- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
Igen, tegnap előtt frissített 603-ra, 474-rol.
Pár hónapja telepítettem img fájlbol a 474-est, és pont azért állítottam be hogy nem kell frissítés mert nem akarok tovább szenvedni a lehetséges problémákkal.
De már a 474-nel sem volt minden rendben, de ott csak dovi tartalommal jött a local dimming hiba -
kormi0312
senior tag
válasz st6969 #26525 üzenetére
Szia.
A local dimming az amikor a kijelző zónákra van osztva megvilágítás szempontjából, és tartalomnak megfelelően vezérli az elektronika a háttérvilágítást. Ebből következik hogy egy teljesen fekete résznél teljesen le is kapcsolja az adott zónát.
Esetemben ez nem történik meg, de még lentebb sem veszi a fényerőt. Ilyenkor látható a kijelző homogenitásának hiánya, mely nyilván felhőkként is megjelenhetnek. -
kormi0312
senior tag
Esetleg valaki tudja hogy C835 esetében melyik az a legutolsó fw ahol még rendesen működik az összes hardveres funkció?
(A software-es részt már elengedem, kotok rá egy apple tv-t és azon streamelek) -
klaya86
senior tag
Sziasztok. Tv vásárlás előtt állok. Hisense és TCL vonalon nézelődök. Mindkettőnél vannak aggodalmaim, főleg szoftveres téren inkább. Ma próbáltam pár TCL -t, egész gyorsak voltak. Viszont itt olvasok problémákat. Ez csak a 805-re vonatkozik, vagy úgy általában problémás a TCL-ek szoftvere? Illetve ezzel [link] a típussal van valakinek tapasztalata? Egész jó áron lenne.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz klaya86 #26558 üzenetére
Nekem van egy 55p635. Ez egy belépő kategóriás TV, nagy elvárásaid ne legyenek. Google TV elég döcögős időnként, és mivel nincs FALD a kép feketénél nem a legjobb, de ez egy olcsó darab, ennyit tud.
Én elalvós TV-nek használom, arra tökéletes.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
mrmft
senior tag
válasz klaya86 #26558 üzenetére
C szeria mar QLED, az alatt szerintem ne. A mostani C655-rol egesz jokat irnak es ujra Onkyo hangrendszer van alatta. Tobb helyen mar erosen bearaztak, ilyenkor szoktak jonni az akciok ra. Ha nem surgos varj kicsit.
TCL szofver nalam nem problemas. Verzio frissites utan egy reset nem art. -
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Ma rányomtam a C839 távirányítóján a Guide gombra, de nem történik semmi.
A másik távirányítón sem.
A nyomást érzékeli a tévé, alul felvillan a visszajelző led, de Guide nem jelenik meg.
Menüből elő tudom hozni 8 gombnyomással, de máshogy nem.
Járt már valaki így?
Frissíteni kell netán a FW-n?
Előre is kösz!20+ éve a Prohardveren
-
cd930
aktív tag
válasz Saccco #26563 üzenetére
Csináltam egy teljes kikapcsolást, amit néha egyébként is szoktam, mert néha összekeverednek a csatornák. Ma is megtettem, mert gyorsindítással hang nélkül indult el.
Mindjárt kihúzom pár percre, hátha megjavul.
Na 3 percre kihúztam, újraindítottam, Guide gomb továbbra sem működikMég nem frissítettem rajta FW-t. Még mindig az a hozzáállás, hogy ha egyébként nincs hiba, nem érdemes?
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
cd930
aktív tag
Milyen problémák? Két év alatt nem tapasztaltam olyan hibákat, amik megérnék a kikapcsolását, mert jobban bosszant a félperces magához térési idő.
Persze ha ilyen mellékhatás, hogy a csatornák néha elvándorolnak és emiatt ilyenkor újra kell hangolni az egészet, akkor megfontolandó.Gyerekkoromban is útáltam, hogy percekig kellett várni míg bemelegedett a fekete-fehér tévé
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Celtis
veterán
Na, a V098 a local dimminget is teljesen szétkúrta. Valami mű kontrasztnövelést követtek el, ami a világos részletek körüli részt kicsit sötétíti. Tessék nézni a meccset. A Barca játékosok meg a vonalak körül lüktet a fényesség.Mint amilyen a 60-as évek vidicon kamera képe volt.
Elnézést a szóhasználatért, de nagyon felidegesített, hogy pre-alfa minőségű szoftverrel teszik tönkre a készülékemet. -
mrmft
senior tag
Itt alapbol ki van love mindegyiken. 3 eves a legoregebb, mar a kezdetekkor irtak XDA-n hogy ajanlott kikapcsolni, azota ugy hasznalom. Nem olyan hosszu ido amig ossze szedi magat, legalabbis nekem nem az. Probald ki ugy, hogy a nalad jelen levo tunetekbol orvsol-e valamit.
Itt tobben irnak anomaliakat, problemakat, nalam a DV bugon kivul mas nem jelentkezett (vagy mar nem emlekszem), frissites utan mindig nyomtam egy resetet. C725, C635, C835. Mondjuk TV adast nem nezek.[ Szerkesztve ]
-
-
classic B
senior tag
Imádnám ha mindenki betámadná a supportot. Nehogy azt higgye a kedves gyártó hogy minden fasza és majd fél év múlva jön az új update ami vagy jó lesz vagy nem.
-
Bogyi007
veterán
Látom a C805 és C745 tulajok ha akarták, ha nem kaptak egy frissítést fw terén. A C645 is kapott valami hasonlót? Nekem a V599 fw van rajta azt nem szeretném ha felulírná a TCL valami hasonló módon...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Swami
senior tag
válasz 7Heads Drago #26572 üzenetére
Factory reset? Ha az, miért érdemes resetelni? Állítgathatok be megint mindent...
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
cd930
aktív tag
Kaphatott a C835-839 is új FW-t, ami okozhat problémát?
szerk: nekem most V503 van fenn.Tegnap még működött a távirányítókon a Guide gomb, ma már nem működik.
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
Swami
senior tag
válasz classic B #26570 üzenetére
Esetleg tudsz valami email címet? Én biztos írok nekik egy
komoly, névtelen feljelentést, géppel írva, egy végtelen panaszáradatot... Fakezű köcsögök.
Írjunk minél többen, hogy tudják, megértsék, hogy gond van!Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
félisten
No, azért a C745 még jóval kedvezőbb, mint a C655, és előbbire ugye még megadják az 5 év garit június végéig... szóval szvsz a 2024-es modellek majd ősszel lesznek jó áron.
Pl. 55C655, 75C655 v. 55C745, 75C745"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
vata666
tag
válasz Bogyi007 #26573 üzenetére
V604 usb ről
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
BlueSteel
tag
válasz Celtis #26567 üzenetére
Igen, én is írtam ezt a [link] posztomban.
Konkrétan a v098-as firmware-el eltűntek a mély feketék, local dimming high-on lesötétíti magát a teljes képet (kontrasztvesztés), így azóta közepes értéken használom, a helyi kontraszttal együtt (alacsony értéken) úgy valamivel jobban mutat, és semmivel sem kevésbé sötét a kép.
[ Szerkesztve ]
-
BlueSteel
tag
Egy kis segítséget kérnék azoktól, akik telepítettek már bármilyen firmware-et c805-re, vagy c845-re. A Telegram csoportból elérhetőek a frissítések, de látom, hogy van OTA és PKG (IMG) csomag mindegyikből. A csalódást keltő v098 helyett szeretném feltenni, a v999 v1 verziót amit sokan dícsértek.
Melyik telepítési mód a megfelelő?Nyilván fontos lenne az is, hogy utána, ha muszáj, vissza tudjam tenni rá a v098-at is, ha esetleg garanciális problémája lenne a TV-nek. Ilyenkor v062-re vissza kell menni, hogy rámenjen a v098? (OTA vagy IMG? ) Kicsit meg van bonyolítva a történet.
-
classic B
senior tag
válasz BlueSteel #26586 üzenetére
Én nem ajánlom a telegramos firmwareket, főleg a teszt kiadásokat nem. Egyébként én próbáltam az összeset, egyik sem jó!!!!
Amúgy a topikban minden le van írva a telepítésével kapcsolatban. Annyi, hogy a C805-höz nincs IMG fájl, hanem PGK, de az eljárás talán ugyanaz, mint az IMG-nél.[ Szerkesztve ]
-
-
Imi1981
veterán
válasz BlueSteel #26586 üzenetére
V098-ra ota-n fel tudod rakni a v1-et szerintem. Ota egyszerűbb és gyorsabb. Amit ajánlok ha felraktad a v1-et utána csinálj a menüből egy gyári alapra állítást! Sajnos kell neki mert ha így frissítesz és nem csinálsz gyári alapra állítást nagyon sok hiba lesz ( több mint alapból ami van 🙂). Nekem a v1 v999 tetszett képileg csak mivel én nem csináltam gyári alapra állítást ( valamiért nem jutott eszembe) nagyon sok hiba volt működésileg és frissítettem v3-ra amit utólag bántam mert nem volt olyan jó a kép. Itt v3-on is kellett gyári alapra állítás és nagyon sok problémát megoldott!
Hétvégén szerintem én is vissza rakom a v1-et.Amúgy van v062 img és v098 img is Tekegrammon. Lehet úgy van írva pkg de állítólag ugyanaz a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Reinu
tag
Köszi a tippet. Megpróbáltam.
Sajnos nincs változás. Mindenfele beállítással tapasztalom.
Megpróbáltam mindenféle tartalmat.
Ugyanúgy van néha 1-2 másodpercre ilyen kontraszt shift (TCL C805). Talán annyit sikerült leszűrnöm, hogy streamelt tartalomnál nem tapasztaltuk, viszont külső meghajtóról több videónál is és több adathordozót is próbáltam. Ugyanazt a videót letöltöttem 4k hdr ben is ott nem volt ilyen. Lehetséges, hogy fájlformátum a közös pont. Mindenesetre sajnos elég csalódás és nem tudom megmondani, hogy ez széria dolog lehet, vagy csak az én példányommal van a gond.Csatolok még egy példát egy teljesen másik felvételről.
Ennél a jelenetnél a videó végén besárgul az egész, néha oda vissza vált párszor, egy órás rész alatt egy pár alkalommal vesszük észre. Szerintem látszik a képen is a különbség:[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Szerintem ez nem normális. C745 nem csinál ilyet. C805-re se írt még senki ilyen problémáról pedig ezt nem lehet nem észrevenni. Dinamikus szín, dinamikus kontraszt, adaptív tartalom és adaptív fényerő (ezt a kettő külön a beállítás / kijelző és hang /intelligens beállítások/intelligens kép menüben találod), dinamikus fényerő. Ezeket mind kapcsold ki! Adaptív tartalom lehet csinál ilyet én arra gyanakszom. Ha nem oldja meg akkor küld vissza mert ez így nem oké.
-
Reinu
tag
Adaptív tartalom és fényerő tuti volt kikapcsolva is. Az nem segített.
Dinamikus szín, dinamikus kontraszt nem vagyok benne biztos, még kipróbálom.
De mrmft által az ajánlott videó alapján ezek segítenek a legjobb kép és kontraszt beállításában. Ha ezek okozzák akkor szar a technológia...
Persze az a legfurcsább, hogy mindezt először full gyári beállításoknál is észleltem, szóval több embernek is tapasztalnia kellene ilyesmit. -
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Innen ki kellene választani pár fájlt és azzal tesztelni a tv-ket. Így mindenki ugyan azt a fájlt tesztelné, jobb lenne a rálátás a dolgokra.
A kiválasztott fájlokat meg téma összefoglalóba betenni.-= Stealth =-
-
Reinu
tag
válasz lakijoey #26594 üzenetére
Ha szoftveres lenne és esetleg javítható az lenne a legjobb. Várom a tapasztalataid.
Ami még érdekesség a frissítésekkel kapcsolatban, hogy beüzemelés után használtam kb egy napig azt írta nincs több frissítés.Vagy idő kellett neki, hogy megtalálja, vagy pont most jött egy a napokban. Tegnap kaptam rá egy frissítést, úgyhogy több verzió is volt a TV-n. -
Swenk
aktív tag
Új szakma született: a TCL TV bemérő és beállító. Ez komoly műszerezettséget és elméleti felkészültséget igényel, és valóban sokat javít a képminőségen.
Vagyis, ha ma veszek egy TCL tv-t pl 350000Ft-ért,akkor nem az van ám, hogy bekapcsolom és gyönyörködöm a szép képben, és örömet okoz:" de jó, megérte" Nem, mert vacak a képe / a részleteket itt fórumon bőven olvashatod/.
Ígyhát próbálkozom,bár nem számoltam, kb 30 menüpont kapcsolgatásával, aminek a legnagyobb részét nem is értem, kísérletezgetéssel, így aztán egyre szarabb lesz a végeredmény.
Találom a fórumot, és nagyon sok hasznos, okos tanácsot kapok, hogy egy kicsit szakmailag kikupálódjak, a gyári beállítások felét kapcsoljam ki és akkor javul a helyzet,de sajnos ez sem segít, a kép továbbra is vacak.
Nem értem: a szabványos, gyári beállítás esetén miért nézhetetlen a kép? A gyárban nem kapcsolják be, vagy nincs hozzá műszerük, vagy nem látják , ki sem próbálják a mozgás javítást és társait? Ha nem kell, mert csak ront, akkor meg minek van?
Mit szertnék? Venni egy tv-t, bekapcsolni és örülni neki, szellem fejű focisták nélkül, és azt sem tudni, hogy hogyan jön elő a menüje, mert úgysem tudom, hogy mi az a dinamikus kontraszt, meg a többiek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest