Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
A tesztben szereplő alaplappal rendelkezem még jelen pillanatban is tehát tudom hogy miről beszélek. Ezen a lapon nincs EPU és legkevésbé sem az energiatakarékosság jegyében készült. Mértünk már párszor fogyasztást.
Hagyjuk a fogyasztást, hagyjuk az árat, hagyjuk az IGP-t.... akkor most mi számít?
-
Chaser
legenda
Bevallom ezt nem próbáltam, 1előre csak koca linuxos vagyok
Oké, legyen ebben jobb az AMD, jobb híján, mert másban nem igen tud, c2d-nél kénytelenek voltak valamit elvenni, mert a cache és az FSB csökkentés annyi mínuszt nem hozott, amennyivel drágább egy VT-s proci. De valljuk be, ez elég kevés felhasználót érint...
#193 Oliverda: Hagyjuk a fogyasztást, ahogy mondod függ a chiptől is, gyakorlati szerepe ekkora eltéréseknél kb annyi, hogy mennyivel gyorsabban/lassabban kell tekernie a ventinek, nem sokan szaladgálnak 80+ tápokkal, idleben úgyis bukta ennyi különbség, loadon meg túlélhető 10-20W ide vagy oda...viszont ez az xbites teszt is érdekes, biztos őket is az intel pénzeli
#196 Sanyix: Húha, de jó valakinek, akkor én elbújok a 2180-ammal, ami 2 óra 9-es priorú orthos után 40 fok 1500rpm-en, igaz 1V-on, de mért ne ha betonstabil annyin is?
Nézd már meg alapfeszén a procidat, úgy vajon hány fokos lesz...nálam a gyári 1.275V-on furcsa mód már 2000 rpm kell, hogy ne menjen 57 fok fölé, hozzáteszem ha ezen a feszen 2900mhz-en használom, akkor 65 a max. Ennyit tenne a feszültség? Jah ennyit..
#197 dezz: 2 magos procikról beszéltünk, K10-ben még ilyen nincs tudtommal, nemtom hogy jön ide.
Monitorom- köszönöm érdeklődésed
- egy 1.5 éves 19-es TFT, de nem nézek rajta filmet, azt megoldom a 32"-os tvn, fullHD-t úgyse tud, majd a következő tvm olyan lesz, 100+ centivel, akkor érdekel a HD. Ha jól tudom a 780G sem támogatja HW-sen az mkv-kat, csak a szabvány dolgokat, az új intel chipekben is van 1ébként gyorsítás. Igaz már felsőbb kategória, de E8xxx mellett akár még dolgozhatsz is HD video mellett, ha nincs HW-s támogatásod akkor is, vegyünk csúcskategóriás x2-t, talán a 6400+, hát azzal nem vállalnám be, meg ott már nem pár W-os fogyasztás difi van. A 780G sztem htpcben lenne igazán nyerő, feltéve ha lenne emberi áru miniITX lap ilyen chippel, de erről nem tudok.
"Viszont továbbra is áll, hogy az AMD valamivel jobban skálázódik az órajellel, és itt mi nem gyári órajelekről beszélünk, hanem 3 GHz környékéről." Ezt meg nem igazán értem.
Szétoffoljuk a topikot de sebaj
-
dezz
nagyúr
Tegnap elég kimerült voltam, valóban korrigálnom kell magam, a 0-15% a K10-re vonatkozott, a K8 természetesen jóval lassabb. Viszont továbbra is áll, hogy az AMD valamivel jobban skálázódik az órajellel, és itt mi nem gyári órajelekről beszélünk, hanem 3 GHz környékéről.
Nem érdekel az 1080p? Hány éves a monitorod? A mai felbontásoknál már kicsi a 720p. De még 1280x1024-es monitornál is, ha nem csak egy vékony csíkot nézni a képernyő közepén, ajánlatos kicsit belezoomolni, de az máris mossa a képet 720p-nél, jobb 1080p-ről kicsinyíteni. Ha tévén nézed, a legtöbb nem full-HD-s 1366x768-as, amit szintén jobb 1080p-ről kicsinyíteni, mint 720p-ről nagyítani.
De szerintem az Intel IGP-k a h.264-et nem is támogatják, hanem procival megy, így pl. dolgozni nem nagyon lehet a gépen, miközben (a másodlagos képernyőn) film megy rajta.
Persze, bele lehet tenni a gépbe egy videokártyát, de akkor annak árát is számítsuk hozzá.
-
Sanyix
őstag
Hehehe
4xxx+ amd-k és a fogyasztás
vicces ezt hallani mikor a 26fokos szobában 2 óra fullmaxgrafikás stalkerezés után nagy nehezen eléri az 50 fokot, és a langyos hűtőbordát a 4400+-om, 600 rpm minimum, és 1200rpm közötti hűtőventivel (3600rpm a max, ez egy sima gyári amd hűtő). És nem ee-s, csak sima 65w tdp-s. Bár 1volton megy 1,3 helyett, dehát miért ne, ha betonstabil annyival is?
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #194 üzenetére
Viszont az általam említett tesztben AMD RD580 chipset-es lapot használtak a teszthez.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #193 üzenetére
PH-t pl. pont nem ajánlanám fogyasztás témában, rendszeresen vannak "véletlen" bakik.
Az egyik favorit:
A nagy processzorhelyzet
"Fontos megjegyezni, hogy az AMD-s tesztrendszer nForce chipsetes alaplapot tartalmaz, márpedig ez a lapkakészlet jóval többet fogyaszt, mint az Intel chipsetek (az nForce 680i hozzávetőleg 30 wattal többet disszipál, mint a P35, illetve az nForce 590 SLI kb. 20 wattal fogyaszt többet, mint az AMD RD580)."
Jah, fontos megjegyezni, ettől függetlenül az Intelt P35-ben mérik, az AMD-t meg 590SLI-ben. Vicces. -
Oliverda
félisten
Aha, igen. Mert hogy a két alaplap amiben teszteltek biztos ugyanannyit fogyaszt. El kell mondjam hogy a DFI elég sokat zabál már csak úgy önmagában is. Ott a PH!-s teszt, inkább azt nézegesd mert az ilyen szempontból reálisabb képet ad.
Máskülönben pedig ilyen procikat általában nem ilyen árkategóriájú és felépítésű lapokba pakolnak hanem 770/780G/790GX chipset-es társaikba amelyekre épülő lapok jóval kevesebbet fogyasztanak.
-
-
^Boss
őstag
válasz
Oliverda #189 üzenetére
ott van az xbit-es tesztben, szo nincs kisebb fogyasztasrol..
4200+ load fogyasztas: 218W (teljes rendszer)
E2160 fogyasztas: 200W (ez a 2 proci tudja nagysagrendileg ugyanazt a teljesitmenyt, ne is probalj belekotni abba, hogy melyik hany MHz-en megy)
tehat ha egy 45W TDP-ju AMD-t szamolunk, pont egyenlo lesz a 2 proci fogyasztasa -
Raymond
titán
Ebben konnyen emeszthetoen benne van az osszes vitatott CPU: [link]
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #186 üzenetére
Nem ezt mondtam én is mester?
12-13k-ért vehetsz egy 2180-at vagy egy 4800-ast, kb ugyanazt tudják, tuningról most ne beszéljünk, mert a 2180 esélyes 3G-je messze nem annyit ér mint az x2 3G-je. A helyzet onnantól lesz érdekes, ha végleg kipontozódik a 2/4xxx széria, jelenlegi ára az 5200-nek 18k, pár hónap múlva reális a 15k, gondolom valamit te is hallottál már róla.
Én a gma3100-zal is játszok pár kedvenc játékot, de nem jelenti azt, hogy mindent vinne 1280 fullon, ahogy nem is visz a 780g-vel egyetemben, vannak játékok amikre bőven jó a 780g, van amihoz bőven kevés..ha valakinek csak x adott játékhoz kell, akkor yoh.
Van aki azt se tudja mi az a TDP, a vásárlók nagy %-a ilyen, tényleg megérdemlik hogy az AMD érdekes dolgokat művel ilyen téren.
Na részemről off befejezve, legközelebb akkor veszek AMD-t, ha azonos órajelen legalább annyit tud mint az intel, tuningban is, és alá a lapot is megkapom annyiért mint intel alá azonos tudásút.
szerk:#187 VaniliásRönk : Kedves barátom, te anno úgy lehurrogtál engem, hogy azt mertem mondani, a 2140-esem kb annyit tud, mint a 4200-esem tudott, hát a fenti tesztet elnézve akkora marhaságot nem mondhattam
Nekem van összehasonlítási alapom, neked nincs, nem is lesz. Nézd már meg az oliverda által linkelt tesztet, játékoknál volt alegnagyobb elmaradása az E1200-nek az x2-höz képest, átlag 25%, na most, ha 500mhz-cel alacsonyabban járt, akkor képzeld már el őt is 2100mhz-en ember
Az x2k azonos órajelen dualceleronnal vannak pariban, csak a te kedvedért, ha ez 2500mhz az egyiknél, akkor a másiknál is ezt takarja, nem alapórajelekről beszéltem. A 2x512caches x2-ket azért mondtam, mert az a pár plusz % amit hoz atöbblet AMD-nél cacheben, tán épp arra elég, hogy mondjuk 3ghz-en ne verje már le egy lowcost intel proci az AMD nem is oly rég még csúcskategóriás 2 magos prociját, ami mellesleg kazán, és nagyon nem is lentebb rángatni. Na ez a loller
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez akkora ökörség hogy érdemben nem is reagálok. Nézz meg légy oly kedves néhány tesztet. Különösen ajánlom neked gbors logoutos írását, az nem húz se ide se oda.
Méghogy az X2-k a Celeronokkal vannak egy szinten, azért komolyan, tudsz valamit ember...Ui.: Főleg ez a 2x512-es X2 tetszett, mikor 5%-ot sem számít az AMD-nél, ált. kereken 0% a difi... lolercoaster.
dezz: Tessék, folyik tovább ez a magasröptű eszmecsere.
-
Oliverda
félisten
Na és? Árban illetve fogyasztásban pariban van vele még ha nem is azonos órajelen veszi fel vele a versenyt. Mellesleg már ott vannak a 45W maximális fogyaszással rendelkező X2 4xx0e procik. A newegg árai alapján a 4850e (2.5GHz) $77.00 a Pentium E2200 (2.2GHz) $79.99. Teljesítményben szerintem kb. azonos a két CPU de fogyasztásban itt már jóval előrébb jár az X2.
"Igp-s lap meg intel alá is van, játszani a 780G-vel se fog senki "normálisan", gondolom 1etértünk."
Erre azért nem esküdnék meg. Van egy ismerősöm aki pl. WoW-ozik és teljesen jól elvan a 780G-vel.
Mellesleg aki nem tudja elolvasni hogy mi van (vagy mi nincs) a CPU dobozára írva annak úgy kell.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #156 üzenetére
Hát aki szerint 5-10%-kal gyorsabb a 2xxx egy 2x512kb cache-es x2-nél, az még sztem nem próbált E2xxx-et
1ébként valóban változó, még ezek a kicsik is 5-20%-ot rávernek az x2k-re azonos órajelen. Tuningpotenciálról semmit nem mondtam, ahhoz szerencse kell, van akinek így megy, van akinek úgy. Azonos órajelen kb az E1xxx széria van pariban egy x2-vel.
Felszereltségről annyit, kinek mi kell, intel alá is tudok olyan lapot mondani ami ugyanolyan felszereltségű, mint a GB 780G micro lapja, és 12k. 1edül DC-t nem támogatja, de túl lehet élni, a leghűvösebb chip amivel a kis nf400 óta találkoztam, nf630i. Ezt a lapot leszámítva valóban jobban feszerelt dolgokat lehet AMD alá venni azonos összegért. Lehet nem vagyok normális, de én a lapon is spróoltam, a számomra felesleges dolgokért nem fizetek, tekintettel arra főleg, hogy mennyire értékálló egy lapocska...azt meg tegyük hozzá, hogy AMD jobban szereti a cl4-es ramot, ami azért megint csak drágább mint a cl5.#157 Oliverda: Jó tesztet linkeltél, 1600 vs 2100 mhz, ez csak 1 teszt a sok közül, ha kicsit jobban megnézzük, nem sokkal marad le a 2140, de könyörgöm, 500mhz-cel alacsonyabb órajelen jár, és akkor azonos órajelen max 5-10%-ról beszélnek 1esek? Ki kéne próbálni 1 ilyen procit inkább...Igp-s lap meg intel alá is van, játszani a 780G-vel se fog senki "normálisan", gondolom 1etértünk. Árakról csak annyit, gyakorlatilag 2140 és 60 már nincs, 2180 van, 12-13k között. Ennyi fogyasztás különbség meg sztem tényleg elhanyagolható, azt még tegyük hozzá, hogy aki nem ért hozzá, csúnyán be is szophatja AMD-nél egy 65W+ TDP-s procival, amiből valljuk be nem kevés van.
#158 Sweet Lou 6: Most erre mit mondjak?
Így jártál...az első 2180-am p31ds3l-ben ment 1.3V alatt 3 gigát, a mostani g31ms2l-ben 2.9G-t megy eddig, 1.275 BIOS fesszel, kemény 10k-s lap...egyik procit se néztem tovább, de az utóbbi nem ússza meg
Hűtés: kemény 2k-s AC alpine.
#166 dezz: Megjelenése óta így hívják a 2xxx-et
Hát még jó, hogy ugyanannyi pénzért magasabb órajelű x2-t lehet kapni, elhiszed nekem ha nem így lenne, olyan mint AMD cpu már nem létezne? Ár/teljesítményben 20k alatt 2 magos fronton kb ugyanazt kapod mind2 oldalról. Szétnézhetnél hogy 12k-ért milyen vga-t lehet kapni mostanában, és akkor a használt árakról nem is beszéltünk. HD szörnyű, de megy a csóri intel chippel is, 1080p-t még nem néztem, de mondjuknem is érdekel.
No vegyen mindenki amit akar/tud, mind2 oldalon találhat jó cuccot, csak utána kell nézni a dolgoknak kicsit. Ha meg valaki nagyon gamel és nagy felbontásban, 1680-tól kezdve úgyse a cpu-tól fog diavetítésbe a gép...
-
newgamer
aktív tag
Na ez egy jó ötlet az árcsökkentés, majd mostanság kell vennem egy procit, lehet AMD lesz.
-
rybank
senior tag
válasz
VaniliásRönk #179 üzenetére
most szétfeszülök annyira örülök
, hálásan köszönöm ezt a konfigot fogom venni, de még kellene hozzá táp ás ram is, ebben segíteszz?
-
rybank
senior tag
válasz
VaniliásRönk #177 üzenetére
a 38xx es szériához kell akkor!
, egész pontosan?
Athlon X2 4600+ OEM : 9k ( de ehhez ventit kell vennem)
Athlon X2 4600+ 11k
Athlon X2 5000+ 12,5k
Athlon X2 5200+ 14kmeikkel járok jobban?
-
rybank
senior tag
válasz
VaniliásRönk #175 üzenetére
mijen proceszzort ajánlaszz hozzá?, ha felesleges a drága akkor olyat amit kihajthatok, vagy ha hülyeség kihajtani, mégis milyet?
-
rybank
senior tag
válasz
VaniliásRönk #172 üzenetére
jelen pillanatban is asrock alaplapom van..egy roszz szavam nem lehet vele kapcsolatban, vagyis azért annyira nem erős a tuningpotenciálja..talán ennyi
-
VaniliásRönk
nagyúr
Drága, ANUS, nForce, egyik sem pozitív jelző.
ASRock A770CrossFire Várhatóan 14-15k.
ASRock AOD790GX/128M Max. 20k.
Ezek még nem kaphatóak, nagyon frissek.
GigaByte GA-MA770-DS3 Rev 2.0 14k
GigaByte GA-MA790X-DS4 19k
Ezek jó alaplapok.#171 erdoke: És az egyre növekvő TDP is igencsak sürgető szempont volt, pláne a notebookok esetében.
-
erdoke
titán
Egészen pontosan azt olvastad, hogy az Intel asztali/laptop CPU gyártásában van még mindig túlsúlyban a 65 nm? Merthogy van ott jócskán egyéb gyártás is, pl. alaplapi lapkakészletek, Itanium, flash, stb. Chipsetet éppen a közelmúltban migrálták 90-ről 65 nm-re, mert felszabadult némi kapacitás.
-
rybank
senior tag
abban a hiszemben választottam, hogy drágáb, ezért jobb..
-
dezz
nagyúr
Mostanában nem néztem Inteles árlistákat, és nem gondoltam, hogy az Intel képes típusnévvé tenni, hogy "Dual-Core". Na mindegy.
"még a 2xxx procik is jóval gyorsabbak azonos órajelen"
Ez így nagyon eltorzított. Először is, igazán drasztikus különbség csak SuperPI-ben van, de azt a számolási módot ma már alig használja valami. Másodszor, az órajel növekedésével az AMD skálázódik jobban. Így magasabb órajeleken a C2D is csak 0-15%-kal gyorsabb (0 = egyes alkalmazásoknál nem is gyorsabb). És ugyebár mi sem alapórajelekről beszélünk itt...
Harmadrészt, az E2xxx-ek árain jóval magasabb órajelű X2-k kaphatók, amik már 3.4-3.5-re húzhatók (5000+, 5600+, G2 stepping).
IGP: a 780G hozza egy 10-12k-s VGA teljesítményét -- miért akarnám ezt külön megvenni, ha az előbbi 15k-ból megvan? Nem mindenki játszik... De pl. HD-s videókat néz, amiben szintén jó a 780G (ellentétben az Inteles ajánlatokkal).
-
rybank
senior tag
válasz
VaniliásRönk #164 üzenetére
53k, de ebből egyminőségi tápnak is ki kll jönni aminek megkellene hajtania és amibe a proci menne: asus m3n-ht deluxe nfrorce780a
én nem akrok úgy járni mint a hülyé, a pénzért azt akarom kapni amit é
zenéket babrálgatnék vele, és játszadoznék, +konvert!
-
rybank
senior tag
srácok!, én komolyan hálás köszönetel tartozok nektek
, rengeteget tanultam ebből a kultúrált vitából!, mindem tiszteletem, így tovább
vásárlás előtt állok, melyik amd-s proci éri meg most legfőképp az árát?, (tökmindegy, 4400+ is lehet!!!)
-
^Boss
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #158 üzenetére
p35ot is kapni mar nagyon olcson, nincs nagy jelentosege ma mar ennek.. antitinung peldanyok mindig lesznek, de ez egy a sok kozul
-
Sweet Lou 6
addikt
Már bocs hogy folytatom, de nekem g33-as Giga lapban volt egy E2180, és akármennyi feszt adtam neki 2,6 Ghz után már nem volt stabil ami azért nem 1 kiemelkedő telj.
Érdekes hogy utána áttettem ugyanezt egy p45-ösbe (szintén Giga) és ott rögtön ment 3,2 Ghz-et (de nem többet még 1,5V-nál se!). Csak az a gond hogy a p45ös egy 10k-val drágább...
-
Oliverda
félisten
Valóban gyorsabb de pl. egy E2140 vs. X2 4000+ viszonylatban amelyek kb. azonos árfekvésben vannak ott az X2 gyorsabb és kevesebbet is fogyaszt. Igaz hogy magasabb órajelen üzemel.
"Az AMD igp-s fölénye meg szép meg jó, csak meg kéne nézni milyen új vga árak vannak."
Akik az IGP-s megoldásokat választják azoknak könnyen elképzelhető hogy még az a plusz 5-6K kiadás (diszkrét VGA-ra) sem hiányzik. Amellett hogy az IGP-s verzió kevesebbet fogyaszt és nyilván nem egy olyan ember van akinek bőven elég az általa nyújtott teljesítmény. Ebben az esetben pedig teljesen felesleges egy külön VGA. Púp a háton.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"5-10%-nál jobban max. multimédia feladatokban tudnak elhúzni az E2xxx-ek"
Ez a jelentéktelen kategória. Másrészt a Core2-k tuningpotenciálját szeretik eltúlozni, 3GHz felett ált. meg kell őket kínálni fesszel gazdagon hogy fűtsenek mint a kazán, max. arra jók így hogy lefuttass pár SuperPI-t...
"Az AMD igp-s fölénye meg szép meg jó, csak meg kéne nézni milyen új vga árak vannak...
"
Csakhogy ez nem így működik. Való igaz, hogy kb. 15k egy 780G és egy lowend lap + VGA is, csakhogy a 780G-s alaplapok többsége igen gazdagon fel van szerelve, míg a diszkrét VGA-s megoldás a legótvarabb alaplapra építkezik. Normális ember az alaplapon spórol utoljára.
-
Chaser
legenda
Pentuim Dual-Core csak neked
Érdekes dolgokat írsz, AMD-ben is van proci igazad van, amit lehet 3G+ hajtani, csak azt azért nem kéne elfelejteni, hogy azonos órajelen nagyon nincsenek pariban, és nem az intel van alul, még a 2xxx procik is jóval gyorsabbak azonos órajelen. Volt mind2 procimból nem is egy, nemcsak tesztekre hagyatkozom...Jelenleg 2xxx/4xxx/5xxx procihoz bőven jó a p31ds3l amit VR mondott, vagy 10k-ért igp-vel a g31m-s2l, való igaz hogy nem extra felszereltség, de stabil, tuningolni lehet, minden mostani procit eszik, aki beéri szerényebb tuninggal 400-as FSB-ig megteheti nagyobb prociknál is.
Valaki írta, hogy 1.35V felett gyári hűtővel nem lehet hűteni, hát jah, de nézzük már meg a gyári hűtőjét, kb 1 cm vastag alubordáról van szó.
Virtualizációról annyit, én anno x2-n is próbáltam ilyen támogatottságú sw-t, sempronon, celeronon, 1iken se volt számottevően lassabb/gyorsabb.
Az AMD igp-s fölénye meg szép meg jó, csak meg kéne nézni milyen új vga árak vannak...
Bocs az offért, csak az ilyen elfogult akármiket nem hagyhatom szó nélkül. -
VaniliásRönk
nagyúr
A 65nm-es X2-ket sem lehet szétfeszelni gyári hűtővel, pontos számot nem tudok mondani mert sose tuningoltam komolyabban gyári hűtővel, de valahol itt lehet a határ azoknál is.
#153 dezz: Ezt nem tudtam, akkor így tudták ilyen gyorsan kivonni kiskerekből a 65nm-eseket. Újabb reklámfogás, az Intel nagyon ért a piac megvezetéséhez...
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #151 üzenetére
"az Intel meg már szinte csak azon gyárt"
Ez közel sincs így. Épp a napokban olvastam, hogy még mindig túlsúlyban van a 65nm, csak azokat főleg OEM vonalra küldik (mármint nagyobb PC gyártóknak), a konsumer piacra kisebb arányban kerül (mert itt jobban odafigyelnek a felhasználók).
-
^Boss
őstag
válasz
VaniliásRönk #151 üzenetére
meghajlok elotted, ez valoban egy realis ertekeles volt. (annyit hozzatennek, hogy nem csak a korai E8xxx-ek jok, az uj E0-k 4.5ghz-et mennek emberi feszen(1.35V max) 24/7-ben, persze ezek 40k folott kezdenek)
viszont, ezek az e2xxx-ek nagyon melegedosek, gyari hutovel gyakorlatilag 1.35V folott huthetetlenek, x2-knel ez hogy alakul?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Kisebb Core2-khöz (és azok valóban Pentium DualCore néven futnak) P31-DS3L-t vetetnek mindenkivel, igaz hogy droppol mint állat, de ezeket a kis procikat még elviszi, 12k.
C2C azért nem jobb az X2, de 5-10%-nál jobban max. multimédia feladatokban tudnak elhúzni az E2xxx-ek, ahol nem igazán kell a cache.
Viszont jönnek az E5xxx-ek lassan, ugyan 4GHz-et azok nem fognak menni mint a korai E8xxx-ek, de ha csak ugyanannyit mennek mint az X2-k akkor valószínűleg sokkal jobban elhúznak.
Az AMD csak nemrég kezdett átállni 45nm-re, az Intel meg már szinte csak azon gyárt, pillanatnyilag nem túl rózsás a helyzet.
Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a legújabb hírek szerint desktopon idén nem is várható 45nm-es K10, L3 nélküli ill. kétmagos változatok meg talán még Q2-ben sem lesznek... -
^Boss
őstag
a pentium d az pentium d (p4 dualcore), a pentium dualcore pedig a butitott conroe procikat jelenti..
3.2 a minimum ezeknel, ha mar a tuningot nezzuk, a forumon lathatsz 3.6-ra huzott peldanyokat dogivel. clock2clock meg a conroe jobb, ezt tudjuk
a 15k-s igp-s lap valoban nem egy rossz alternativa, el kell ismerni, bar ketlem, hogy egy denebet belerakna barki is -
dezz
nagyúr
A Pentium D is Pentium dual-core. Olyan meg nincs, hogy "Pentium Dual-Core", mint típusnév, az csak kereskedői hülyeség. De most már látom, mire gondolsz.
Egy 12k-s, újabb X2-t is meg lehet hajtani 3.2 GHz-re, így kb. egykutya egy E2xxx-rel. Vagy akár jobb nála. (És mindkettő 65nm-es.)
Én úgy hallottam, komolyabb tuninghoz nem elég Intelnél egy 15k-s lap.
És mint írtam, 15k-ért sokkal jobb IGP-s s.AM2+ AMD-s lapot lehet venni, amiben megy majd a 45nm-es Deneb is. Akkor meg miért is akarnám a másikat választani???
-
Nem tudom, de nekem pont jól jön, hogy lényegesen olcsóbban hozzájutottam, mintha anno intelt vettem volna. Aztán az is lehet, hogy csak én járok "rosszabb helyeken", de a környezetemben megforduló PC-tulajdonosok olyan 60-70%-a használ valamilyen virtualizációs megoldást (virtualbox, vmware, xen, qemu).
-
-
dezz
nagyúr
Csak nem egy Pentium D-ről beszélsz? LOL. Ezt ugye te sem gondolod komolyan!?
10k-ért ugyanúgy kapsz 3 GHz fölött járatható X2-t, 15k-ért a p35-nél sokkal jobb lappal, és az egész sokkal ütősebb lesz.
Túl sokat írsz, és túl keveset gondolkozol. Fordítani kellene az arányon, mert így nem vagy más, csak egy troll.
-
^Boss
őstag
ezt meg is tudom erteni, de nem kell tulfenyezni az amd-t sem. mint emlitettem, az x2-esek arai megmutattak, mi van, ha az amd-nel az elony. semmi jo nem sult ki abbol sem. ahhoz kepest a core2-esek arai egesz turhetoen alakultak mar az elejetol kezdve..
es most tenyleg tema lezarva, priviben lehet tovabb szidalmazni, nem akarok tobbet offolni, es bocsanat az eddigiekert.
-
Gyuri27
félisten
Ez egy amds- hír/totyik. Itt mi vagyunk itthon. Nézd meg mikor irogatok intel totyikban. Annó volt szerencsém Talán p1 idejében (de ez már nagyon régen volt, emmiatt tévedhetek is) mikor még olyan lapok voltak, hogy belement intel, amd, via proci is (K6-2 450 ha minden igaz és jobb volt, meg VIA Cyrix MII 300).
Aztán volt p3 (ott nem volt amd-m). Majd p4 cerka és prescott. A cerka idején volt sa-s sempronom is. Jobb volt a sempi.
Az őskorban meg 486, p1. Most van amd-m is meg córó a gyereknek (sajnos az úgy alakult és én kérek elnézést). Magyarul van rálátásom. Ezekből a tapasztalatokból kiindulva gondolom, úgy hogy az intel többször megszopatott már. Kivéve a p3-t. Ez a 2180 nem rossz, de van amd-s alternativája. Beszélhetünk itt a tuningról meg a szintetikus cuccokról, de engem a tuning csak soft módon érdekel a szintetikus tesztek meg egyáltalán nem. Arra jöttem rá az intelt soha nem a fejlödés hanem a pénzkereset motiválta akár az user átbaszásával is. Ez persze csak az én véleményem tapasztalatom ezzel az egésszel kapcsolatban. -
^Boss
őstag
eleg szegenyes utalas volt, de igy mar ertheto. de ez nem a maltai szeretetszolgalat.. (es az amd se, nehogy azt higgyetek-> ki ne emlekezne a userbarat X2-es arakra?)
egyebkent nem vagyok inteles (az elozo HT-s gondolatodhoz visszaterve), mar ezerszer leirtam. az aktualis "legjobbat" favorizalom, ha epp van ra keret.. de ennyire elvakult embereket, mint itt nehanyan (nem pont rolad van szo), ritkan lat az ember. es ha visszaolvasol, ingerlo hsz-bol indult ki az egesz, mert akarmelyikotok akarmit mondhat, semmivel sem rosszabb az intel socket/chipset stb. politikaja (legalabbis az utobbi idoben nem volt az), mint az amd-e, kompatibilitasok ide, vagy oda
-
^Boss
őstag
válasz
VaniliásRönk #137 üzenetére
jo ti tudjatok.
mondom: intelt meg akkor sem, ha olcsobb, es jobb! (dual core valtozatok, amik lazan mennek 3,2ghz folott, 10k-ert, 15k-s p35-os lappal, vs. oregedo am2-es x2-k.)
reszemrol a tema lezarva, okos enged... -
dezz
nagyúr
1. Az 1600-as talán használható lesz tuninggal (már ha engedik a tuningot), de pl. a 2000-eshez cserélheted majd le a Nehalemedet is: [link]
3. Az AMD-seknél nem ez a módi, hogy ha megjelenik valami új, akkor lélekszakadva rohannak a boltba, kukába dobva a régit.
4. "a HT a winben nagyon erezheto volt" -- Te mi a fenéről beszélsz?
5. Ne keverj már össze mindent. Alaplapokról beszéltünk ebben a pontban. És arról, hogy nem kötelező AM2-ről AM2+-ra, ill. majd AM3-ra váltani, ill. AM2+-ról AM3-ra, mert visszafelé kompatibilisek (plusz AM2+-ban meg az AM2-es proci). (Kiv. ha az alaplapgyártó nem volt hajlandó frissíteni a BIOS-t, de mint szó volt róla, ez nem az AMD hibája volt.)Talán gondolkodni is kellene egy sort, nem? Arra utalt, hogy ha már a Core2-nél bevezették volna az IMC-t, akkor lényegében egy lépésben létrehozták volna a Nehalemet... Egy irharéteg kimaradt volna... Utána már csak kisebb változást hozott volna a HTT újbóli bevezetése, ami keveseket vett volna rá egy újabb váltásra. És néhány chipset generációváltás is kimaradt volna.
-
VaniliásRönk
nagyúr
2. A laikusnak bőven megfelelt egy kis Sempron is, a hülye ember egyébként is mindig pórul jár, ilyen az élet.
3. Igen persze, van AM2-es és 754-es konfigom is, mindegyikben elég sokféle frekin üzemelt a HT 800 és 1200MHz között, különbség 0, egyébként is kíváncsi lennék Windows alatt hogyan érzékeled a különbséget, Pasziánsszal vagy Fekete macskával tesztelsz?Esetleg a nagybetűs FEELING-ről volna szó?
Ez a gondolatmenet miért olyan üdvös az Intel esetében, és miért olyan megvetendő az AMD-nél? Annó készült egy rahedli teszt, azonos órajelen a 754-es Sempronok és a 939-es Athlonok között a különbség mérési hibahatáron belül volt az esetek többségében, az X2-k sokkal később jöttek és az áruk is egyértelműen kizárta a vevők közül a csóró upgrade-előket.Inkább húzódj vissza valamelyik Inteles topikba és ott folytasd az agymenésedet, ott legalább majd tapsolnak neked.
-
^Boss
őstag
1. majd valamikor.. amikorra mar olcsok lesznek az uj modulok, igen!
3. 7 honap is boven eleg arra, hogy valaki laikus szemmel benezze a dolgot.
az elso a64-es procik csak s754-ben mentek (magyarul ott inditottak el oket), szoval en azt nem neveznem budgetnak.. most nyilvan az
4. a HT a winben nagyon erezheto volt, mashol valoban kevesbe..
miert lenne kotelezo valtani? akinek nincs penze, marad a mostani leggyorsabb core2-es vonalon, ne mondd nekem, hogy akinek keves a penze, annak MUSZAJ i7-re valtania4 magos procit kapsz olcson mindket gyartotol, x% gyorsulasert meg az elejen nem eri meg az a hatalmas felar..
tudom mit jelent a rokabor, viszont akkor eleg erthetetlen mit akartal vele, ezert kicsit a felfogast konnyitendo en masolasnak ertelmeztem inkabb
az hogy hol marad a rokabor, nem tul ertelmes arra a mondatra nezve (vilagosan leirja, hogy csak egyszer gyorsit az, ha a memvezerlot a prociba teszed, ezek utan rokabor szo ide a legkevesbe sem ertelmes nalam, de neked biztos jelentett valamit, es azert irtad le, akkor oszd meg legyszives!)
-
dezz
nagyúr
1. De majd lesz!
3. A s.939-es A64 3500+ 2004-06-01-én jelent meg, ez csak 7 hónap.
És volt kisebb s.939-es A64 is, a 3000+, de az nem tudom, mikor jelent meg.Hozzá tarotozik még a dologhoz, hogy a s.754 első hónapjaiban csak kisebb procik voltak hozzá, a nagyobbak a s.939-esekkel együtt jelentek meg.
Továbbá, mint írtam, a s.754 eleve a budget vonal volt. Így akik mégis erre váltottak, a türelmetlenségük árát vizették meg később.
Egyébként nekem is s.754-em van, egy Sempront hajtok benne 2.5 GHz-en (újabb A64-ek 3 GHz-en is mennének benne), és jól elvagyok vele, mivel munkára használom, single threades alkalmazásokkal.
4. Intel tulajként biztos sok tapasztalatod van benne, mennyit számít a HT (további) gyorsulása... Elárulom, nem sokat.
Van egy kis különbség aközött, ha a váltás opcionális (ha van rá pénzed, megteheted), vagy kötelező.
Úgy látszik, még magyarul sem érted, mert a rókabőrnek semmi köze a másoláshoz. Szóval inkább a rókabőr kifejezésnek kellene utánanézned.
-
^Boss
őstag
miert, egy s478as prescottal nem lehetett kihuzni sokaig? agp karik ma is vannak, ddr-t meg ma is kapni, a prescottokkal meg el lehet lenni, te mondtad... voltak via-s lapok az intel oldalan is, de azt ugye nem muszaj megemlitened...
915-925 valoban nagy hulyeseg volt, de a ti szavaitokkal elve, aki tajekozott volt, az kivart
ddr2 667-el jo, hogy nem volt gyorsabb, a ddr2 kb 800-tol hozott sebessegnovekedest..
igen, csak az amd (ha olyan szar procik jonnek is ki toluk, mint a jelenlegi phenomok, az intelekhez kepest), sosem szabad intelt venni. nem is kerdezek tobbet, erre meg oviban is 1-est adnakegyebkent grat, ismet barati stilusban, a masikat tisztelve irtal egy hsz-t. ha most beideznem a hszeidet, talan mast nem is kaphat az, akinek nem amd-s alsogatyaja van, es nem amd-s macival alszik
-
Gyuri27
félisten
754-l sokáig ki lehetett húzni. Akinek nem kellett x2 az egészen am2-ig. Mert utánna volt olcsón ddr, meg pcie volt rajt. Tehát a 939-s váltás nem volt muszáj. Ellentétben a 478-l. Mert a mai napig sokan használnak még prescottot is így a 754 időtt állóbb. Valamint volt hozzájuk jó olcsó via chipset is. A 478 865/75-ről váltás meg zsákutca volt és az ma is. A 915/25 ill az akkori 945-k nem kezeltek sok utánna következő procit (csak szólok mielött még erre térnél rá). [link] elverve, [link] prescott is, [link] elverve mind az atom drága lapokkal egyűtt és az atom drága ddr2-vel együtt is. [link] 975-s lappal ddr2 667-l is alig gyorsabb.
Annó elbaktam, hogy az intel sz.rt vettem. Mint látjuk a 754-l és a pcie-vel semmi gondom nem lett volna. Így pipa volt a 478-ról átállás. Én akkor tanultam meg, hogy intelt nem kell venni. Persze akinek vették, meg tele volt lével annak nem számitott. Ez csak az én véleményem. Egyszer elkábitott az intel többet nem fog. Ami annó jó volt az a p3 1300 tualatin cerka, és ennyi. (meg az asus tuslc2)
Mi újság volt akkortájt az oviban? -
^Boss
őstag
1. az extreme procin kivul, amely 1333-as memot fog tamogatni, a tobbi csak 1066-ost tamogat. 1600-asrol szo sincs!
2. erre nem tudok mit irni, most mar van olyan aron ddr3, hogy lehessen valtani, az, hogy a ddr2 olcsobb (kb mar veszteseges), arrol nem tehet az intel
3. ph-s cikkek datumai:
Ringben az Athlon 64 és az Athlon 64 FX2003-10-27 Az AMD nyolcadik generációs processzora másfél éve várakoztatja a nagyérdeműt, ám most menthetetlenül megmérettetett.
Bemutatkozik a Socket 939 és az Athlon 64 3800+
2004-07-08
tehat egymas alternativai voltak, de azert amolyan viccbol 9-10 honap elterest beiktattak (nem azert, hogy egy HC user megvegye az s754-et, mivel gyorsabb volt a Prescottoknal, es hogy utana megint megvegye ujra az S939-es rendszert is, csupan viccbol)
na ezt masnak add be legy olyan szives, mert en nem hiszek a hatartalan amd joszandekban
4. igy jarnek el, de nem teljesen tudod kihasznalni egy am2-es lapban az uj procikat, ezt bevallhatod (nem veletlen vesz mindenki szinte uj lapot hozza, a lenyeg tok ugyanaz)
5. ebben igazat adok (de volt olcsobb ilyen lap is, pl az abit 975Xes lapja), de pl egy P35-os P5B-t mar a kezdetektol megkaptal 27-28-ert, es azzal a mai napig minden proci elmegy, lassan 2,5 eve (kompromisszumok nelkul.)ertem teljes mertekben, en a rokabor megjegyzesedre irtam a masolasi dolgot. (leforditsam szorol szora?)
"As Pat Gelsinger [Intel] told me when AMD integrated the memory controller, he said you can only do that once - what do you do to improve performance next?"
"Ahogy Pat mondta nekem, amikor az AMD integralta a memovezerlot (a procikba), azt mondta, csak egyszer csinalhatod ezt meg - mit fogsz tenni kovetkezoleg a teljesitmeny novelese erdekeben?"
mint mondtam, a rokabor megjegyzesedre reagaltam, ezt csak nyugtaztam egy ertem-mel, mit kene erre irnom? teljesen igaz, amit mond. -
dezz
nagyúr
Ehh, csak hogy ne másnak kelljen:
1. Saját maga 1600-as változatához képest nem lesz gyorsabb.
2. Ha még csak 1x...
3. Minek türelmetlenkedtek? A s.754 eleve a single core prociknak való budget class volt.
4. Na ja, csak akkor AMD oldalon is így kellene eljárnod.
5. Na de ez csak egy chipset a sok közül, nem mindenkinek ilyenje van/volt.Dehogy érted, hülye lennék ilyen primitívséget behozni még ráadásul ide, hogy ki kiről másolt. Nem, itt éppen azt mondta el az illető, hogy azért nem vezették be már korábban az integrált memóriavezérlőt, mert nem akartak egyszerre túl nagyot lépni, mert akkor mivel vennék rá a vevőket később egy újabb váltásra...
És amiért főleg ingerenciám támadt még1x írni: nagyon rosszul emlékszel, mert nagyon is az AMD lépte meg a magtöbbszörözést, miközben az Intel még az órajel - immár csak apró - növelgetésével volt elfoglalva. (Igaz, aztán picivel megelőzte az AMD-t a piacra dobásban, mert az AMD-vel ellentétben a Pentium D sem natív dual-core volt, hanem simán 2 P4 egy tokban.)
-
^Boss
őstag
tolem is az utso
1. de a nehalem 1333-at fog max tamogatni hivatalosan, es az integralt memvez. miatt meg igyis sokkal gyorsabb lesz, mint egy nem integralt+ddr3 -1600 (2000-rest kapni 35-ert, az egy ideig eleg lesz)
2. aztan meg jonne fel ev mulva, hogy jaj minek megint cserelni, egyszer at kell allni..
3. s754 majd' fel evig volt ugy, hogy meg nem volt s939, ergo sokan valtottak... hiaba.
4. valoban nem, de mint mondtad, ezek egymas alternativai
5. de a lenyeg ugyanaz: kompatibilis volt a 2 éves lap a mai 45nm-es procikig mindennel... hiaba nem ugyanaz a dolog, a hatas hasonloertem, hat ez nyilvan masolas az intel reszerol, de az amd sem panaszkodhat (SSE utasitaskeszletek, dual-core gondolat, ha jol emlekszem, intel szulemenyek)
-
dezz
nagyúr
Nem szeretném itt szétoffolni veled a témát, így ez az utolsó válaszom.
1. DDR2-1066-ból meg a fele, és még gyorsabb is. A DDR3-1600 meg még jóval drágább. (Ráadásul úgy hallottam, nem is megy az első Nehalemekkel... Szóval vehetsz egy lassabb, drágább holmit, hogy aztán később megint lecseréld, a procival együtt.)
2. Talán hogy ne kelljen mindent lecserélni? Ne kelljen 2x drágábban rosszabbat venni? (Már késleltetés, azaz pl. játékok szempontjából.)
3. A s.754 kimondottan belépő/közép szint vot (single channel memóriavezérlő, kisebb max. TDP), aki ide X2-t várt, nem igazán gondolta végig... Különben eleve s.939-re állt volna, ugyanis az volt a közép-performance class. (Ezt jelentette, hogy egymás alternatívái voltak -- mint ahogy most az Intelnél lesz az 1160/1366.)
4. Utólag írtad oda, többes szám meg nem volt.
5. Egy adott chipset (ami amúgy is csak később jött ki), és egy foglalat-szabvány nem egy kategória.Amúgy most olvastam:
"As Pat Gelsinger [Intel] told me when AMD integrated the memory controller, he said you can only do that once - what do you do to improve performance next?" [link]
Nem tudom, érted-e... (Gy.k. hol marad a rókabőr.) -
^Boss
őstag
1. mennyiert kapsz ma egy hivatalosan tamogatott 1333-as kitet? max 15-20 rongy. elerheto? igen. (legalabb 3 honapja ilyen arakon kapni)
2. minek tamogassa, amikor mar elerheto aron van a ddr3? (elozo pont)
3. egymas alternativai? tehat ha vettem egy s754-es lapot, abban ment egy X2-es? nem igy emlekszem. (majdnem egy idoben volt, de az s754-rol szinte mindenki, akinek volt esze, gyorsan valtott)
4. odairtam az intel csoport vegere, hogy es az uj socket(ek)
5. reszben kompatibilisek, persze. most ez elfogadhato, de amikor peldanak beirtam egy 975X-es lapot, akkor nem tetszett, pedig az is, reszben kompatibilis minden procival a 45nm-esekig (sot, teljesen az, max nem tudsz annyit huzni rajta) -
dezz
nagyúr
1. Az AMD mindig akkor vezette be az újabb memória-szabványt, amikor már értelmes ára volt.
2. A Nehalem támogathatná a DDR2-t is, ahogy az AMD is teszi majd, az Intel mégsem teszi.
3. Külön soroltad a s.754-et és s.939-et, pedig ezek egymás alternatívái voltak.
4. Felsoroltad az AM3-at, de a Nehalemes tokokat nem.
5. Külön soroltad az AM2/AM2+/AM3-at, pedig ezek részben kompatibilisek. -
Ayg0
senior tag
válasz
Sandormaster #116 üzenetére
Arról. Viszon azt pletykálják, hogy az AMD kifejezetten ebbe a szegmensbe szánt processzora Bobcat névre hallgat majd. A korábban kiszivárgott specifikációk alapján viszont egy és ugyanaz a két cucc, azaz válogatott Sempron LE-1100 átkeresztelve.
Ha így van, egyszerűen zseniális válasz az Intelnek.Erre valaki?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sandormaster #116 üzenetére
Igen arról van szó. Remélem lesz belőle valami.
-
^Boss
őstag
hazudnek ha azt mondanam normalis vagy. 434434343x irtam le, hogy a prescott es az nw kozott alkalmazastol fuggoen 5-10% kulonbseg van, ergo osszemerheto teljesitmenyben a barcival, iranyadonak tokeletes. nem baj, idejossz, megint leirod, amit felreolvastal (altalanos 1. osztaly, olvasas ora, remlik valami?), es asszed ezzel leegetsz. olvasson nyugodtan utana barki, a ferditesek nagymestere gyuri baratunk, az biztos.
arra, hogy nvidia: volt hasonlo teljesitmenyu alternativa az nf4 idejen? az nforce 2-nel meg szamitott, hogy olcso a lap, de ha draga, akkor mar az nvidianal reklamaljak? erdekes, mindig a jobbik oldalat fogod meg a dolgoknak
-
Gyuri27
félisten
Na egyszer valamit tudtál. lolrel
Drága. Na nézzük nf ohh bocs az nvidiánál reklamálj.
Azokról az árakról az amd nem tehetett.
Mindegy hogy a gyártó chipsettel, vagy tokozással, vagy ram váltással kényszeriti ki a váltás a chipset eladások növelésével.
dezz:
daa-raa: hagyd. Én vagy két napig olvastam embertől, hogy a SA-s 2.8-s barci ellenfele a 478 p4 3.2 prescott volt annó. Nem zavarta, hogy sem időben sem árban nem lehetett összehozni a kettőt.
Tehát sok jóra itt se számíts. -
^Boss
őstag
válasz
VaniliásRönk #108 üzenetére
nem voltak olcsok, azt nem allitottam. de ha vettel egy p5w dh dlx-et 50 korul, azzal 45nm-ig barmit meg tudtal etetni..
ha valos a 4g-s kep, akkor viszont nem kispalyazik az amd
illetve, amikor nyeregben volt az amd, ott sem volt olyan olcso egy felsokategorias lap (nf4 sli-s, vagy netan nf 590-es chip-pel kifejezetten draga volt), szoval egykutya mindket gyarto, mar ne is haragudj
msot az intel all jobban, lesz ez meg igy se. nekem mindegy, en nem vagyok elvakult, csak nem szeretem az elvakultakat
-
Ayg0
senior tag
Mi van már a butított amd-s "atomokkal"?
2-3 napja kérdeztem erről Abut. A lényeg a következő volt:
'...ma tudtam meg THG-re ezért a cikkért rápirítottak az AMD-nél ... Mivel nem lett volna szabad megjelennie az új proci teljesítmény adatainak. Annyit ígérhetek, hogy beszélek az AMD-s informátorunkkal, hogy miképp áll az Athlon 2000+ ügye.'
Tehát folyamatban van a dolog. Remélem hamarosan egy velős, színvonalas PH! teszt (is) lesz róla, nem csupán hír, mert biztos sokakat érdekelne.
-
Ayg0
senior tag
Egy kérdésem lenne az okosokhoz:
5200+ 2,7 GHz 2 x 1 MB 1 GHz 76 dollár 68 dollár - létezik ilyen 5200+ ? Korábban is láttam már ezt a tételt több PH! bazáros árlistájában is, de akár az AMD, akár az AMDgeeks, akár a techpowerup adatbázisában kerestem sehol nem szerepel ilyen CPU csak 5200+ 2,6 GHz és 2 x 1 MB L2, vagy 5200+ 2,7 GHz de 2 x 512 KB L2.
Ha nem elírás, akkor miért nem szerepel még a gyártó oldalán sem? Ha hibás információ akkor miért nem javítják ki már hónapok óta?
Illetve érdekelne még, hogy százalékos értékkel kifejezve mekkora teljesítménybeli különbség van a két processzor között? (2.6GHz, 2x1MB L2 kontra 2.7GHz, 2x512KB L2)
-
dezz
nagyúr
válasz
Sandormaster #106 üzenetére
Én is reménykedem, viszont a két dolog kicsit más. Az R770 hasonló frekiken működik, mint az R600, és mikroarchitektúrában sem sokat változott, csak épp 3x annyi egység van benne, köszönhetően a kisebb csíkszélességnek.
Ennek CPU-s párhuzama a korábbinál több magos CPU lenne, de a Deneb ugyanúgy 4-magos. A GPU-hoz hasonlóan a mikroarchitektúrát (belső felépítés a részegységek szintjén) itt sem lehet csak úgy hipp-hopp átalakítani. Így itt a legfőbb tényező a magasabb órajel lesz, és némileg mellékesen az alacsonyabb fogyasztás (kiv. amikor ellensúlyozza a magas órajel+fesz).
-
dezz
nagyúr
válasz
Sandormaster #103 üzenetére
Legalább egy kérdőjelet tehettek volna a címbe... Ha már így lehozták ezt a teljesen megbízhatatlan infót, ami valószínűleg kacsa (ismeretlen újság ismeretlen szerzőjétől származik). Az is örömteli lenne, ha egyátalán tuninggal menne a dolog (mármint léghűtéssel, mert NL2-vel az Agena is tudja a 4.0-át).
-
Sandormaster
aktív tag
Pffff.... ha ez így lesz én lehidalok, amd cpu-k gyárilag 4 meg 4,4 Ghz-n?!
-
Vladi
nagyúr
"Aki a kisebb fogyasztásért cserébe hajlandó kiegyezni szerényebb teljesítménnyel, választhatja ezentúl az Athlon X2 5050e-t is, amely beéri 45 wattal."
Hajlandó vagyok.
Mi van már a butított amd-s "atomokkal"?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i5-8400 használt, tesztelt.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3451
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! HP Elitedesk 800 G1 USDT számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD 4600 WIN
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest