- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
1. En is errol beszelek. Az S939 ket evet sem elt meg mielott az AMD leolte az AM2 bevezetesevel. Hol lattal mar mondjuk egy eve is uj S939 procikat? Sehol, pedig az meg ott volt a 3 evben. Bentragadt raktarkeszleteket arult mindenki.
2. Oszinten olyan 2180-rol meg nem olvastam amelyik nem ment volna 3Ghz-n (sot fesz emeles nelkul). Nem kell neki semmi komoly tuning, 333Mhz FSB-t marmelyik lap megcsinal.
3. Bocs, ezt mire irtad?
-
Raymond
titán
En magamnal vagyok de eszerint a hsz szerint neked kene lenyugodnod
"Nekem mondjuk 3 év múlva lesz lehetőségem fejleszteni"
Latod ez a kijelentes aminek nem sok a valosagalapja. Ugyanezt gondoltak anno az S939 tulajok meg nem egy 875 alapu S775 lap tulajdonosa. Aztan az egyiknel beutott az AM2 a masiknal meg a VRM szorakozas.
"Tuningolva talán elhúz a 2180, de a tuningra nincs garancia, ill én nem 220v-n járatom a cuccot másokkal ellentétben."
Nem kell tulfeszelni semmit, 3+ Ghz siman megy alap feszen. De ezt nagyon jol tudod te is
"Tehát akkor miért vettem volna intelt? Miért rosszabb az amd? Nem szuperpizek (szupermariózok) és hasonló szintetikus okosságot se futtatok."
Nem ertem hol irtam hogy roszabb. Ket mondattal elore meg is jegyezted hogy "igen oda lehet rakni a = jelet".
"Miért kell nekem intel proci szétfeszelve 3.2-n meg 3.4-n mikor nem tudok alá rakni vga-t?"
Ahogy irtam nem kell szetfeszelni. A VGA-s reszt nem ertem. A tobbi erzengos omlengesre nem tudom mit irjak, nem erdekel kulonosebben.
-
Raymond
titán
Olvastam eddig is, de mindek szalljak bele egy hitvitaba? Volt mar itt ilyen nemegyszer.
Az idotallosag argumentuma meg mekkora marhasag mar ebben az esetben? 10 meg 15K osszegekkel dobalodzik itt mindenki es akkor idejosz egy Nehlemel upgradekent amikor ott van meg egy rakas masik az olcso proci tobbszoroset nyujto megoldas? Na ne mar. Ja hogy azokhoz nem ilett volna a "ki kell dobni az alaplapot" szoveg? Egyebkent a te hozzszolasodra is valaszoltam egy kerdessel, miert kene a linkelt alaplapot kidobni ha egy olcso 2180-asrol akar valtani valami gyorsabbra? Nem kell.
A velemenyem az hogy mindket tabor itt a topicban mar eleg sokszor leirta ugyanazt, de mindket oldal csusztat ossze vissza hogy valami virtualis peniszbajnoksagban az kedvenc cegenek legyen a nagyobb.
A legjobb ar/teljesitmeny aranyu olcso rendszer per pillanat vilagosan az AMD reszerol allithato ossze es ez elsosorban a platformnak koszonheto. Az Intel reszerol nincs mit szembeallitani egy 690/780/790 chipsetel. Aki ezt vitatja az vagy nem lat rendesen vagy nem akar latni.
Aztan elterelodott olyan iranyba a dolog hogy melyik CPU a gyorsabb meg a jobb. Itt meg az AMD-sek probalkoznak mindenfele keppen bebizonyitani hogy mennyivel gyorsabb es jobb valasztas az X2 de hogy minek? A felhozott X vs. Y egyforma aur termekeknel a teljesitmeny is egyforma. Biztos veletlen van igy nem azert mert az arkepzes az alapjan lett a cegeknel belove hogy azert a termek eladhato legyen. Szinten tipikus volt hogy "nincs overclock"-al indult a dolog aztan amikor oda kerult az egesz hogy az X2 megse gyorsabb annyival (vagy egyaltalan nem) mint a 2xxx szeria akor elojott a "de magasabb orajeleken gyorsabb" meg a "ezek mennek 3.5Ghz-n" tema. Azon aprosag elhallgatasaval hogy egy 2xxxx meg egyszerubben tuningolhato mint az X2 (200->266->333FSB) meg a leggagyibb alaplapokkal is) es akkor az X2 megint le van korozve teljesitmenyben.
Egy €40-60 kozti alaplap es egy €50-80 kozti CPU kombinacioval ugy hogy az alaplapi grafika hasznalhato legyen a leheto legjobban filmnezesre es jatekokra nincs az AMD-nek alternativaja. De amint bejon a kepbe egy kulon grafikus kartya a dontes puszta markahuseg kerdese akkor ha se tuning se komolyabb bovites nem tervezett a jovoben. Mindket gyartotol megkapod gyakorlatilag ugyanazt a teljesitmeny ugyanazon az aron.
-
Chaser
legenda
Nem paraszt vagy, csak kicsit elfogult
Iponos árakat azért nem szoktam nézegetni, mert abból 1 van, gari meg hát soso..a fentebb említett 2600xt-ről is azért maradtam le, mert 4.5k+2.4k posta 1 év gari, sokat haboztam
és elfogyott helyi kiskerben meg 10.6k-ból meglenne passzív verzió... De legyenek átlagok a linkelt árak, 2180-ra igaz is nagy mértékben, de figyi, mért g33-as lapot linkelsz? A g31-es lap itt 9k, átlag boltban 10k, én is annyiért vettem. IGP ugyanaz bennük. No szóval, én ebből a különbözetből inkább vga-t vennék, nem még drágább sideportos AMD lapot. Ebbe a g31 lapba mehet minden k_vad, include 45nm...ha netán arra célzol, hogy a nehalamet nem eszi, igaz, csakhogy a nehalem kicsi más kategóriának néz ki, mint ami eddig volt, de sztem a userek 90%-ának még jövő ilyenkor, de talán utána egy évvel is elég lesz egy E8400/8500/8600...vagy akár egy q6600, de az újabbak se lesznek vészes árban a nehalem megjelenése után. Miről beszélünk kérem szépen? Röhögésről jut eszembe, mikor AMD 939-ről AM2-re váltott 1 év után, de sokan röhögtek...Az intelnek most ha akar, ha nem, muszáj volt foglalatot váltania, a mostani chipes lapok sokra mennének vele, IMC-s lesz, innentől bukta, DDR3-at még megoldhatnák ha akarnák, azt hiszem ennyi belefér, sokat szolgált a 775. De xar lesz nekem a 10k-s lapot eladni ha váltani akarok
Ramot xaréhúgyé vettem, proci meg E2180, majd ha lemegy 24-5k kisker bruttóra az ára, lesz egy E8400, vagy akár k_vad..de erről már beszéltünk.
szerk: #206 dezz: ámmen
intelnél is majd csak eztán kezdődik az E5200/7200 árcsökkentése...
-
^Boss
őstag
ezt meg is tudom erteni, de nem kell tulfenyezni az amd-t sem. mint emlitettem, az x2-esek arai megmutattak, mi van, ha az amd-nel az elony. semmi jo nem sult ki abbol sem. ahhoz kepest a core2-esek arai egesz turhetoen alakultak mar az elejetol kezdve..
es most tenyleg tema lezarva, priviben lehet tovabb szidalmazni, nem akarok tobbet offolni, es bocsanat az eddigiekert.
-
^Boss
őstag
miert, egy s478as prescottal nem lehetett kihuzni sokaig? agp karik ma is vannak, ddr-t meg ma is kapni, a prescottokkal meg el lehet lenni, te mondtad... voltak via-s lapok az intel oldalan is, de azt ugye nem muszaj megemlitened...
915-925 valoban nagy hulyeseg volt, de a ti szavaitokkal elve, aki tajekozott volt, az kivart
ddr2 667-el jo, hogy nem volt gyorsabb, a ddr2 kb 800-tol hozott sebessegnovekedest..
igen, csak az amd (ha olyan szar procik jonnek is ki toluk, mint a jelenlegi phenomok, az intelekhez kepest), sosem szabad intelt venni. nem is kerdezek tobbet, erre meg oviban is 1-est adnakegyebkent grat, ismet barati stilusban, a masikat tisztelve irtal egy hsz-t. ha most beideznem a hszeidet, talan mast nem is kaphat az, akinek nem amd-s alsogatyaja van, es nem amd-s macival alszik
-
^Boss
őstag
hazudnek ha azt mondanam normalis vagy. 434434343x irtam le, hogy a prescott es az nw kozott alkalmazastol fuggoen 5-10% kulonbseg van, ergo osszemerheto teljesitmenyben a barcival, iranyadonak tokeletes. nem baj, idejossz, megint leirod, amit felreolvastal (altalanos 1. osztaly, olvasas ora, remlik valami?), es asszed ezzel leegetsz. olvasson nyugodtan utana barki, a ferditesek nagymestere gyuri baratunk, az biztos.
arra, hogy nvidia: volt hasonlo teljesitmenyu alternativa az nf4 idejen? az nforce 2-nel meg szamitott, hogy olcso a lap, de ha draga, akkor mar az nvidianal reklamaljak? erdekes, mindig a jobbik oldalat fogod meg a dolgoknak
-
^Boss
őstag
kell? elozoeknek is irom: p5w dh deluxe 975X-es lap mindent tud 45nm-ig. ez a lap asszem eleg reg jelent meg.. nem kotelezo valtani, alapjaraton minden eddig megjelent procit elvisz a penryneken kivul.. amd-nel is volt jopar ertelmetlen chipkeszlet, ami alig hozott ujitast (magyarul max annyit hozott, mint inteleknel)
es a 45nm-esekhez meg asszem nem nagy cucc beujitani egy lassan 15k-ert kaphato p35-otszal ez valoban nem jott be, de nem csak nekem
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest