- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
KriszBoy
senior tag
Hali...
Vkki mondjon már valamit a recovery-ről... Hogy van ez? Hol találom, mit kell tenni hogy ne legyen problémám vele? Olvastam hogy sokan letörlik, tönkreteszik....
Van egy rejtett partició?
[Szerkesztve] -
attka
aktív tag
Sziasztok!
Megint elkapott a hév, hogy bővíteni kellene memóriát 512-ről 1G-re.Milyen memót ajánlotok, tud valaki esetleg jó árban most?
Csumi:Attka -
KriszBoy
senior tag
válasz
Giovanny #1990 üzenetére
Helló mindenki!
Megvan a T61-em!
Annyiból nehéz a dolgom, hogy nekem még sose volt ''IBM''-em... Az első aminek megörültem hogy a képekkel ellentétben ami a neten van, miszerint eltünt a piros-zöld-kék IBM logó, nálam nem igaz... Ugyanúgy ott van mint a T60on... Ennek nagyon örültem!
Eddig voltak Asus, Acer, és Toshiba laptopjaim, de ez mindenképen felülmúlja őket... Annyi apróság van benne, ami....
Amit mások hibának hoztak fel hogy a mic csati hol van meg hogy az LCD nincs középen, engem annyira nem érdekel! Lehet hogy ha begugok egy csatit akkor zavaró lehet, de tényleg nem láttam helyet hogy hova férne! Hátra tuti nem mint páran mondták...
Az LCD meg szem észre nem vehető SZÁMOMRA!
Anyagra, fogásra, masszivitásra elsőosztályú! Na persze lehetne aluminium a ''csuklótámasz'' meg ilyenek, de nekem nagyon bejön!
A billentyű vajpuha, bár ezt már sokszor olvastam és nekem a tapipad is valahogy jobb mint a melettem lévő Asus-on...
Méreteit tekintve szem elfogadható (pár napig egy Asus U1F-et használtam, de az más világ) és nekem mindenképpen kellett a WXGA+ felbontás!
Az aksim csak 4 cellás, így legalább könyebb és kisebb a gép és szem még ezzel is elég sokat elmegy! Nem tudom pontosan mennyit, de nagyon meg voltam vele elégedve tegnap este!
Amit meg az energia megtakarítás érdekében lehet tenni.... Pl: Képernyő frissítésének csökkentése, illetve sok más érdekes dolog amivel perceket takaríthatok meg!
Egy szó mint 100 sose volt még IBMem de nagyon odavagyok érte! Olyan kis csúnya hogy már álomszép, nem recseg, nem ropog, nagyon komoly kis gép...! -
Terminus_
aktív tag
Hali!
Tudtok ajánlani valami olcsó lenovo disztributort, aki egyszerű felhasználóval is foglalkozik, nem csak flottás nagy cégekkel?
Akksit szeretnék venni és sok helyen a külföldi árak dupláját kérik. E-bay-ről nem akarok rendelni, mert sok az utángyártott és jártam már meg ilyesmivel.
Amúgy ultrabay battery-t használ valaki köztetek? Érdemes beruházni rá vagy inkább vegyek nagy kapacitású akksit? (mindegyik +3 cellát jelentene a mostanihoz képest)
Üdv,
T_ -
Magnat
veterán
válasz
Atlantis #1984 üzenetére
Az a szitu, h nem gaméra vettem a gépet, így nem sok mindennel teszteltem. 3 gta van fent, a 2, a Vice City és a San Andreas. Első kettő hibátlanul megy, viszont az SA időnként kifagy, néha 5-10 perc után, de volt olyan, h várnom kellett vmire és vagy 1 órát játszottam, aztán fagyott ki. Lehet, h túlmelegedik a gpu és emiatt lekapcsol, de lehet, h köze van a 3dmarkos baromsághoz, ezt akarom kideríteni. Meg mondom, az az érdekes, h vmelyik állapotában lefutott a 3dmark, szal tuti vmi soft bug okozza, h most nem megy. (bár ha nem fagyna ki a SA, akkor nem izgatna ennyire
-
Atlantis
veterán
Most nem azért, de más is megfagyott azzal a driverrel? Minek az a 3Dmark? Egyébként úgy rémlik, nekem is volt ilyen gondom a T41p-vel(amiben ugyebár ugyanaz a VGA van, mint a tiédben), de mivel máshol soha nem volt gond vele, ezért hagytam a francba és betudtam a 3DMark hülyeségének.
-
Magnat
veterán
válasz
Atlantis #1982 üzenetére
Jah, sorry ... lehet, h együtt van vmelyik driverben a Mobility FireGL 7800 és a FireGL T2 támogatás, gondolom, innen zagyváltam össze, mert még ez járt az agyamban. A system update azt a legfrisebb drivert szedi le, ami az ibm oldalán van, nem? Nekem meg azzal van a bajom ... illetve lehet, h vmi más okozza, h nem megy a 3dmark2003, mert már egy marék drivert próbáltam és mind1ikkel leakad ... ha visszateszem azt a ghostolt állapotot, amit az előzőp tulaj csinált, akkor úgy ok, de csak ezért nincs kedvem, inkább keresgélek.
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
T42p-ben T2-es FireGL van, nem is létezik (még) 7800-as típus. Valamit nagyon elnéztél.
Egyébként ISV driver ügyben itt nézz körül: [link]
Csak válaszd ki a neked tetsző szoftvert és töltsd le az utolsó elfogadott változatot.
A System Update, vagy régebben Software Installer egyébként megkeresi a legfrisebb(szoftvertől független) változatot, érdemes használni. Más kérdés, hogy nekem a T60p-hez egy totális hülyeséget akart feltenni, simán megfagyott az egész rendszer a videódriver telepítése közben. T41p-re viszont jó drivert töltött le, szóval érdemes megpróbálnod. -
KriszBoy
senior tag
Még vmi?
Én hétfőm kapom meg a T61-esemet! A kezemben már fogtam és az biztos hogy az anyagokkal nincs semmi baj! Az hogy milyen lesz a 60ashoz képest azt nem tudom megmondani mert ez az első ''IBM''-em! Annak viszont örülök hogy WSXGA lett végre...
Holnap talán én is tudok többet mondani!
Azt viszont hozzáteszem, hogy amit írtak, hogy egy év gari lesz rá alapból az ''nem igaz''!
3 van rá... -
Magnat
veterán
Sziasztok,
tud abban vki segíteni, melyik driver a javallott 7800 FireGl vga-s T42p-hez? System error üzenettel nem hajlandó úgyanis a 3dmark2003 elindulni ... a vasnak tuti nincs baja, ha imageból fel van telepítve a Win egy régebbi driverrel, akkor megyeget ... csak nemtom a verziószámát és emiatt nem akarom feltenni az imaget megint, meg 1ébként is tuti van újabb hozzá ... másik kérdésem, h mi okozhatja azt, h időnként (pár percenként, néha sűrűbben) ''beszaggat'' a gép, tehát egy töredék időre még az egérmutató is megmerevedik, aztán megy minden tovább ... néha sűrűbben csinálja, néha ritkábban. Annyit ki sikerült sakkozni, h ilyenkor a System szál fogja meg a procit a tasak manager szerint. Sztem vmi driver vagy spec ibm-es cucc okozhatja, de nem sikerül rájönnöm, melyik ... egyszer már a wint is újrahúztam miatta, aztán megint előjött sajna. Hiába kapcsolom ki a tűzfalat, víruskeresőt meg egy csomó ilyen sallangot, (amik egyébként is saját nevükön futnak) az sem segít. Innen gondolom, h vmi rendszerközelibb dolog lehet. -
Shadowfax
addikt
A T4x sorozaton mégcsak két USB volt, tehát már az is előrelépés, hogy hármat tettek a T6x-re.
Bár nekem a kettő is elég az esetek 99%-ában.
Igen, az audio kimenetet rossza helyre rakták... oldalt már nem fért volna el a szélesképernyő miatt, viszont hátra rakhatták vón'.
Valami pozitívum is lesz? -
Batman
őstag
Tegnap este kaptam egy T61-es ,hogy teszteljem le milyen is valójában , nap végére talán többet tudok mondani.
-
KriszBoy
senior tag
1 órával ezelőtt megnéztem egy T61... Hát mit is mondjak szem álomszép gép, bár a barátnőm szerint vmi förtelem ronda!
Annyi baj legyen, ha ezen múlik a kacsolatunk...!
De egy szó mint 100 7főn megyek is egyért! Ha vkit még nagyon izgat a CHs-ben van több mint 5 darab biztos belőle! -
Shadowfax
addikt
válasz
KriszBoy #1966 üzenetére
Szívesen.
Találtam akksiidőre vonatkozó infókat:
T61 14'' wide:
GMA X3100: 4 cellás akksival: 3.6 óra; az opcionális 6 cellás akksival max. 5.7 óra, az ultrabayes pótakksival: 7.2 óra.
nVidia Quadro NVS 140M: 6 cellás akksival: 3.6 óra, ultrabayes pótakksival: 5.3 óra.
A 15.4'' wide-ot nem másolom ki, böngészgessetek:
[link] -
KriszBoy
senior tag
Vki talált arról infót hogy a T61ben megtartották-e a billentyűzet megvilágítást?
-
KriszBoy
senior tag
válasz
Atlantis #1959 üzenetére
De most adtam el az asztalim, hogy majd veszek egy notit... Nem vsgyok otthon sose! Photoshop-ra, Illustrator-ra ill hasonlókra használom ami talán ennek a laptopnak kimondottan jó! A SXGA nekem kimondottan hasznos!
Amúgy ez az NV ami a T61-ben van, mennyivel erősebb mint ez az új 3100as Intel?
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
Na van már vkinek T61?? Na akkor az meséljen!
-
amargo
addikt
Hi!
Na ez kemény! Haveromnál párhónapja.. DVD-t akarunk nézni nem tudta beolvasni.. noti simán megette, ma Nővérem hozott 2DVD-t mert nem tudja olvasni.. desktopon kifagyott pedig egész jó ketyere van benne, Noti simán beolvasta!!!
Hogy a fenébe van én meg a combo-at cserélni akartam volnaDe így marad tuti!
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
meg tudja vki mondani, hol tudom megnézni T42P-nél, hány fokos a gpu? 1általán milyen driver vagy progi kell ahhoz, h lehessen állítani ill. monitorozni a gpu, a videomemória frekit meg a hőmérsékletüket? -
Giovanny
őstag
Most látom ez ugye nem a magán személyek online boltja,sajnos.
-
ody42
senior tag
Huh, köszönöm ezt a részletes leírást, egyelőre a felét nem sikerült még belőnöm
ATI driverből végül az fglrx-et raktam fel, mert az alacsonyabb órajelen megy, mintha a másik driver dynamic clocks feature-ét használnám, bár ez meg nem viszi a DRI-t, de egyelőre megvagyok még nélküle. A suspendet még nem is próbáltam azóta, de ha nem megy, akkor lehet, h. megnézem újra a másik két drivert is.
Ezenkivül a tpfancontrol scriptet lőttem be, és a PHC-s kernel patchet, a thermal sensorok mennek alapból is, a többit majd diplomavédés után, amikor több időm lesz
(meg ahogy nézem, az uj kernelnek mar elég sok modul alapbol a része, nem kell kulon patchelni)
Ez a PowerTop is érdekesen hangzik, de ennyire nem vagyok Watt hajhász, csak ne legyen 50 fok felett semmi, az a lényeg
[Szerkesztve] -
Giovanny
őstag
Sziasztok,hol lehet kapni ThinkPad T61 notit? Köszi. (CHSben már kapható a T61..) az hol van ?
[Szerkesztve] -
nyunya72
csendes tag
help!
Van egy T23-mas notim, bekapcsolásnál csak másfél perc után kezd el bootolni, sőt az F1 bill. legyomása után a biosba is csak ilyen lassan lép be van valami ötletetek, mi a gond?
THX -
HXY
addikt
Felraktam az Ubuntu 7.04-et alap installal.
Pár óra használat után visszatértem az XP-be, majd azt írta ki, hogy a vinyó
mozgásérzékelője meghibásodot és vigyem szervízbe...
Erre legyalultam mindent, és visszaállítottam a gyári XP-t, és megjavult.
Más nem tapasztalt hasonlót? -
KriszBoy
senior tag
CHSben már kapható a T61...
IBM TPT61 P2D2.0GHz-2MB,1GB, 120GB,6cell, 1440x900, nVidia Quadro NVS 140M 128MB, Vista Business - 334 100 Ft
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Itt [link] találsz pár hozzászólást, kinek milyen eredményt adott a powertop, s hogyan tudták megszüntetni az energiafaló processzeket. Egy másik hsz alapján pedig ne felejtsd el a cpufreq-nél powersave-re tenni a governort az alapértelmezett ondemand (vagy még rosszabb) helyett.
Sipi -
Sipi
addikt
A gépedben lévő Ati kártyádhoz többféle drivert is használhatsz: az Xorg saját radeon driverét, az Ati fglrx driverét, illetve az OpenSource r300-as drivert.
A Radeon driverről: [link]
Az R300 driverről (ez nem stabil): [link]
Eme kettőhöz a DRI (hardveres gyorsítás) infrastruktúra: [link]
Az fglrx driverről: [link]
Az fglrx problémáiról: [link]
Ez extra power saving dolgokat ismer, de a leírás szerint dual-screen módban nem működik. [link] Ezen kívül a suspend-móddal is akad, a leírásban ott van, hogyan lehet rendesen működésre bírni.
Grafikus chipek általános fogyasztás-csökkentése: [link]
A Rovclock eszközzel [link] lehet szabályozni a feszültséget, frekvenciát.
A Thinkpadekhez tögg eszköz is létezik, melyeket érdemes feltenni. tpctl, hdspa kernelmodul, tp_smapi [link], tpmdd [link] a security chiphez, ibm-acpi, thermal sensorok: [link] és [link], fanspeed atch_for_controlling_fan_speed" target="_blank">[link] és [link]. Ésatöbbi, iszonyat sok infó.
Elsősorban az ACPI-t és a ThinkPad kernelmodulokat érdemes belőni, így a gép minden procikáját monitorozni tudod. Majd az ati kártya jöhet, s a végén különféle fancontrol, speedstep dolgok.
Sipi -
Atlantis
veterán
Hogy miért a T41p-t vettem meg? Mert kellett a CAD-re alkalmas VGA és a Dell akkor még itthon nem kínált ilyet, a HP is csak 15,4''-on, amit az Inspiron után nem akartam még egyszer. Igaz, hogy most 15''-os T60p-m van, de ennek a kijelzője, felbontása tényleg az ideálishoz közelít, ennél nagyobb pixelsűrűség már nem kéne. Már régóta kerestem a T41p utódját és majdnem valami renew HP nw-t vettem, mert a T42p és T43p nem lett volna túl nagy előrelépés, a T60p meg elérhetetlennek tűnt. Dell M65 nem versenyképes szerintem. Lehetőleg minél kompaktabb gépet akartam és ez lett belőle.
Pedig őszintén szólva a Thinkpad-et még a T41p megvásárlása után is kissé rondának tartottam, de aztán megszerettem ezeket a ''fekete téglatesteket''.Vertem a fejemet az asztal sarkába, mikor pár hónappal utána a Dell Quadro-t rakott a D620-ba, ami ugyan gyönyörű gép, de akkor még nem tudtam, mekkora átverés az a VGA és csak a Quadro nevet devalválják vele.
-
Sipi
addikt
Ahol ABC-sorrendben vannak felsorolva a topikok, kezdőbetűnként, ott kell átnázni, mik vannak.
Pl. Active Protection System és HDAPS a merevlemez-védelemhez, egymás után # How to configure acpid, # How to control fan speed, # How to enable AC97 power saving, # How to make ACPI work, # How to make use of Dynamic Frequency Scaling, # How to make use of Graphics Chips Power Management features, # Ibm-acpi, # Idle consumptions, Pentium M undervolting and underclocking, Problem with high power drain in ACPI sleep.
Ezen kívül érdemes elolvasni az összes pontot, mert sok esetben az adott hardver leírásában szerepelnek a közismert gondok is. Ilyen pl. az USB-vezérlők és valamelyik videokártya hibája, amikor hibernált állapotban is rengeteget fogyaszt.
Sipi -
atosz
őstag
válasz
Atlantis #1915 üzenetére
Olvasgattam az imént egy kicsit a HPs topicban és találkoztam egy postoddal, amiből csak egy mondtatot emelnék ki.
(#505) Atlantis válasza tpoor (#497) üzenetére Új Válasz Privát Email 2006-04-13 06:11:41
HP nc6220 és IBM T43 ellen Dell Latetude D610-et kell ''bevetni''. Mondanom sem kell, én ez utóbbit választanám.
Mesélj már, hogy jutottál el végül mégis a Thinkpadhoz? -
Sipi
addikt
Talán nem újdonság, de javaslom a thinkwiki.org [link] webhelyet. Itt típusokra és alkatrészekre lebontva elolvashatod, hogyan, mivel lehet életre kelteni a ThinkPadeket. Ezen kívül számos tipp, trükk is található pl. fogyasztás-csökkentés témakörében. (USB, videokártya, stb.)
Érdemes először a laptopod típusát kiválasztani, s ott egyesével fel lesz sorolva az összes benne lelhető hardver, illetve a típus/hardverek ismert hibái, javítások.
Sipi -
atosz
őstag
Engem azért lepett meg, mert tudtommal a rekondi nem tud ''javítani'' az akkun, csupán újrakalibrálja, hogy mindig a megfelelő értéket tudja mutatni.
Mindenesetre még mindig nem beszéltem az ibm szervizzel, de erősítsétek meg, hogy nincs időkorlát a visszahívott akksik cseréjét illetően, mert most még nem igazán lenne értelme cseréltetnem... -
ody42
senior tag
Sziasztok!
T43-asom van, és Ubuntu 7.04-el szeretném használni.
Jelenleg a következő finomításokat lőttem be:
-az ATI fglrx driver-ben a powerplay state-et átállítottam 1-re (ez sokat segített, levitte a hőmérsékletet elég rendesen)
-tpfancontrol
-PHC kernel patch a CPU voltmodhoz
Aki Linuxos környezetben használ hasonló konfigot, az tudna ötleteket adni, hogy mikre érdemes odafigyelni?
Főleg a fogyasztás minimalizálása volna a lényeg.
Ill. a suspendet nem próbáltam még, mert elég friss telepítés, remélem menni fog simán.
A HDAPS-ot, illetve az új kernel tickless módját próbálta már valaki?
Ill. tudtok olyan programot linux alá, ami a fogyasztást méri? (Ill. a terhelést az akksin- jelenleg a /proc/acpi/battery/BAT0/state -et figyelem, de elég sokat mutat még a Windowsos rendszerhez képest...)
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Kissé megrémültem ma.
Még tegnap elindítottam egy rekondícionálást az amúgy 2 éves és visszahívási akcióban részt vevő 9 cellás akkumra.
Hajnalban hazajöttem, de vmiért mintha megállt volna akkor a dologban, nem igazán indult el a kisütés. Aztán elindult, ellenben most hogy ideültem, az akku 0%-os állapotban volt és az ikonja meg villogott. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, töltőt lehúztam, de semmi, továbbra sem töltötte. Aztán hibernálás megint, kivettem az akkut pár percre, és így már tölti, megnyugodtam.
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Amúgy érdekes, eddig 8% volt a wear level, de most ahogy látom, ez lefog csökkeni olyan 5-6%-ra. Elég meglepő ez számomra... -
4d
aktív tag
Sziasztok. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan lehet leinformálni egy ibm-et garancia idő, származás végett.
-
Sima
csendes tag
Sziasztok,
Egy újonnan vásárolt Thinkpad kapcsán keresek segítséget. Egy olyan szakit keresek akinek már legalább 3 éve Thinkpad-ja van, és használja a gyári szoftvereket, és mondjuk 10 rongyért másfél órában nekem is elmondja a legfontossabbat ezekről. Nekem ennyit megér, mert nincs annyi időm, hogy saját magam utánajárjak.
Várom a jelentkezőket. -
amargo
addikt
Hol lehet ilyet kapni?
IBM 2nd HDD adapter for ultrabay slim. Vagy pót aksit.. emberi áron. -
Shadowfax
addikt
De neki T60p-je van.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
2nd HDD Adapter for Ultrabay Slim (T4x) can be used in T60, actually there's one pluged in my T60 right now and it works w/o any problem.
Serial ATA Hard Drive Bay Adapter (T60, Z series) can not be used in T4x even the outside connector is as same as ''2nd HDD Adapter for Ultrabay Slim'' but there's additional plastic part near the outside connector therefore you can not plug it into T4x.
[link]
Azaz használhatod a T4x Ultrabay slim HDD adaptert a T60/p-be.
A T60/Z60 SATA HD bay adapter ''visszafelé'' már nem kompatibilis, mert van rajta műanyag pöcök, s ettől nem fér be a T4x-be.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged