- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomio
tag
A part No.: 752.8576 (a készülék alján lévő matricán) és 752.8706 (a dobozon lévő matrinya)
Még mielőtt vki felhördülne hogy használtat/bontottat/kicserélt hardvert kaptam; nem, nem volt felbontva a doboz. Én bontottam ki a gyári fóliából...
A köv [link]-ről elindulva a
Product category -> Wireless
Model No. -> SMCWBR14-G2 EU
Part No. -> először 1. fenti szám, aztán 2. fent írt szám
Aztán a két letöltött zip-et mind becsomizva, mind kibontva, egyenként a két bin-t, összehasonlítottam (Total Commander: Fájl/Összehasonlítás tartalomra) és egyeztek. Méretre, tartalomra. Próbáltam is mindkettőt, merthogy most is ottvannak két könyvtárban a HDD-n.Ezen felül volt még 1.02 és 1.06 próba is. Többször.
Ja és elírtam az előző hsz-ben a verziószámot: FW_SMCWBR14-G2v2_ETSI_v109.bin amit számtalanszor próbáltam, lévén legfrissebb és még a (#1550) ABE hsz miatt is.
Nem tudom mi legyen
Szerk: mindkét szám csak G2 EU-t válastva érhető el. Előbb ellenőriztem az SMC oldalán a G2 UK és sima G-t. Mindkettő 751.xxxx választható szóval nem én nyúltam mellé. Nem rosszat töltöttem le...
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Egyszerűen annyi az egész, hogy semennyire nem úgy van ahogy írod. Géptől igenis kaphat ip címet a modem(ott van a screenshot az sm50b-ből amin szépen ott van hogy modem ip, és ott van az a tény is hogy mindíg csak és kizárólag azon az ip címen lehet elérni a modemet közvetlenül géphez csatlakoztatva, amire az átjáró van állítva). Routernél nem lehet átjárónak beállítani modemet, mivel maga a router az átjáró, a modemnek meg ilyenkor nincs ip címe, és ez a baj. Routernek meg az átjárója pedig a szolgáltató szervere... ip tartomány meg megfelelő(192.168.1.2 a router, 3-5 a gépek).
Modemem típusa full lényegtelen, mert mindegyiknél pont ugyanígy van. Amúgy dlink 360r, vagy dialcom 1600, mikor hogy.
Amúgy a más részét elérni az a wan portra tehát a modemre vonatkozott.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Nem lehet, mert a routernek csak a webes felületét lehet elérni, más részét nem.
Amit írtál persze kipróbáltam, még ha szinte biztos is voltam benne hogy nem működik, de a lényeg hogy tényleg nem műkődött. Ip cím nélküli eszközt nem lehet elérni. Ezért kezdtem úgy hogy hogy lehetne ip címet adatni a modemnek a routerrel.
Úgy látszik ezzel a modemmel nem lehet ezt megtenni, ami nem meglepő, mert néha az alap funkcióit se képes végezni.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Nemérted? Ha 192.168.1.2-et állítanék be akkor azon jönne be a felület, ha 192.168.245.87-et akkor azon, bármit beállíthatok, azon fog bejönni csak és kizárólag azon. A modemnek NINCS ip címe ha nem állítom be, és ha beállítom akkor is az lesz az ip címe, amit én állítok be. Router meg nem tud adni modemnek ip-t így routeren keresztül nem tudom elérni a modem felületét, és ez a probléma.
-
Sanyix
őstag
''De nem fog. Megegyszer utoljara: Ha az ADSL modem barmilyen ipcimre valaszol, akkor fixip a routerben a kapcsolat tulajdonsagainal, ugyanolyan beallitasokkal mint amikor kozvetlenul a gep van a modemre dugva.''
Pedig nem. Ha beírom az átjárónak a 192.168.1.1-et ezt beírva a böngészőbe megjelenik a felület, de 192.168.1.2 nél már nem, a nemlétező ip-re meg nem lehet hivatkozni, tehát valamit be kell állítani.
És [link] nézd csak meg mi van a bal felső sarokba írva? Más modem aminek saját webes felülete van, azi szépen kiírja a saját ip címét, mégpedig azt ami átjárónak be lett állítva.
''de nem a halokartyad kap ipcimet, hanem a ''virtualis'' pppoe adapter vegpontja.''
És hol írtam hogy nem így van? Persze hogy a pppoe kap ip címet. hiszen más ip címe van mint a lannak, holott csak egy kártya van a gépben, és ha nem lenne saját ip címe nem is nagyon lehetne a lanon a tcp/ip-t letiltani. -
Sanyix
őstag
''Mar meg ne haragudj, de ez hatalmas hulyeseg. Attol, hogy beirsz valamit atjaronak, az meg nem lesz a modem cime.''
Hát pedig ez pont így van, ez 1000%, merthogy pont azon az ip címen lehetetett elérni a modemet, amit én átjárónak beállítottam, és minden fórumon ahol valaki a modem felületét akarja elérni, ugyan ezt írják le neki, hogy így csinálja.
A tcp/ip->pppoe->tcp/ip pedig igaz. A gépen még tcp/ip, küldés megy pppoe-re, dslamnál vissza tcp/ip-re onnan meg megy a gerinchálón ahova kell.
És adsl esetén ha a lankártya automatikus ip kérésre van állítva simán megjelenik a sárga felkiáltójel, pár perc fagyás után (amíg az idióta vindóz a nemlétező dhcp szervertől kéri le az ip-t). Erre megoldásként is minden fórumon vagy azt írják, hogy kapcsoljuk ki a lankapcsolaton a tcp/ip-t, vagy állítsunk be fix ip-t a gépnek, és az átjárónál a modemnek is.
''kapcsolatot (sot valoszinuleg at kell rakni fix ip-re a beallitasokat) es akkor azon a cimen amin kozvetlen kapcsolatnal el tudod erni a modem webes feluletet most is el fogod tudni.''
Ilyen cím nincs, mert a modemnek alapból nincs ip címe, router nem ad neki alapból, közvetlenül a géphez csatlakoztatva az átjáró beállított ip címét kapja. Minden dsl modemnél így van.
És ez lenne a lényeg, hogy a router is adjon neki ip-t.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Ezt mondtam, hogy a lan kapcsolaton tiltottam le a tcp/ip-t, tehát a hálókártyán... És nemcsak a hálókártyámnak, hanem a modemnek is adtam úgy ip-t
azt az ip-t kapjam amit az átjáró hoz írok. Ezt az ip-t böngészőbe írva láthatom a webes felületét.
És úgy használják a tcp/ip-t dsl-nél, hogy tcp/ip->pppoe->tcp/ip tehát a pppoe kapcsolatnál kell a tcp/ip.
A probléma még most is ugyanaz hogy a router wan portján lévő modemconfigot hogy érhetem el a routerre csatlakoztatott gépekről, kábeldugdosás nélkül. Merthogy úgyhallottam a dlink routerek képesek erre alapból, és gondoltam talán ezt is rá lehet bírni ilyesmire. -
Sanyix
őstag
''Ezzel a mondatoddal kivancsiva tettel. Adott egy gep meg egy modem (nincs router) mit szeretnel csinalni, ha nem a webes feluletet akarod elerni?''
Semmit. Régebben mikor még nem volt routerem, és a géphez volt kötve a modem, ha a config nemkellett, akkor simán egészben le lehetett tiltani a tcp/ip-t a lan kapcsolaton. -
Sanyix
őstag
Nem. Routereken keresztül általában nem szoktak webes modem felületet nézni, mert nem kap lan ip-t(de mostanában hallottam hogy már van olyan router amin keresztül lehet), és közvetlenül géphez csatlakoztatva sem kell feltétlenül lan ip neki, csak ha meg akarjuk nézni webes felületét. Most a router lan ip-je 192.168.2.1, a gépeké 192.168.2.100-103, és még mindíg az a kérdés hogy milyen ip-t ad a modemnek, ha egyáltalán ad, vagy hogy lehet beállítani.
-
-
Rival
aktív tag
Azt én tudom, hogy ennek így kellene működnie, de pl. a WAP54G setupjában ki is van emelve, hogy csak másik WAP54G MAC címét írjam be. Ennek ellenére próbáltam WRT54G-vel összehozni, de nem ment, ha megszakadtam, akkor sem. Itthon viszont vígan megfér egymás mellett egy SMC WBR14G és egy Linksys WRT54GL router AP+WDS üzemmódban...
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
-
Sada88
aktív tag
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/SMC/WBR14T-G/MSN_Messenger.htm hő én msn-t így lőttem be de igaza van shev7nek,hogy ez csak 1gépre müködik az enyémen faszásan megy általában(erre később kitérek) hugomén viszont dobál az msn ha én torrentezek de nálam stabilan fut ..... majd utobbi gépre kell valamit kitalálnom,hoyg ott ne dobáljon =/ kellene valami MSN buhera,hogy fixé tehessem a másik gépen is mert tényleg randomra válogat =/
a letöltési szálak nekem 70re vannak most állítva bitcometbe upnp aktív routerbe is belőve de azért a port is kiengedve az én gépemről.
Ellenben nálam olyat szokott csinálni a drága router (1.05öm van fent nekem is),hoyg egyszer csak az egyik gépről elmegy a net, az egyik lanosan kapcsolodik a másik Wlanon a wlannak stabil a jele 80%on általában,de úgy megy el,hogy IP-t oszt meg a router látja a gépet de a gépről nem tudok bemászni a routerbe se sehove ipconfig /release aztán /renew se segít neki csak a router tápkábel kibe huzogatása.... ellenben ha nem tévedek ezt olyankor csinálja amikor már 4-5napja fixen hajtom a drágaságot és sztem ilyenkor megunja vagy nem tudom =/ -
BöBe.
csendes tag
Cortex 1018-as hsz: ''mindenki nézze meg akinek szakad az msn, hogy milyen portok szerepelnek nála a NAT Mapping Table-be, és ezeket adja meg hasonlóképp a Virtual Serverbe.'' Ugyanezen hozzászólásában a link megmutatja, hogy pl 1863-mas port is be van lőve, vagyis forwardolva van...Vagy tévedek?Nem így kell forwardolni? (Szerintem ezt a portot használja az msn)
-
BöBe.
csendes tag
Szerintem azok a portok vannak forwardolva melyeket a virtual serverben beállítunk, ami a NAT táblában van az még nem biztos hogy forwardolva van! Ebben majdnem biztos vagyok,de javítsatok ki ha tévedek.
Ha valaki ilyet akar venni, az gyorsan verje ki a fejéből! (vagy vegye meg tőlem 6000Ft-ért) -
-
Dooby
tag
Szia Mindenki! Az egyik ismerősöm felkért, hogy segítsek beállítani egy ui. routert.
Nem nagyon vagyok gyakorlott ezen a téren, ha tudnátok 1-2 a beállításhoz nélkülözhetetlen tanácsot adni azt nagyon köszönném!
Esetleg honnan tudom le tölteni a beállítási segédletet? Hali!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Drón topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Realme GT2(használt, független, 128 GB, 8 GB RAM, szürke)
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE - OLED 240HZ
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- GAMER PC! i7-12700K / RTX 4070 Super / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest