Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Oliverda #262 üzenetére
Thx. Mindig tanul az ember.
Calibos: remélem hamarosan lesz teszt, de felmerult mar nehany helyen, hogy a tulzott fogyasztassal és/vagy 2 nemmukodo maggal rendelkező 4magosokat passzolják el így.
A 95W-os kategória miatt a fogyasztásos dolog hihető lenne, e miatt kicsit viszolygok tőle az viszont nem érdekelne, ha 2 letiltott mag is benne van. Azert javitsatok ki, ha hulyeseget beszelek.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #211 üzenetére
Azt a 20W-ot elbukja a user idle-ben, ha a tápja nem 80+ kategória, ezt már említettem, nem sokan vannak ilyenek, 50W-ot már azért jobban megérez, aki meg 24/7-ben használ ilyen gépeket meg is érdemli, van arra kis fogyasztású megoldás már épp elég. Mivel a fogyasztás többtényezős, sztem túl kéne lépni ezt, AMD alá vannak kazán chipek, ott meg aztán pláne sokra megy a 45W-os procival a user, ha meg már ennyire képben van, akkor odáig is eljut, hogy alul is lehet feszelni a procit, aztán intelből is csinálhat 45W-osat, mivel ahogy nézem AMD oldalon is gyárilag alulfeszelt procikat árulnak így...továbbá az említett cl4 esete, én úgy tapasztaltam -és rajtam kívül mások is-, hogy cl4 jobb az AMD-nek, ezek a ramok drágábbak, és nagyobb fesz kell nekik, tehát ez is többletfogyasztás.
"Hahóóó! Nem kell 3D tudás a gépbe mert szerencsétlen felhasználónk nem játszik. Akkor meg mi a francnak adna ki 6-8 esetleg 10-12K-t VGA-ra?
" Akkor ugyanúgy elég a g31...
9850-et nem láttam 40k alatt, lehet ahhoz is lotto 5-ös kell?
Linkelhetsz teszteket, ahol a phenom jobb, én linkelnék 2x annyit, ahol a k_vad...kopoghat a 95W-os, 1előre nincs.
#218 Gyuri27: Ön uram az ellentétek embere
"Te nem vagy magadnál vagy nem értesz! Most van a kölöknek egy g31-s lapja 2180-l..... Tehát akkor miért vettem volna intelt?"Ezt neked kell tudni mért vettél, ha ennyire ratyi matyi, kérdeztem már párszor, de nem válaszoltál..valami agp-ről váltás blabla, vehettél volna AMD igp-s lapot is. Az "inteles bumburnyákok" tán azért írogatnak ide, mert nem tudják elfogadni pár fanatikus marhaságait, nem írok neveket
, ha már írunk valamit, akkor ne elfogultságból, hanem szubjektíven... tudod a 2xxx veri azonos órajelen erősen az x2-ket szitu, akinek nem megy, dolgozza fel, ne itt hőbörögjön, örülhet hogy a dualceleron nem veri...bezzeg ha AMD lenne most ugyanebben az előnyben mekkora istenkirály lenne.
Továbbá ez az elavulás dolog..hát izé, mire jó áron lesznek a denebjeid, addigra éppen olyan elavult és semmit érő lesz a lapod is, mint a mostani hasonló intelek, tehát ha annyira váltani akarok majd, akkor nem lesz olyan szörnyű veszteségem.#219 TomBoy1986: Azonos órajelen járnak nem? Ezért jó összehasonlításnak, de árban nem azonosak, viszont a 6400-gyel már igen, aminél szintén minden téren jobb a 8400-es.
"most gondolom jönni fog, izé, meg ha megnézzük a hogy intel négymagos, meg hasonlók..." nem fog jönni, részedről jött a 3 magos csoda, jó proci biztos, kár hogy a 7200 azonos árban jobb... ha meg játékra veszi valaki, különösen sok örömét leli majd benne azzal az óriási órajelével.Részemről ennyi, AMD-nél is megtalálhatja az ember a számítását, intelnél is, a dolgot tovább lehet bonyolítani tuning/antituning részre, használt/új árakra..sok mindenre. Én a magam részéről elleszek még egy jó ideig akár a 2180-nal is, de majd egy 8400-gyel biztosan, eddig a történet 4 giga rammal, 2180-nal, g31-es lappal, odd-vel, 320-as vinyóval, FSP táppal, házikóval, odd-vel megállt 60k-nál, minden cucc kiskergaris, nem tréfa nélküli biznic, papírral, ha cserélni akarok majd 8400-re, kb 15k + lesz, na sztem ha össze is szarja magát 3 év múlva az egész, valahogy túlélem, mert addigra jó ha 20-30k-t kapnék érte. VGA-t meg éppen olyat rakok bele amilyet akarok.
További jó marakodást
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #217 üzenetére
Igy elolvasva magam utan meg egyszer azt hiszem felreertetted
Azt akartam mondani hogy abban a kategoriaban az AMD a nyero, nincs olyan az Inteltol ami jobb vetel lenne. Igaz a hozzaszolas tobbi reszebol ez azert vilagosabb lehetett, de ha nem akkor remelem most mar az
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #209 üzenetére
Nem mondod?
Árcsökkentés nemcsak AMD oldalról lesz, gondolom sejthető...
Arról beszéltünk melyik mért mennyivel jobb, milyen szegmensben, a 4 magosakkal megvan a teljes paletta, sempront/celeront most hagyjuk, ott még csúnyább győzelmek lennének...
Jah nem számít a villanyszámla, ha 20W-ig bezárólag megoldódik, de 6000+/6400+ vs E8400 téren nem 20W-ról van szó, az x2-höz kell egy HP hűtő, az intelhez elég a félmagas vicc is
És ugyanakkor a félmagas viccel xarrá veri az intel mind2 procit.
Legyen 780G-nél jobb vagy hasonló vga 6-8k-ért, ammen, akkor már 2600xt/86gt 10-12k-ért..és akkor már némi 3D tudás is van a gépben. Az 1600prohoz is 5-ös kell?
szerk: 9850-et mennyiért láttad? én k_vadot átlag kiskerben 33k-ért. Tényleg 1forma tudásuk lehet, mikor a k_vad 2.4G, ehhez a phenomnak 2700-2800-at kéne menniük hogy hasonló tudásuk legyen, arról nem is beszélve, hogy a G0-s 95W, a másik verzió 105 v 110W, de azt már ha jól tudom nem is gyártják, a phenom AMD szerint 125.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #199 üzenetére
Ne hagyjuk a fogyasztást, bármennyire elkeserít ez egyeseket, max a 4xxx szériára lehet mondani hogy rosszabb e téren az x2k-nél azonos órajelen, a dolog pikantériája, hogy azonos órajelen még egy 2xxx is megeszi az x2-t...
Ne hagyjuk az árat, 2180-at kapsz 12-13k-ért, 4800-ast is, kb egy teljesítmény, 2180-nál esélyes a 3G, talán 4800-nál is, csak ugye az x2-nek 3400-3500mhz-et kellene mennie ha be akar érni egy 2180@3G-t...
Ne hagyjuk az igp-t, vegyen mindenki jó igp-vel felszerelt AMD lapot, mert 2009-ben erre van szüksége, a másik oldal meg vegyen kb annyi többletért amivel a lap többe kerül olcsó igp-s vagy anélküli intel lapot + lowend vga-t. 1ébként egy radeon x1600pro kb hol van a 780g-hez képest, olyat 4.3k-ért tudnék venni újan bruttóban.
És menjünk tovább, kicsit lépjünk feljebb, mennyi is a 6000+? 20k körül van, ekörüli áron kapsz E7200-t 1-2-val drágábban, vagy mostmár E5200-t, 18k körül, hát egen, sajnos majdnem ott vannak teljesítményben mint a 6000+, sajnos igen jól tuningolhatók, sajnos 45nm-esek...sajnos mindent összevetve legyalulják a 6000+-t, és hogy 10k-ért lehet alájuk kapni lapot, amivel ha a proci is benne van 3.5Ghz garantált, külön öröm, hja, nem akkora tudású mint a 780G, de nem is 15k-ba kerül...
6400+ vs E8400? Sajnos megint csak az van, hogy 2 közel azonos árú prociról van szó, amiben az előbbi csúcskategória radiátornak is jó lehet hideg napokon, utóbbi meg a maga "szerény" teljesítményével csak röhög rajta, jah hogy 3.5-4G-n is menne, hát elképzelhető...#200 dezz : Nem vagyok a pubikád, nemtom kivel keversz
Keverem-kavarom..jönnek. Várjuk őket nagy szeretettel. Tán ők el fogják érni azonos órajelen egy 2xxx teljesítményét amit lassan de biztosan levált az 5xxx, nem, de sebaj, a lényeg hogy jönnek
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #193 üzenetére
PH-t pl. pont nem ajánlanám fogyasztás témában, rendszeresen vannak "véletlen" bakik.
Az egyik favorit:
A nagy processzorhelyzet
"Fontos megjegyezni, hogy az AMD-s tesztrendszer nForce chipsetes alaplapot tartalmaz, márpedig ez a lapkakészlet jóval többet fogyaszt, mint az Intel chipsetek (az nForce 680i hozzávetőleg 30 wattal többet disszipál, mint a P35, illetve az nForce 590 SLI kb. 20 wattal fogyaszt többet, mint az AMD RD580)."
Jah, fontos megjegyezni, ettől függetlenül az Intelt P35-ben mérik, az AMD-t meg 590SLI-ben. Vicces. -
^Boss
őstag
válasz
Oliverda #189 üzenetére
ott van az xbit-es tesztben, szo nincs kisebb fogyasztasrol..
4200+ load fogyasztas: 218W (teljes rendszer)
E2160 fogyasztas: 200W (ez a 2 proci tudja nagysagrendileg ugyanazt a teljesitmenyt, ne is probalj belekotni abba, hogy melyik hany MHz-en megy)
tehat ha egy 45W TDP-ju AMD-t szamolunk, pont egyenlo lesz a 2 proci fogyasztasa -
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #186 üzenetére
Nem ezt mondtam én is mester?
12-13k-ért vehetsz egy 2180-at vagy egy 4800-ast, kb ugyanazt tudják, tuningról most ne beszéljünk, mert a 2180 esélyes 3G-je messze nem annyit ér mint az x2 3G-je. A helyzet onnantól lesz érdekes, ha végleg kipontozódik a 2/4xxx széria, jelenlegi ára az 5200-nek 18k, pár hónap múlva reális a 15k, gondolom valamit te is hallottál már róla.
Én a gma3100-zal is játszok pár kedvenc játékot, de nem jelenti azt, hogy mindent vinne 1280 fullon, ahogy nem is visz a 780g-vel egyetemben, vannak játékok amikre bőven jó a 780g, van amihoz bőven kevés..ha valakinek csak x adott játékhoz kell, akkor yoh.
Van aki azt se tudja mi az a TDP, a vásárlók nagy %-a ilyen, tényleg megérdemlik hogy az AMD érdekes dolgokat művel ilyen téren.
Na részemről off befejezve, legközelebb akkor veszek AMD-t, ha azonos órajelen legalább annyit tud mint az intel, tuningban is, és alá a lapot is megkapom annyiért mint intel alá azonos tudásút.
szerk:#187 VaniliásRönk : Kedves barátom, te anno úgy lehurrogtál engem, hogy azt mertem mondani, a 2140-esem kb annyit tud, mint a 4200-esem tudott, hát a fenti tesztet elnézve akkora marhaságot nem mondhattam
Nekem van összehasonlítási alapom, neked nincs, nem is lesz. Nézd már meg az oliverda által linkelt tesztet, játékoknál volt alegnagyobb elmaradása az E1200-nek az x2-höz képest, átlag 25%, na most, ha 500mhz-cel alacsonyabban járt, akkor képzeld már el őt is 2100mhz-en ember
Az x2k azonos órajelen dualceleronnal vannak pariban, csak a te kedvedért, ha ez 2500mhz az egyiknél, akkor a másiknál is ezt takarja, nem alapórajelekről beszéltem. A 2x512caches x2-ket azért mondtam, mert az a pár plusz % amit hoz atöbblet AMD-nél cacheben, tán épp arra elég, hogy mondjuk 3ghz-en ne verje már le egy lowcost intel proci az AMD nem is oly rég még csúcskategóriás 2 magos prociját, ami mellesleg kazán, és nagyon nem is lentebb rángatni. Na ez a loller
-
Már lassan 1 éve várok itt az AM3+DDR3 kombinációra. Ki szeretném hagyni az AM2+DDR2 lépcsőfokot de lehet hogy mégis váltanom kell. Ezek mellett az árak mellett nem lehetetlen hogy meglépem és összerakok egy gépet.
Nameg az ABIT sem erőlteti meg magát 790FX+SB700 CF lap kiadásával.
Csak tudnám hogy mire várnak még.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Új Asus 18 ROG WQXGA MiniLED 240Hz G-Sync i9-14900HX 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő