- Milyen processzort vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
A 65C825 és 835 között mi a számottevő különbség?
Megéri azt a 100k többletet a 835? -
tomp
félisten
válasz
flash- #13992 üzenetére
Igen sajnos nem elég annyi, hogy Dolby Vision...
Szerintem a Dolby emberei valamit szívhattak mikor kitalálták a szabványt...
Vannak profil és felépítés eltérések.
pl Profile 5, 7, 8.1
Profile 5: minden TV támogat mivel ez szükséges a streaming szolgáltatásokhoz. Igazábül ez streamingre lett kitalálva.
Itt az alap videósávhoz(a leírásban ez a "BL" azaz a Base Layer) csak dinamikus metaadat tartozik. Ezt RPU-nak hívjuk. Ez tartalmazza a kontrasztot, fényerőt minden képkockához.
Profile 7:
Itt már csak kiegészítő videósáv. Ennek a jelölése "EL"
Ezen belül van a MEL és a FEL!
MEL: Minimal Enhancement Layer! Itt igazából egy különálló videósávba van kódolva az RPU.
FEL: Full Enhancement Layer! Itt már összetett a kiegészítő videósáv mivel nem csak RPU van hanem +2bit színt is tartalmaz. Így lesz valódi 12bites a film. Ehhez már speciális hardver kell mivel a FEL-t kizárólag olyan SoC tudja kezelni amiben 2 video decoder van mivel itt a 2db videót egyszerre kell szinkronban feldolgozni.
Ezt a 2 videósávhoz pedig 2 féle megoldás létezik. Dual Track Double Layer(DTDL) és Single Track Double Layer(STDL). DTDL esetén az m2ts konténer fájlban 2db különálló HEVC videófájl található. STDL esetén viszont az m2ts-ben 1db HEVC található. Itt össze van illesztve a megfelelő programmal(Dovitool) de ha kell akkor bármikor visszaállítható a kiindulási állapot. Itt nem kódolás történik, csak szimpla muxolás azaz összecsomagolás vagy demuxolás azaz kicsomagolás.
Profile 8.1:
Igazából a felépítése megegyezik a Profile 5-el csak itt az alap videósáv HDR képes. Profile 5-nél egy speciális színteret használnak...Na és akkor a lényeg: a TV gyárilag kizárólag Profile 5 és 8.1-et fog vinni DV-ben!
A "Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU" nem más mint Profile 7!
Ezt a TV saját lejátszója NEM fogja vinni. Vimu Media Player már elindítja DV-ben viszont az sem fogja az "EL" sávot használni mivel az SoC nem képes rá. Figyelmen kívül hagyja. Kizárólag az RPU-t fogja használni.A legjobb minőséget Profile 7 FEL típusban kapjuk! De ehhez olyan külső lejátszó eszköz kell!
Redneck
Nem lesz olyan tartalom amit nem lehetne majd lejátszani mivel a Profile 5 és 8.1 mint szabvány már létező dolgok. Mindig lesznek rá tartalmak.Stealth
Igazából a teljes DV támogatáshoz és a maximális DV minőségben külső lejátszó kell.
Én pl a TV-t csak DV megjelenítésre használom. Minden DV-t HDMI-ről kap. -
Poccc97
tag
Akit érdekel, az Alzán akciós a TCL 55C835 (349.990).
-
flash-
veterán
no de mindnek ott van a nevében hogy dolby vision mégsem mindet viszi, illetve itt nincs benne az hogy sl csak max a nevében, de ott sem mindig van a névben benne hogy sl..
vimu-val nézem úgyhogy mkv elvileg nem lenne gond.
ez a páókember ami elvileg dv de nálam csak hdr:
"Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible"ez szintén páókember ugyanúgy csak hdrben jelenik meg:
"SMPTE ST 2086, HDR10 compatible"terminal ami DV-ben megy szépen:
" Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version 1, HDR10+ Profile B compatible"nightmare alley ugyancsak szépen megy DV-ben:
"Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible" -
tomp
félisten
válasz
flash- #13988 üzenetére
Ezek alapján már nem mindig jelölik a nevében, hogy SL...
Szerencsére nfo-ban ott van: "Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.03, BL+RPU"
Ez nem más mint Single Layer. Vinni fogja DV-ben. Még arra figyelj, hogy mkv-ból a gyári lejátszó nem fogja DV-ben indítani mert hivatalosan mkb-ból nem támogathatja. De telepített appok tudják. -
flash-
veterán
értem köszi az infót...
ó szóval azt kelene nézni hogy SL na ezt nem is tudtam.
de mondjuk a Dahmer-ben sincs ott az sl mégis DV ben adja a tv
(mondjuk egyik filmnél sem derül ez az SL ki a videó tulajdonságoknál ha mpchc-vel nézem:
(HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.03, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible)tehát van valami biztos módja hogy névből vagy nfo-ból kiderítsük melyik az a dolby vision amit dolby visionként visz a tv és melyik az a dv amit csak hdr-ként fog vinni?
-
MobilGuru33
tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy C739-el kapcsolatban.
Beállítottam a képet nagyjából ahogy megfelel nekem , de ha pl elindítok egy Disney+ alkamazásban egy filmet akkor rögtön bekapcsol a Dolby Vision ami elég idegesítő..
Számomra undorítóvá válltozik a kép. Pedig bekapcsoltam hogy minten jelforrásra érvényes legyen a beállítás illetve azt az inteliges módot kikapcsoltam hogy ne állítsa autómatikusan a tartalmakhoz a képet. Elég idegesítő .. -
Redneck
nagyúr
Jól hangzik. Ebből kifolyólag, vajon lesz olyan DV tartalom, ami a jövőben nem lesz lejátszható ezeken a TV-ken?
Mindig imádtam az ilyen azonos elnevezés alatt futó, szabvány a szabványban megoldásokat. Aki nem járatos az IT-ben, simán el tud veszni közöttük.Ahogy azt sem tudtam, hogy a C728 nem natív 120Hz, hanem interpolált 60, ha igaziak a külföldi fórumos kommentek. Erről a tesztekben és a termék leírásában sem volt sehol egy büdös szó sem.
-
tomp
félisten
válasz
flash- #13972 üzenetére
Nem is fog minden DV-t lejátszani mert eléggé bonyolult és összetett HDR szabvány...
Vagyis inkább hülye...
A Dual nem azt jelenti amire te gondolsz.
Röviden: a DV valójában 2db videósávból áll. Mármint a lemezes filmek. Ezt a 2 videósávot meg lehet oldani 2 különálló videó fájlként de akár össze is lehet rakni.
Ami nem Dual az Single mivel a kiegészítő DV videósáv alap metaadatait(kontraszt/fényerő) beleillesztik az alap videósávba. Így lesz a HDR10-ből DV.
A TV kizárólag Single típusú DV-t támogat. Ezt "SL" jelzéssel látják el.
A Dual típushoz olyan processzor kell amiben 2db videó dekóder van mivel a 2dekódernek egyszerre kell feldolgozni mind2 videósávot és egymásra helyeznie tökéletes szinkronban. Ha elcsúszna a szinkron akkor szellemképes lesz a lejátszás. -
Varszegig
veterán
55C835 az alzánál -26% (350e), ha valkit érdekel.
-
-
flash-
veterán
válasz
Sandros112 #13935 üzenetére
Én is szenvedtem a szerviz menüvel kikapcsoltam a DBC-t de hiába. Ez a dimming nem oldódott meg.
(csináltam factory resetet, hiába)esetleg azt lehet még hogy a Dolby Vision filmet amikor megnyitod, a tv beállításainál világosra rakod a vision-t nem pedig a sötétre, és utána húzod lejjebb kissé a dolgokat hogy optimális legyen a szemednek. így kevésbé zavaró ez a dimming hiba és pont annyira lesz fényesebb a kép hogy ne legyen zavaróan sötét. de nem mindig látszik, pl az új Batman filmben 59 perctől aki akarja letesztelheti( amikor felmegy a lépcsőre és beszélget a főgonosszal és váltogat a kameranézet hol Batmanre hol a másik fazonra na akkor erősen látszik)
De nem is képes minden Dolby Vision tartalmat Dolby Vision-ként lejátszani ez a tv.(Vimu playerrel teszteltem főleg)
UFO 971 releasertől pl a batman és a Rémálmok sikátora DV módbon indult el, de a Spider Man homecoming csak HDR módban. azt hittem a relase a rossz így próbáltam a Trinity-ét is, az is csak HDR módban indul el a Homecoming filmnél(volt valami dual változat is azt már nem is akartam megpróbálni hiszen akkor hogy váltanék a DV-HDR között..). -
MobilGuru33
tag
Sziasztok !
Nekem tegnap érkezett meg a C739 , eddig kellemesen csalódtam benne.
De még ezt a Google TV rendszert szoknom kell kicsit.
T-home beltérivel egész szép kép van benne főleg HD adásoknál.
Bár szerintem ezen a képen még biztos lehetne finomhangolni hogy mégjobb legyen.. de sajnos ehhez a típushoz még nem találtam jó beállításokat csak a C728-hoz.
Illetve a beltéri egységet lehet irányítani a tv távirányítójával? pl úgy mint a samsungoknál.. -
szjoci
őstag
-
PBA
aktív tag
Sziasztok,
a korábbi hozzászólásomban kérdeztelek titeket, hogy mi a véleményetek, érdemes lehet-e megvenni a 75c728-at 400e Ft-ért. Most még a 75C735-ön gondolkodom, ez 580 körül van. Kinek mi a véleménye? Köszönöm!
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Most akartam rendelni és eddig csak a milyen TV-t vegyek topikot olvasgattam. Most nézem, hogy van itt is bőven anyag.
A BF szerintem olyan lesz, mint mindig. Lesz egy erősen korlátozott készlet a népszerű termékekből és az első 10 perc után le fognak halni az oldalak. Így lehet azért a 20.000-ért már nem szívnék hajnalban/reggel.Eddig az 55" C635-öt néztem, de ahogy olvastam a C735 időtállóbb lehet. Igaz drágább, de erősebb CPU/GPU és a frissítés is jobb.
Amire használni fogjuk, asszony a Forma 1-re, én meg scifi filmekre, sorozatokra 90%-ban (sötét részek miatt emeltem ki, hogy scifi).
Megéri C735-re gyúrni? Vagy megéri mégis kivárni a BF-et? A C635-öt az Alzánál találtam jó áron most különben (204e). Nyugtassatok meg, hogy VESA van a C735-ön is, mert eszerint nincs :/
-
Redneck
nagyúr
válasz
universum73 #13959 üzenetére
A "Milyen TV-t vegyek?" topikban kérdezz, biztos tudnak segíteni!
HELLAFLUSH:
Megnézem mit ír még, ezt benéztem. -
RVR400
veterán
válasz
universum73 #13959 üzenetére
Szerintem erősen semmi köze a TCL-hez...
-
universum73
csendes tag
válasz
universum73 #13928 üzenetére
Sajnálom,hogy eddig nem irtatok véleményt pedig kiváncsi lennék rá,hogy mit tegyek a vásárlással kapcsolatban.
-
Kiskutya
veterán
válasz
dgyuri0123 #13951 üzenetére
Én örülnék a legjobban ha erre tudnék neked válaszolni mert akkor lenne itthon egy mini led c835!
-
agent11
tag
válasz
dgyuri0123 #13954 üzenetére
Tök sötétben.
-
agent11
tag
válasz
Én egy Panasonic 65ST60-as plazma mellé (amit a nappaliban használok) vettem a hálóba egy 65C835-ös miniLED TV-t, amit főleg este nézek. A TCL feketéje nem sokkal marad el a plazmáétól! Ha nem csont sötét a kép akkor nem is látszik szinte a különbség!
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Gondolom az Olednek jobb a feketéje, de én totál feketének látom az én 65C835-ömön.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kiskutya #13950 üzenetére
Köszi, ez bíztató. És vajon mennyire sírnék a feketéi miatt?
Olednél ez ugye nem kérdés... de ahogy olvasom, a C835 feketében is remekel, ha nem is éri utol az oledet. Tök sötét szobában sohasem nézek semmit. Szóval, ha nem teljesen fekete, "csak" olyan "plazmás", már az is elég lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Óvodások homokozója
- Adobe Photoshop
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged