- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
pH! táblázat hibás.
2,3GHz, de mint irtam, SuperPI-ben 18%-kal gyorsabb azonos órajelen egy 5000+ -nál. A sebességről még ezt találtam, érdekesség: [link]
15-20% but in integer and ~60% in SSE optimized is more like it.It has double the SSE resources of a K8 among other improvements.If they could only speed up that slowish L3,which will be a matter of clock speed(in Deneb).
-
Calibos
addikt
6500+ Black Edition
Mi ennek a pontos órajele??! Egyik oldalon 2.3Ghz, itt a PH-án pedig 3.3Ghz -
kételkedem
addikt
Elolvastam az összes hszt. Nem lettem okosabb. Kár
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Oliverda #262 üzenetére
Thx. Mindig tanul az ember.
Calibos: remélem hamarosan lesz teszt, de felmerult mar nehany helyen, hogy a tulzott fogyasztassal és/vagy 2 nemmukodo maggal rendelkező 4magosokat passzolják el így.
A 95W-os kategória miatt a fogyasztásos dolog hihető lenne, e miatt kicsit viszolygok tőle az viszont nem érdekelne, ha 2 letiltott mag is benne van. Azert javitsatok ki, ha hulyeseget beszelek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
easy...rider #256 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
Magyaráztam már pedig. Agpról átálás átállós lappal, meg olcsó is legyen. Akkor nem tudtam amd-t össze hozni. Ennyi. Szégyellem is magam és én kérek elnézést. Igp csak nekem jöhetett szóba mert engem nem zavar ha a cod 2-ben 80 az fps. Egy noob-nak mindegy. De a kölök pro és oda kell a 250-n.
Azoos órajelen senki nem mondta, hogy nem veri. csak nem fényévekkel a 2xxx szérai mint ahogy azt sokan állitják. A többiről meg ne beszéljünk mert az meg árban nem klappol.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #211 üzenetére
Azt a 20W-ot elbukja a user idle-ben, ha a tápja nem 80+ kategória, ezt már említettem, nem sokan vannak ilyenek, 50W-ot már azért jobban megérez, aki meg 24/7-ben használ ilyen gépeket meg is érdemli, van arra kis fogyasztású megoldás már épp elég. Mivel a fogyasztás többtényezős, sztem túl kéne lépni ezt, AMD alá vannak kazán chipek, ott meg aztán pláne sokra megy a 45W-os procival a user, ha meg már ennyire képben van, akkor odáig is eljut, hogy alul is lehet feszelni a procit, aztán intelből is csinálhat 45W-osat, mivel ahogy nézem AMD oldalon is gyárilag alulfeszelt procikat árulnak így...továbbá az említett cl4 esete, én úgy tapasztaltam -és rajtam kívül mások is-, hogy cl4 jobb az AMD-nek, ezek a ramok drágábbak, és nagyobb fesz kell nekik, tehát ez is többletfogyasztás.
"Hahóóó! Nem kell 3D tudás a gépbe mert szerencsétlen felhasználónk nem játszik. Akkor meg mi a francnak adna ki 6-8 esetleg 10-12K-t VGA-ra?
" Akkor ugyanúgy elég a g31...
9850-et nem láttam 40k alatt, lehet ahhoz is lotto 5-ös kell?
Linkelhetsz teszteket, ahol a phenom jobb, én linkelnék 2x annyit, ahol a k_vad...kopoghat a 95W-os, 1előre nincs.
#218 Gyuri27: Ön uram az ellentétek embere
"Te nem vagy magadnál vagy nem értesz! Most van a kölöknek egy g31-s lapja 2180-l..... Tehát akkor miért vettem volna intelt?"Ezt neked kell tudni mért vettél, ha ennyire ratyi matyi, kérdeztem már párszor, de nem válaszoltál..valami agp-ről váltás blabla, vehettél volna AMD igp-s lapot is. Az "inteles bumburnyákok" tán azért írogatnak ide, mert nem tudják elfogadni pár fanatikus marhaságait, nem írok neveket
, ha már írunk valamit, akkor ne elfogultságból, hanem szubjektíven... tudod a 2xxx veri azonos órajelen erősen az x2-ket szitu, akinek nem megy, dolgozza fel, ne itt hőbörögjön, örülhet hogy a dualceleron nem veri...bezzeg ha AMD lenne most ugyanebben az előnyben mekkora istenkirály lenne.
Továbbá ez az elavulás dolog..hát izé, mire jó áron lesznek a denebjeid, addigra éppen olyan elavult és semmit érő lesz a lapod is, mint a mostani hasonló intelek, tehát ha annyira váltani akarok majd, akkor nem lesz olyan szörnyű veszteségem.#219 TomBoy1986: Azonos órajelen járnak nem? Ezért jó összehasonlításnak, de árban nem azonosak, viszont a 6400-gyel már igen, aminél szintén minden téren jobb a 8400-es.
"most gondolom jönni fog, izé, meg ha megnézzük a hogy intel négymagos, meg hasonlók..." nem fog jönni, részedről jött a 3 magos csoda, jó proci biztos, kár hogy a 7200 azonos árban jobb... ha meg játékra veszi valaki, különösen sok örömét leli majd benne azzal az óriási órajelével.Részemről ennyi, AMD-nél is megtalálhatja az ember a számítását, intelnél is, a dolgot tovább lehet bonyolítani tuning/antituning részre, használt/új árakra..sok mindenre. Én a magam részéről elleszek még egy jó ideig akár a 2180-nal is, de majd egy 8400-gyel biztosan, eddig a történet 4 giga rammal, 2180-nal, g31-es lappal, odd-vel, 320-as vinyóval, FSP táppal, házikóval, odd-vel megállt 60k-nál, minden cucc kiskergaris, nem tréfa nélküli biznic, papírral, ha cserélni akarok majd 8400-re, kb 15k + lesz, na sztem ha össze is szarja magát 3 év múlva az egész, valahogy túlélem, mert addigra jó ha 20-30k-t kapnék érte. VGA-t meg éppen olyat rakok bele amilyet akarok.
További jó marakodást
-
Gyuri27
félisten
Igen? Figyelek. A 939 pci kb egy időben debütált a 915/25 szériával. Az intelhez talán még lehetett kapni még valami 600-s okosságot (persze ha kezelte a lap) tavaj. Amd-hez meg még tavaj év végén és idén év elején is volt újonnan proci. De majd mingyá
megmondod a tutit.
-
dezz
nagyúr
Nem tudom, mitől olyan világos, hogy az E8x00 és Q8x00 legalább 2009 végéig aktív szereplő marad. (És nem csak a raktárkészletek kiszórása fog folyni.)
Ezt írtad: "Ami inkabb kibaszas volt az az S939 gyakorlatilag azonnali elhagyasa miutan az AM2 kijott."
Nos a Nehalemek kijövése után sem látható semmi új proci S775-re. Akkor miért is lenne ez kevésbé kib@szás az Intel részéről?
(Még kontrasztosabb lesz ez annak fényében, hogy az AMD -- tanulva korábbi hibájából -- amennyire lehet, kompatibilissé teszi a foglalatait.)
Elég sokan vannak, akik párhavonta frissítik a konfigjukat. De nem mindig kell mindent lecserélni, és főleg nem úgy, hogy ilyen nagy legyen a régi eladási és az új vételi ára közötti különbség.
"Mitol lenne egy 1160 keves desktopra?"
Természetesen és nyilvánvalóan úgy értettem, önmagában, a piac (Inteles oldalának) teljes kiszolgálójaként.
"Az hogy csak 1x16 PCIe vagy hogy nincs QPI nem latom hatranynak. A Lynnfield a mainstream. Egyebkent mire kellene bele a QPI?"
Mainstreamba jó lesz, de lesznek, akiknek 2x16 kell, és olyanok is vannak, akiknek a lehető legjobb kell, különben mardossa őket a hiányérzet.
A QPI hiánya főleg, hiszen milyen snassz már az a DMI.
Az, hogy egy ilyen súlyozott mintában is így megjelennek a kevésbé tuningolhatóak, azt mutatja, hogy van belőlük bőven.
-
Raymond
titán
Nem ertem mire akarsz kilyukadni. Ugyanazt irod amit en. En azt mondtam a Penryn magos CPU-k (dual es quad) ott lesznek mainstream-ben meg 2009 vegeig es leirtam miert a roadmap szerint. Most azt mondod ez nem igaz es leirod ugyanazt amit en?
Bloomfield mellett ott a Q9xxx CPU harom negyedevben - 08Q4, 09Q1, 09Q2 es a Bloomfield bevezetese elott csak ezek a Q9xxx verziok lathatoak ott.
09Q2 vegen de inkabb mar a 09Q3-ban van az a box ahol a Lynnfield bevezeteset latod. A Roadmap nincs ugy reszletezve mint az elotte valo 2 ev, de ha az ott latott mintat veszed vilagos hogy (meg ha csak 2 negyedevvel szamolsz is) ott lesz a Lynnfield mellet mainstream-nek az E8xxx es Q8xxx sorozat meg minimum 2009 vegeig. Sot meg a Q6600 is ott van 09Q2-ig pedig az mar nem mai gyerek.
"Azért, mert jellemzően mindenki váltani akar az új szereplőkre, és az akár nemrég megvásárolt konfig fillérekért lesz eladható (proci is, lap is, és eddig túl olcsónak nem nevezhető tuning DDR2 ram is)."
Az aki egy par hetes/honapos gepet valtani akar mert kijott valami uj az meg is erdemli. Egyebkent nem ertem hogy lehet ervkent felhozni az gyors ertekveszitest egy PC komponensekrol szolo diskuraban. Ez egy teny es kesz, mindig is igy volt par kivetellel amelyek csak erositik a szabalyt a papirforma szerint.
Mitol lenne egy 1160 keves desktopra? Az hogy csak 1x16 PCIe vagy hogy nincs QPI nem latom hatranynak. A Lynnfield a mainstream. Egyebkent mire kellene bele a QPI?
"Hmm, szóval az AMD leölte a régit az új bevezetésével, az Intel nem öli le. Mi ez a kettős mérce?"
?
Olvasd vissza a Gyuri27-el folytatott socket valto diskurat.
Ad reprezentativ minta - egyelore nem szolgaltatok semmivel, csak egy-egy kijelentessel ami beleillik a nezopontotokhoz. Ami azert el kell ismerned nem egy sulyos argumentum
-
Gyuri27
félisten
Nem válaszoltál Olivercának. Nem baj. Tehát aki akart az egy évvel ezelöttig kapott x2-s procit 939-be. Ha nézzük az intel 915/925 945 lapjait (első revek) abba mi volt a legnagyobb akár 2 magos proci és meddig lehett őket kapni? Pedig a 945 majd egy idős a 939-l. Szvsz időttállóságból akkor is jobban vizsgázott az amd és most is jobban fog. Tehát ezt már vehetjük ténynek.
-
dezz
nagyúr
"Akkor nezd meg meg egyszer az a roadmapet. A Nehalem magos CPU-k mellett ott a Q9xxx sorozat is meg 2009-ben is. Kozepkategoriaban ugyanugy ott lesz az E8xxx es E7xxx sorozat a Lynnfield mellett mint a Q9xxx Bloomfield mellett a bemutatas utanni elso 3 negyedevben, egyszeruen azon a reszen (2009Q2+) nincsenek reszletek a kepen."
Eleve csak 2 negyedévben látom jelölve, és ha megnézed az előző generációváltást, a Core2 bevezetése után a Preslerek és Cedar Millek 1-2 negyedévig voltak szerepben, az adott osztályban, aztán sűllyesztő.
"Ha az ertekuk esese alatt azt erted hogy olcsobbak lesznek akkor nem latom miert problema ez a vasarlo szempontjabol. Hosszu elet pedig addig van amig megy a gepben."
Azért, mert jellemzően mindenki váltani akar az új szereplőkre, és az akár nemrég megvásárolt konfig fillérekért lesz eladható (proci is, lap is, és eddig túl olcsónak nem nevezhető tuning DDR2 ram is).
"Nem ertem, en nem irtam semmit az S1160-rol..."
Na ja, te a s.1366-ról írtad, hogy az szerinted már "túl sok" desktopra. Erre írtam, hogy az 1160 egyértelműen kevés (akár a mai csúcskonfigokhoz képest is), tehát nagyon is lesz a s.1366-ra igény.
(És hogy inkább a s.1567 lehet túl sok -- bár ha 1366-on nem lesz 8-magos, akkor legalábbis renderelő v. videofeldolgozó munkaállomások formájában még ez is megtalálható lesz.)
(#233): "Az S939 ket evet sem elt meg mielott az AMD leolte az AM2 bevezetesevel."
Hmm, szóval az AMD leölte a régit az új bevezetésével, az Intel nem öli le. Mi ez a kettős mérce?
"2. Oszinten olyan 2180-rol meg nem olvastam amelyik nem ment volna 3Ghz-n (sot fesz emeles nelkul). Nem kell neki semmi komoly tuning, 333Mhz FSB-t marmelyik lap megcsinal."
Ha jól emlékszem, éppen ebben a topikban írta valaki korábban, hogy a lapjában nem ment annyit (akár milyen fesszel), és egy drágábban már igen.
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #244 üzenetére
Gondoltam hogy valami ilyesmi lesz a vege, nincs harag
Enjoy: [link]
Az 2. oszlopban levo 15 alapfeszes eredmenybol 4 nem tudja a 3Ghz. A 17 darab 1.5V-ra emelt feszel egy van 3.5Ghz alatt. Sajnos 1.4-es eredmenyek nincsenek hogy az a negy ami nem megy alapon 3-at meg-e csinalja 1.4-el de nem sokat valtoztat a helyzten.
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #242 üzenetére
Anecdotal evidence mindegyikunke. Majd meglatjuk az adatbazisbol amit VR linkel hogy is nez ki a helyzet egy nagyobb mintabol
-
Raymond
titán
válasz
vadmajomka #240 üzenetére
Nalam egy 2140@3Ghz alapfeszen peldaul es azok tenyleg mar a legalja a szeriabol.
-
vadmajomka
tag
VaniliásRönk mondta:" Én meg láttam jónéhány tuning-táblázatot, akad bőven amelyik nem megy 3GHz-et, agyonfeszelve sem, főleg occsó lapban, és amelyik megy 3GHz-et, azok között is elég sok van, amit ehhez rendesen meg kell küldeni fesszel"
Sajnos ezt én csak megerősíteni tudom... Az én intel 2180 procim pl. egy gigabyte ds3 p35-ben alapfeszen "csak" 2,8 GHz- et megy, a 3 GHz-hez 1,45 (biosban beállított) fesz kell neki
-
Oliverda
titán
Szeintem teljesen lényegtelen hogy miért és kinek szánták eredetileg őket. Főleg hogy amint látom nem egy batch-ról volt szó illetve nincs semmiféle bizonyíték arra hogy ez beragadt raktárkészlet lett volna. Jó áron hozzá lehetett jutni és bárki megvehette aki esetleg éppen arra vágyott. Ja, és 939-es Opteron-ok is kijöttek hasonló gyártási dátumokkal elég jó tuning potenciál mellett.
-
Raymond
titán
válasz
spirit007 #236 üzenetére
Az S939 nem volt kibaszas. Akkor amikor kijott kellett a dual-channel miatt. Az hogy kesobb hogy alakult a DDR piac mas dolog. Ami inkabb kibaszas volt az az S939 gyakorlatilag azonnali elhagyasa miutan az AM2 kijott. Ezzel max azt ertek el hogy sokan az S939 vagy S754 egymagosokrol inkabb a sokkal gyorsabb Conroe-ra valtottak. Ha meg gyartjak rendesen es elerhetoek ujabb/gyorsabb kivitelu S939 verziok foleg a csokkentett arakon akkor sokkal tobben maradtak volna az AMD-nel.
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #235 üzenetére
1. De, teljesen mindegy miert volt, azon nm valtoztat hogy leolte a socket-et.
2. Akkor linkeld mar be azokat a tablazatokat
"mit tippelsz az Intel miért nem ad ki magasabb órajelűeket, ill. miért csak olyan soká jött az E2200 és E2220 is? Ötlet?"
Nem kell tippelnem, piac szegmentacio.
Oliverda:
Erre emlekszem, nem hoztam fel mert tudod hogy azzal is mi volt. Honapokkal a gyartas befejezese utan feltuntek ezek. Szvsz egy megredelesre gyartott batch ami aztan vagy nem kellett vagy nem kellett annyi es kikerult a nyilt piacra. Nem elso es nem is utolso ilyen eset. -
spirit007
senior tag
"1. En is errol beszelek. Az S939 ket evet sem elt meg mielott az AMD leolte az AM2 bevezetesevel. Hol lattal mar mondjuk egy eve is uj S939 procikat? Sehol, pedig az meg ott volt a 3 evben. Bentragadt raktarkeszleteket arult mindenki."
Jaja , ráadásul olyan áron nyomták az X2(939) procikat , hogy abból kishíján kijött az AM2lap+AM2 X2procc kombó .
A 939 szvsz egy nagyon csúnya kitérő volt a AMD részéről .. mármint kib. szempontból . Vetekedik anno Intelék 423 -as történetével ... -
VaniliásRönk
nagyúr
1. Nem mindegy hogy miért volt? Egyébként én máshogy tudom, de kérdezd meg HerrZ-t.
2. Ne gyere már ezzel az ökörséggel te is. fLeSs oktatott ki? Én meg láttam jónéhány tuning-táblázatot, akad bőven amelyik nem megy 3GHz-et, agyonfeszelve sem, főleg occsó lapban, és amelyik megy 3GHz-et, azok között is elég sok van, amit ehhez rendesen meg kell küldeni fesszel, mit tippelsz az Intel miért nem ad ki magasabb órajelűeket, ill. miért csak olyan soká jött az E2200 és E2220 is? Ötlet?
-
Raymond
titán
1. En is errol beszelek. Az S939 ket evet sem elt meg mielott az AMD leolte az AM2 bevezetesevel. Hol lattal mar mondjuk egy eve is uj S939 procikat? Sehol, pedig az meg ott volt a 3 evben. Bentragadt raktarkeszleteket arult mindenki.
2. Oszinten olyan 2180-rol meg nem olvastam amelyik nem ment volna 3Ghz-n (sot fesz emeles nelkul). Nem kell neki semmi komoly tuning, 333Mhz FSB-t marmelyik lap megcsinal.
3. Bocs, ezt mire irtad?
-
Raymond
titán
"Nem tudom, te milyen roadmapet nézel, >ez< alapján a felső kategóriáben már a 4. negyedévben átveszi a stafétabotot a Nehalem generáció, közép kategóriában is 2009Q2-ben, és csak a legalsó kategóriás E2xxx család húzza tovább."
Akkor nezd meg meg egyszer az a roadmapet. A Nehalem magos CPU-k mellett ott a Q9xxx sorozat is meg 2009-ben is. Kozepkategoriaban ugyanugy ott lesz az E8xxx es E7xxx sorozat a Lynnfield mellett mint a Q9xxx Bloomfield mellett a bemutatas utanni elso 3 negyedevben, egyszeruen azon a reszen (2009Q2+) nincsenek reszletek a kepen.
"Ez persze nyilván nem azt jelenti, hogy attól a ponttól kezdve nem is lehet kapni C2D-ket és C2Q-kat, de az értékük esésnek indul, és utána már nem lesznek hoszzú életűek. (Hiszen éppen ez a célja az Intelnek, hogy ezzel is rontsa az AMD esélyeit, a szokottnál is intenzívebb verseny keretében.)"
Ha az ertekuk esese alatt azt erted hogy olcsobbak lesznek akkor nem latom miert problema ez a vasarlo szempontjabol. Hosszu elet pedig addig van amig megy a gepben.
"Ha még a s.1567-ről írnád, hogy nincs helye a desktopon, megérteném. Viszont a s.1160 csak 1x16 v. 2x8 SLI PCI-Express konfigurációt tesz lehetővé, és QPI sincs, így el fog férni az Bloomfield, de még a 6-magos Westmere is, 3D renderingre, stb."
Nem ertem, en nem irtam semmit az S1160-rol...
-
Gyuri27
félisten
1: erről beszélek. 3 év múlva csak procit kell cserélni amd-nél. Egy jó 939-l még ma is sokan elvannak hiszen azonos jelöléssel kiadott x2-k nem nagyon maradnak el am2-s társaiktól.
2: vagy megy hármat vagy nem. Pesze ez lap függő is. Sajna nem a 10-15k-s lapok sajátja. Tehát min p35.
3: vga. sokan hajtják ezeket a procikat mint állat mert az jó (3.4-3.6). Viszont nem mindenkinek van alatta 8800/9600gt 3850/70 (amihez a 3 giga elég). Ha viszont ennél rosszabb a vga akkor minek? A 4850 alá meg agyon hajtva is kevés szvsz.
-
P.H.
senior tag
Nehalem-ból elképzelhetetlen az L3 nélküli többmagos változat (nem úgy, mint az AMD-nél), ezért így a kétmagosok (amik viszont nem tudnak létezni L3 nélkül, lásd MESIF) nem tudják átvenni a korábbiak (és a Celeronok) szerepét: elméletileg nincs, ami annyira korlátozza őket, mint a Core2-k kisebb FSB-je vagy L2-mérete.
Ha mégis van, akkor valami nagyon erős microarchitecturális hátrányra derülne fény.
-
dezz
nagyúr
Nem tudom, te milyen roadmapet nézel, >ez< alapján a felső kategóriáben már a 4. negyedévben átveszi a stafétabotot a Nehalem generáció, közép kategóriában is 2009Q2-ben, és csak a legalsó kategóriás E2xxx család húzza tovább.
Ez persze nyilván nem azt jelenti, hogy attól a ponttól kezdve nem is lehet kapni C2D-ket és C2Q-kat, de az értékük esésnek indul, és utána már nem lesznek hoszzú életűek. (Hiszen éppen ez a célja az Intelnek, hogy ezzel is rontsa az AMD esélyeit, a szokottnál is intenzívebb verseny keretében.)
Ha még a s.1567-ről írnád, hogy nincs helye a desktopon, megérteném. Viszont a s.1160 csak 1x16 v. 2x8 SLI PCI-Express konfigurációt tesz lehetővé, és QPI sincs, így el fog férni az Bloomfield, de még a 6-magos Westmere is, 3D renderingre, stb.
P.H.: A Nehalem generáció bejövetele után az egymagosok és az kis cache-es E2xxx-es kétmagosok a legalacsonyabb kategóriát fogják jelenteni. Az efölötti területet meg le is fedi a Nehalem család...
(Egyedül az integrált GPU nélküli erősebb 2-magosok kérdésesek, legalábbis én olyat nem látok a Nehalemek között, de talán olyan egyszűen nem is lesz.)
-
Raymond
titán
Miert ez most valami meglepetes? Az 1366 szerintem a desktop piacon egyebkent is felejtos. Az az olyan mutogatos senki altal nem vasarol desktopnak alcazott server/workstation rendszerekben lesz mint a Skulltrail. Az se erdekli a kutyat sem.
Az eddigi roadmap-ek alapjan meg az S775 nagyon sokaig itt lesz. A legnagyobb % a szallitott desktop prociknal 2009-re a 45nm ketmagosok. A mainstream negymagosok kozott pedig meg 2009 juniusig ott a Q6600 is a 8xxx es a 9300/9400 melett.
Ezek alapjan nekem ugy nez ki meg egy jo darabig marad az S775 es a 45nm Merom alapu ket/negymagosok.
-
Raymond
titán
En magamnal vagyok de eszerint a hsz szerint neked kene lenyugodnod
"Nekem mondjuk 3 év múlva lesz lehetőségem fejleszteni"
Latod ez a kijelentes aminek nem sok a valosagalapja. Ugyanezt gondoltak anno az S939 tulajok meg nem egy 875 alapu S775 lap tulajdonosa. Aztan az egyiknel beutott az AM2 a masiknal meg a VRM szorakozas.
"Tuningolva talán elhúz a 2180, de a tuningra nincs garancia, ill én nem 220v-n járatom a cuccot másokkal ellentétben."
Nem kell tulfeszelni semmit, 3+ Ghz siman megy alap feszen. De ezt nagyon jol tudod te is
"Tehát akkor miért vettem volna intelt? Miért rosszabb az amd? Nem szuperpizek (szupermariózok) és hasonló szintetikus okosságot se futtatok."
Nem ertem hol irtam hogy roszabb. Ket mondattal elore meg is jegyezted hogy "igen oda lehet rakni a = jelet".
"Miért kell nekem intel proci szétfeszelve 3.2-n meg 3.4-n mikor nem tudok alá rakni vga-t?"
Ahogy irtam nem kell szetfeszelni. A VGA-s reszt nem ertem. A tobbi erzengos omlengesre nem tudom mit irjak, nem erdekel kulonosebben.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #217 üzenetére
Igy elolvasva magam utan meg egyszer azt hiszem felreertetted
Azt akartam mondani hogy abban a kategoriaban az AMD a nyero, nincs olyan az Inteltol ami jobb vetel lenne. Igaz a hozzaszolas tobbi reszebol ez azert vilagosabb lehetett, de ha nem akkor remelem most mar az
-
P.H.
senior tag
Igen, szvsz ezt - bár nem akarok a nevében beszélni -, de némi módosítással:
775: alsó + közép
1160: felső + közép (asztalra, jelenlegi Agena szintre)
1366: legfelső (kb. a SocketF pozíciójába)Az, hogy a 775 mikor kerül leváltásra, azon múlik, hogy az Intel mennyi áldozatot vállalt be a Nehalem-mel a server-front miatt. A fogyasztási adatok nem ismertek, 100 W-nál nagyobb értékekkel dobálóznak jelenleg a négymagosoknál, így nem lesz könnyű alulmúlni vagy tartani a mostani kétmagos Penryn-ek fogyasztását.
Valami ilyesmi megfigyelhető az AMD-nél is (K8 vs K10).
-
dezz
nagyúr
Most akkor azt akarod mondani, hogy Intel fronton ezentúl jó ideig 3 foglalat lesz egyidőben?
775: alsó + közép
1160: alsó + közép
1366: felsőMert szerintem az 1160 szépen leváltja a 775-öt. Ajánlom figyelmedbe az "essential/mainstream"-nek hírdetett kétmagos Havendale-t és Auburndale-t... Vagy közép/felsőközép négymagosnak ott lesz a Lynnfield és Clarksfield. Ahogy ezek bejönnek, a 775-ös cuccok rögtön igen elavultnak fognak számítani.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #219 üzenetére
2x annyi csak, a 3650 meg 2x és egy kicsi. Minden hol hibáznak.
-
TomBoy1986
veterán
Érdekesen látod a dolgokat.
e8400-at hasonlítod a 6000+-hoz
Közben AMD-ben 28K-ért kap az ember Phenom 9550-et. Vagy éppen 21K-ért 3magos 8450-est. Ezekkel nem kell szerinted számolni? (most gondolom jönni fog, izé, meg ha megnézzük a hogy intel négymagos, meg hasonlók...) - megspórolom a következő hsz.-em, mert az lenne, hogy az vajon 21K vagy 28K4.5K-s kártyára meg annyit, hogy azóta sem kapni annyiért egy db-ot sem
ellenben 3x annyiért igen
-
Gyuri27
félisten
Te nem vagy magadnál vagy nem értesz! Most van a kölöknek egy g31-s lapja 2180-l. Nekem Van egy 780g-m 5000+ be. Lehet, hogy neked culágerek hordják a pénzt, de én nem szarom! Nekem mondjuk 3 év múlva lesz lehetőségem fejleszteni. Akkor Kiveszem a be-t és belerakok mást. Ami új, friss, gyors, ami be. Intel fronton mit fogok csinálni? Max belerakok egy értő user által 3 éve nyuzott tuningolt q-t. Amire nincs gari és egyébként is a q-t nem a g31-be találták ki. De jó belerakok egy q9300-t. Kitudja akkor mit virit a deneb ellen. Aminek akkorra már vélhetően jó ára lesz. Én erről beszéltem. A többiek arról hadováltak amiről akartak.
Ill azt tudom x pénzé lehet kapni intel procit és amd-t is. A mindennapi alkalmazásokban pedig a két prociközé ki lehet rakni az = jelet. Ott volt a teszt és link. 2180 vs 5200+ alapon. Tuningolva talán elhúz a 2180, de a tuningra nincs garancia, ill én nem 220v-n járatom a cuccot másokkal ellentétben. Tehát akkor miért vettem volna intelt? Miért rosszabb az amd? Nem szuperpizek (szupermariózok) és hasonló szintetikus okosságot se futtatok. Miért kell nekem intel proci szétfeszelve 3.2-n meg 3.4-n mikor nem tudok alá rakni vga-t? Sokan vannak így. A vga közepes a monitor szintén de nem baj mert a proci 1.5-l ment 3.6-t. Persze nem számít mert egyév múlva eladja anyu vesz másikat. Akinek meg használtan eladta kicsit szopik mert a proci feldobta a talpát. Éljen a magyar mentalitás, éljen a szittya virtus.
Végezetül ez egy amd-s hír miért ne érezhetnénk magunkat jól? Mért kell minden inteles bumburnyáknak ide írogatni? Mikor én nem irogatok hozzájuk. -
Raymond
titán
Olvastam eddig is, de mindek szalljak bele egy hitvitaba? Volt mar itt ilyen nemegyszer.
Az idotallosag argumentuma meg mekkora marhasag mar ebben az esetben? 10 meg 15K osszegekkel dobalodzik itt mindenki es akkor idejosz egy Nehlemel upgradekent amikor ott van meg egy rakas masik az olcso proci tobbszoroset nyujto megoldas? Na ne mar. Ja hogy azokhoz nem ilett volna a "ki kell dobni az alaplapot" szoveg? Egyebkent a te hozzszolasodra is valaszoltam egy kerdessel, miert kene a linkelt alaplapot kidobni ha egy olcso 2180-asrol akar valtani valami gyorsabbra? Nem kell.
A velemenyem az hogy mindket tabor itt a topicban mar eleg sokszor leirta ugyanazt, de mindket oldal csusztat ossze vissza hogy valami virtualis peniszbajnoksagban az kedvenc cegenek legyen a nagyobb.
A legjobb ar/teljesitmeny aranyu olcso rendszer per pillanat vilagosan az AMD reszerol allithato ossze es ez elsosorban a platformnak koszonheto. Az Intel reszerol nincs mit szembeallitani egy 690/780/790 chipsetel. Aki ezt vitatja az vagy nem lat rendesen vagy nem akar latni.
Aztan elterelodott olyan iranyba a dolog hogy melyik CPU a gyorsabb meg a jobb. Itt meg az AMD-sek probalkoznak mindenfele keppen bebizonyitani hogy mennyivel gyorsabb es jobb valasztas az X2 de hogy minek? A felhozott X vs. Y egyforma aur termekeknel a teljesitmeny is egyforma. Biztos veletlen van igy nem azert mert az arkepzes az alapjan lett a cegeknel belove hogy azert a termek eladhato legyen. Szinten tipikus volt hogy "nincs overclock"-al indult a dolog aztan amikor oda kerult az egesz hogy az X2 megse gyorsabb annyival (vagy egyaltalan nem) mint a 2xxx szeria akor elojott a "de magasabb orajeleken gyorsabb" meg a "ezek mennek 3.5Ghz-n" tema. Azon aprosag elhallgatasaval hogy egy 2xxxx meg egyszerubben tuningolhato mint az X2 (200->266->333FSB) meg a leggagyibb alaplapokkal is) es akkor az X2 megint le van korozve teljesitmenyben.
Egy €40-60 kozti alaplap es egy €50-80 kozti CPU kombinacioval ugy hogy az alaplapi grafika hasznalhato legyen a leheto legjobban filmnezesre es jatekokra nincs az AMD-nek alternativaja. De amint bejon a kepbe egy kulon grafikus kartya a dontes puszta markahuseg kerdese akkor ha se tuning se komolyabb bovites nem tervezett a jovoben. Mindket gyartotol megkapod gyakorlatilag ugyanazt a teljesitmeny ugyanazon az aron.
-
Gyuri27
félisten
Az időt állóságról volt szó. De vissza olvasol vagy elmeséljem az egészet.
Arróol van szó ha ma veszel egy vasat a jövöben mit kell belőle eladni. Amd-nél csak a procit. Intelnél mindent. Ill most vesz az ember drágáért ddr3-t és akkor azt talán nem kell.
Amúgy meg nyugodtan beszélj/írj hozzám. Tudom, hogy a vita végére csöppentél ide még így is szebb és okosabb vagy, de ezt nekem és ne dezz-nek ha lehet és magyarul is lehet. Nem szégyen itthon magyarnak lenni. A kivagyiságot meg hagyd meg másnak nyugodtan. -
Oliverda
titán
Igen. Nyilván ha az áramszolgáltatódnál bemutatod a vásárlást igazoló számlát mi alapján neked azonos szegmensben a másik gyártóhóz viszonyítva maximum +20W-tal többet fogyasztó CPU-d van akkor a negyedéves elszámolásnál ennek a többletköltségét jóváírják a számládon.
Most vagy számít +20W is vagy 50W sem számít szvsz. Főleg ha netán 24/7-ben vagy esetleg napi 8-10 órát megy a gép.
"Legyen 780G-nél jobb vagy hasonló vga 6-8k-ért, ammen, akkor már 2600xt/86gt 10-12k-ért..és akkor már némi 3D tudás is van a gépben."
Hahóóó! Nem kell 3D tudás a gépbe mert szerencsétlen felhasználónk nem játszik. Akkor meg mi a francnak adna ki 6-8 esetleg 10-12K-t VGA-ra?
A dobozos HP hűtővel együtt 35K. Linkeljek olyan alkalmazásokat illetve teszteket ahol a 9850 megveri a Q6600-ot?
Tudom hogy jópár olyan helyzet van ahol az ellenkezője az igaz de az egy eléggé fals sztereotípia hogy egy Q6600 minden tekintetben felér egy azonos órajelú Phenom CPU-val. Ez is csak az emberek felszínes tájékozódásnak köszönhető. A 95W-os 9850 pedig már itt kopogtat.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #209 üzenetére
Nem mondod?
Árcsökkentés nemcsak AMD oldalról lesz, gondolom sejthető...
Arról beszéltünk melyik mért mennyivel jobb, milyen szegmensben, a 4 magosakkal megvan a teljes paletta, sempront/celeront most hagyjuk, ott még csúnyább győzelmek lennének...
Jah nem számít a villanyszámla, ha 20W-ig bezárólag megoldódik, de 6000+/6400+ vs E8400 téren nem 20W-ról van szó, az x2-höz kell egy HP hűtő, az intelhez elég a félmagas vicc is
És ugyanakkor a félmagas viccel xarrá veri az intel mind2 procit.
Legyen 780G-nél jobb vagy hasonló vga 6-8k-ért, ammen, akkor már 2600xt/86gt 10-12k-ért..és akkor már némi 3D tudás is van a gépben. Az 1600prohoz is 5-ös kell?
szerk: 9850-et mennyiért láttad? én k_vadot átlag kiskerben 33k-ért. Tényleg 1forma tudásuk lehet, mikor a k_vad 2.4G, ehhez a phenomnak 2700-2800-at kéne menniük hogy hasonló tudásuk legyen, arról nem is beszélve, hogy a G0-s 95W, a másik verzió 105 v 110W, de azt már ha jól tudom nem is gyártják, a phenom AMD szerint 125.
-
Oliverda
titán
Éppen annak a hírnek a topikjában beszélgetünk ami árcsökkenésről is szól.
Nem a Q6600-ról meg a Phenom-okról beszéltünk. Nem igazán értem hogy miért kell már másodjára összehasonlítgani a két gyártó komplett palettáját. Magadnak szeretnél bizonygatni valamit vagy nekem? Köszönöm, de én tisztában vagyok a helyzettel illetve azzal is hogy milyen alkalmazásban melyik a jobb.
"...de sokkal rosszabb, sokkal többet eszik, ez már érezhető a villanyszámlán"
Nem úgy volt hogy a fogyasztás nem számít?
"jah vga, éppen iponban volt 2600xt nemrég 4.5k körül"
Én is láttam már olyan embert akinek ötöse lett a lottón.
mod:
"de még ott vannak a 4 magosok, mennyi is egy q6600, és egy hasonló tudású phenom"
Phenom 9850 kiskerben hasonló áron van a Q6600-al. "Hasonló a tudásuk."
-
Chaser
legenda
Nem paraszt vagy, csak kicsit elfogult
Iponos árakat azért nem szoktam nézegetni, mert abból 1 van, gari meg hát soso..a fentebb említett 2600xt-ről is azért maradtam le, mert 4.5k+2.4k posta 1 év gari, sokat haboztam
és elfogyott helyi kiskerben meg 10.6k-ból meglenne passzív verzió... De legyenek átlagok a linkelt árak, 2180-ra igaz is nagy mértékben, de figyi, mért g33-as lapot linkelsz? A g31-es lap itt 9k, átlag boltban 10k, én is annyiért vettem. IGP ugyanaz bennük. No szóval, én ebből a különbözetből inkább vga-t vennék, nem még drágább sideportos AMD lapot. Ebbe a g31 lapba mehet minden k_vad, include 45nm...ha netán arra célzol, hogy a nehalamet nem eszi, igaz, csakhogy a nehalem kicsi más kategóriának néz ki, mint ami eddig volt, de sztem a userek 90%-ának még jövő ilyenkor, de talán utána egy évvel is elég lesz egy E8400/8500/8600...vagy akár egy q6600, de az újabbak se lesznek vészes árban a nehalem megjelenése után. Miről beszélünk kérem szépen? Röhögésről jut eszembe, mikor AMD 939-ről AM2-re váltott 1 év után, de sokan röhögtek...Az intelnek most ha akar, ha nem, muszáj volt foglalatot váltania, a mostani chipes lapok sokra mennének vele, IMC-s lesz, innentől bukta, DDR3-at még megoldhatnák ha akarnák, azt hiszem ennyi belefér, sokat szolgált a 775. De xar lesz nekem a 10k-s lapot eladni ha váltani akarok
Ramot xaréhúgyé vettem, proci meg E2180, majd ha lemegy 24-5k kisker bruttóra az ára, lesz egy E8400, vagy akár k_vad..de erről már beszéltünk.
szerk: #206 dezz: ámmen
intelnél is majd csak eztán kezdődik az E5200/7200 árcsökkentése...
-
Gyuri27
félisten
Biztos én vagyok a paraszt, de ahogy a teszteket néztem a 2180 az 5000+-l van pariban. [link], [link] árban egál. Lap [link] phenom támogatós bios nb szorzóval. Ellenfele [link]. Ez is egál. Ha viszont találunk némileg drágább sideport ramos verziót az odaveri az intel lapot mint a szart.
Viszont ami nem elhanyogolható az pedig az, hogy az amd konfigba mehet a deneb. Intelnél meg szaré-húgyé adható el a lap is ram is és lehet majd a jó drága lapot, ramot venni. Lesz is akkor majd sirás is meg rivás is. Na akkor fogok én jót röhögni. Láttunk már ilyet az inteltől. -
Chaser
legenda
Ahhan, de én nem nevezlek pubinak, hagyd meg annak aki téged is úgy hív, kösz...
Ha elég olcsón jön a K10, jah, és akkor az x2-k esnek majd megint 30%-ot? Lassan az AMD fizet hogy vigyék?
5000+-t én még 12-13k-ért nem láttam, hangsúlyoznám bolti bruttó árú hűtős verziókról beszéltem eddig. 3.4Ghz esélyes mekkora feszen? 2k-s hűtő megoldja? Ennyi erővel meg 2180-nál is esélyes a 3G+, némelyiknél annyi se, némelyiknél 3300-3400 mhz is értelmes feszen, szóval kaparhat az 5000+-od,, mást úgyse tud...
#203 Oliverda: Jah, kb annyival drágább azonos órajelű 2xxx egy x2-nél, amennyivel gyorsabb is...
Habár látva az E5200 induló árát, nem sokáig lesz ez így. Kb ott tartunk, ha van tuning, ha nincs, intellel biztos nem jár rosszabbul senki, ha van akkor meg 1értelmű, de még ott vannak a 4 magosok, mennyi is egy q6600, és egy hasonló tudású phenom?
Tuningról ne is szóljunk...ha már antituning, akkor micsinál' az 1xi user ha kevés neki az 5000+ alapon? Vesz egy 6000+-t ami zabál mint az állat, oké, most még 10k-val olcsóbb egy 8400-nél, de sokkal rosszabb, sokkal többet eszik, ez már érezhető a villanyszámlán...azt a 10k-t amit 1év alatt ezért elbukik, rögtön be lehet fektetni egy intel lapba, 10k lap+30k proci...40k, eredmény egy sokkal gyorsabb gép, sokkal kevesebb fogyasztással. De ha a 6400+ vs E8400-et nézzük akkor még a vaknak is 1értelmű a döntés sztem, azonos ár, csakhát messze nem 1 teljesítmény és fogyasztás.
szerk: jah vga, éppen iponban volt 2600xt nemrég 4.5k körül
lemaradtam róla
a másik vga már kb 2 hónapja fennvan egy megbízható nem kamu kisker árlistáján
-
Oliverda
titán
Azonos órajelen megeszi, csak nem kellene ismét elfelejteni hogy egy azonos órajelű E2xxx némileg drágább az X2-nél.
Úgy látom hogy csak megint bejött a tuning a képbe pedig legkevésbé sem erről szólt a fáma, illetve mint tudjuk az össz. felhasználok igen kis száma alkalmaz OC-t. A 4.3K-s x1600pro-t megint csak a fehér hóllóhoz hasonló jelenség tehát ez sem mérvadó egy kicsit sem (iPON-ban 11.6K újonnan).
Kissé félreérthetted az okfejtéseimet. Na sebaj.
-
dezz
nagyúr
Írtam, hogy véletlenül, fáradtság miatt kevertem ide a K10-re vonatkozó adatot, de te azért értetlenkedsz, hogy "hogy jön ide a K10?"... Ennek szólt a "pubikám", ha nem tűnt volna fel.
Ha elég olcsón jön a K10 alapú X2, az nem lesz olyan rossz. (Bár alacsony fogyasztásban nem lesz éppen bajnok, legalábbis egyelőre.)
Amúgy éppen a topikindító hírben volt róluk szó, de úgy tűnik, azt nem is olvastad.
12-13k-ért (kisker bruttó!) 5000+-t kapsz, aminél esélyes 3.4 GHz.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #199 üzenetére
Ne hagyjuk a fogyasztást, bármennyire elkeserít ez egyeseket, max a 4xxx szériára lehet mondani hogy rosszabb e téren az x2k-nél azonos órajelen, a dolog pikantériája, hogy azonos órajelen még egy 2xxx is megeszi az x2-t...
Ne hagyjuk az árat, 2180-at kapsz 12-13k-ért, 4800-ast is, kb egy teljesítmény, 2180-nál esélyes a 3G, talán 4800-nál is, csak ugye az x2-nek 3400-3500mhz-et kellene mennie ha be akar érni egy 2180@3G-t...
Ne hagyjuk az igp-t, vegyen mindenki jó igp-vel felszerelt AMD lapot, mert 2009-ben erre van szüksége, a másik oldal meg vegyen kb annyi többletért amivel a lap többe kerül olcsó igp-s vagy anélküli intel lapot + lowend vga-t. 1ébként egy radeon x1600pro kb hol van a 780g-hez képest, olyat 4.3k-ért tudnék venni újan bruttóban.
És menjünk tovább, kicsit lépjünk feljebb, mennyi is a 6000+? 20k körül van, ekörüli áron kapsz E7200-t 1-2-val drágábban, vagy mostmár E5200-t, 18k körül, hát egen, sajnos majdnem ott vannak teljesítményben mint a 6000+, sajnos igen jól tuningolhatók, sajnos 45nm-esek...sajnos mindent összevetve legyalulják a 6000+-t, és hogy 10k-ért lehet alájuk kapni lapot, amivel ha a proci is benne van 3.5Ghz garantált, külön öröm, hja, nem akkora tudású mint a 780G, de nem is 15k-ba kerül...
6400+ vs E8400? Sajnos megint csak az van, hogy 2 közel azonos árú prociról van szó, amiben az előbbi csúcskategória radiátornak is jó lehet hideg napokon, utóbbi meg a maga "szerény" teljesítményével csak röhög rajta, jah hogy 3.5-4G-n is menne, hát elképzelhető...#200 dezz : Nem vagyok a pubikád, nemtom kivel keversz
Keverem-kavarom..jönnek. Várjuk őket nagy szeretettel. Tán ők el fogják érni azonos órajelen egy 2xxx teljesítményét amit lassan de biztosan levált az 5xxx, nem, de sebaj, a lényeg hogy jönnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Subaru topik
- Google Pixel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest