Új és csökkenő árú AMD processzorok

Nagykereskedői forrásokra hivatkozva adott hírt az AMD processzorárainak csökkenéséről, illetve újabb CPU modellekről a Hexus.net. Az árcsökkenések érintik a kétmagos Athlon X2-ket, továbbá a három- és négymagos Phenomokat is, ezzel együtt mindhárom család tetején új csúcsmodell jelenik meg.

Hirdetés

A négymagosok legerősebb típusának neve, ahogyan eddig, ezután is Phenom X4 9950 Black Edition lesz, azonban a 140 wattos modellt kifuttatják, helyette egy 125 watt maximális fogyasztású változat érkezik. A két verzió egyelőre párhuzamosan lesz kapható, mindkettőnek 186 dollár az ezerdarabos közvetlen rendelésre megadott nagykereskedelmi listaára. Amint a névből látható, a szorzózárat a túlhajtók kedvéért feloldották, akárcsak az új Phenom X3 8750 Black Edition esetében. A hárommagos lapka nem sokkal lesz drágább, mint szorzózáras, de más paramétereiben vele megegyező 8750-es társa.

A kétmagosok mezőnyében szintén érkezik egy tuningbarát processzor, a 6500+ Black Edition 3,3 GHz-es órajellel és 95 wattos maximális disszipációval. Aki a kisebb fogyasztásért cserébe hajlandó kiegyezni szerényebb teljesítménnyel, választhatja ezentúl az Athlon X2 5050e-t is, amely beéri 45 wattal.


  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés