Hirdetés
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Egyelőre nem tartja beszámításra érdemesnek az első Vision Pro kiadást az Apple
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dezz
nagyúr
Mostanában nem néztem Inteles árlistákat, és nem gondoltam, hogy az Intel képes típusnévvé tenni, hogy "Dual-Core". Na mindegy.
"még a 2xxx procik is jóval gyorsabbak azonos órajelen"
Ez így nagyon eltorzított. Először is, igazán drasztikus különbség csak SuperPI-ben van, de azt a számolási módot ma már alig használja valami. Másodszor, az órajel növekedésével az AMD skálázódik jobban. Így magasabb órajeleken a C2D is csak 0-15%-kal gyorsabb (0 = egyes alkalmazásoknál nem is gyorsabb). És ugyebár mi sem alapórajelekről beszélünk itt...
Harmadrészt, az E2xxx-ek árain jóval magasabb órajelű X2-k kaphatók, amik már 3.4-3.5-re húzhatók (5000+, 5600+, G2 stepping).
IGP: a 780G hozza egy 10-12k-s VGA teljesítményét -- miért akarnám ezt külön megvenni, ha az előbbi 15k-ból megvan? Nem mindenki játszik... De pl. HD-s videókat néz, amiben szintén jó a 780G (ellentétben az Inteles ajánlatokkal).
-
Sweet Lou 6
addikt
Már bocs hogy folytatom, de nekem g33-as Giga lapban volt egy E2180, és akármennyi feszt adtam neki 2,6 Ghz után már nem volt stabil ami azért nem 1 kiemelkedő telj.
Érdekes hogy utána áttettem ugyanezt egy p45-ösbe (szintén Giga) és ott rögtön ment 3,2 Ghz-et (de nem többet még 1,5V-nál se!). Csak az a gond hogy a p45ös egy 10k-val drágább...
-
Oliverda
félisten
Valóban gyorsabb de pl. egy E2140 vs. X2 4000+ viszonylatban amelyek kb. azonos árfekvésben vannak ott az X2 gyorsabb és kevesebbet is fogyaszt. Igaz hogy magasabb órajelen üzemel.
"Az AMD igp-s fölénye meg szép meg jó, csak meg kéne nézni milyen új vga árak vannak."
Akik az IGP-s megoldásokat választják azoknak könnyen elképzelhető hogy még az a plusz 5-6K kiadás (diszkrét VGA-ra) sem hiányzik. Amellett hogy az IGP-s verzió kevesebbet fogyaszt és nyilván nem egy olyan ember van akinek bőven elég az általa nyújtott teljesítmény. Ebben az esetben pedig teljesen felesleges egy külön VGA. Púp a háton.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"5-10%-nál jobban max. multimédia feladatokban tudnak elhúzni az E2xxx-ek"
Ez a jelentéktelen kategória. Másrészt a Core2-k tuningpotenciálját szeretik eltúlozni, 3GHz felett ált. meg kell őket kínálni fesszel gazdagon hogy fűtsenek mint a kazán, max. arra jók így hogy lefuttass pár SuperPI-t...
"Az AMD igp-s fölénye meg szép meg jó, csak meg kéne nézni milyen új vga árak vannak...
"
Csakhogy ez nem így működik. Való igaz, hogy kb. 15k egy 780G és egy lowend lap + VGA is, csakhogy a 780G-s alaplapok többsége igen gazdagon fel van szerelve, míg a diszkrét VGA-s megoldás a legótvarabb alaplapra építkezik. Normális ember az alaplapon spórol utoljára.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest