Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz VaniliásRönk #156 üzenetére

Hát aki szerint 5-10%-kal gyorsabb a 2xxx egy 2x512kb cache-es x2-nél, az még sztem nem próbált E2xxx-et:) 1ébként valóban változó, még ezek a kicsik is 5-20%-ot rávernek az x2k-re azonos órajelen. Tuningpotenciálról semmit nem mondtam, ahhoz szerencse kell, van akinek így megy, van akinek úgy. Azonos órajelen kb az E1xxx széria van pariban egy x2-vel.
    Felszereltségről annyit, kinek mi kell, intel alá is tudok olyan lapot mondani ami ugyanolyan felszereltségű, mint a GB 780G micro lapja, és 12k. 1edül DC-t nem támogatja, de túl lehet élni, a leghűvösebb chip amivel a kis nf400 óta találkoztam, nf630i. Ezt a lapot leszámítva valóban jobban feszerelt dolgokat lehet AMD alá venni azonos összegért. Lehet nem vagyok normális, de én a lapon is spróoltam, a számomra felesleges dolgokért nem fizetek, tekintettel arra főleg, hogy mennyire értékálló egy lapocska...azt meg tegyük hozzá, hogy AMD jobban szereti a cl4-es ramot, ami azért megint csak drágább mint a cl5.

#157 Oliverda: Jó tesztet linkeltél, 1600 vs 2100 mhz, ez csak 1 teszt a sok közül, ha kicsit jobban megnézzük, nem sokkal marad le a 2140, de könyörgöm, 500mhz-cel alacsonyabb órajelen jár, és akkor azonos órajelen max 5-10%-ról beszélnek 1esek? Ki kéne próbálni 1 ilyen procit inkább...Igp-s lap meg intel alá is van, játszani a 780G-vel se fog senki "normálisan", gondolom 1etértünk. Árakról csak annyit, gyakorlatilag 2140 és 60 már nincs, 2180 van, 12-13k között. Ennyi fogyasztás különbség meg sztem tényleg elhanyagolható, azt még tegyük hozzá, hogy aki nem ért hozzá, csúnyán be is szophatja AMD-nél egy 65W+ TDP-s procival, amiből valljuk be nem kevés van.

#158 Sweet Lou 6: Most erre mit mondjak?:) Így jártál...az első 2180-am p31ds3l-ben ment 1.3V alatt 3 gigát, a mostani g31ms2l-ben 2.9G-t megy eddig, 1.275 BIOS fesszel, kemény 10k-s lap...egyik procit se néztem tovább, de az utóbbi nem ússza meg ;] Hűtés: kemény 2k-s AC alpine.

#166 dezz: Megjelenése óta így hívják a 2xxx-et:) Hát még jó, hogy ugyanannyi pénzért magasabb órajelű x2-t lehet kapni, elhiszed nekem ha nem így lenne, olyan mint AMD cpu már nem létezne? Ár/teljesítményben 20k alatt 2 magos fronton kb ugyanazt kapod mind2 oldalról. Szétnézhetnél hogy 12k-ért milyen vga-t lehet kapni mostanában, és akkor a használt árakról nem is beszéltünk. HD szörnyű, de megy a csóri intel chippel is, 1080p-t még nem néztem, de mondjuknem is érdekel.

No vegyen mindenki amit akar/tud, mind2 oldalon találhat jó cuccot, csak utána kell nézni a dolgoknak kicsit. Ha meg valaki nagyon gamel és nagy felbontásban, 1680-tól kezdve úgyse a cpu-tól fog diavetítésbe a gép...

Új hozzászólás Aktív témák