- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Logitech Z906
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
NOrby21
csendes tag
azaz
-
NOrby21
csendes tag
lenne egy kérésem, nekem mindíg befagyott ezért visszavittem a gyári beállításokra (és nem csináltam backupot)
úgy meg teljesen behalt, szóval ha valaki lenne olyan kedves és az advanced settings/maintenance menüben csinálna magának egy backupot a beállításairól és elküldené a bin fájlt msn-en vagy e-mailben azt megköszönném, a címem n0rby21@gmail.com ugyan ez az msn is, köszi
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Én pedig tegnap jártam egy helyen, ügyfél a falhoz akarta már csapokdni szegény U.S.Robotics routerjét, mert egyfolytában szakadt meg a net is, meg a wifi kapcsolat is. FW upgrade megoldotta a wifi szakadást, de az ADSL-t továbbra is elhajította (Euroweb ADSL, D-Link modemmel). Beraktam egy régebbi Dialcom ADSL modemet, és láss csodát, működik... tehát nálam pont az ellenkezője jött be, új helyett régi...
-
Rival
aktív tag
Így van. Eddig nem csalódtam a cuccaikban. Két WBR14-G simán beszélget egymással WDS-sel egy 10 emeletes panelház két végében, a PCMCIA-s kártyáik is szerintem marha jók (WUSB-G rohadt távoli hálókat is érzékel, míg pl. próbáltam MSI és Gigabyte kártyákat, de azok az SMC nyomába sem érnek), ahogy most végignézem, miket használok, a legtöbb hálózati cuccom SMC. Még nem kellett visszavigyek egyet sem, sokszor egy fw updgrade megoldotta a problémát.
De ők is rájöttek, hogy ez a G2 nem lett valami jó széria, nem hiába kínálnak egy csomagban USB-s wifi adaptert a G2v2-vel, egy árban a szimpla routerrel... valahogy el kell adni...A terméktámogatás SZVSZ hagy(ott) némi kívánnivalót maga után. Pl. csomó ideig a WUSB-G-hez nem volt letölthető driver a hivatalos oldalon, a WBR14-G-hez sem a hivatalos oldalról szereztem firmware-t, pedig annak idején azzal is volt probléma, ha nem is akkora, mint a G2-vel...
Továbbá volt nagyon jó áron routerük beépített USB printszerverrel, de azt is levették a palettáról, helyette van külön csak printszerver wifis, de sokkal drágábban...
Lehet, érthető, hogy kénytelenek voltak váltani, és az alacsony árszintért nem feladni a minőséget... vagy fordítva? -
gabx76
senior tag
SZVSZ, SMC-ékénél ez nem valószínű. Mivel IC-ben erősek, saját vezérlőiket használják minden termékben, sőt inkább ők szállítanak másoknak. Persze, lehetnek olyan egységek a router-ben, amelyet nem ők gyártottak, és talán azok okoznak kalamajkát.
Véleményem szerint inkább arról lehet szó, hogy összecsapták kicsit tervezésnél. Ez azért elképzelhetőbb, mert nem sokkal a G2 után kiadtak egy G2 v2 változatot is.
Az élet furcsa játéka, hogy a gondok - úgy tűnik - inkább a V2 tulajokat sújtják.
Reméljük, az elkövetkezőkben kiadott firm-jeik orvosolják a problémákat.
(Nem egy gagyi-gyártóról van szó, az SMC láthatóan sokat ad a terméktámogatásra) -
NOrby21
csendes tag
ebben van valami mert cserénél oem-et adtak, amúgy most 1.02 firmware van rajta, és weppel megy(inkább elmegy, mert 1 másodpercre néha megszakad a kapcsolat de azt semelyik program nem észleli)
-
=HG=
addikt
Csumi !
Na félig visszavonom az utolsó hozzászólásomat ! Tegnap mérgemben lekötöttem routert, csak a modem volt bedugva, és kb 5 perc mulva eldobta netet. HOPPÁ ! mondom úgy magamban, mert már ma voltszivat a modem.
Mivel amugy is tvnethez be kellett volna mennem uj modemért és a régit leadni T-nek, így ezt ma megtettem. ( Valami Huawei tipus volt és kaptam egy D-link-et )
Most összedugva minden, titkosítás, tűzfal, torrent, msn, stb... és...
meglepődtök : már kb 7 órája minden tökéletesen működik. Na erre varrjatok gombot ! -
Rival
aktív tag
Én azt nem tudom elképzelni, hogy egy jó sorozat után, mint a WBR14-G, hogyan tudtak ilyen hulladékot összehozni. Van egy tippem, hogy SMC-ék belenyúltak valami gány OEM beszállítóba. Ráakadtam pl. a WBR14-G hasonmásaira, csak két szarvuk van (ha megnézitek, a WBR14-G másik oldalán is ott látható a másik antenna helye):
[link]
[link]
Gondolom a WBR14-G2-vel is ez a helyzet, találtak valami olcsó belet, köré rittyentettek egy műanyagpisztoly jellegű házat, csak nem gondolták, hogy a customerek aztán szebbet hánynak, mint, ahogy ez működik...
[Szerkesztve] -
szrxx
tag
Sziasztok!
Nekem egy SMC WBR14-G (Wireless, 54Mbps) routerem van és szeretném frissíteni a frimeware-t, mert nem mindig van netem csak ha restartolom a routert.Ezt hogy is kell pontosan elvégezni?
THanx -
t_zse
csendes tag
Sajnos passzív módban sem megy.
És erre csak ma jöttem rá (eddig a melóhelyen töltöttem fel az anyagot, mert ott gyorsabb mint itthon (1,5m ---- 512k),csak most vagy két hétig itthon vagyok).
Nem tudom, hogy mit lehetne csinálni. Ehhez teljesen nem értek.
Ha csak a modemet használom, akkor gond nélkül megy a feltöltés. De ha a router is be van kötve, akkor nem megy. -
t_zse
csendes tag
Sziasztok.
Nekem is ilyen routerem van (WBR-14 G2 EU(752)) július közepe óta.
De csak a mai nap jöttem rá, hogy nem tudok FTP-zni vele. Pontosabban letöltésnél minden ok, de feltöltésnél megszakad a kapcsolat egy 24 kb-os fájlt sem tud feltölteni, mindig csak egy részéig jut el.
Ha leveszem a routert, akkor minden ok.
Három gép van kábellel rákötve + egy laptop wifi-n, a gond mindegyiken jelentkezik.
Az előzőeket végiolvasva szerencsésnek mondhatom magam - eddig. Július óta szinte napi 24 órán keresztül üzemel, s eddig csak 1x kellett resetelni. (Éjszaka is olxan szép, mikor felébredek zöld fényárban fürdik a szoba)
A segítséget a probléma megoldására előre is köszönöm. Én nem találtam meg, hogy hol kell engedélyezni/tiltani valamit.
Zsolti -
NOrby21
csendes tag
na nekem kicserélték, és múködik, legalábbis security nélkül, bár még csak weppel próbáltam, firmwarét (bocs ha rosszul írrom) még nem is frissítettem
-
=HG=
addikt
Vazze !
Nekem nem javult meg, már most eldobta net-et. Viszem vissza a rákba !!!!!!!! -
=HG=
addikt
Helló !
Gyors voltam ?Frissítés megvan, dns-t beállítottam, most jön majd teszt-időszak -
=HG=
addikt
Na sziasztok !
Már nekem is tele van a hócipőm, úgyhogy elkezdtem keresgélni, és ráakadtam erre a topikra.
Nekem is smcwbr 14-g2 routerem van, már a 3. darab. Az első egész türhetően működött, csak kb 3 hónapos korában elszállt a wifi-je. Szervízben tesztelték, adták csereigazolást, és én cseréltem. 2. darab kb 5 órát töltött itthon, amikor beállítások közben teljesen befagyott menüje, és a net is, akkor visszavittem. A 3. darabbal harcolok most, a tünetek: eldobja netet, msn-t, stb. Csak akkor jön vissza net, ha kihúzom routert, és visszadugom.
Most megyek, és elkezdem frissíteni firmwarét, aztán majd jelentkezem. Mindenesetre elég rendesen beszívtuk szerintemHa ezek után is szarakodni fog, megválok tőle, és veszek valami mást. (de biztosan nem smc-t )
-
gabx76
senior tag
Esetleg próbáld meg itt feltenni a kérdésed:
[link]
vagy:
[link]
Itt ugyanis töbnyire SMC tulajok fordulnak elő, akik nem biztos, hogy tudnak segíteni, arról nem is beszélve, hogy ''kicsit'' kuszán ''fogalmaztad'' meg a kérdést.
(Enged, vagy nem enged?!)
A TCP/IP disabled inkább valami Windows-beállítási problémára utal. Talán. Nemtom. -
Match
tag
sziasztok,canyon cn-br1 routerem van counter strike szerverem van,routerbe gyarilag van ilyen a portoknal hogy counter strike,engedelyezem a cs protojat es kozbe enged kozbe nem enged csatlakozni,miert lehet ez,ja ez a counternek a consoljaba ilyen hiba uzenet jon mikor nem enged csatlakozni tc/ip disabled
ha esetleg segit ez valamit,segitsetek legyszi,elore is koszi -
Soma01
veterán
szrxx!
Töltsd le a routeredhez való legfrissebb firmware-t! [link]
Belépsz a router beállítási felületéle. Advanced -->Tools --> Firmware upgrade. Megadod hol a letöltött firmware és lent Apply gomb. Aztán végigvárod míg frissít és újraindul. -
NOrby21
csendes tag
Ilyet n vegyél, inkább az 5 ezerrel drágább t-s modelt ami amúgy is 108 mb/s-es
-
_seth_
veterán
Tehát ha egy v2-est fogok ahhoz még nincs jó firmware?
-
Rival
aktív tag
Azt tegyük hozzá, hogy a v1.6 a v1-es WBR14G2-höz van, a v2-es modellhez az augusztusi 1.02-es verziójú az utolsó. Királyság, három hete stabil a cucc...
Azt nem igazán értem, miért álltak le az előző WBR14G modellel.Vagyis jó, hogy költségcsökkentés, új modellek, stb, de két példányt használok összebridge-elve, és legalább fél éve nem nyúltam hozzájuk...
Volt egy korábbi hozzászólás, hogy kábellel, vagy vezeték nélkül érdemes frissíteni. Én így is, úgy is frissítettem a hozzám kerülő darabokat. Ami biztos, hogy a kütyü el sem kezdi a frissítést, amíg teljes bizonyossággal, hibamentesen meg nem érkezett a firmware és csak ezután kezdi a flash-elést. IMHO kizárt, hogy wireless úton történt upgrade során csak azért menjen tönkre, mert nem vezetéken keresztül lett feltöltve a firmware.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
SMC 54Mbps WBR14-G2 wifi router
Ehhez a routerhez van már stabil firmware? A torrentet, netes játékot, nonstop üzemet, hogy bírja? -
nortol
senior tag
őszintén szólva az a cd valszeg arra volt való, hogy a routerrel összekötött gépet(kábellel) betudjad állítani a telepítővel, ami nem is telepítő, csak egy beállító program. arról a gépről pedig a beállítások után már tudod a routert is konfigolni. wifit és minden mást, amit csak kell ...
-
NOrby21
csendes tag
nem, volt egy papír hogy hogy kössem be és azon az állt hogy a mellékelt telepítő cd-t rakjam be, ezt mondjuk én se értettem de nagyon nem
-
gabx76
senior tag
Nekem mind2 kártya SMC2802W és a 3.0.11.1-es driverrel működnek tökéletesen.
-
gabx76
senior tag
válasz
Rommel6600 #166 üzenetére
Gondolom a hálókártyára gondolt...
-
NOrby21
csendes tag
na igen, elősször is, telepítem a routert és a saját telepítő lemezétől behalt és resetelni, majd a driver nélkül kellett üzemeltetni, ez náatok is így volt?
végülis csak szervíz lett belőle, de ha a kezembe nyomják és mégse lesz jó a falramászok
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
Na ma jött el a napja hogy visszaviszem, ha nincs security 5 mp-kre megszakad a net, ha wep van akkor többet van a gép net nélkül mint nettel, ha wpa-van 3 perc után úgy elmegy a net mintha nem is lett volna, ha egy kicsit is beindul és be akarom tenni az msn-t rögtön szakad a kapcsolat, lanon meg normálisan megy
ennyit erről, ha valaki idetévedne még mielőtt megvenné a routert annak mondom h ilyet még véletlenül se, mer csak a szívás van vele
Szerintetek kicseréik? -
imibaba
csendes tag
Mire gondolsz, hogy lehet driver hiba?Próbáltam DHCP-vel és anélkül is.A hiba akkor van, hol jó hol nem.(most per/pill jó).Fix ip és automatikus kiosztással is.Lassan kezdek beletörödni, hogy ilyen sz*r. Ha másik wifit vennék a laptopba megoldodna szerintetek?Akkor milyet ajánlatok?
Köszi: imibaba -
gabx76
senior tag
Szerintem ez egy nagyon hullámzó minőségű sorozet lehet. Ahogy olvasom, rengetegen szívnak vele. Nekem Az előző firmware-rel sem volt sok bajom, de mióta az újat feltettem, gond nélkül netezek mindkét géppel.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nálam a desktopokban lévő kártyák is SMC-k. -
P1eTr0
aktív tag
Köszi mindenkinek az ötleteket.
Végülis az lett a vége, hogy lecseréltem az eszközt, mert sajna nekem nem nagyon jött be.
Voltak kisebb hibái, amik zavartak, és ez az utolsó meg fõleg. Azt nem tudom megérteni, hogyha van egy szoftver, amit frissítek, akkor az új cuccal szerintem jobban kéne mennie a dolognak, mint a régivel. Na de mind1.
Tényleg kösz mindenkinek. -
imibaba
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy SMCWBR14-G2 routerem, és egy SMCWCB-G Cardbus a laptopban. (laptop ACER TM2410) Az asztali gép tökéletesen megy szintén wifin. Az is SMC. A laptopon szeretnék nettezni a routert látja, de nem lehet vele nettezni vagy is hol megy, hol nem. Ez azt jelenti, hogy van (ritkán ) mikor jó és megy, de nagy átlagban nem megy. A kapcsolat a router között mindig kiváló 100%-os tehát a kapcsolat jó. Az összes beállítást elvégeztem (DNS IP és egyéb), de így sem megy. Ha tudtok légyszi segítsetek.
Bocsi a hosszú leírásért.
Köszi: Imibaba -
nemo123
csendes tag
Sziasztok!
Ti el tudjátok érni az admin oldalt?
Ha jól tudom, ez a címe: http://192.168.2.1
Tegnap este óta próbálom elérni, hogy frissíthessem a firmware-t, de nem műxik. Más honlapok csont nélkül bejönnek. (igaz, hogy az utóbbi időben engem is ledobált a netről és a weblapok is csak többszöri Frissítés gomb nyomogatással jöttek be) Próbálkoztam IE-vel és Firefoxal is, de egyik sem hozza be. A Firefox szerint a webhely ideiglenesen nem érhető el vagy túlterhelt.
Tud valaki segíteni? Mi lehet a probléma?
Előre is köszi! -
NOrby21
csendes tag
éééés megint hülyeséget mondtam, sz*r az egész, miért szakad meg folyton????
-
NOrby21
csendes tag
Egy kérdés, lehetségesnek tartjátok, hogy egy másik wifi jel zavarja be a routert? A router mellett van az én wifi kártyám adaptere, az én gépem sima lanban kapja a routerről a netet, a wifi kártyám pedig tőle egy 5 cm-re sugároz wifi jelet más channelen, sztem ez volt a baj mert most pl mind2 gépen megy az msn és nem dob ki és a másikon se szakadozik a net, mondjuk lehet később ugyanolyan vacak lesz, de hátha jó így
amúgy az én gépem alaplapja asus p5gd2 premium és arra van integrálva wifi, a másik gép ami wifi jelet vesz az egy u.s. robotics turbo 802.11g kártyával rendelkezik
[Szerkesztve] -
gabx76
senior tag
Ez esetben, lehet, hogy eddig is volt támadás, de csak az 1.06-os firm-be lett védelem építve. (Ami nem tökéletes, mert ugyan szűri a folyamatot, de időnként meg is fekszik tőle)
Bár lehet, hogy rosszul értelmezem a helyzetet. -
nortol
senior tag
na szépen vagyok, duplikáltan jelent meg
-
nortol
senior tag
én a helyedben felkötném a gatyámat:
ICMP áradat
Az ICMP áradat támadás során a támadó megkísérli elárasztani a célpontot és annak access linkjét ICMP üzenetekkel. Az egyik legnépszerűbb ICMP áradat a Smurf, nevét egy programról kapta. A Smurf közvetítő eszközöket használ az általa okozott terhelés sokszorozása érdekében.
A második ábra a Smurf működését mutatja be. A támadó kijelöl egy célpontot és egy közvetítő csoportot, amely egy hálózaton vagy egy alhálózaton helyezkedik el. A támadó egy ICMP Echo request csomagot küld a közvetítő hálózat broadcast címére. Az ábrán a közvetítő alhálózat a 172.16.5.0/24, tehát a broadcast cím a 172.16.5.255. Az Echo request-ben szereplő forrás cím hamísított: nem a támadóé, hanem a célponté. A közvetítő alhálózat minden eszköze, aki az ICMP Echo request-et fogadja, küld egy Echo reply válasz üzenetet a célpont címére.
amúgy itt van az eredeti anyag: http://nws.iif.hu/ncd2003/docs/ehu/EHU-177.htm -
nortol
senior tag
én a helyedben felkötném a gatyámat:
ICMP áradat
Az ICMP áradat támadás során a támadó megkísérli elárasztani a célpontot és annak access linkjét ICMP üzenetekkel. Az egyik legnépszerűbb ICMP áradat a Smurf, nevét egy programról kapta. A Smurf közvetítő eszközöket használ az általa okozott terhelés sokszorozása érdekében.
A második ábra a Smurf működését mutatja be. A támadó kijelöl egy célpontot és egy közvetítő csoportot, amely egy hálózaton vagy egy alhálózaton helyezkedik el. A támadó egy ICMP Echo request csomagot küld a közvetítő hálózat broadcast címére. Az ábrán a közvetítő alhálózat a 172.16.5.0/24, tehát a broadcast cím a 172.16.5.255. Az Echo request-ben szereplő forrás cím hamísított: nem a támadóé, hanem a célponté. A közvetítő alhálózat minden eszköze, aki az ICMP Echo request-et fogadja, küld egy Echo reply válasz üzenetet a célpont címére.
amúgy itt van az eredeti anyag: http://nws.iif.hu/ncd2003/docs/ehu/EHU-177.htm -
P1eTr0
aktív tag
A hiba akkor is fenn áll, amikor nincs titkosítás.
Az 1.01-es firmware-rel nem volt semmi gond, csak néha fagyott a router, amit az áramtalanítás rendbehozott. Gondoltam az 1.06 majd orvosol rajta vmit...
A nettel meg az a helyzet, hogy töltök vmit, és a letöltésvezérlõben látom, hogy egy pillanatra nincs adatforgalom.
Az internetszolgáltató tuti nem rossz, mivel ilyet ezidáig még sosem produkált.
És ez a hiba, minden gépnél jelentkezett sajnos.
A logban csak ennyit találtam:
**Smurf** 201.141.19.0, 6881->> xx.xx.xx.xx, 13313 (from WAN Inbound)
(az xx az IP-m, de nem tudom értelmezni, hogy ez pontosan mit is jelent, és hogy probléma-e)
-
P1eTr0
aktív tag
Helló!
Nekem is van problémám, remélem vki tud segíteni.
Alapból az 1.01-es firmware volt a routeren, amit ma frissítettem az 1.06-ra.
Ezek után minden 2 és fél perc után egy pillanatra bontja a kapcsolatot, de csak egy pillanatra. Ez bizonyos alkalmazásoknál igencsak zavaró.
Esetleg vki tudna vmi ötletet adni?
Elõre is köszönöm. -
nortol
senior tag
örülök, hogy a helyesírás kitárgyalását befejeztétek, mert ha valami nem, hát ez biztos nem ide való.
én is köszönöm -
Rommel6600
őstag
nem téged akartalak javítani hanem leírni minden szempontból helyesen.
a második részben pedig feléd jeleztem. Valóban nem ajánlottad, de általában ilyenkor fordul elő olyasmi hogy jön egy újonc hogy mi van a routerével mert frissitette a fw-t és itt olvasta... egyébként nagyon nem ajánott, kb olyan mintha azt mondanád neki hogy elmegy a te kétütemű trabantod sima benzinnel is, mert a tiszta benzin jó, nem kell abba még neki olaj...
részemről ennyi, vége.
[Szerkesztve] -
gabx76
senior tag
válasz
Rommel6600 #134 üzenetére
Te figyelsz?!
1. Szó szerint idéztem (ha nem sikerült volna felfedezned az idézőjeleket) , tehát ha mindenképpen a helyesírásba akarsz belekötni, akkor ne velem kezdd, ok?!
Segítségül a hozzászólás, amire reagáltam: [link]
2, Írtam én azt, hogy ajánlom?!?!
Azt írtam, hogy lehet és nem azt, hogy biztonságos!
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
így helyes, helyesírásilag is:
''Firmware-t az adminról lehet frissíteni, és fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csak kábellel, vezetéknélküli kapcsolattal soha, mert tönkremehet a router!!!''
Az meg hogy neked eddig semmi problémád sem volt, nem jelenti azt, hogy ez a ajánlhatóbb és/vagy biztonságosabb módja.
[Szerkesztve] -
gabx76
senior tag
Ezt írtad:
''Frimwer-t az adminról lehet frissíteni, és fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csak kábellel, vezetéknéküli kapcsolattal soha mert tönkremegy a ruter!!!''
jelentem ez nemigaz, ui. én eddig mindig wirelessről frissítettem - gond nélkül
(talán az egyetlen hibalehetőség, ha bizonytalan a kapcsolat, ui ha gyenge a jelerősség, vagy megszakad frissítés közben, az kb olyan, mintha alaplapi BIOSfrissítés közben kikapcsolnánka a gépet. -
gabx76
senior tag
válasz
#72042496 #131 üzenetére
szerintem a megoldás egyszerű. A hiba nem a routerben van. Tegyetek fel cfosspeed-et és máris lehet vidáman netezni akár 10 torrent kapcsolat mellett is!
nincs szakadás - egyéb.
(A titok egyébként a cfos-be épített trafficshaping-ben leledzik, ami kiüszöböli, hogy a megnyitott kapcsolatok na ''fojtsák'' meg egymást)
A router amúgy smcwbr14-g2 1.06 firmware-rel.
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
Én Azureussal torrentezek és az simán megy
-
törölt tag
Nálunk úgy néz ki most működik minden, kivéve, amikor bittorentről töltünk, akkor a vezeték nélkül csatlakozó gépeket percenként levágja a netről.
Az 1.2-es FW (és a manuális DNS beállítás) úgy tűnik, valóban segített.
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
bocs valamiért kétszer tette be a hsz-t
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
na lehet én vok láma de az már megvolt és a net nem is dob ki csak az msn! amúgy chellóm van, a helyi kapcsolatoknál az internet kapcsolat dns-ét átirtam arra amit a routernél láttam a wan dns-ének, ugyanígy a másik gépnél és a psp-nél is.
ja persze a primary és a secondary dns-t is
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
nekem van fw frissítve, minden jó, a hardveres tűzfal is megy a gépen is van, a wep is jó
már csak 1 baj van, az a .... msn mindíg kijelentkezik, ez miért lehet és mit csináljak? -
Rommel6600
őstag
válasz
Id. Pirítós #122 üzenetére
fw volt már frissítve rajta? ha nem, akkor tedd meg, és utánna nézd meg mit produkál.
[Szerkesztve] -
Id. Pirítós
csendes tag
Hali,nekem is egy smc wbr14-g2 s routerem van,és elég sok probléma van vele,nagyon gyakran megszakítja az msn-t,dc-n nem lehet chatelni,csak keresni,néha keresni se ha változtatok a beállításokon,ha pedig a tűzfalat bekapcslom,teljes káosz van.Aki tud segítsen,pls.
-
nortol
senior tag
ha minden igaz, mindkét secondary dns jó. a routerben is bekell állítani, ha jól emlékszem, bár ez most nem biztos. sajna nem vagyok otthon, így nem tudom lechekkolni.
-
törölt tag
Köszönöm, jó tudni, hogy statikus.
Vizont amit nem értek, hogy a router bejelentkező képernyőjén az alábbiak olvashatók:
Primary DNS 195.228.240.249
Secondary DNS 195.228.242.180
Vagyis a Secondary DNS nálam nem az, mint amit Te beírtál.
A routerben kell valamit állítani, ha a sajátgépen adom meg a DNS-t? -
nortol
senior tag
természetesen statikus
t-online DNS
Primary DNS 195.228.240.249
Secondary DNS 195.56.77.77 -
törölt tag
Nekünk is ilyen (WBR14G v.2) routerünk van itthon, s bizony, még firmwarefrissítés után is elszáll a net.
A DNS-t átírtuk a hálózati kapcsolatoknál, majd az idő eldönti, ez segített-e.
Két kérdésem lenne:
- A routerből nem kell kitörölni a DNS-t? Elég, ha az Xp-n belül beírom a megfelelő helyre?
- Vajon az IP címhez hasonlóan a DNS is dinamikus? (T-Online) -
Rival
aktív tag
Két ügyfelemnél is belefutottam ebbe a problémába. Ma felhívtam őket, és működik a frissítés óta (2 és 7 napja).
Előtte viszont nem bírták fél órát sem. Tulajdonképpen én is csak azután jöttem rá, hogy v2, miután a v1 firmware-jei nem mentek rá fel.
Én nem tudom, de ahhoz képest, hogy én használok két WBR14-G-t összebridge-elve már lassan egy éve, és eddig nem nagyon kellett hozzányúlni, ahhoz képest ez a G2 eléggé... hm... hogyismondjam... ''gazdaságos''...
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
feltettem az új firmwiret és nekem eddig tökéletes, ha eddig a másik wifis gép mellett csatlakoztam psp-vel is ledobta mind2t, mostmár jó(eddig de remélem az is marad), és a wep/wpa is jól mükszik
a firmwire verziót amúgy hol lehet megnézni?
[Szerkesztve] -
nortol
senior tag
nekem tökéletes, erre már rájöttem. ellenben előzőleg már megírtam, hogy pontosan nekem milyen van (elvileg ez).
tulajdon képpen tapasztalati uton jöttem rá, hogy WBR14-G2v2 van nekem, mert csak ezek a firmwarek mentek fel rá. vagyis eddig csak az 1.01
most viszont meg van az 1.02 is
így viszont a többiek is bátorságot kaphatnak, akiknek eddig nem ment rendesen, hogy kipróbálják a cserét.
info: ha nem jó a firmware, elveti a router a telepítést. nem kell félni.
amúgy felelősséget nem vállalok
így mondják, ugye?
[Szerkesztve] -
knajf
senior tag
ez csak a v2 höz jó vagy a wbr 14g2 -simához is jó? mert 2 is van már! (nekem)
-
nortol
senior tag
kösz, hogy szóltál
most megnéztem, és voálá
http://62.168.45.50/smc/drivers/router/WBR14-G2v2/
és itt van egyszerübben:
[link]
úgy látszik, hogy azért nincsen minden veszve számunkra
[Szerkesztve] -
-
NOrby21
csendes tag
na nekem a wpa-t nem is engedi wep-val folyton leáll, és az h ne legyen védelem... pontosan hány karakteres wpa-t használtok? 20 már túl sok?
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
megint én, a net már nem szakad meg az én gépemen ami vezetékkel van tökéletesen műxik hála a dns-es megoldásnak, de a wifis gép...azon is megy a net de egy idő uán amikor fel akar csatlakozni a routerre kiírja hogy authenticating, de aztán megint keres és ezt csinálja folyamatosan, megpróbáltam leszedni a segédprogramot és a win erre való progijával kezelni, de a progival együtt leszedte az illesztőprogit is, amikor külön a vezérlőpultnál telepítem és ott keresem meg a kártya driverét a cd-n addig nem találja meg amíg nem teszem fel a segédprogramot ez egyébként egy us robotics 802.11/g wireless turbo pci adapter 108mb/s
lehet hogy az a baj, hogy a routernél wepet állítottam be? és ha ez a baj akkor milyen védelmet használhatok?
[Szerkesztve] -
NOrby21
csendes tag
1000 hála
-
NOrby21
csendes tag
értem, de honnan tudjam a dns-t? a vezeték nélkül kapcsolódó gépnél is?
-
Lortech
addikt
Ne a routerbe írd be, hanem a windowsban a hálózati kapcsolatokhoz (ahol az ip-t lehet állítani). Ha a routerbe írod, akkor a gépek a routertől fogják kapni a DNS-t (a router meg a szolgáltatótól), így nem érsz el vele semmit. Épp az a lényeg, hogy a router DNS szolgáltatását kerüld meg a leírt módon.
-
NOrby21
csendes tag
Köszi, remélem nem baj ha feltezsek mégegy kérdést, honnan tudom meg milyen dns-t írjak be és hova írjam be? a setup wizard lefutása után írjam be a dns-t? és secondary dns-nek mit írjak?
-
CESARE
csendes tag
Reset gomb hátul, egy tollal tökéletesen nyomható. Egy kis lyuk. A chellonál minden egyes DSLmodem ki és bekapcsolása után más más IP címet kapsz, tehát mindenképp dinamikusra kell állítani.
Ha a Ruterból kihúzod a tápkábelt és visszakapcsoláskor legalább 4 mp-ig nyomva tartod közben a reset gombot, ebben az esetben minden a gyári beállításokra áll vissza. Az hogy elmegy a net DNS hiba lehet, lásd egy két hozzászólással előbb.
Resetelni az adminról is lehet...
Frimwer-t az adminról lehet frissíteni, és fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csak kábellel, vezetéknéküli kapcsolattal soha mert tönkremegy a ruter!!!
ÜdV:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest