Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomio

tag

válasz nnz #1631 üzenetére

0.) part. no. alapján letöltöd innen a megfelelő (!) firmware-t
    1.) 192.168.2.1 -> smcadmin-al (ez a default passwd) belépsz.
    2.) Advanced Settings
    3.) Firmware Upgrade
    4.) megadod a korábban letöltött fw-xyz.bin fájlt és megvárod amig végez.
    5.) beállítod újra a routert, merthogy a frissítés után újra kell konfigolni...

Én is szenvedtem vele (lapozz vissza egynéhány hozzászólást), de utólag rájöttem a preBÉTA Gran Paradiso 3.0a lehetett a ludas, IE-n lefutott szépen.

Szerk.: a README-ben írják hogy a part.no. nagyon fontos hogy egyezzen, olvasd el.

• tomio

tag

válasz Bíírka #1587 üzenetére

Hi!
    Nekem 1.09-el végre valahára nem gond a sima netezés. Csak egy gondom maradt fenn továbbra is, ha torrent indul, akkor más leáll és csak a router áramtalanítás marad :(((
    Nálad ez az 1.04 annyira über hogy _minden_ oké?
    Ha igen akkor lehet kipróbálom, de jobban örülnék ha valaki elmondaná mit kell belőni a routeren hogy ne akassza ki a torrent. Max kapcsolat, timeout, minden egyéb és hogy lehetséges-e egyáltalán ilyeneket állítani SMC WBR14G(2) routereken.

ui: a down-grade sima ügy vagy nyakatekert??? Beadom a kisebb verzójú bin-t és csinálja a dolgát, vagy nevezzem át nagyobb verziószámúra hogy ne panaszkodjon korábbi a fájl mint az aktuális...

• tomio

tag

válasz Naras #1571 üzenetére

[link]-en (#1844) én is épp azt kérdezem, hogy >>..., de egyébként mit ajánlanátok?<<
    Csak olvass tovább 4-5 post-ot...
    Ez meg már nem neked, hanem a topikhoz: S.I.K.E.R.Ü.LT.!!!!!! :DDD
    Mármint a fw-update, tényleg _CSAK_ IE-vel megy, de azzal az első nekifutás rögtön sikerrel végződött. Szóval genya egy szitu, de ez van:
    SMC-firmware-update/upgrade = IE.
    Semmi más nem jó neki vmiért :(
    Most teszt folyik, mit nyújt ezzel. Eddig már megbukott a torrent-ezéssel. Még kíváncsian várom a véletlenszerű netszakadás problémáját. Mármint éppen azt hogy ez többé ne forduljon elő. De aki az 1.09-el a torrent gondjaira is megoldást várt annak van egy rossz hírem (bár lehet csak nálam) de ez a fw SEM oldja meg a problémát.

• tomio

tag

válasz r0by #1559 üzenetére

Ismételten köszönöm és értékelem is a segítséget :R , de ugyanezt töltöttem le már többedjére.
    Azért most is leszedtem és Total Commander: Fájl/Összehasonlítás tartalomra után ez úgyszintén megegyezik bármely korábbi letöltésemmel. Méretre és tartalomra is.
    Szóval hivatalosat töltök és ráadásul (mondjuk ez értelemszerű is) ugyanazt amit linkeltél, mivel a part no. alapján CSAK ezt az utat tudom bejárni.
    Max azon tanács alapján megyek tovább hogy IE-s fw-update eddig nem volt. Mondjuk az be is bus-na ha IE kellene ehhez. Akkor mi van a Mac OS/Linuxos/BeOS(klónok)/egyéb opsys körökkel. Tudom kevesen vannak, 2-4% per stück, de együtt azért kb 10%. Azért minden tizedik embert kizárni hogy egy NEM a gépben lévő, független külső hardvert szabadon frissítsenek és használjanak az duuurva.
    De IE az holnapra marad...

• tomio

tag

válasz ABE #1555 üzenetére

Köszönöm a gyors választ és díjazom hogy segíteni karsz :R
    De, amit linket adsz (http://62.168.45.50/smc/drivers/router/WBR14-G2/) az nem jó, mert a Supported part numbers ([link] még pontosabban a [link]) nem jó: 751.xxxx [751.8267 és 751.8268] És mint írtam a, sajnos két különböző, part no egyike sem ez.
    Persze lehet megpróbálom azért. Merem remélni, ha így lesz, akkor figyelmeztet a router és nem szépen csendben frissíti a rossz fw-el magát. Akkor aztán cseszhetem, mert ez USER ERROR, ami nem garis. Sőt akkor már meg sem kell keresnem a garjegyet (amit ma már több mint 2 órán át kerestem).

Szerk:
    >>If your products part number is not listed above do NOT use this firmware.<<
    Ezt inkább mégse próbálom ki...

[Szerkesztve]

• tomio

tag

válasz shev7 #1552 üzenetére

A part No.: 752.8576 (a készülék alján lévő matricán) és 752.8706 (a dobozon lévő matrinya)
    Még mielőtt vki felhördülne hogy használtat/bontottat/kicserélt hardvert kaptam; nem, nem volt felbontva a doboz. Én bontottam ki a gyári fóliából...
    A köv [link]-ről elindulva a
    Product category -> Wireless
    Model No. -> SMCWBR14-G2 EU
    Part No. -> először 1. fenti szám, aztán 2. fent írt szám
    Aztán a két letöltött zip-et mind becsomizva, mind kibontva, egyenként a két bin-t, összehasonlítottam (Total Commander: Fájl/Összehasonlítás tartalomra) és egyeztek. Méretre, tartalomra. Próbáltam is mindkettőt, merthogy most is ottvannak két könyvtárban a HDD-n.Ezen felül volt még 1.02 és 1.06 próba is. Többször.
    Ja és elírtam az előző hsz-ben a verziószámot: FW_SMCWBR14-G2v2_ETSI_v109.bin amit számtalanszor próbáltam, lévén legfrissebb és még a (#1550) ABE hsz miatt is.
    Nem tudom mi legyen :F

Szerk: mindkét szám csak G2 EU-t válastva érhető el. Előbb ellenőriztem az SMC oldalán a G2 UK és sima G-t. Mindkettő 751.xxxx választható szóval nem én nyúltam mellé. Nem rosszat töltöttem le...

[Szerkesztve]

• tomio

tag

Sziasztok!

Nekem van egy olyan gondom a routeremmel, hogy a már sokszor leírt problémmákkal küzdök én is. Így szerettem volna frissíteni a frimaware-jét. Mert hogy 2006-os. De a következő üzenet fogad: [link]
    Azaz nem tudom frissíteni, 1.09, 1.06, .102 volt eddig soron szóval nem egy próbám volt már. Több verzió, többszöri nekifutás de mindig ezt kapom. Ha az update.exe-t lementem akkor a kapott fájl egy 0 byte méretű állomány, de eleve minek mentenék szóval ez csak úgy leírtam... :U
    Amúgy a FW_SMCWBR14-G2v2_ETSI_v106.bin-t 7-zippel kicsomagoltam és a kapott pfs.img-be belenéztem. Ez tele van ilyenekkel:
    - www\cgi-bin\aadsl.exe
    - www\cgi-bin\ac_control.exe
    - www\cgi-bin\aroute.exe
    - stb.
    ami jelzi hogy ezeknek a routeren kellene futniuk, míg nálam az update.exe-t nem lefuttatja hanem felajánlja mentésre :O
    Végső probálkozásképpen amúgy még az img-t is megadtam neki, persze ez értelemszerűen ugyanúgy halálra ítéltetett cselekedet volt.
    Szóval előrehaladás _SEMMI_
    Router adatok:
    Runtime Code Version V1.00 (Mar 21 2006 17:41:14)
    Boot Code Version 0.01
    ...
    Hardware Version 01
    Serial Num itt-10-karakter-van
    (amit nem adok meg, mert...)
    Ötlet? Bármi?
    Kösz!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés