Hirdetés
- Gigabyte alaplap topik
- Hobby elektronika
- TPM (trusted platform module) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
válasz
antikomcsi #60 üzenetére
Biztos, hogy jó ötlet a 790GX HTPC-be? Szerintem túllépi az elfogadható szintet fogyasztás terén, ha mondjuk éjjel-nappal megy rajta a torrent. Én inkabb a 780-nak szavaznék bizalmat, megspékelve ezzel az új 5050e-vel. (De kinek a pap, kinek a papné
)
-
^Boss
őstag
kell? elozoeknek is irom: p5w dh deluxe 975X-es lap mindent tud 45nm-ig. ez a lap asszem eleg reg jelent meg.. nem kotelezo valtani, alapjaraton minden eddig megjelent procit elvisz a penryneken kivul.. amd-nel is volt jopar ertelmetlen chipkeszlet, ami alig hozott ujitast (magyarul max annyit hozott, mint inteleknel)
es a 45nm-esekhez meg asszem nem nagy cucc beujitani egy lassan 15k-ert kaphato p35-otszal ez valoban nem jott be, de nem csak nekem
-
dezz
nagyúr
válasz
estimese11 #94 üzenetére
-
pok.tom
aktív tag
válasz
#95904256 #32 üzenetére
ha ezt hoztad ki az írásomból akkor csak sajnálni tudlak.
arra gondoltam okos fiu h. pl e6300 1,8ghz 2éve jelent meg akkoriban az amdket hiába tépted fel 2,6ghz akkor is alap órajelen verte az intel , és ha még kicsit megrántottuk 2,6ra az intelt, azonos órajelell az amd-t rendesen lehagyta pl. ilyere gondoltam.
-
pok.tom
aktív tag
Mikor bejöttek az athol64ek akkor annak volt órajele 2ghz (ja akkor regisztrált a ph. bocs lehet nem mozogtál még akkoriban a infó részlegen.)
hasonlítsd már össze 1intellel ezt az amd 3ghz es procijat és rájössz h. mire írtam.
ez 2éve kb fordított felállás volt akkor 2ghz alap órajelü amd verték a 2,5-2,6os pentiumokat (pentium4) rémlik valami -
dezz
nagyúr
Egyébként a magyar lapok közül elsőként az SG (ph! "lapbarátja") hozta le ezt a hírt tegnap, ezt megadva forrásnak: [link] Esküdni mernék rá, hogy az utóbbin tegnap még 6500+ szerepelt 3.3 GHz-cel, ugyanis én direkt megnéztem, és utána még be is írtam ezt az ottani topikba. (A HOC-os hírt csak ma láttam, innen linkelve.)
-
Raymond
titán
Az utobbi ket napban ket proci futott be hasonlo megjelolessel:
1) X2 6500+ a K8-as alapu 3.3Ghz 95W
2) X2 GE-6500 a herelt (-2 mag) K10 alapu 2.1Ghz 45WEbbol lehet a keveredes
-
antikomcsi
veterán
Utánna olvastam én is ennek a 6500+ dolognak.
És mit mondjak, ahány oldalon volt rólla hír, annyi féle volt!
Ezt csak az idő fogja megválaszolni. Általánosságban szeptember elejére írták a bemutatkozást.
Én a sok variáció közül a 3.3GHz-es 95W-os verziónak örülnék legjobban, és legkevésbé a 2.1GHz-es 45w-osnak.
Kár, hogy nem kívánságműsor!
-
dezz
nagyúr
válasz
estimese11 #83 üzenetére
Az 5050e ott van a forrásban megadott Hexusos hírben.
Mellesleg a 6500 is ott van. Nyugodtan lehet az is, hogy egymástól függetlenül csináltak belőle egy a 6400+-nál magasabb órajelű 6500+-t, főleg hogy pár helyen így emlegetik. Továbbá az itteni hírben 95W-tal szerepel, miközben a HOC-on 125W-tal.
-
dezz
nagyúr
válasz
estimese11 #82 üzenetére
"amúgy több külföldi fórumon is szó van 6500+-ról, én úgy látom a google segítségével."
Értelmezd légyszi még1x, amit a #79 elején írtam...
Egyátalán nem biztos, hogy a HOC-ról, ott van az Ipon is.
Továbbá még kiderülhet, hogy volt egy közös "ős-forrás".
A forrásmegjelölés részben helyes. -
estimese11
csendes tag
válasz
estimese11 #82 üzenetére
jah, és ugye az 5050e is kérdés volt, azt is szerintem onnan vette janpotocki úr!
-
estimese11
csendes tag
jah, de több helyen athlon x2 6500be-ként fut, tehát joggal hihető, hogy az bizony plusszos. szerintem az amd sem tudja, hogy mit akar, nem hogy az átlagember. amúgy több külföldi fórumon is szó van 6500+-ról, én úgy látom a google segítségével.
más, akkor tehát a ph! a hoc-ról másolt, így már világos. csak akkor a forrásmegjelölést nem értem!
köszönöm a segítséget!
-
dezz
nagyúr
Visszaszívom, hogy külföldi fórumokon 3.3 GHz-es 6500+-ról beszélnének: órajel nélkül szerepel a 6500+, és úgy tűnik, csak tévedésből írják oda azt a +-t pár helyen.
A 3.3 GHz-t valószínű úgy találta ki valaki, hogy nem értette, hogy ha a 6400+ 3.2 GHz-es volt, hogy lehetne a 6500("+") csak 2.3 (az nem sokat mondott neki, hogy ez a chip K10 alapú), ezért úgy gondolta, biztos csak elírás, és valójában 3.3 lesz az. Ez a személy valószínűleg alesi volt a HOC-on, majd ezt átvette az Ipon is, végül a ph!.
(Google-lel rákeresve csak ezen a 3 helyen szerepel együtt a 3.3 GHz és a "6500+".)
Sandormaster: erről nem az AMD tehet.
-
Sandormaster
aktív tag
Hát sajnos nem minden AM2-es lapba megy bele minden AM2+ cpu
Általában a gyártón múlik megszán-e valami új biossal, hogy menjen, engem nem szánt meg (MSI)...
-
dezz
nagyúr
Ezt a butaságot talán nem kellene...
1. 754 és 939 egymás alternatívái voltak, nem külön lépések.
2. AM2 - AM2+ kompatibilis.
3. AM2+ - AM3 visszafelé kompatibilis.
4. 775 magával sem volt kompatibilis -- több változata volt, egy néven, de jó...
5. Ha már az AM3-at is írtad, ami csak jövőre jön, akkor talán írd már be az Inteles sorba az s.1160 és s.1366-ot is, amikkel a Nehalemek jönnek (775-ös nem lesz)...szerk: hihi, látom, többen is ráugrottak.
-
Már lassan 1 éve várok itt az AM3+DDR3 kombinációra. Ki szeretném hagyni az AM2+DDR2 lépcsőfokot de lehet hogy mégis váltanom kell. Ezek mellett az árak mellett nem lehetetlen hogy meglépem és összerakok egy gépet.
Nameg az ABIT sem erőlteti meg magát 790FX+SB700 CF lap kiadásával.
Csak tudnám hogy mire várnak még. -
Findzs
addikt
az ilyet szeretem nagyon időtálló konfigom van
már több mint másfél éves az abitkn9s lapom meg a 4600+ x2 procim
most cseréltem le a közel egy éves 8600 gts vidkarimat is egy 9600gt -re csak ehez viszont már kevés a 4600x2 úgyhogy most akarok majd procit cserélni egy 6000x2 -re a 4 magot ugyse nagyon használja ki semmi
még további 1 évig jo kis konfig lesz ez a cpu csere után yuppiutoljára a abit nf7 esem volt meg majdnem ilyen hosszú ideje (1év)
-
rybank
senior tag
válasz
Sandormaster #54 üzenetére
p*csába,
pedig már a következő heti árlistán szívesen látnám
-
Gyuri27
félisten
Úgy hogy ez szar csira amd-l elbakták és ez van. A faxa nagyszerú intelnél meg okos módon most cserélik a tokozást és álnak átt drr3-ra. Mert minden user milliomos és megteheti ezt. Éljen az intel.
Az a be finom
lehet nagyon és talán tuninggal kiszolgálja a 4850/70 vga-t is.
Meg jó az árcsökkentés is. Had vegyék a népek.Oliverda: a biosztar lapban ez a be logout mikor lesz?
-
rybank
senior tag
de mikor leszz ez az ár érezhető itt?????
-
dezz
nagyúr
Úgy, hogy a DDR2 és DDR3 egyforma interface-t használ, csak a fesz más, és néhány időzítési paraméter. (Ellentétben a DDR1-gyel, ezért nem tudják kihozni az újabb magokat s.939-re, mert teljesen le kellene cserélni a memvezérlőt.)
dokar, estimese11: Kezd úgy tűnni, mintha arról lenne szó, hogy egyesek szerint a Kuma Phenom X2 néven jött volna, de ehelyett Athlon X2 6xxx (+ nélkül) jön, vagy legalábbis ezt hitték újabban.
(#48) estimese11: Mint írtam, külföldi AMD-s törzshelyeken is írkálnak a 6500+-ról, nyilván a HOC is onnan szedte (hacsak nem a kisujjukból).
-
Sanyix
őstag
Nemtom mit akartok, amíg nincs 45nm nemkell x2-es phenom, jó az athlon. Ha már 45nm is lesz, meg phenom is egyszerrem úgy már érdemes, de csak simán 65nm-es 2 magos phenomra semmi értelme.
-
dezz
nagyúr
"AMD Readies Athlon X2 6500, No Dual-Core Phenom Chips for Now
Sources familiar with the plans of Advanced Micro Devices on Wednesday denied the fact that the company has plans to release dual-core AMD Phenom processors, but said that the chipmaker plans to release dual-core chips based on the K10 micro-architecture under the AMD Athlon X2 brand-name."
Ezek is nagyon tudják, miről beszélnek...
Az viszont tényleg érdekes, hogy mindkét helyen 6500-ról beszélnek, nem 6500+-ról, és ugyancsak mindkét helyen K10 alapúnak mondják. (2. helyen a cikkből is linkelt Hexus értem.)
Viszont különféle fórumokban (gondolom, innen van az adat) 3.3 GHz-es 6500+-ról megy a diskura.
-
Thrawn
félisten
Úgy, hogy DDR2-es és DDR3-as ramokat is képes kezelni.
The DCTs (DRAM Controllers) support DDR2 DIMMs or DDR3 DIMMs. Products may be configurable between DDR2 and DDR3 operation. -
dokar
addikt
válasz
estimese11 #39 üzenetére
-
dokar
addikt
válasz
estimese11 #37 üzenetére
egyébként típusból lehet következtetni az órajelre
-
Lenry
félisten
mi a különbség a 9850 és a 9950 közt?
-
dezz
nagyúr
"Az a gyári 3.3GHz elég szép. Viszont azt nem tudom, hogy hova tuningolnád, mert átlagban sztem ott vége, max 50-100MHz."
Ezt ki mondta? (Csak nem fLeSs, még a 6400+-nál?) Hallottál már olyanról, hogy gyártástech fejlesztése adott nm-en belül, és/vagy stepping-váltás?
Már az F3-as 6400+ is 3.6 GHz-re tuningolható (a nagy részük, léggel -- NL2-vel 4 GHz a rekord). Hát akkor még ez...
Remélem, fLeSs is figyel...
(#8) pok.tom: Chipset? Főleg ami az IGP-seket illeti...
-
rybank
senior tag
mikor lesznek ezek az árak érezhetőek nállunk?
MOD: a linkből ítélve szeptember fele?
-
dokar
addikt
válasz
estimese11 #28 üzenetére
pl xbitlabs
-
estimese11
csendes tag
tisztelt janpotocki úr! az új 6500+ be és az 5050e procikról a neten sehol sem találtam olyan érdemi információt, ami azok órajelére utalna, ahogy az ön által megadott forráson sem, amd oldalán úgyszintén nem. megtudhatnám, hogy mégis honnan származnak ezek az értékek, szívesen elolvasnám azt az írást!
üdv!
-
Allien
veterán
Azé sajnálom, hogy a régebbi foglalatokat teljessen elfelejtette az AMD. Legalább a 939-t megküldhetné azért valami finomsággal.
Na jó, tudom, nem ez az érdekük, váltsak teljessen mindent, de én meg azért se! .
Nem nyernék rajta jelenleg semmit se. Sebességet szinte semmit, már amire használom (gamma).
-
rybank
senior tag
hjuhúúúúúúúúúúúúúúúúúú
ez remek, remélem nem azért olcsósítanak, mert senki nem veszi..no de én új gépet most veszek, így ez nekem remek hír!!!!!!
-
Ilyen árakon erősen elgondolkodok egy 790fx-es lapban CSX Diablo-s Phenom 9950-es konfigon. De lehet hogy inkább kivároma Deneb-et és a DDR3-at.
-
vipisti
tag
Mi a helyzet a Phenom X2-kel?
-
Sandormaster
aktív tag
Jájjj ezek a három magos csodák még mindig nem kelletik magukat eléggé
Amúgy már elég durván nagy a kavalkád az amd procijai terén, számozás meg specifikációk alapján is, jöjjön már végre az a deneb -
Croissant
aktív tag
Ha a 4600+omat lecserélném egy ilyen 6500+be-re, az mennyiben javítana a most esetleg cpulimites játékokon?
konfigom adatlapomon -
juhi07
senior tag
Most melyik a jobb ?
Egy e8200 bagy egy pehom x8xxx proci ? -
gyiku
nagyúr
válasz
Depression #10 üzenetére
jogos, en vagyok elvarazsolva
amugy az hogy most perpill nem egyenloek, nem jelentik azt, hogy soha nem is leszek
-
XCube
tag
Az X2 6500+ BE felkeltette az érdeklődésemet, de azért az 5600+ -omat nem cserélném erre (maximum akkor, ha kijönnék pár ezres ráfizetéssel).
-
erdoke
titán
Az 5050e jó vételnek tűnik, különösen az integrált VGA-s 780G-vel.
-
Oliverda
félisten
válasz
Depression #3 üzenetére
Nem, ez egy jótákonysági egyesület és az előállítási költség negyedén adják a termékeket.
-
gyiku
nagyúr
ideje lenne cpu vonalon is odabaxni intelnek.
most akarok venni 5400Blacket, azt miert nem olcsositjak?
-
Depression
veterán
Elég nagy csökkentések. Eddig is padlón voltak az árai. Ennyiért megéri egyáltalán?
-
oliba
őstag
Aranyos az a 3,3ghz
-
luw2win
őstag
Ebből látszik h készitik a terepet a denebeknek
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari,csomagküldés az árban
- Intel Core i5-8400 használt, tesztelt.
- Intel I9 14900K + ASRock Z690 PG Riptide + TeamGroup 32GB(2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi Team Group 32GB samsung b die . Jegelve MMGpOffical számára.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest