Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Kizárt!
Videó felvételt készítők mit nem adnának egy olyan algoritmusért, ami ilyen szintű képelemzést és feldolgozást adna valós időben. De ehhez hasonló dolog sokkal erősebb hardveren is elég körülményes lefuttatni, nem hogy a TV-n.Ez szerintem egyszerűen annyi, hogy a kapott, vagyis sugárzott anyag ilyen rossz minőségű. Aki pedig panaszkodik rá az valószínűleg érzékeny erre a jelenségre meg még néz TV-t.
Ezek a TV-k már olyan megjelenítést tudnak amit az igen magas bitrate-ű filmek tudnak kiszolgálni. Néha még a streaming alkalmazások anyaga is kevés. Ehhez képest a sugárzott TV adások még rosszabbak. Valószínűleg a sugárzott adás olyan hogy onnan hiányoznak az adatok képi információk....
Sajnos ezek a TV-k nem alkalmasak nagyon rossz minőségű tartalom megjelenítésére. De erről már beszéltünk sokszor.
-
Imi1981
veterán
A c805 csak újabb proci van. C805 x1 mindegyik típusa de ugyan az mint a c745 x2 és c845 x2-ben lévő újabb proci. Szóval röviden igen fel lehet rakni. Képminőségben a v1 tetszett legjobban amiket próbáltam azok közül! Viszont mindegyiken volt valami kis hülyeség hiba. A v1-en mindenképpen egy gyári alapra állítással kezdj mert az szerintem megoldja a legtöbb hibát. Sajnos én ezt nem csináltam meg v1-en így biztosra nem tudom mondani hogy helyre jön minden csak v3-on, de ott helyre is jöttek a dolgok.
-
Imi1981
veterán
C805 -re is jók a teszt fw-k. Ugyan az a proci mint a c745 x2.
Na teszteltem! Letöltöttem nc-ról a múlt hétvégi forma 1 futamot és ugyan olyan sz@r volt a kép! Szóval ilyen minőségű a tv adás. Nálam nincsen ilyen razfilmszerű mosott arcok a háttérben úgyhogy megnyugodtam nálam nincs gond. Próbából letöltöttem a hétvégi futamot 4k-ban sky sport verziót és az ég és föld volt képminőségben! Maga a színektől ott se voltam elájúlva de esti futam volt villanyfény mellett így az olyan volt és kész. De a m4 sport vérzióhoz képest ég és föld volt a különbség! Viszont az 50 Hz-es anyagok igen csak akadnak kodival azt nem lehetett nem észrevenni.
-
Imi1981
veterán
Fordítóval néztem de ez után is írt olyat, hogy a háttérben az arcok razfilmszerűek. De lehet az már nem ehhez tartozott.
Nekem a V028 se tetszett képminőségilek mert ott meg gyenge volt a fekete. Sdr-en is de hdr és dv esetén nagyon. V062 az minden szempontból rosszabb volt a v028 -nál. A v1 v999 tetszett legjobban képminőségben! Ott a fekete szuper volt és a színek meg úgy összességében a kép jobban tetszett a V028 -nál. Itt viszont voltak furcsa működések amik idegesítettek de én hülye nem próbáltam meg a gyári alapra állítást mert nem jutott eszembe. V3 m999 majdnem olyan jó mint a v1 de kicsit gyengébb volt képminőségben. Itt is voltak furcsaságok de gyári alapra állítás helyrehozta. V3 után raktam fel a v098 -at. Képminőség rendben van kivéve a tv adásokat ( kábel tv) de nem tudom biztosan hogy ez most firmware hiba vagy nem de már itt többen írjátok úgy szerintem firmware hiba lesz. Szerintem majd ha rászánom magam vissza megyek v1-re csak utána egyből egy gyári alapra állítással kezdek. De a héten szerintem nem lesz kedvem hozzá mert mindig fáradt vagyok meló után. Tv csatorna nem is érdekel igazán de azért forma 1-et nem szeretném olyan pocsék minőségben nézni mint múlthétvégén és előtte hétvégén. -
Imi1981
veterán
Nekem is v098 van fent c745-ön de nálam a netflix! Disney plus és akár youtube vagy letöltött filmekkel semmi probléma nincs. Ezeken gyönyörű a kép. Viszont tv adások és azon belül is a sportcsatornákon látom jobban hogy rosszabb a képminőség! Olyan mintha nem lenne hd csak kisebb bitrátájú 720P. Most nem tudom, hogy firmware miatt van vagy most amúgy is ilyenek ezek a csatornák. Háttérben az arcok probléma nálam nem igazán van jelen hanem az egész kép sz@r azokon a csatornákon.
-
mihaly13
tag
Igazából nálam a V028-s is jól működőt , de tudod hogy van az az ördög mindig piszkálja az embert és az oldalon találtam egy linket amivel letöltöttem a V062-t majd egy másikat a V098-l és kipróbáltam sorban őket . Az igazság az hogy nekem gondom van az internettel a TCL egy nagyon kényes tévé ebből a szempontból mert van még egy 50C635-m is és avval ugyan ilyen gondjaim vannak , érdekes van egy LG C2-m avval soha sem volt semmi internet probléma előtte volt egy Sony XH9505 avval sem ! Hát ezért frissítettem hogy hátha megoldódik , de nem !
-
mihaly13
tag
Hát én is feltettem ezt a V098 firmware-t a 55C805-e és képzeld hogy jártam vele a Youtube és a TCL ch. megnyílik de , ha rákattintok a a videora fekete lesz és nem indul el semmi pénzért , csináltam egy gyárivisszaállítás és azután is ugyan ezt csinálta , utána lekaptam és telepítettem a V062 és avval jól megy csak hogy ez nem OTA hanem IMG !
-
betmen3
csendes tag
-
st6969
őstag
Szintén 65C805, 3,3m-ről nézve.
"Na végre", ezek szerint más is látja ezt az olajfestmény szerű ember arcot távolabbi alakokon. Próbáld ki a telefon képernyőre tükrözését, és saját videó lejátszását (ott is főleg olyat, ahol emberi arcok vannak távolabb). Ott még durvább ez a jelenség. Nem tudom, pontosan mi az, amit ennyire gatyául kezel ez a tv, de valóban, az elótérben lévő alakok, közeli képek rendben vannak. Valahogy a felbontással lehet összefüggésben, mert streamingnél nem igazán feltűnő, Xbox-on sem.
Vhiktor beállításaival használom, tehát biztos, hogy nincs semmi mesterséges képjavító bekapcsolva.
Nálad képzaj nincs (enyhén mákos homogénebb háttérnél)? Ez is biztos, hogy forrás függő, van, ahol kifejezetten zavaró, máshol meg kevésbé (streamingnél is látható, tv adásoknál is).
Nálam ez a 2 hiba, ami visszalépés a 10 éves Samsungomhoz képest. Ezek miatt frissítettem volna fw-t, de így nincs értelme.Plusz egy érdekesség: nagyon szép a feketéje, ami közismert (és elvileg szép homogén a háttérvilágítása), de többször láttam már, hogy mikor az Xboxot kikapcsolom, akkor a feketére váltott háttér tiszta felhős, este sötétben durván látszik (legközelebb lefotózom). Sehol máshol ezt én még nem vettem észre, ezért is fura.
-
kenicsab
tag
Ha img-et töltesz fel, akkor az visszaállít és kitöröl mindent alapra, csínján kell vele bánni nem állhat meg pl áramingadozás ill. usb hiba miatt, gyakorlatilag bármely verziót átír a sajátjára.
A mai felállás szerint a 028, 062 és a 098 hivatalos verzíó!
Persze a hírek szerint csak globál (062, 098) , nem pedig EU! -
kenicsab
tag
Szia!
Szerintem ne kapkodd el a szervízt, még próbáld meg a Vhiktor féle beállításokat, video változat!
Az én tévém c805 elseje óta van a szervízben, nem be kapcs-os volt.
Az utolsó fw a 999v1 volt ami jelentős változást hozott a 062 után, annak a v5-se pedig megegyezik a v098-al! -
AtaWrc
aktív tag
Valamennyire "ismerem" az alaplap, panel stb. cserét.
Hoztam már vissza videókártyát is a sírból.
A régi nagy dög csöves tv egy masszív szerkezet volt, nem okozott neki semmi gondot.
Viszont az új mostani tv egy műanyag lap, papír vékony fémkeret /jó esetben/.
SZERINTEM nem árt alá egy stabil fix asztal, hogy ne tekeredjen, feszüljön.
De nem vagyunk egyformák.
-
AtaWrc
aktív tag
Hát nem tudom, heverőn tévét javítani?
Én nem engedném, szálló por, feszülés, ezeknek a tévéknek már csak műanyag az előlapja, nem üveg.
Elmondom az én garanciás történetem:
Ügyfélszolgálatot felhívom, kedvesen kérdeznek, tájékoztatnak:
Számláról, garanciáról, és a hibáról, a sorozatszámról, ha tudok csináljak fényképet, küldjem el emailben.
Ez azért kell nekik, hogy ellenőrizni tudják, hogy jogos a garanciás követelésem, és nem kell fölöslegesen kijönniük.
Aznap este felhívnak, hogy erre járnak meg tudom-e esetleg oldani holnap valamikor.
A futár a megbeszélt időpontban jelentkezett, előtte rám csörgött.
A tévét a szállító előtt látványosan telefonon lefilmeztem, evvel a szállításból, javításból eredő gondok, karcolások, stb. levédve.
A doboz nem kötelező, csak, könnyebb biztosabb a szállítás, őket is meg lehet érteni.
Én eddig csak pozitívan tudok nyilatkozni a szerviz garanciás hozzállásához.
Nem hiszem hogy ilyen gyorsan bármelyik más gyártó garanciás javításban intézkedett volna. -
st6969
őstag
Ahogy a többiek is utaltak rá, NINCS ilyen, hogy a garanciális javítást ahhoz kötik, hogy lefotóztad-e az adatlapot, vagy sem. Viccnek is rossz. Értem, hogy ezt kérik (sajnos
), ezért valóban helyre kell őket tenni, puffogtathatsz pl. fogyasztóvédelmi passzusokat. Itt biztos tudnak segíteni, ilyen utat válassz --> link Nem baj, ha tudják, hogy tudatos vásárló vagy. Nyilván a sorozatszám kell nekik onnan, de a garancia jegyen is rajta kell, hogy legyen és a menüben is. Küldj a menüről egy fotót, hátha...
Ezt is írták többen: NEM feltétel a doboz megléte sem. Az el- és visszaszállítást oldja meg a megbízott cég (bár tulajként nyilván érdeked, hogy megfelelő védelem mellett tegye ezt, mert ők ebbe tojnak bele. Főleg, ha feleslegesen utaztatják meg egy olyan probléma miatt, amit nem is tudnak épp akkor reprodukálni és egy fw frissítéssel elintézik, hogy "javítva", aztán otthon meg újra előjön.
Egyébként, ha az Auchanban vetted, őket kérdezted már? Miért nem intézik ők a garanciát?
Egyébként ez agyrém. Imádkozni kell, hogy ne legyen baja a tv-nek, ki lehet törölni az 5 év garanciával (Hitachi tv-vel megjártam, ott is pont ennyit ért az 5 év gari, mint itt)
Kitartás (és ne hagyd magad). -
mikrofon
veterán
Mint ahogy előttem írták sajnos a jogaidat ki kell harcolni. Mert először meg próbálnak ....
Ez egy ilyen ország...A szoftver cserét te is megcsinálhatod....
Kell egy img FW.
Először Faktory reset
Img frissítés
Reset all
Reset shop
Mehet fel a legszínpatikusabb OTA FW
BeállításÉn ezeket végig csinálnám mielőtt elvitetem a szervezzel. Nincs egy óra beállítással mindennel együtt....
Én amúgy nem szeretném ha a hibás tv-met a kanapémon borítanák szét és ott állnának neki szerelgetni. Szeretném azt hinni hogy az előírásoknak megfelelő környezetben, körülmények között és eszközökkel szerelik a TV-met....
-
Celtis
veterán
Vannak a garanciális javításra vonatkozó előírások. Lehetőleg 15 napon belül, de mindenképpen 30 napon belül kell kijavítaniuk.
Azt nem várhatod el, hogy legyen egy gyorsreagálású egység, aki másnap ott van és javít. Vagy legalábbis nem ezért a vételárért.
Azért se reklamálj, hogy nem a helyszínen javítanak. Szerintem pl. kifejezetten igénytelen a kanapén szervizelni.A hiba természete meg olyannak tűnik, amit nehéz lesz elkapni. Eleve a szervizben járatniuk kell, hogy jön-e a hiba. A szoftverezés pedig sz@rt se fog segíteni.
Másfelől ez olyan hiba, amivel átmenetileg együtt lehet élni. Inkább megpróbálnám kitalálni hogyan, milyen körülmények között jön elő, illetve felvenném a kapcsolatot a TCL ügyfélszolgálattal, hogy mégis milyen megoldást javasolnak.
-
ρσгτσ
addikt
Ezt gondolom nekem akartad írni. Normális esetben vannak rekeszek az autóban, amibe bele tudják rakni a TV -ket. Vagy biztosítanak hozzá dobozt, csomagolóanyagot. Neked nem kötelességed elrakni a csomagolást egy másfél hónapos TV -nél. Teljesen mindegy, hogy mit mond az ügyfélszolgálat.
Nyilván egyszerűbb, biztonságosabb a saját dobozában, de nem neked kell gondoskodni a megfelelő szállításról.
-
ρσгτσ
addikt
Mail -ben kérni neked is jobb, mert van egy könnyen elérhető bizonyítékod arról, hogy mikor kérted a garanciális javítást. Utána már náluk ketyeg az óra.
Persze nem túl ideális, ha hetekig ül a szerviz a garanciális javításon...de megteheti a hivatalosan előírt korlátok között.
-
ρσгτσ
addikt
-
Celtis
veterán
Tedd helyre őket.
Az normális, ha a számla és garanciajegy másolatát , meg a készülék gyártási számát kérik. Utóbbi a csomagoláson és szerintem a tv menüjébem is megtalálható.
Ha helyben nem tudják javítani, akkor gondoskodniuk kell az elszállításról, beleértve a falról leszedést és visszarakást, ami éppenséggel nem egy nagy dolog.
Mondjuk jobban jársz ha megvan a doboz és úgy viszik el. De a csomagolás megléte nem garanciális feltétel.Semmi nem fog javulni egyébként ha újraflashelik a szoftvert. Pótcselekvés.
-
st6969
őstag
Azért egy próbát tehetsz, az nem kerül semmibe --> TCL promóció
Volt, aki beregisztrálta úgy a tv-jét, hogy nem a promócióban részt vevő forgalmazónál vette, és mégis kapott visszaigazolást...ki tudja, milyen majmok ellenőrzik ezt.Nem számít, hol a szerviz. A méretéből adódóan, a garancia ideje alatt neked nem kell mozgatni, házhoz fognak jönni.
-
st6969
őstag
Szia,
nem kötelező a TCL regisztráció, viszont a garancia kiterjesztés promócióra nagyon is célszerű lett volna regisztrálni, ez a kettő nem ugyanaz (de ennek feltételei vannak, vásárlás helye pl., illetve korábban a vásárlás napjától 30 napig lehetett a kiterjesztett garanciára regisztrálni). Keress rá, többen is linkelték itt az oldalon, hogy hol kell regisztrálni, tegyél egy próbát, hátha elfogadja.
Mert bár él a garancia/jótállás a számlád és a gari jegyed alapján is, de az csak a törvényben meghatározott ideig, érték alapján 250ezerFt felett 3 évig. Ez sem rossz, de a promócióban ehhez kaptál volna +2 évet.
Azt nem tudom, hogy mihez kell a QR kód, de a promóciós regisztrációhoz biztos, hogy nem. Oda a sorozatszám kell, ami nem csak a tv hátulján van, hanem a dobozon, gari jegyen és még ha jól rémlik, a menüben is. A számla fotózgatás meg miért ekkora probléma? -
kenicsab
tag
Igen érdemes, nekem WD mirror Nas-om van , szépen játszik minden platformon, kb 95% hibamentes lejátszás, ellentétben a sokszor kérdezett USB-lejátszással!
Nem akarom kritizálni az USB-s próbálkozást, de lássuk be nem túl praktikus, olyan mintha 5L-es kannával tankolgatnánk a kocsit.
Média szerver, win hálózat (az LG smart progija azonnal megosztja a mediát) ill. NAS. Ezeket támogatják az újabb tv-k a legjobban.
Szerintem,,, -
-
joydrv
aktív tag
-
Stealth
senior tag
Valamid a rendszerben nem oké.
Ráengedtem egy filmre a mediainfot:
Audio #2ID : 3
Format : MLP FBA 16-ch
Format/Info : Meridian Lossless Packing FBA with 16-channel presentation
Commercial name : Dolby TrueHD with Dolby Atmos
Codec ID : A_TRUEHD
Duration : 30 s 490 ms
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 4 192 kb/s
Maximum bit rate : 8 229 kb/s
Channel(s) : 8 channels
Channel layout : L R C LFE Ls Rs Lb Rb
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 1 200.000 FPS (40 SPF)
Compression mode : Lossless
Delay relative to video : 83 ms
Stream size : 15.2 MiB (7%)
Language : English
Default : No
Forced : No
Number of dynamic objects : 11
Bed channel count : 1 channel
Bed channel configuration : LFE
Kodival játszom, passtrough engedve és van hang. Szóval tudja a tv.
-
-
joydrv
aktív tag
A Dolby True HD nem egyszerű hangsáv. Megfelelő eszközök kellenek hozzá.
Ha nem olyanok, akkor jobb esetben átalakítják veszteséges formátumra, rosszabb esetben nincs semmilyen hang.A tv-d c805. Nem ismeri a Dolby True HD 7.1-et. Csak a Dolby Atmos-t és Dolby Digital Plusz -t, illetve a DTS-HD-t de az teljesen más. [link]
Nézd át az eszközeid leírását előbb.
-
mikrofon
veterán
Nem tudom milyen lejátszóval próbáltad, de megérne egy próbát a Kodi aktuális nightly verziójával. Ott a hangbeállításoknál ha jól állítasz be mindent és a TV is tudja, illetve eARC portra van kötve az AVR, akkor működnie kell. Ha így sincs akkor valami nem kerek. A termék adatlapon a hang specifikációnál szerepel hogy tud Dolby TrueHD-t.
[link] -
joydrv
aktív tag
-
joydrv
aktív tag
Nem mindegy a csatlakozás. Az Arc HDMI kisebb sebességre képes és ezért csak veszteséges kódolású hang megy rajta át, pl. ilyen a Dolby Atmos. Ehhez lényegében bármilyen HDMI kábel jó, még az 1.3 kábelek is támogatják.
Az eArc HDMI képes csak veszteségmentes hangátvitelre.
Amit te akarsz, a Dolby TrueHD, az egy veszteségmentes kódolású hang. Ehhez mindenképp 2.1 HDMI kábel kell, mindenhol megfelelő fogadó csatlakozókkal - eArc. -
Redlight2
tag
Szia! Én plexen keresztül jàtszom le, semmi gond nincs így. Amúgy meg vimu-t és nova playert ajànlanak DoVi-ra, ha a kodival nem megy. Mp4-nél én még nem talàlkoztam trueHD-val. Màs mkv filmnél trueHD hanggal nem volt gond a lejàtszàs, de nem tudom h az atmos volt-e. Ha gondolod, majd keresek valamit amin van truehd atmos és ràpròbàlok
(Szinkronosan szeretek filmezni, úgy meg nem fenyeget a truehd atmos jelentősége
ezért nem pròbàltam még)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Milyen TV-t vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- VMware
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest