- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vilmoskorte
tag
Nincs adsl router.Digi a szolgáltató (www.dmcc.hu), a házba bejön az optika, switch és mindenkihez húznak az utp kábelek, pppoe a kapcsolat. A routeren ami világít: power, wlan, wan és lan1. Sötét a pppoe/sdl led, ami gáz. Próbáltam 3 féle firmware-t, volt hw reset, újrakonfig. Szarik bele magasról. Ha nem javul, magasról fogom kidobni
-
válasz
Vilmoskorte #1698 üzenetére
az adsl modemen ill a routeren világít a link led?
-
Vilmoskorte
tag
SMCWBR14_G2 routert használok. 2 nappal ezelőttig tökéletesen működött, most nem tud kapcsolódni, a logban ez van:
2004-12-18 00:52:47 PPPoE send PADI
2004-12-18 00:52:42 PPPoE send PADI
2004-12-18 00:52:37 PPPoE send PADI
2004-12-18 00:52:32 PPPoE send PADI
2004-12-18 00:52:32 Dial On Demand(PPPoE1)
Ninvcs válasz a kérésekre, azonosításig el sem jut, de miért?
Firmware a legújabb:
Runtime Code Version V1.09 (Jun 26 2007 18:05:55)
Boot Code Version 0.01
Reseteltem, újra belőttem a pppoe kapcsolatot, de semmi. Működő router mögül tudok adsl kapcsolatot létesíteni. Van valakinek tippje? -
driver18
tag
Sziasztok!
Most szereztem be egy SMC WBR14T-G routert vezeték nélküli netmegosztásra. Hogy bírom lejelszavazni a "netlopók" elől a hálózatomat?
-
rtom
senior tag
Windows: a Hálózat beállítása varázsló emlékeim szerint feljön, ha jobb klikk a megosztandó könyvtárra Tulajdonságok -> Megosztás vagy Biztonság fülön a megosztást beállítod. Meg kell adnod egy hálózati azonosítót ill. hogyan nevezed el a hálót.
Linux: igény szerint nfs vagy smb telepítése, majd jobb klikk a könyvtárra és megosztás (ubuntu).
Ezután a hálózati helyek között feltűnik a könyvtár és böngészhető.
-
Scytha
tag
Szia! Köszi a választ. Már csak az a kérdésem, hogy pontosan mit kell tegyek, hogy elérjem a laptop adatait az asztali gépről? Elég amatőr vagyok a hálózatokban, le tudnád nekem írni részletesen, hogy mit csináljak pontosan (gondolom mindkét gépen kell valamit csinálni). Nagyon megköszönném.
-
Bíírka
csendes tag
Hali,
Mint azt már korábban írtam a filemegosztás szempontjából teljesen közömbös, h. milyen közegen keresztül továbbítják az adatot a hálózati eszközeid. A wifi kapcsolat ugyanúgy egy hálózati kapcsolat ugyanazokkal a tulajdonságokkal mint a vezetékes kapcsolat (tcp/ip, WINS, DNS stb...) tehát a megosztás is ugyanúgy működik mint két kábellel bekötött gép között.
Az adapterem nem forróbb mint az átlagos gond nélkül rajta tudom tartani a kezem annélkül, h. kellemetlen lenne. Akkor szoktam csak kihúzni ha több napra elmegyek itthonról. -
Scytha
tag
Még egy kérdés: az adaptert néha ki kell húzni a konnektorból? Csak mert kicsit melegszik az adapter meg a router is... vagy ez nem számít (végülis a modemnél is ugyanez a helyzet, de már vagy 2 éve nem is nyúltam hozzá...)
-
Scytha
tag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek
: SMC WBR14G-2 EU routerem van, ami egy laptopra WIFI-n és egy asztali gépre osztja a netet. Megoldható a routerrel az, hogy helyi hálózaton belül adatokat küldjek a laptopról (wifin természetesen) az asztalira?
-
rtom
senior tag
Nekem kb. 2 éve megy, egy asztali gép kábelen és egy noti wifin csatlakozik rá általában. Wifin csak MAC szűrés van, teszteltem működik. Firmware-t egyszer frissítettem, kb 1,5 éve, mert sokszor megszakadt a kapcsolat a wifin (IM közben).
Kérdésem: az openWRT projekt honlapja szerint az eszköz támogatott. Valaki próbálta már feltenni? Sok érdekességet tud...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
KuhlSchrank #1688 üzenetére
Én ahogy olvasgattam,az SMC elég sűrűn betojik,ha sok gépet kötnek rá.Igen instabil.
Nekem WRB14G-T routerem van,de nekem mondjuk simán viszi már 1,5 éve a 3 gépet + 1 noptit WiFi-n.
Én az elején simán összedugtam a netet és a routert,majd szépen bele a gépeket.Mindegyik alaplaapi hálókarival csatizik és ennyi volt.
Nem bonyolítottam túl,se lemez,se semmi és nekem azóta így van.A admin felületen szoktam állogatni dolgokat.
Sztem hagy alapon a routert vagy reseteld le és dugd rá a gépeket újra! -
KuhlSchrank
csendes tag
Sziasztok!
Olyan jellegű gondom van, hogy három gépre van egy SMC WBR14G-G2- típusú routerrel megosztva a net és ha bekapcsolom a sajátomat (sorban a harmadik), megszakad a net.
Próbáltam már másik hálókártyával, másik portban, statikus IP-vel, de semmi.
Csak akkor szakad meg, ha ez a gép van bekapcsolva.
Kaptam pár tippet, hogy a szolgáltatóm nincs kibékülve az SMC-vel (Invitel), de ez nekem nem elég erős indok.
A válaszokat előre is köszönöm. -
MMan
csendes tag
Sziasztok!
Nekem G2EU van, 576es végű part number, és a firmware frissítésnél kiírja az 1.11re hogy "file verification failed". Sajnos az 1.09-el amint teleszórja valami a nat táblát megdöglik, és csak adapter ki-be módszer segít! Valaki fel tudta már tenni a 576osra a 11-es fwt? Esetleg van vakinek ami felmegy ráL?? Thx!!
-
gyulabs
tag
Sziasztok! A szomszedomnak is SMC WBR14-G2 routere van. Nos Neki az a gond vele, hogy ha belep a router setup-ba (es nem valtoztat semmit benne) az XP ujrainditasakor rendszergazda jelszot ker az oprendszer.Talalkozott Valaki mar hasonloval?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem van egy SMC WBR14T-G routerem és pár dolgot nem tok mit jelent benne,segítenétek?NAT:
Adress Mapping
Special Applications
NAT Mapping TableSystem:
Remote Management
Syslog ServerSNMP Setting(ez mi?):
SNMP Community
SNMP TrapRouting:
Static Route Parameter
RIP Parameter
Routing Table -
Motion_Blur
félisten
Van egy G2-es routerem, és már jó ideje bizonyos időpontokban szakította a netet (általában este 8 és 11 között, gyakorlatilag pár percenként). Folyamatosan ledobált msn-ről, megálltak a firefoxos letöltések, stb...
Nagyon sok mindent kipróbáltam a beálllításoknál, de ami megoldotta a problémát: firmware 1.09. Mióta upgrade-eltem, azóta minden frankó.
Azért írtam le, hogy ha valaki ilyennel szív, hamarabb találjon megoldást
-
melone
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Gondoltam röviden megosztom a legutóbbi gondomat.
5-6 géppel használjuk a routert itt a környékünkön. Egyszercsak tegnap a csajom már nem tud csatlakozni wifi-vel, mert wpa hálózati jelszót kér a kapcsolódásnál, pedig csak fizikai cím szerinti szűrés volt konfigurálva. Mondom ez érdekes, mert hozzá sem nyúltam a routerhez, a Lan meg működött rendesen. Persze nemsokára jelentkeztek a többiek is. Átnéztem a beállításokat, semmi gondot nem találtam. Jó, akkor kapcsoljuk be wpa-t, jelszó megadása. 1 gép még mindig nem tud csatlakozni.Akkor reset, gyári beállítások vissza, firmware upgrade, semmi változás, még rosszab lett mint volt. A routeren már nem volt bekapcsolva a wpa, a csajom laptopján az elérhető hálózatok között még mindig írta, hogy biztonságos kapcsolat, wpa-val, és persze nem tud csatlakozni.
Na ekkor utolsó lehetőségként átneveztem a routert, és lám ment minden mint régen.
Valaki vett a környéken egy másik SMC-t, és ő sem változtatta meg a nevét.Járt már így valaki?!
-
avap
csendes tag
Segítsen már valaki légyszi! Az utorrentet hogyan lehet összekonfigolni a routerrel? Hogyan kell beállítani a routert, torrentezéshez?
-
<>jana<>
senior tag
lenne egy kis problémám egy smc7808vowbrb ruterrel [link] ha valaki tudna segíteni örülnék.
-
Powerer
tag
Mivel jelszóval titkosítani én sem tudtam a hálózatot, így én is a MAC adresses dolgot vetettem be, azonban a következő dolog áll fent:
A router akkor szokott bekrepálni, hogyha a nat tábláját túl hamar megtelítik a bejövő kapcsolatok, mint például torrentezés esetében, és ekkor egyből meg is szakad a net, csak ki-bekapcsolással indul újra el a hálózat. A furcsaságot az jelenti, hogyha bekapcsolom a gépet és NEM indítom el a torrentet, akkor kb 5 perc után tuti megszakad, gondolom a router próbálja fogadni a torrentprogram helyett a kapcsolódókat, de nem tudja és meghal. Ha megy a torrent, és le is van korlátozva teljesen minimális feltöltésre, akkor sosem hal meg a net. 1.09-es fw. -
Papyka
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a problémáitokat ezzel a routerrel. Nekem is ilyen van és ugyan ezek a problémák merültek fel az enyémmel is. Hiába frissítettem a firmwaret, semmi változás nem történt. Most az 1.09-es van rajta.
Na írom a lényeget. Nekem már 1 hónapja nem volt semmilyen megállás, hibátlanul működik 10Mbites nettel, PPPOE kapcsolatban. 2 db. vezetékes és 1 db wifis szgép kapcsolódik hozzá.
Először is kikapcsoltam a Security menüben a WEPés a WPA/WPA2 opciókat.
Másodszor, Security--Intrusion Detection-- Discard Ping To Wan Interface bekapcsolása, a Rip defect és a SPI and Anti-DoS kikapcsolva marad.
Harmadszor a MAC szűrő használatát bekapcsolni.
A wifin csatlakozó szgépek MAC címeit felírni (a vezetékest nem kell), a Status oldalon a DHCP Client Logban olvashatóak.
4. Bekapcsolni a MAC Filtert. Security -- Wireless -- Acces Control -- enable, Allow.
A táblázatba beírni a Mac Addrest amit felírtál a papírra.
5. Security -- Firevall -- MAC Filter, beírni az összes routerhez kapcsolódó szgép mac címét. Ha megnézed akkor a lap alján láthatod, hogyan kell egyszerűen.
6. Mnden művelet után SAVE!!
7. Jó munkát!kb. fél évíg kínlódtam a WEP-pel, utána a WPA-val és végül ez maradt és így hibátlan.
A torrentezés ezerrel meg
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok
SMCWBR14-G2 EU 54 Mbps router (part number: 752.8576) van itthon. 2 gép kábelen, 1 gép wireless csatlakozik a routerhez.
Egyik napról a másikra egyszerűen nem működik (semmit sem piszkáltam közben).
A kapcsolat ikon megjelenik a gépeken, de egyszerűen nem lehet weboldalt megnyitni, nem működik az outlook sem. Frissítettem 1.09-es firmware-re, reset-eltem, újra beállítottam, próbáltam a factory default-ot is, de semmi. Az állítgatások után 1 oldalt piszok lassan betölt, de utána semmi egyik gépen sem. A ledek (wlan, wan, lan1, lan2) világít.
Mi lehet a probléma?
-
baloghzsozso
csendes tag
Sziasztok nekem az a gondom,hogy a routernél nemtudom beállitani,a vezetéknélküli hállozatoknál hogyan kell lezárni.szóval nemtudom a lakatot hogyan kell felrakni.És azt irja hogy nem binztonságos hálozat.segitsetek.köszönöm.
-
Powerer
tag
Hali!
Köszönöm a tippet, bár nem spywareről van szó, teljesen vírusmentes a gépem, de hasonló a probléma és nagyon nem is tudok vele mit kezdeni. Arról van szó, hogyha kilépek a torrent kliensből akkor a tőlem tölteni kívánók még mindig csatlakozgatni akarnak és pár perc alatt 300-ra növekszik a csatlakozások száma mindenféle portokon. Gondolom ettől krepál be. Ilyenkor mi a teendő? Virtual serverben egy portot engedélyeztem a torrentnek, de most azt is letiltottam, talán így nem szakad meg.MOD: és az a furcsa, hogy egész éjszaka ment a gép, ment a torrent, semmi ilyesmi probléma nem volt. Felkeltem, kilőttem a torrentet és öt perc alatt szakadt.
-
Bíírka
csendes tag
válasz
Powerer #1664 üzenetére
Hello. Nekem is volt egyszer ilyen problémám. Akkor az volt a gond h. valamilyen spyware folyamatosan scannelte az a protot amin MsSql serverhez lehet kapcsolódni. Így percek alatt telenyomta a routerben a NAT táblát. Mikor újraindítod a routert lépj be az adminba és nyisd meg a NAT táblát és frissítgesd ha pár perc alatt 10-20 oldalnyi bejegyzésed lesz arra a belső IP -re amiről csatlakozol akkor nálad is ez a probléma. Nekem a Spybot leírtotta a cuccot a gépről és azóta jó.
-
Powerer
tag
Hali!
Engem is ezzel a förmedvénnyel áldott meg a sors és volt is vele sok bajom, torrent, msn, mirc mindig szakadt, néha ki-be kellett kapcsolni a routert, hogy újra legyen net. Utánaolvastam ebben a fórumban, hogy az 1.09-es firmware jótékony hatással van ezekre a problémákra, így fel is telepítettem. Fú örültem is, mert utána egész este egyszer sem szakadt torrentezés közben az msn, frissítés előtt volt, hogy ötpercenként. Másnap azonban újabb probléma jelentkezett:
A router egyszercsak nem válaszol. A ledek az elején ugyanúgy villognak tovább, szerinte minden kapcsolat oké, azonban a laptopról sem érhető el többé a wireless net, illetve a kábellel bekötött gépen sincs már net, mitöbb, a routert helyi hálózaton sem érem el többet a 192.168.2.1-en! Na aki erre megoldást talál, annak nagyon szépen megköszönöm...MOD: utóbbi probléma csak ki-bekapcsolással oldódik meg.
-
Bíírka
csendes tag
-
twine
veterán
Sziasztok
Előre is elnézést hogy nem olvasom végig az összes hozzászólást!Pár lapot elolvastam de azokon mindenki csak hibákról érdeklődik, és nem találtam a kérdésemre a választ ami a következő:
Nekem tökéletesen mőködik ez a Router! INternet "szórására" vettem a lakásba, hogy ne kelljen kábelezni! De azóta lett még egy gép otthon, és a kérdés az hogy meg lehet e azt oldani hogy az egyik gépben wifi hálókártya van, a másikban USB-s wifi kulcs! Mindkettővel wifin szeretném a netet is elérni, és hogy egymást is lássák(filemegosztás)! Ezt a routeren keresztül kell valahogy? Mint kiderült gondolom számotokra nem vagyok egy "hálóguru"!
A vezetékes kapcsolatnál egy filemegosztást megcsinálok, de itt ki is fullad a tudásom...
Előre is köszi a segitséget!
Üdv
Twine -
Szóval akkor 752.8698 tipusu routert ki lehet dobni annyira rossz???
Annak örülök -
imi69
csendes tag
Hello!!!
SMCWBR14T-G. Nekem egy ilyen routerem van, és arra lennék kiváncsi, hogy ki lehet-e kapcsolni valahogyan azt hogy ne lássák az SSID-t a hálózatot keresök a környékemen.
Kérem aki tud segitsen, mert nekem magas a menüje -
AMD_ok
őstag
Sziasztok!
Ilyen routerem van egy éve, az égvilágon semmi bajom nem volt vele, eddig.
Most kezdtem torrentezni, és a gondom, hogy olyan naponta egyszer ledob úgy, hogy még a routert sem érem el a web browserből.
Visszaolvastam, láttam hogy firmware-t frissítettek egyesek, hol lehet megnézni, hogy enyém hányas verziójú? Ja és megy együtt msn, torrent net, minden, de igy 1 nap alatt egyszer kb kivág.
Szerintetek?
-
dc
tag
szaisztok
feltettem az új firmware t , 2 gép kábelről kapja a netet , a laptopom wifiről. Asztali gépekkel minden rendben , de a laptopom érzékeli hogy van kapcsolat de nincs adatátvitel pedig erős a jel. más ruterrel működik a laptop. mi lehet a gond ?
-
shev7
veterán
válasz
Gyula bacsi #1644 üzenetére
hat elso korben az ap-n es a kliens gepen kivul szukseged lesz egy RADIUS szerverre, biztos, hogy otthonra olyan jo otlet a 802.1x?
-
Sanyix
őstag
OMGWTF!
Nekem is ilyen g2-es routerem van, mikor meglett 1 hónapig állítgattam, és próbáltam megtalálni mi a baja, merthogy a hosszú ideig tartó kapcsolatok(irc, netrádió, msn) randomban 5 és 20 perc között megszakadtak NAT-nál, ígyhát DMZ-be ment a gépem. Persze a magyarázat az volt, hogy bugos szar a router. ÉS tényleg. 1.05-ös firmware volt rajta, de felraktam most az 1.09-et, és mostmár megszűnt ez (persze a firmware változtatásoknál erre utaló változást nem írnak, de jó lett). HIHETETLEN mindössze 1 év kellett hogy kijavítsanak egy ilyen hibát.
-
lajszer
tag
Nem tudnátok, nekem egy részletes, magyar nyelvű leírást adni, hogy hogyan állítsam be a lapot és a router közötti kapcsolatot (WLAN)..nagyon megköszönném
(dinamikus ip) -
aviator
tag
Helo!
Lehet hogy már kivolt tárgyalva párszor a téma csak nem akartam mindent végigolvasni. Szóval az az egyszerű kérdésem lenne hogy hogy configolom be WIFI üzemmódra a routert? Router oldalról és gép oldalról is kérnék egy kis infot pls
Köszi
-
Gyula bacsi
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap vettem én is egy ilyen routert. Hááát kissé macerásnak tűnik nekem a belövése. A termék honlapja sincs agyonnyomva túl sok infóval és így a fórumokat olvasgatva látszik, hogy sokan panaszkodnak a motyóra. No mind1.
Konkrét kérdés: az authentication szeretném belőni, de nem a Pre-Shared Key módszert szeretném beállítani, hanem a 802.1x-et. Van valakinek ebben tapasztalata?
(A Pre-Shared amúgy működött, de ki szeretném ezt a másikat is próbálni. Valahogy nem nagyon tetszik, hogy a Pre-Shared-nél a kliens gépen is kézzel kell bedrótozni ezt a kulcsot.)
Mit kell és hogyan belőnöm a routeren és ami még fontosabb, a kliens gépen (amin amúgy egy XP fut)?
-
Letsgo
tag
Ötlet még valaki???
-
Letsgo
tag
Azt is kipróbáltam!!!
Most olyan szinten müködik hogy válaszol a router,de ki írja hogy a hitelesítés sikertelen és ezzel próbálkozik csak!!!!
Ezt hogy kellene beállítanom????
Köszi Letsgo -
Letsgo
tag
Sziasztok!
Valaki, ha tud bárki, segítsen nekem!!!
A fent említett routert vettem meg „SMC 54Mbps WLAN Router + USB adapter ” és az a problémám, hogy a wifi nem megy a komunkáció csak egy írányba történik meg az usb-s adapter elküldi a jelet a routernek de nem érkezik válasz!!!
Eközben a laptopon végig úgy érzekeli, hogy a kapcsolat csatlakoztatott és mutatja a jel erőségett meg az adat forgalma kfelé van befelé nincs!!!
Próbáltam: - tűzfalat kikapcsoltam meg minden biztonsági cuccost hátha ott rontottam el így se volt jó
- ip címet, alhálót, meg alap értelmezett átjárót azt meg adtam neki az biztos jó
Igazábol nem tudom h mit rontottam el a routeron vagy mit nem állítottam be rajta!!!
Valaki ha tudna segíteni azt nagyon megköszönném!!!
Előre is köszi LETSGO -
Akheron
senior tag
Hát ez őrület...
Tapasztalatatok már olyat ezzel a routerrel, hogy ha FTP-szervert indítotok, és kapcsolódnak ahhoz másik gépről, azon nyomban lefagy a gép és a router közötti kapcsolat, és csak a router újraindításával javul meg? Kipróbáltam vezeték nélkül is vezetékkel is... (A 21-es portot rendesen forwardoltam; ki is írta az FTP-progi, hogy kapcsolódtak... csak utána se kép, se hang.)
-
_cirmos_
őstag
az a baj, hogy én már a dyndns-nél elakadtam tegnap, ma meg nem volt időm foglalkozni vele. egyébként sztem nem lehetetlen a dolog, jövő héten majd szüttyögök vele kicsit. ha dyndns-ről megvan a router wan ip-je, akkor arra mehet a magic packet, csak a portforwardot kell beállítani. a baj az, hogy nem hinném hogy multicast címre engedi a port forward-ot (bár még nem próbáltam), de ha ez nem jön be akkor lehet próbálkozni statikus ip-vel, vagy végső esetben x.x.x.x/24 feletti subnet maskot berakni, mert ugye akkor már nem .255 lesz a broadcast, hanem mondjuk 191 vagy 127, arra meg már tutira lehet port forwardot berakni...
-
Bíírka
csendes tag
válasz
_cirmos_ #1635 üzenetére
A Dyndns izzítás eccerű. Csinálsz egy accot a dyndns.org -on és az ottani logint és passt megadod a routerconfig megfelelő részében. A távoi indításhoz ne fűzz sok reményt mert azt ez a router nem támogatja. Nekem volt már hogy összejött de kb. 10-ből 1-szer. A gond az hogy a WakeOnLan mint a nevében is van igazándiból helyi hálózatokra van kitalálva. Az erre megfelelő WOL program küld egy un. magic packetet a hálózatba amiben benne van az éleszteni kívánt gépben lévő hálókártya MAC címe. Ha egy erre alkalmas kártya vesz egy ilyen üzenetet és stimmel a MAC adress és a gép biosában ez engedélyezve van akkor bekapcsolja a gépet. Ezt az üzenetet ugye minden kártya megkapja a helyi hálózaton függetlenül attól hogy mivel nem bekapcsolt gépben vannak nincs is IP címük. Viszont mikor internetről próbálod ugyanezt akkor az elakad a routerben mivel az éleszteni kívánt számtógép hálókártyáját nem is látja. Vannak olyan routerek amelyek már támogatják ezt a lehetőséget is de sajna a mienk nem ilyen. Legalábbis tudtommal nem. Ha valaki tud megoldást annak én is csak örülnék.
-
_cirmos_
őstag
sziasztok!
a DDNS hogy működik pontosan? azt szeretném, hogy távolról is fel tudjam ébreszteni a gépet, de ehhez kéne egy IP, ami a dhcp miatt bajos. gondoltam beizzítom a DDNS-t a dyndns.org-on, csak nem jutok túl messzire egyedül... szóval olyat lehet, hogy megpingelem a dyndns-es oldalamat, és az itthoni routerem válaszol rá? előre is
-
tomio
tag
0.) part. no. alapján letöltöd innen a megfelelő (!) firmware-t
1.) 192.168.2.1 -> smcadmin-al (ez a default passwd) belépsz.
2.) Advanced Settings
3.) Firmware Upgrade
4.) megadod a korábban letöltött fw-xyz.bin fájlt és megvárod amig végez.
5.) beállítod újra a routert, merthogy a frissítés után újra kell konfigolni...Én is szenvedtem vele (lapozz vissza egynéhány hozzászólást), de utólag rájöttem a preBÉTA Gran Paradiso 3.0a lehetett a ludas, IE-n lefutott szépen.
Szerk.: a README-ben írják hogy a part.no. nagyon fontos hogy egyezzen, olvasd el.
-
nnz
csendes tag
Hi!
Segítenétek abban hogy hogyan is kell frissíteni a firwaret.
-
Naki
csendes tag
Sziasztok! nekem is a fenti tipusu routerem van, engem egy komplex megoldás érdekelne, mert aránylag HÜLYE vagyok a témához.
Adott egy linksys router onnan jön a net én fogom egy SMC WEBT-G vel, onnan a gépemhez lejön 1 dróton és igy nincs is gond megy minden rendesen. Szeretném az asszonygépére átvinni a netet, neki egy wifi-s hálókártyája van csak az én gépem az dróton fog csatlakozni. Itt jön a problem.Egyenlőre már annak is örülnék ha csak az én gépem menne a neten az SMCWBR14 -en keresztül de sajnos nem megy, a routert azt elérem, aWEBT-G-t is de a linksyst, netet nem. na ez lenne a feladatköszi.
-
Imi Csabi
tag
Sziasztok!
Nekem egy SMCWBR14-G2 EU (part no: 752.8576) -s routerem van. Hozzám UTP-n jön a net a másik géphez wifin. Használom hozzá az SMCWUSBG-s USB-s wifi kártyát és semmi gondom nincs vele. Torrent fut, skype fut, msn is fut, semmi sem szakad, nagyon ritkán dobja csak le a router a wifis gépet.
Ez a firmware van fennt:
[link]De az is lehet, hogy csak én vagyok mázlista
Üdv.: IMi
-
Ja és a part. no: 752.8698
És csak a vezeték nélüli laptopot szakítja meg. Minden titkosítás nélkül is. -
Hi
Nekem is SMCWBR14-G2 EU routerem van és én V2.04 frissitést találtam hozzá.
Frissítettem is a routert, de még nem tudom mik lesznek a tapasztalatok, ugyanis eddig 3 percenként ledobált a netről.
De míg ezt az üzit irom most is ledobott. Hát nagy kár volt megvenni az biztos.
Még mindig a Trendnet-routerre esküszöm.
Mi lehet a megoldás hogy ne dobáljon le a netről? -
dpetiba
aktív tag
Nekem sem szakadozik már az új FW-el.
Viszont marha érdekes: nem tudom pingelni IP alapján a wireless laptopot, viszont felmappelni igen :-s A laptopról tudom a simát pingelni.
Nah ilyenkor mivan?
-
sentinel
aktív tag
Szevasztok,
nekem ez a Routerem van: SMCWBR14-G2 EU 752.8576
Jelenleg az 1.02-es firware van rajta és gondom csak a DC és Torrent közbeni szakadás. Most néztem, hogy kint van az 1.09-es a gyártó honlapján. Van valakinek tapasztalata, hogy ez megoldja-e a szakadási problémát?
Köszi
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
09.01-én kijött egy új firmware a WBR14-G2 as routerhez.
Nekem eddig az a tapasztalatom vele, hogy stabilabb mint az eddigiek , nem dobál egyáltalán torrent közben msn. [link] -
dpetiba
aktív tag
Sziasztok,
segítsetek abban, hogy hogyan kell azt beállítani, hogy pl VNC-ről elérjem távolról a gépem. Hol és mit kell beállítanom a routerben?
Köszi
-
Tudna nekem segíteni valaki a web beállításánál? Valamiért nem megy. Mi az a key1, key2, key3, key4? vagy ki kell pipálni a Passphrase-t és oda írni valamit? A wep mód 64 vagy 128 bites legyen? a Key Entry Method hex vagy ASCII? És végül a Key Provisioning statikus vagy dinamikus kell hogy legyen? Több kérdésem nincs
-
válasz
Remington #1609 üzenetére
Szerintem nem nagyon van rá megoldás. Egyszerűen a hardwer gyenge, és nem képes feldolgozni azt a több száz szálat amit gfenerál a p2p. Bár egy ideje már nem frissítettem firmwarét, nemtudom melyik a legújjabb, azt azért még meg lehetne próbálni. A garii meg szerintem attol függ mennyire ''jófej'' a bolt.
-
Remington
őstag
sziasztok
nálam is előjött az a gond hogyha torrentezek akkor nincs net, se msn, se semmi. 1.09 fw van rajta
szóval a kérdésem hogy lehet-e ezen javítani ha pedig nem akkor szerintetek ilyen gonddal kicserélik a boltban ha bemegyek? -
Magnat
veterán
Nem WAP, hanem WPA.
Amúgy a MAC filtering sztem többet árt, mint használ .... önmagában csak a full-full amatőrök ellen véd (sőt még nekik is inkább kihívás), WPA mellé meg felesleges. Ráadásul ha egy új gépet (pl haver/barátnő notebookját) kell a hálóba beengedni, még macera is. Használj WPA+PSK-t egy 20 karakteres jelszóval és elmondhatod, h megtetted, amit lehetett, ahhoz képest, h wifin nyomulsz, relatíve biztonságban vagy. Azt ugye mondanom sem kell, a router admin passwordjét az első dolgod legyen megváltoztatni!
[Szerkesztve] -
szerintem próbálj meg egy firmware-t frissíteni, és nézd meg mi történik, ha a Port forward helyett a DMZ-t használod, mit csinál!
Igaen, az is jó dolog, de önmagába nem elég. Bár már egy átlag felhasználó ettöl nem fog tudni netezni, de érdemes beállítani még WAP / WEP titkosítást is.
Azt hogy rádcsatlakozott valaki, azt úgy látod, hogy megnézed a status oldalon a dhcp által kiosztott ip-ket. Ha itt nem látsz semmit, akkor a NAT Mapping tablébe kell ismeretlen ip címet keresed. -
mycso
veterán
Nekem is lenne egy kisebb problémám (vagyis 2)
1, Egy Játékhoz szoktam public szervert futtatni, amíg nem volt routerem simán működött a dolog, most viszont érdekes dolgokat csinál (természetesen Advanced/NAT/virtual server/ Port forward-olva vannak a játék által használt portok).
Tehát elindul a szerver, megjelenik a játék és egyéb szerverkeresőkben is, működik a web admin része, sőt feltudnak menni az emberkék gamelni, viszont ha énis felmegyek, engem 2-3 perc múlva kidob a játékból....
Röviden ennyi a problémám....
(előtte egy smc 7004wbr routerem volt, a beállításai ugyanezek voltak, azzal működött normálisan a szerver)
2, Szoktam használni a wifi részét is, azt hogyan lehet levédeni, hogy csak az kapcsolódjon rá akit én szeretnék, illetve ha olyan is rajta van, akit nem szeretnék azt hogyan vágom le
Az elejére talán megtaláltam a megoldást: a router wifi beállításainál, ha jól láttam lehet MAC-adresszeket rendelni a routerhez ez a jó megoldás? -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Meg tudom én azt oldani, hogy az smcwbr14g2-es router-emet úgy használjam, mint egy átjátszóállomást (nem tudom pontosan, talán ez a bridge funkció)? Van egy másik wifi router-em, és annak a jelét szeretném befogatni az smc által, mintegy felerősítve azt. És az smc-be kapcsolódna a számítógép kábelen keresztül.
Kivitelezhető ez? Ha igen, akkor hogyan?
Remélem érthető voltam. -
isukaking
csendes tag
Köszi mégegyszer, kábelen osztottam meg a két gép között. Én azért még mindig a vezetékes hálózatot részesítem előnyben. Lehet, hogy maradi vagyok, de Nekem ez biztonságosabb.
-
isukaking
csendes tag
Hali!
Köszi szépen, sikerült megoldanom. Nem tudtam a wireless-t kikapcsolni, csak így, a segítségeddel. Attól tartottam, hogy valaki ráment az antennára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Sorozatok
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest