- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
terfy
csendes tag
válasz
Shadowfax #597 üzenetére
Szia!
Egy T60-asom van. 1,83-as DC proci, 512MB RAM, 80GB, X1300, 14,1''-os kijelző.
Nagyon jó gép, nagyon meg vagyok elégedve vele, kicsi és könnyű.
Egyébként nem tudja vki, hogy hogy kell beállítani a hypermemorit, mert minden tesztprogi azt írja ki, hogy leveszi a rendszerből a maga 192MB-ját és így 256MB van neki, de én azt szeretném, ha megelégedne a saját 64MB-jával, de sem az ATI Control Centerben, sem a BIOS-ban nem találtam meg a módját, hogy hogyan lehetne lecsökkenteni (bár az is lehet, hogy ezt csak akkor foglalalja le, ha szüksége van rá?). -
terfy
csendes tag
Sziasztok!
Én is beléptem az IBM klubba. És rögtön lenne is egy kérdésem.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a rejtett partíció kiírásához hány CD kell, hogy legyen belőle itthon elég. (ill. lehet, hogy ez láma kérdés lesz, de ha csinálok backupot a rendszerről, akkor attól még a factory state nem törlődik a visszaállítható állapotok közül ugye?) -
Shadowfax
addikt
Okkersárga ThinkPad-et valaki?
-
Shia-ko
aktív tag
Köszi, sikerült.
-
Shia-ko
aktív tag
Vattem egy T43-at, mert az jó nekem. Be is állítottam, hogy a bIOS-ba ujjlenyomattal lehet belépni, de én az egész gép indítására szeretném. Merre tudom megtenni?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #585 üzenetére
Nem cseréltem le, gondolkodtam rajta, de a T60-as 15'' lett volna, felbontásban nem, viszont fogyasztásban meg nagyobb. Egyedül a DVD+-RW volt szimpi benne, de úgy döntöttem nem ér annyit.
Majd talán egy meromos notira váltok, az is legalább 1 év.
---
Itt egy T43 220k-ért: [link]. 1 év garival sztem nem rossz.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Na, ezt jól elírták...
De azért kíváncsi lennék, mennyiért adják.
[link] -
Dr. Akula
félisten
Ez ([link]) az usb-s hibajavítás még nem elérhető magyar windowshoz? Nyomtam egy win + IBM szoftver frissítést a notimnak, de nem láttam egyiknél se hogy akárcsak egynek is köze lenne az usb-hez. Pedig ez elég fontos lenne.
-
tkazmer
addikt
Jaja, persze, így már értem. Ez valóban probléma lehet, bár mondom, nekem csak a buli, és az érdekesség kedvéért kellene a tablet pc. Amúgy lehet, hogy elég lesz a subnoti is, mert igaz, hogy nem utazok sokat, de ha ölbe veszem, meg ha esetleg mégis uatzok, sokkal kényelmesebb egy kisebbb és könnyebb vmit az ölembe venni. Egyébként a tablet pc-k akkor tetszettek meg, amikor elemntem Bp-n a jövő házában, ahol van a microsoft féle jövő otthona, és ott ki lehetett próbálni többek között ezt is.
-
sssent
senior tag
Nem az a gond, hogy nem volt klaviatúrám, vagy ne lenne elég egy noti bill. az asztali helyett, hanem, hogy amikor tablet üzemmódban használom, kifordítva, akkor épp nincs. Pedig jóformán folyamatosan kéne, még egy böngészőben is. Például írni ide a PH-ra a hülyeségeimet
Az érintőképernyő így önmagában valóban jó buli szerintem is. Úgy egy fél óráig, amíg felfedezem, hogy lehet a képernyőn matatva navigálni, rajzolni a paintben, és e-bookot olvasni, majdnem ugyanúgy, mint egy klasszikus könyvet. Én legfeljebb a legutóbbi célra tudnám valóban használni. Emellett viszont az a gond, hogy akadnak hátrányai is. Ha feltesszük, hogy a pénz nem számít, amivel ez drágább, mint egy sima, akkor is kényelmetlen lehet, hogy a tablet kb fél centivel vastagabb, és 35-40 dekával nehezebb. Egy ekkora gépnél ez kb 30% többlet.
Persze, ha neked ennek ellenére egy tablet a szíved vágya, és megteheted, végülis vedd meg. Csak szerintem nincs semmi értelme, hacsak nem rajztáblának használná az ember. (Bár nem vagyok grafikus, nem tudom erre a célra mennyire használható egyáltalán.) -
tkazmer
addikt
-
sssent
senior tag
Nem hinném, különben minek lenne külön TPC Edition belőle. De tablet ügyben egyáltalán nem vagyok kompetens. Bár ahogy nézem Te sem, így szerintem nem ártana kicsit alaposabban körbejárnod a témát, mielőtt élesben belevágnál, hogy valóban megérné-e tabletet venned.
Én ugyan nagyon rövid ideig próbáltam ilyet, de azon túl, hogy jó játék az érintőképernyő, meg szűk helyen jó a kifordítható kijelző, igazából sok hasznát nem láttam. Nekem legalábbis állandóan szükségem lett volna a klaviatúrára, mert egérrel nem lehet mindent. Képernyőn pötyögni ceruzával elég macerás, a kézírásfelismerés is gázos, pláne hogy magyarul sem tudott (bár lehet, hogy ez utóbbira lenne megoldás). Ráadásul nehezebb is jóval, mint a sima.
Szóval általános felhasználásra sokkal értelmesebbnek tartom másra, vagy épp egy jobb nem tablet gépre fordítani azt a 100-150K-t amivel többe kerül. Persze, ha Te valami spéci dologban utazol (rajzolgatsz, vagy nemtom), az más. -
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #560 üzenetére
Na, megoldódni látszik a dolog (milyen klasszul elbeszélgetek így magamban
).
Rátaláltam az IBM oldalán arra az infóra, hogy a Software Installer helyét felváltja a System Update 2.0 nevű progi, letöltöttem, s ezzel frissít, letölt, minden szupi.
[link]
Márcsak az a kérdés, hogy vajon miért két teljesen más frissítést mutatott a Software Installer és a System Update?Rejtély.
-
tkazmer
addikt
Az X41-ből(asszem ez a tablet pc) mennyibe kerül most a legolcsóbb?
-
sssent
senior tag
Ha hálózaton van a gép, akkor onnan kapja a kraftot, nem az akkuról. Tehát ilyenkor csak az akku önkisülése ami levinné 80%-ra a töltöttséget. Ez meg a jó ég tudja meddig tart, amíg meglátszik. Szerintem napokig, ha nem hetekig. Ha kihúzod a töltőt mindjárt elindul majd lefele. És ha visszadugod a beállított töltöttségi szint felett, akkor láss csodát, nem tölt majd vissza 100%-ra, hanem marad ahol volt. Különben a töltés onnan is látszik, hogy ilyenkor zölden pislog az akku ikon. Vagy narancsban.
[Szerkesztve] -
-
Shadowfax
addikt
100%-on áll mintha nem hagyná abba a töltést a beállítás ellenére. Jól van ez így?
Persze, hogy jó. Az a kijelző a töltöttségi szintet jelzi - ha teljesen feltöltődött, akkor a töltési automatika lekapcsol, de ezt külön nem jelzi egy integető kéz, hogy ''Hahó, kész vagyok!''. -
attka
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy hiába állítom be T42-nél az akksi töltést, hogy 100%-on hagyja abba, és 80%-on kezdje el, ennek semmi nyomát nem látom. 100% elérése után folyamatosan 100%-on áll mintha nem hagyná abba a töltést a beállítás ellenére. Jól van ez így?
Csumi:Attka -
Terminus_
aktív tag
Az frankó lenne, ha tényleg nem jelentene nagy különbséget, mert előfordul, hogy sokat kell használni a gépet 220 nélkül. Utángyártott akksiban viszont nem gondolkozok inkább adok 2x annyit érte, de akkor legyen minőségi, gyári. Bár gondolom nem is ezért mondtad, csak az árak összehasonlítása végett.
Vonz a tény, hogy új aksival akár 5-6 órán át lehet dolgozni áram nélkül (és ezt néha ki is használnám). De tartok tőle megvárom, hogy 2,5 óra alá essen a készenlét. Akkor már érdemesebb lesz cserélni. -
Terminus_
aktív tag
Plusz memóriamodul mennyire érinti érzékenyen az akkus rendelkezésre állást? Nekem most super power saverrel + ULV-s fesszel kb. 4 órát visz a T40-esem (akku 70%-os állapotban van - tehát wear level 30%). Most tervezek bele venni még egy 512MB-os modult és jó lenne, ha max 5-10 percet vinne csak el. Tapasztalatok?
ui.: egy ilyen használtságú akksit mennyiért lehet eladni, mint az enyém? Ha egyáltalán el lehet. (cycle count: 122, full charge capacity: 32.82Wh, wear level: 30%, first use: 2004-01) Jó lenne egy újat venni, de jó lenne, ha a régiből még lenne némi pénz az újra...
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Jó kérdés.
Ha nem nagyon használod aksiról, akkor végülis mindegy.
Ha viszont a későbbiekben el szeretnéd adni, akkor majd többet ér egy jól működő aksival, mint egy döglöttel.
Bár azt akkor is megveheted majd hozzá esetleg - bár a fene tudja, hogy megéri-e még 20 rúgót rákölteni, mert akkor jóval többért tudod eladni (mármint min. 20 ezerrel többért)? -
Shadowfax
addikt
''1 egész Watt...''
Tegnap azért írtam, hogy örülök, hogy ''csak'' az aksi rossz, mert olvasgattam a ThinkPad fórumon, mi okozhatja azt, ha nem megy a töltés, s hát vannak csúnya dolgok...S a gatyád is rámehetett volna a javítására... Nem mintha az új aksi olyan olcsó lenne.
-
-
xedos
addikt
-
Dr. Akula
félisten
Már csak 857 óra és fullon van!
Ha nagyon nem lesz szervíz (amit kétlek), van egy ismerős ismerőse aki asszem notiszervizes, de nem 5 perc mire legközelebb találkozok vele. Végszükség esetére ajánlom.
1 5let: az usanotinál kérdezz rá hajlandóak-e ilyesmivel foglalkozni, az eladott cuccokat is belerakják a gépbe, hátha szervizelnek is.
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
Katasztrófa!
Valami történt a notival! IBM T20
Nem veszi fel a töltést az akksi! Még az sem írja ki, hogy töltés alatt. Inaktív!
Mi lehet? Töltö áramkör?
Még 1% van benne, éppenj elindul...
Hova? Kihez lehet vinni? Mennyi lehet a javítás? -
zotya52
csendes tag
Hello,
új vagyok itt, és az lenne a kérdésem, hogy recovery ügyben tudnátok e segíteni. Van egy T41p gépem, amire feltettem egy Linuxot. Természetesen a recovery partició most nem müxik, de jó lenne visszatenni az eredeti cuccot. Pár napot visszaolvasva úgy vettem ki, hogy nem új keletű a problémám, és létezik megoldás a CD beszerzésére. Kit kereshetek?
Köszi előre is. -
jippa
aktív tag
Nem müxik, nincs battery maintenance az update után sem. Valsz. az akku elektronikája nem vágja ezt a fícsört. Kár.
Blyan: Igazad van! Ha a lustaság fájna, minden kedves fórumozó hazáig hallaná az ordításomat. (Debrecenből)
[Szerkesztve] -
jippa
aktív tag
Rajta vagyok a témán, de az installer 215 Mb frissítést javasol, ez 1Mbit mellett el fog tartani egy darabig. Ha elkészül, jelezni fogom, hogy megy-e a battery maintenance. Addig is köszi mindenkinek a sok értékes tanácsot.
-
Shadowfax
addikt
A válasz már megérkezett a másik totyikban Emitel kérdésére.
[link]
Egyetértek PeterkeT-tel. A ThinkPadeken be lehet azt állítani, hogy hány %-nál kezdjen el tölteni az aksi, addig csendben kuksol a gépben, s áramkimaradás esetén nagyon jó szolgálatot tesz.
Több helyen is olvastam, hogy nyugodtan bent lehet hagyni a gépben, attól nem fog jobban elhasználódni. -
Emitel
tag
Ha a laptoptopomat folyamatosan hálózatról használom(hetekig), akkor vegyem ki az akksit belőle?Vagy nem árt neki, hogy foly. hálózaton van ?
Így nem csökken az élettartama? Hosszabb távon?
Én csak ritkán használom akksiról. -
Dr. Akula
félisten
Az ''on-site repair service'' a szervíz, vagy helyszíni garit jelenti? (Az IBM szerint ilyen van a notimhoz.)
[Szerkesztve] -
Tihamér
csendes tag
sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok. IBM T41-em van, Ati radeon 7500 - 32MB-tal. Ezt lehet benne cserélni, bővíteni? A videokártyát.
Mindenkinek előre is nagyon köszönöm a segítségét! -
-
kenwood
veterán
ez is egy ertheto allaspont,de nehogymar bizonygatnom kelljen,hogy nem vagyok tolvaj,aki olyan bator,hogy bemegy a szervizbe a szajreval es olyan hulye,hogy letorolteti a neki fontos lopott adatokat,mikozben a windows login-kodjat tudja,tehat mindnehez hozzafer.
szerencsere az itteni infok csak reszben helyesek,mivel van olyan ismerosom,akinek megcsinaltak a wininstallt az ibm szervizben ugy,hogy nem tudta a biosos kodot.
azert mertem aktivalni a kodot,mivel keves jelszot hasznalok,ezert ha az elso nem passzol,a masodik biztosan.
Sztem itt valami egyeb problema lehet,mivel mar jartam ott bent,de most nem fogad el semmit es a kisegito kerdesek is olyanok,amiket en nem jelolhettem,mert pl sose volt haziallatom.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest