Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Nem ertem mire akarsz kilyukadni. Ugyanazt irod amit en. En azt mondtam a Penryn magos CPU-k (dual es quad) ott lesznek mainstream-ben meg 2009 vegeig es leirtam miert a roadmap szerint. Most azt mondod ez nem igaz es leirod ugyanazt amit en?
Bloomfield mellett ott a Q9xxx CPU harom negyedevben - 08Q4, 09Q1, 09Q2 es a Bloomfield bevezetese elott csak ezek a Q9xxx verziok lathatoak ott.
09Q2 vegen de inkabb mar a 09Q3-ban van az a box ahol a Lynnfield bevezeteset latod. A Roadmap nincs ugy reszletezve mint az elotte valo 2 ev, de ha az ott latott mintat veszed vilagos hogy (meg ha csak 2 negyedevvel szamolsz is) ott lesz a Lynnfield mellet mainstream-nek az E8xxx es Q8xxx sorozat meg minimum 2009 vegeig. Sot meg a Q6600 is ott van 09Q2-ig pedig az mar nem mai gyerek.
"Azért, mert jellemzően mindenki váltani akar az új szereplőkre, és az akár nemrég megvásárolt konfig fillérekért lesz eladható (proci is, lap is, és eddig túl olcsónak nem nevezhető tuning DDR2 ram is)."
Az aki egy par hetes/honapos gepet valtani akar mert kijott valami uj az meg is erdemli. Egyebkent nem ertem hogy lehet ervkent felhozni az gyors ertekveszitest egy PC komponensekrol szolo diskuraban. Ez egy teny es kesz, mindig is igy volt par kivetellel amelyek csak erositik a szabalyt a papirforma szerint.
Mitol lenne egy 1160 keves desktopra? Az hogy csak 1x16 PCIe vagy hogy nincs QPI nem latom hatranynak. A Lynnfield a mainstream. Egyebkent mire kellene bele a QPI?
"Hmm, szóval az AMD leölte a régit az új bevezetésével, az Intel nem öli le. Mi ez a kettős mérce?"
?
Olvasd vissza a Gyuri27-el folytatott socket valto diskurat.
Ad reprezentativ minta - egyelore nem szolgaltatok semmivel, csak egy-egy kijelentessel ami beleillik a nezopontotokhoz. Ami azert el kell ismerned nem egy sulyos argumentum
-
Raymond
titán
"Nem tudom, te milyen roadmapet nézel, >ez< alapján a felső kategóriáben már a 4. negyedévben átveszi a stafétabotot a Nehalem generáció, közép kategóriában is 2009Q2-ben, és csak a legalsó kategóriás E2xxx család húzza tovább."
Akkor nezd meg meg egyszer az a roadmapet. A Nehalem magos CPU-k mellett ott a Q9xxx sorozat is meg 2009-ben is. Kozepkategoriaban ugyanugy ott lesz az E8xxx es E7xxx sorozat a Lynnfield mellett mint a Q9xxx Bloomfield mellett a bemutatas utanni elso 3 negyedevben, egyszeruen azon a reszen (2009Q2+) nincsenek reszletek a kepen.
"Ez persze nyilván nem azt jelenti, hogy attól a ponttól kezdve nem is lehet kapni C2D-ket és C2Q-kat, de az értékük esésnek indul, és utána már nem lesznek hoszzú életűek. (Hiszen éppen ez a célja az Intelnek, hogy ezzel is rontsa az AMD esélyeit, a szokottnál is intenzívebb verseny keretében.)"
Ha az ertekuk esese alatt azt erted hogy olcsobbak lesznek akkor nem latom miert problema ez a vasarlo szempontjabol. Hosszu elet pedig addig van amig megy a gepben.
"Ha még a s.1567-ről írnád, hogy nincs helye a desktopon, megérteném. Viszont a s.1160 csak 1x16 v. 2x8 SLI PCI-Express konfigurációt tesz lehetővé, és QPI sincs, így el fog férni az Bloomfield, de még a 6-magos Westmere is, 3D renderingre, stb."
Nem ertem, en nem irtam semmit az S1160-rol...
-
P.H.
senior tag
Nehalem-ból elképzelhetetlen az L3 nélküli többmagos változat (nem úgy, mint az AMD-nél), ezért így a kétmagosok (amik viszont nem tudnak létezni L3 nélkül, lásd MESIF) nem tudják átvenni a korábbiak (és a Celeronok) szerepét: elméletileg nincs, ami annyira korlátozza őket, mint a Core2-k kisebb FSB-je vagy L2-mérete.
Ha mégis van, akkor valami nagyon erős microarchitecturális hátrányra derülne fény.
-
Raymond
titán
Miert ez most valami meglepetes? Az 1366 szerintem a desktop piacon egyebkent is felejtos. Az az olyan mutogatos senki altal nem vasarol desktopnak alcazott server/workstation rendszerekben lesz mint a Skulltrail. Az se erdekli a kutyat sem.
Az eddigi roadmap-ek alapjan meg az S775 nagyon sokaig itt lesz. A legnagyobb % a szallitott desktop prociknal 2009-re a 45nm ketmagosok. A mainstream negymagosok kozott pedig meg 2009 juniusig ott a Q6600 is a 8xxx es a 9300/9400 melett.
Ezek alapjan nekem ugy nez ki meg egy jo darabig marad az S775 es a 45nm Merom alapu ket/negymagosok.
-
P.H.
senior tag
Igen, szvsz ezt - bár nem akarok a nevében beszélni -, de némi módosítással:
775: alsó + közép
1160: felső + közép (asztalra, jelenlegi Agena szintre)
1366: legfelső (kb. a SocketF pozíciójába)Az, hogy a 775 mikor kerül leváltásra, azon múlik, hogy az Intel mennyi áldozatot vállalt be a Nehalem-mel a server-front miatt. A fogyasztási adatok nem ismertek, 100 W-nál nagyobb értékekkel dobálóznak jelenleg a négymagosoknál, így nem lesz könnyű alulmúlni vagy tartani a mostani kétmagos Penryn-ek fogyasztását.
Valami ilyesmi megfigyelhető az AMD-nél is (K8 vs K10).
-
Chaser
legenda
Ahhan, de én nem nevezlek pubinak, hagyd meg annak aki téged is úgy hív, kösz...
Ha elég olcsón jön a K10, jah, és akkor az x2-k esnek majd megint 30%-ot? Lassan az AMD fizet hogy vigyék?
5000+-t én még 12-13k-ért nem láttam, hangsúlyoznám bolti bruttó árú hűtős verziókról beszéltem eddig. 3.4Ghz esélyes mekkora feszen? 2k-s hűtő megoldja? Ennyi erővel meg 2180-nál is esélyes a 3G+, némelyiknél annyi se, némelyiknél 3300-3400 mhz is értelmes feszen, szóval kaparhat az 5000+-od,, mást úgyse tud...
#203 Oliverda: Jah, kb annyival drágább azonos órajelű 2xxx egy x2-nél, amennyivel gyorsabb is...
Habár látva az E5200 induló árát, nem sokáig lesz ez így. Kb ott tartunk, ha van tuning, ha nincs, intellel biztos nem jár rosszabbul senki, ha van akkor meg 1értelmű, de még ott vannak a 4 magosok, mennyi is egy q6600, és egy hasonló tudású phenom?
Tuningról ne is szóljunk...ha már antituning, akkor micsinál' az 1xi user ha kevés neki az 5000+ alapon? Vesz egy 6000+-t ami zabál mint az állat, oké, most még 10k-val olcsóbb egy 8400-nél, de sokkal rosszabb, sokkal többet eszik, ez már érezhető a villanyszámlán...azt a 10k-t amit 1év alatt ezért elbukik, rögtön be lehet fektetni egy intel lapba, 10k lap+30k proci...40k, eredmény egy sokkal gyorsabb gép, sokkal kevesebb fogyasztással. De ha a 6400+ vs E8400-et nézzük akkor még a vaknak is 1értelmű a döntés sztem, azonos ár, csakhát messze nem 1 teljesítmény és fogyasztás.
szerk: jah vga, éppen iponban volt 2600xt nemrég 4.5k körül
lemaradtam róla
a másik vga már kb 2 hónapja fennvan egy megbízható nem kamu kisker árlistáján
-
erdoke
titán
Egészen pontosan azt olvastad, hogy az Intel asztali/laptop CPU gyártásában van még mindig túlsúlyban a 65 nm? Merthogy van ott jócskán egyéb gyártás is, pl. alaplapi lapkakészletek, Itanium, flash, stb. Chipsetet éppen a közelmúltban migrálták 90-ről 65 nm-re, mert felszabadult némi kapacitás.
-
Chaser
legenda
Pentuim Dual-Core csak neked
Érdekes dolgokat írsz, AMD-ben is van proci igazad van, amit lehet 3G+ hajtani, csak azt azért nem kéne elfelejteni, hogy azonos órajelen nagyon nincsenek pariban, és nem az intel van alul, még a 2xxx procik is jóval gyorsabbak azonos órajelen. Volt mind2 procimból nem is egy, nemcsak tesztekre hagyatkozom...Jelenleg 2xxx/4xxx/5xxx procihoz bőven jó a p31ds3l amit VR mondott, vagy 10k-ért igp-vel a g31m-s2l, való igaz hogy nem extra felszereltség, de stabil, tuningolni lehet, minden mostani procit eszik, aki beéri szerényebb tuninggal 400-as FSB-ig megteheti nagyobb prociknál is.
Valaki írta, hogy 1.35V felett gyári hűtővel nem lehet hűteni, hát jah, de nézzük már meg a gyári hűtőjét, kb 1 cm vastag alubordáról van szó.
Virtualizációról annyit, én anno x2-n is próbáltam ilyen támogatottságú sw-t, sempronon, celeronon, 1iken se volt számottevően lassabb/gyorsabb.
Az AMD igp-s fölénye meg szép meg jó, csak meg kéne nézni milyen új vga árak vannak...
Bocs az offért, csak az ilyen elfogult akármiket nem hagyhatom szó nélkül. -
VaniliásRönk
nagyúr
Kisebb Core2-khöz (és azok valóban Pentium DualCore néven futnak) P31-DS3L-t vetetnek mindenkivel, igaz hogy droppol mint állat, de ezeket a kis procikat még elviszi, 12k.
C2C azért nem jobb az X2, de 5-10%-nál jobban max. multimédia feladatokban tudnak elhúzni az E2xxx-ek, ahol nem igazán kell a cache.
Viszont jönnek az E5xxx-ek lassan, ugyan 4GHz-et azok nem fognak menni mint a korai E8xxx-ek, de ha csak ugyanannyit mennek mint az X2-k akkor valószínűleg sokkal jobban elhúznak.
Az AMD csak nemrég kezdett átállni 45nm-re, az Intel meg már szinte csak azon gyárt, pillanatnyilag nem túl rózsás a helyzet.
Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a legújabb hírek szerint desktopon idén nem is várható 45nm-es K10, L3 nélküli ill. kétmagos változatok meg talán még Q2-ben sem lesznek... -
^Boss
őstag
a pentium d az pentium d (p4 dualcore), a pentium dualcore pedig a butitott conroe procikat jelenti..
3.2 a minimum ezeknel, ha mar a tuningot nezzuk, a forumon lathatsz 3.6-ra huzott peldanyokat dogivel. clock2clock meg a conroe jobb, ezt tudjuk
a 15k-s igp-s lap valoban nem egy rossz alternativa, el kell ismerni, bar ketlem, hogy egy denebet belerakna barki is -
^Boss
őstag
eleg szegenyes utalas volt, de igy mar ertheto. de ez nem a maltai szeretetszolgalat.. (es az amd se, nehogy azt higgyetek-> ki ne emlekezne a userbarat X2-es arakra?)
egyebkent nem vagyok inteles (az elozo HT-s gondolatodhoz visszaterve), mar ezerszer leirtam. az aktualis "legjobbat" favorizalom, ha epp van ra keret.. de ennyire elvakult embereket, mint itt nehanyan (nem pont rolad van szo), ritkan lat az ember. es ha visszaolvasol, ingerlo hsz-bol indult ki az egesz, mert akarmelyikotok akarmit mondhat, semmivel sem rosszabb az intel socket/chipset stb. politikaja (legalabbis az utobbi idoben nem volt az), mint az amd-e, kompatibilitasok ide, vagy oda
-
^Boss
őstag
1. majd valamikor.. amikorra mar olcsok lesznek az uj modulok, igen!
3. 7 honap is boven eleg arra, hogy valaki laikus szemmel benezze a dolgot.
az elso a64-es procik csak s754-ben mentek (magyarul ott inditottak el oket), szoval en azt nem neveznem budgetnak.. most nyilvan az
4. a HT a winben nagyon erezheto volt, mashol valoban kevesbe..
miert lenne kotelezo valtani? akinek nincs penze, marad a mostani leggyorsabb core2-es vonalon, ne mondd nekem, hogy akinek keves a penze, annak MUSZAJ i7-re valtania4 magos procit kapsz olcson mindket gyartotol, x% gyorsulasert meg az elejen nem eri meg az a hatalmas felar..
tudom mit jelent a rokabor, viszont akkor eleg erthetetlen mit akartal vele, ezert kicsit a felfogast konnyitendo en masolasnak ertelmeztem inkabb
az hogy hol marad a rokabor, nem tul ertelmes arra a mondatra nezve (vilagosan leirja, hogy csak egyszer gyorsit az, ha a memvezerlot a prociba teszed, ezek utan rokabor szo ide a legkevesbe sem ertelmes nalam, de neked biztos jelentett valamit, es azert irtad le, akkor oszd meg legyszives!)
-
^Boss
őstag
1. az extreme procin kivul, amely 1333-as memot fog tamogatni, a tobbi csak 1066-ost tamogat. 1600-asrol szo sincs!
2. erre nem tudok mit irni, most mar van olyan aron ddr3, hogy lehessen valtani, az, hogy a ddr2 olcsobb (kb mar veszteseges), arrol nem tehet az intel
3. ph-s cikkek datumai:
Ringben az Athlon 64 és az Athlon 64 FX2003-10-27 Az AMD nyolcadik generációs processzora másfél éve várakoztatja a nagyérdeműt, ám most menthetetlenül megmérettetett.
Bemutatkozik a Socket 939 és az Athlon 64 3800+
2004-07-08
tehat egymas alternativai voltak, de azert amolyan viccbol 9-10 honap elterest beiktattak (nem azert, hogy egy HC user megvegye az s754-et, mivel gyorsabb volt a Prescottoknal, es hogy utana megint megvegye ujra az S939-es rendszert is, csupan viccbol)
na ezt masnak add be legy olyan szives, mert en nem hiszek a hatartalan amd joszandekban
4. igy jarnek el, de nem teljesen tudod kihasznalni egy am2-es lapban az uj procikat, ezt bevallhatod (nem veletlen vesz mindenki szinte uj lapot hozza, a lenyeg tok ugyanaz)
5. ebben igazat adok (de volt olcsobb ilyen lap is, pl az abit 975Xes lapja), de pl egy P35-os P5B-t mar a kezdetektol megkaptal 27-28-ert, es azzal a mai napig minden proci elmegy, lassan 2,5 eve (kompromisszumok nelkul.)ertem teljes mertekben, en a rokabor megjegyzesedre irtam a masolasi dolgot. (leforditsam szorol szora?)
"As Pat Gelsinger [Intel] told me when AMD integrated the memory controller, he said you can only do that once - what do you do to improve performance next?"
"Ahogy Pat mondta nekem, amikor az AMD integralta a memovezerlot (a procikba), azt mondta, csak egyszer csinalhatod ezt meg - mit fogsz tenni kovetkezoleg a teljesitmeny novelese erdekeben?"
mint mondtam, a rokabor megjegyzesedre reagaltam, ezt csak nyugtaztam egy ertem-mel, mit kene erre irnom? teljesen igaz, amit mond. -
^Boss
őstag
tolem is az utso
1. de a nehalem 1333-at fog max tamogatni hivatalosan, es az integralt memvez. miatt meg igyis sokkal gyorsabb lesz, mint egy nem integralt+ddr3 -1600 (2000-rest kapni 35-ert, az egy ideig eleg lesz)
2. aztan meg jonne fel ev mulva, hogy jaj minek megint cserelni, egyszer at kell allni..
3. s754 majd' fel evig volt ugy, hogy meg nem volt s939, ergo sokan valtottak... hiaba.
4. valoban nem, de mint mondtad, ezek egymas alternativai
5. de a lenyeg ugyanaz: kompatibilis volt a 2 éves lap a mai 45nm-es procikig mindennel... hiaba nem ugyanaz a dolog, a hatas hasonloertem, hat ez nyilvan masolas az intel reszerol, de az amd sem panaszkodhat (SSE utasitaskeszletek, dual-core gondolat, ha jol emlekszem, intel szulemenyek)
-
^Boss
őstag
1. mennyiert kapsz ma egy hivatalosan tamogatott 1333-as kitet? max 15-20 rongy. elerheto? igen. (legalabb 3 honapja ilyen arakon kapni)
2. minek tamogassa, amikor mar elerheto aron van a ddr3? (elozo pont)
3. egymas alternativai? tehat ha vettem egy s754-es lapot, abban ment egy X2-es? nem igy emlekszem. (majdnem egy idoben volt, de az s754-rol szinte mindenki, akinek volt esze, gyorsan valtott)
4. odairtam az intel csoport vegere, hogy es az uj socket(ek)
5. reszben kompatibilisek, persze. most ez elfogadhato, de amikor peldanak beirtam egy 975X-es lapot, akkor nem tetszett, pedig az is, reszben kompatibilis minden procival a 45nm-esekig (sot, teljesen az, max nem tudsz annyit huzni rajta) -
estimese11
csendes tag
jah, de több helyen athlon x2 6500be-ként fut, tehát joggal hihető, hogy az bizony plusszos. szerintem az amd sem tudja, hogy mit akar, nem hogy az átlagember. amúgy több külföldi fórumon is szó van 6500+-ról, én úgy látom a google segítségével.
más, akkor tehát a ph! a hoc-ról másolt, így már világos. csak akkor a forrásmegjelölést nem értem!
köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Garancia
- GeForce RTX 3060 (OEM HP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő