Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
Tom1939 #64694 üzenetére
Ez aktuális ár. Ebben benne van a váltó olaj + munkadíj. Sztem ilyen 200ekm körül már megéri, addig maradnék a hagyományos megoldásnál (2x leeresztés+feltöltés, így a negyede megmarad a régi olajnak).
De ez nyilván autó függő is, van olyan automata, aminek az egész alja cserés, mert abban van a szűrő. -
szabonagyur
félisten
Kértem be árajánlatot 1. éves szerviz, mind2 szűrő, motorolaj, meg első átnézés, egyik helyen 60e, másik 70e.
-
AMD Power
titán
Most lesz 2 éve ,hogy nálam van az SX4. Soha nem hittem volna (ránézésre) erről az autóról,hogy ilyen jó. Hiába fapados, akkor is ezt gondolom róla.
-
Qtya123
őstag
válasz
roti86 #64692 üzenetére
Félre akarod itt vezetni az embert...
Nem fog menni, figyelek ezekre.
Amúgy valószínűleg az 5 sebességes vs. 6 sebességes váltó miatt van az eltérés.
De ott van például a motor is. Az M16A a régebbi motor, mégis abba a 0w-20 a javasolt olaj, míg az újabb K10C és K14C motorba meg a "vastagabb" 5w-30. Úgy tudom, hogy elsősorban a csapágyak mások és amiatt van a különbség a motorolaj viszkozitásban. De az is lehet, hogy az olajvisszavezető furatok is kisebbek az M16A motornál, de ez csak az én tippem.Ahogy látom az általad belinkelt 2016 utáni füzetet, nem csak a 75W és 75w-80 között van különbség, hanem a cserében is.
Az közös a két füzetben, hogy a gyáritól eltérő olajra 45e km-es csere intervallumot ír elő mindkét könyv.
De látom, hogy a gyári váltóolajra csak ellenőrzést ír elő neked. Az én szervizfüzetem a gyári olajra is ír csere intervallumot, nem csak az ellenőrzést.
Mégpedig 150e km vagy 5 év intervallumot. -
roti86
őstag
-
fogkefe21
csendes tag
válasz
Tom1939 #64681 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy hova vitted végül? Hozzájuk járok én is, de eddig még nem volt aktuális, reménykedtem, hogy tudnak majd ott segíteni, de ezek szerint akkor nem. Gondolom nem kötelező nekik, mivel élettartam garancia van. Bár sok márkaszerviz klímát sem szerel, mintha az sem a kocsi része lenne.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Gyöször #64682 üzenetére
Lehet, hogy veszek majd ilyet. 1-2000 km múlva esedékes a WagonR váltóolajcseréje is.
Amúgy nekem ilyen Sealey fecskendőm van, ami elzárható a tövénél, így afféle mennyiségpontos tölcsérként is használható akár, amibe előre bele lehet önteni a friss nedűt, nem kell a flakonból kiszívással vacakolni. -
válasz
burgatshow #64651 üzenetére
Ha ez a suzuki barta fehérváron akkor 21 nyarán még nem volt ilyen gépük (ami azóta változhatott, akkor teljesen normálisan megmondták hogy ebben van náluk jobb, én akkor vittem máshova átmosós módszerrel cserélni az automata váltó olaját).
-
roti86
őstag
válasz
Qtya123 #64675 üzenetére
A feltöltésből nagyjából ennyi látszik ebben a videóban: [link] . Tölcsér és cső kombó.
Qtya123: A váltóolajból sima 75W kell bele, nincs mögötte szám, nézd meg a könyvét. Lassan nálam is esedékes lesz, nem a km miatt (S-Crossnál könyv szerint 150K-nál kell cserélni), hanem az életkor miatt, ami ha jól emlékszem 96 hónap.
Ha már feljött a váltó és diffiolaj csere. A betöltő és leeresztőcsavarra szoktatok tenni tömítőt? 2006-os Swift szerelési könyvében (S-Crosshoz sajnos nincs ilyenem
) benne van, hogy kellene hozzá:
Viszont rákeresve ritka, mint a fehér holló és az ára sem baráti. Mivel lehet ezt helyettesíteni?
-
Qtya123
őstag
válasz
Gyöször #64663 üzenetére
Én is ugyanilyet vettem a váltóba, csak nem 75W-85, hanem 75W-80 viszkozitásút.
A lelkemre kötötték, hogy még véletlenül se sima GL5 olaj kerüljön bele, hanem GL4 vagy pedig a mindkettőnek megfelelő GL4/GL5. Így ezt vettem bele.
TommyY2:
"Egyáltalán, hogy töltöd be a megfelelő mennyiséget? Kíváncsi lennék, hogy a szerviz hogyan csinálja."
[link] -
ncc1701
veterán
Akkor félreérted a gyárat. Mint nyilván tudod, ez nekik üzlet, és ha tönkremegy valami a gari lejárta után 1 nappal, nekik az a legjobb. Ezt hívják élettartam garinak. Nyilván nem vagy olyan bolond, h bevedd. Nincs olyan kenőanyag, ami örökéletű lenne. Ezt akkor hiheted el, ha 3 évente lecseréled a kocsidat, mert akkor majd szív vele a következő tulaj.
-
rasky
senior tag
válasz
szabonagyur #64665 üzenetére
100-as OMV-t tankoltam legutóbb...tényleg több a fogyasztás
Meglepő.
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #64664 üzenetére
0,9et megivott a difi simán. Nem ment mellé, csak mikor megtelt pont jókor álltam meg, olyan 20csepp ment az aknába, megemeltem jobbról ne petyegjen a fejemre
Volt viszont bronz kopadék az olajban. Így ez a gl4 gl5ös olaj pont jónak ígérkezik, mivel a bronz meg a csak gl5 nem barátok. -
TommyY2
tag
válasz
Gyöször #64663 üzenetére
Igen, AllGrip-es.
Csináltam egy ilyen matricát, amin minden fontosabb paraméter megtalálható:
Nekem nincs jó fülem a motorhangokhoz, csak remélni tudom, hogy nem "rosszabb" (főlegm hogy magyar termék
), mint a gyári EcStar. Egyébként frissen beletöltve tompább hangon járt a motor (ami természetes), de most 1-2 ezrer km után sincs rossz hangja, szerintem.
TommyY
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #64662 üzenetére
Neked is allgripes a géped?
Ez most a hátulja, nem akartam mindkét lábamon lőni magam, ha valami nem úgy sül el mint terveztem :-)
[Ez ment bele] majd jelzem 1-2 hónap múlva mit gondolok róla.
Neked milyen a motorban a motul eco? -
TommyY2
tag
válasz
Gyöször #64654 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy mi történne a váltóval, illetve a diffművel, ha a szerviz cserélné előírás szerint (vagyis soha) az olajokat. Gyárilag vajon mi lehet benne?
Előttem jársz két évvel, kíváncsi leszek, hogy bevállnak-e a csere olajok. Majd írd meg légyszíves, hogy konkrétan melyik típusokat tetted bele (Harkovz véleményére is kíváncsi lennék). Nem lehetséges, hogy a gyári olaj egy csodaszer (mivel soha nem kell cserélni) , és csere után tönkremegy a hajtómű?
Elég béna helyre tették a betöltő csavart, lehet, hogy le kell hozzá venni a kipufogót? Egyáltalán, hogy töltöd be a megfelelő mennyiséget? Kíváncsi lennék, hogy a szerviz hogyan csinálja.
TommyY
-
dethroner
veterán
Eddig a külföldi benzin jobb mint a hazai, legendának tartottam, mert csak a 20 évvel ezelőtti ukrán és román benzinnel volt dolgom, azok meg hát na
Szombaton átugrottam a horvátokhoz, és ott csak E5 benzin van, szerencsére olcsóbban is mint a mol E10. Tény hogy nem sokat mentem eddig vele, de a fedcom szerint 5 decivel kevesebb az átlag fogyasztás ugyanazon az útvonalon. -
ncc1701
veterán
Bakker, beírom én is. Bónusz max, 2012-es insignia A 119e a kötelező, nem is tudom, melyik rablóbandánál.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Harkovz #64649 üzenetére
Na ez is úgy lesz. Már 2 éve megvettem bele a motult, de keveselltem a kilcsit benne. Már bánom, akkor le kellett volna engedni ezt a bejáratós retyót.
Én is úgy gondoltam, hogy a következő 35ösnél már nem lesz ilyen retek. Most majdnem kibogarásztam a feltöltő csavart elől az osztóműből, de megadta magát a célszerszám amit kókányoltam. Holnap folyt köv.
[kép: pont előtte megy 2 centite a rozsdásodásra hajlamos kémény] -
Harkovz
aktív tag
válasz
Gyöször #64644 üzenetére
Az SX4 is összkerekes volt nekem,abban én cseréltem minden nagy szervíznél ami 45000 km,a váltóban,osztóműben,hátsó hajtásban.És ilyenkor a fagyállót is,motor olaj,szűrők.Először ilyen csúnya jött ki,a későbbi cseréknél már teljesen tiszta,de én cseréltem szeretem megadni ami kell,meg is hálálta.
-
válasz
Gyöször #64643 üzenetére
Nem tudom. Levettem a kerekeket, hátha munkahenger, aztán megnéztem minden látható csövet nem nyert. A pedál lassan benyomódik, ergo megy el a lé. Majd állóra fékeztem h dolgozzon az ABS. És amikor a motorháztetőt felnyitottam ismét a napon megcsillant a fém, mert a fékfolyadék lemarta. Csütörtökön orvosolják a hibát. Kap új tömböt.
-
Janusz001
őstag
Akkor úgy nézem ez ennyi, 2019 -ben még valami 75 körül volt az új 2019 -es akkori Scross -om -ra a casco, rosszabb bonusszal.
-
Janusz001
őstag
Kinek mennyi a casco -ja? Nekem most generali 112e jött ki c8 -ra, haver azt mondja nem tud ennél jobba kötni, kötelezőt le tudta vinni 10e -el. (2022.03. Scross)
-
yaneez
csendes tag
Mondjuk ezzel a hátsóval (S-Cross) jobban ki lennék békülve mint a mostanival. [link]
Sőt... még talán az eleje is dögösebb. Szeretem az autóm, de na...eddig hol rejtegették ezt a tervezőt? -
DarkByte
addikt
válasz
Qtya123 #64628 üzenetére
Ilyen gumi pogácsát hol lehet venni? Ez torony emelőre is jó lehet? (vagy mi a neve a bottle jack emelőnek magyarul.. palack emelő?) Az elég pici hogy elférjen az egyik oldal zsebben hátul a csomagtérben, de pont emiatt a hajlított vas emelési pont miatt elég bizonytalan vele emelni a kocsit.
Igaz pótkerékhez való emelőm is van, de a másikat is jó lenne tudni használni. -
Qtya123
őstag
válasz
Kolondrum #64625 üzenetére
Nekem is ilyen van. Jó cuccos.
Viszont, ha a legújabb Crossnak is olyanok az emelési pontjai, mint az elődöknek, hogy gyakorlatilag egy hajlított vasdarab: [link] akkor én nem ott emelném ezzel. Legalábbis én nem merem, mert félek, hogy lecsúszik. Ahogy emeled a krokit, az kúszik befelé és szerintem nem a legoptimálisabb, hogy ilyen kis felületen tart és oldalra nem támaszt. Ugye a gyári emelőnél ez a vas belecsúszik a vágatba, áll mint katiban a gyerek.Vagy legyen hozzá ilyen vágatos gumipogácsa: [link] vagy emeld máshol. Bölcső, difi, lengőkar bekötés, stb...
-
AMD Power
titán
válasz
szabonagyur #64606 üzenetére
Borzasztó! És ebből nem egy kettő van ami régi konstrukció és brutál fapados.
-
paolinho
őstag
válasz
Cunaja #64624 üzenetére
Köszi szépen, ez egy próbát megér, és az ára sem vészes.
Az a kis kék drótos panellap-szerűség lenne az erősítő?! Kíváncsi leszek a produktumára!Minthogy arra is kíváncsi vagyok, hogy ENNÉL az Aliról rendelt bicskakulcsnál miként sikerül a megküldött képek alapján plusz 5.03 USD-ért a bemarásokat megcsinálni úgy, hogy az forogjon is a gyujtáskapcsolóban.
Na, majd kiderül! -
Lesz mivel megemelni a crosst. GEKO G02032.
A 360mm csak elég lesz padló nélkül. Adtak adaptert mellé amivel magasabbra emel és gumipogácsát. -
Cunaja
addikt
-
pusha
tag
Sziasztok!
2007-es Suzuki SX4-el kapcsolatban keresek segítséget
A bal első automata ablakemelőm egyszer csak gondolt egyet, és 1-2 centinél tovább nem hajlandó lefelé mozgatni az ablakot.
A gomb működik, a mozgató motor is elindul, de 1-2 centi után kifullad. Én meg zavarodottan nézek kifelé az autóból, mint a parkoló autóban hagyott kutya.Kicsit később, ~1 óra után megint próbálkoztam (hátha csak rossz kedve volt az eső miatt?), és furcsamódon az 1-2 centis határon kicsit gondolkodik, de aztán nagy nehezen tovább tud menni, és egész normál tempóval csinálja.
Még furcsább, hogy felfelé hibátlanul, egyenletesen emeli a motor az ablakot.3. próbálkozásnál pedig megint ugyanaz, mint az 1. körben
Mi a fene történhetett vele? Találkozott bárki ilyesmivel? Van bármi, amit érdemes megnéznem az ajtópanel mögött?
(körbenéztem a keresőn több kulcsszóval is, de nem igazán találtam megoldást) -
tboldi
nagyúr
válasz
paolinho #64616 üzenetére
Hát ez egészen rövid így is a Jazzem ~40 centiséhez képest.
Amúgy ha létezik gyári rövidebb, amit csak be kell csavarni a meglévő talpába, akkor arra repülnék rá, nem szórakoznék semmi utólagossal.Bicskakulcs: Hogy érted, hogy melyik a Vitaráé? Szerintem egyik sem és mindegyik, mert ezek az utángyártott kulcsok típusai, vagy a bolt saját cikkszámai, nem? Nem gyári azonosítók, vagy igen?
De talán nem is számít, csak át kell pakolni a belsőségeit a bicskába, illetve átmásoltatni a tollrészt, viszont jól meg kell nézni, mit veszel, milyen a kialakítása, ugyanis ha túl messze kerül az immobilizer csipje a gyújtáskapcsolótól, nem fog indulni az autó. -
Cunaja
addikt
válasz
paolinho #64616 üzenetére
Ez attól is függ, leakarod-e szerelni a rendes antennát, vagy sem.
Van teljesen bevezetékelhető, illetve csavaros csatlakozású. A lényeg, hogy erősítős legyen.Itt nézzél szét.
-
paolinho
őstag
válasz
Cunaja #64614 üzenetére
Végre valami jó hír a téma kapcsán. 
Amennyire meg tudom szabad szemmel ítélni, majdnem teljesen sík a Vitara teteje, talán egy egész pici íve lehet oldalirányba.Abban esetleg tudnál tanácsot adni, hogy milyen típusú cápaantenna ami Nálad üzemben van? Esetleg valamelyik konkurens márka terméke?
dethroner: Sajnos lövésem sincs, hogy hol lehet a gps, nekem még nagyon friss az autó, még csak most ismerkedek vele, de igazából ha navigálok, akkor azt vagy a Waze-zel, vagy Google Térképpel teszem. Nem érdekel, hogy a gyári navi mit tud.
-
Cunaja
addikt
válasz
blakey #64611 üzenetére
paolinho:
Nekem Cápa antenna van a Swiften és semmi vételi kiesést. illetve GPS gyengeséget nem tapasztaltam. Nem mindegy, mit veszel. Az olcsó kínai ( 1500ft és társai, nem biztos, hogy megfelelő.)
Gyári navigáció, még nem vesztette el az útvonalat és a jelet. Egy hátránya van csak, hogy nem a közlekedők adatai alapján navigál, mint a pl. a Waze.
Viszont egy dolgot kell figyelni, hogy sík-e az autó teteje. Ha van benne egy kis ív az antenna helyén, akkor már művészet lesz felrakni a cápa antennát. Nálam is a hátulján több ragasztó kellett. Macera szépen megcsinálni. Látható a lefelé ívelő tető. Ha teljesen sík, nincs gond.
Így néz ki szemből és oldalról. Stabil, bírja a nagy nyomású mosót is.
SikaLastomer 710 ragasztóval van feltéve.
Az autó színe is eltérő, ha csak nem lesz színre fújva. -
paolinho
őstag
válasz
blakey #64611 üzenetére
Ááá, nem variálok, ha nincs biztos megoldás, csak esztétikai értelemben zavar.
A másik kérdésem a bicskakulcs lett volna, mert a gyári szerintem nagyon régimódi, de erre talaltam itt megoldást a keresővel. Még azt kell kitalálnom, hogy a két választható kulcstípus közül melyik a Vitaráé. Az SZ11R, vagy a HU133R?! -
blakey
titán
válasz
paolinho #64610 üzenetére
Nem biztos, hogy "kell", ha van lehetőséged, akkor kipróbálhatod, de nem biztos, hogy marad a meglévő vételi erősség. Rádió esetében szinte biztos, hogy gyengébb lesz, GPS-t meg ki kell tapasztalni. Rövidebb antennát azért még vehetsz, azzal lehet, hogy észrevehetetlen a vétel csökkenése.
-
blakey
titán
válasz
paolinho #64608 üzenetére
Még az elején nézegettem, volt olyan amelyiket rá lehetett csavarni a meglévő helyére, tehát nem a ragasztós verzió, az még tetszett volna, de szerintem a vétel minősége nem lesz megfelelő, ugye ott a GPS is, tudtommal máshol nincs kialakítva semmilyen vételi lehetőség, így én hanyagoltam azt a megoldást. Ráadásul nekem a rövid kivitelű van, bőven jó. A hosszúnál valószínűleg mélyebben elgondolkodtam volna.
-
paolinho
őstag
Talán furcsa, amit kérdezek, de Vitarán cserélt már valaki antennát cápaantennára? Nekem jobban tetszene.
-
AMD Power
titán
Ma kíváncsiságból ránéztem az új autó árakra. Rá kellett jönnöm,hogy a Suzuki még mindig olcsónak számít.😞
Alapárak:
Új Astra 9.160.000Ft
KIA Ceed 8.149.000Ft
Skoda Scala 7.507.829Ft
VW Golf 9.542.529Ft
Peugeot 308 9.880.000Ft
Dacia Sandero 5.649.000Ft
Renault Clio 6.139.000Ft
Toyota Corolla Sedan 10.055.000Ft
Suzuki Vitara 7.440.000Ft
Suzuki S-Cross 7.950.000Ft -
Redchucky
aktív tag
válasz
burgatshow #64601 üzenetére
F@sza, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia