehet valahogy kapcsolni a HyperMemory funkciót?
Így is sokat dolgozik a vinyóm, nekem egyenlőre nincs szükségem ennyi memóriára, mert nem játszok. Viszont jobb lenne, ha a WinXp könnyebben menne.
CB
senior tag
Szevasztok!
A gépem a videokártya memóriájának 256 MB-ot ír ki.
A memória típusának pedig HyperMemory-t.
Ez mit jelent pontosan? Mármint a HyperMemory?
mrgames
csendes tag
sziasztok, nincs valakinek véletlenül eladó mini-dock -ja (fru 67p9011) ?
már többször láttam hirdetések közt 20ezer ft alatt is;| megkérdeztem az ibm request handlert is, ahonnan mindent kb nemzetközi áron vettem eddig (itthoni árak 4edéért), erre viszont irreális 53ezer ftot mondtak, amikor boltban itthon 40ért már láttam;| -
Shadowfax
addikt
Na, ezt nézzétek!
Vásároljon Lenovo 3000-es notebookot a VB alatt bármelyik Extreme Digital üzletben, és bruttó 2000 Ft visszatérítést kap minden gól után, amit Ronaldinho rúg a nyári futball világbajnokságon.
[link]
Remek marketing fogás...
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged