Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Nem ertem mire akarsz kilyukadni. Ugyanazt irod amit en. En azt mondtam a Penryn magos CPU-k (dual es quad) ott lesznek mainstream-ben meg 2009 vegeig es leirtam miert a roadmap szerint. Most azt mondod ez nem igaz es leirod ugyanazt amit en?
Bloomfield mellett ott a Q9xxx CPU harom negyedevben - 08Q4, 09Q1, 09Q2 es a Bloomfield bevezetese elott csak ezek a Q9xxx verziok lathatoak ott.
09Q2 vegen de inkabb mar a 09Q3-ban van az a box ahol a Lynnfield bevezeteset latod. A Roadmap nincs ugy reszletezve mint az elotte valo 2 ev, de ha az ott latott mintat veszed vilagos hogy (meg ha csak 2 negyedevvel szamolsz is) ott lesz a Lynnfield mellet mainstream-nek az E8xxx es Q8xxx sorozat meg minimum 2009 vegeig. Sot meg a Q6600 is ott van 09Q2-ig pedig az mar nem mai gyerek.
"Azért, mert jellemzően mindenki váltani akar az új szereplőkre, és az akár nemrég megvásárolt konfig fillérekért lesz eladható (proci is, lap is, és eddig túl olcsónak nem nevezhető tuning DDR2 ram is)."
Az aki egy par hetes/honapos gepet valtani akar mert kijott valami uj az meg is erdemli. Egyebkent nem ertem hogy lehet ervkent felhozni az gyors ertekveszitest egy PC komponensekrol szolo diskuraban. Ez egy teny es kesz, mindig is igy volt par kivetellel amelyek csak erositik a szabalyt a papirforma szerint.
Mitol lenne egy 1160 keves desktopra? Az hogy csak 1x16 PCIe vagy hogy nincs QPI nem latom hatranynak. A Lynnfield a mainstream. Egyebkent mire kellene bele a QPI?
"Hmm, szóval az AMD leölte a régit az új bevezetésével, az Intel nem öli le. Mi ez a kettős mérce?"
?
Olvasd vissza a Gyuri27-el folytatott socket valto diskurat.
Ad reprezentativ minta - egyelore nem szolgaltatok semmivel, csak egy-egy kijelentessel ami beleillik a nezopontotokhoz. Ami azert el kell ismerned nem egy sulyos argumentum
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #244 üzenetére
Gondoltam hogy valami ilyesmi lesz a vege, nincs harag
Enjoy: [link]
Az 2. oszlopban levo 15 alapfeszes eredmenybol 4 nem tudja a 3Ghz. A 17 darab 1.5V-ra emelt feszel egy van 3.5Ghz alatt. Sajnos 1.4-es eredmenyek nincsenek hogy az a negy ami nem megy alapon 3-at meg-e csinalja 1.4-el de nem sokat valtoztat a helyzten.
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #242 üzenetére
Anecdotal evidence mindegyikunke. Majd meglatjuk az adatbazisbol amit VR linkel hogy is nez ki a helyzet egy nagyobb mintabol
-
Raymond
titán
válasz
vadmajomka #240 üzenetére
Nalam egy 2140@3Ghz alapfeszen peldaul es azok tenyleg mar a legalja a szeriabol.
-
Raymond
titán
válasz
spirit007 #236 üzenetére
Az S939 nem volt kibaszas. Akkor amikor kijott kellett a dual-channel miatt. Az hogy kesobb hogy alakult a DDR piac mas dolog. Ami inkabb kibaszas volt az az S939 gyakorlatilag azonnali elhagyasa miutan az AM2 kijott. Ezzel max azt ertek el hogy sokan az S939 vagy S754 egymagosokrol inkabb a sokkal gyorsabb Conroe-ra valtottak. Ha meg gyartjak rendesen es elerhetoek ujabb/gyorsabb kivitelu S939 verziok foleg a csokkentett arakon akkor sokkal tobben maradtak volna az AMD-nel.
-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk #235 üzenetére
1. De, teljesen mindegy miert volt, azon nm valtoztat hogy leolte a socket-et.
2. Akkor linkeld mar be azokat a tablazatokat
"mit tippelsz az Intel miért nem ad ki magasabb órajelűeket, ill. miért csak olyan soká jött az E2200 és E2220 is? Ötlet?"
Nem kell tippelnem, piac szegmentacio.
Oliverda:
Erre emlekszem, nem hoztam fel mert tudod hogy azzal is mi volt. Honapokkal a gyartas befejezese utan feltuntek ezek. Szvsz egy megredelesre gyartott batch ami aztan vagy nem kellett vagy nem kellett annyi es kikerult a nyilt piacra. Nem elso es nem is utolso ilyen eset. -
Raymond
titán
1. En is errol beszelek. Az S939 ket evet sem elt meg mielott az AMD leolte az AM2 bevezetesevel. Hol lattal mar mondjuk egy eve is uj S939 procikat? Sehol, pedig az meg ott volt a 3 evben. Bentragadt raktarkeszleteket arult mindenki.
2. Oszinten olyan 2180-rol meg nem olvastam amelyik nem ment volna 3Ghz-n (sot fesz emeles nelkul). Nem kell neki semmi komoly tuning, 333Mhz FSB-t marmelyik lap megcsinal.
3. Bocs, ezt mire irtad?
-
Raymond
titán
"Nem tudom, te milyen roadmapet nézel, >ez< alapján a felső kategóriáben már a 4. negyedévben átveszi a stafétabotot a Nehalem generáció, közép kategóriában is 2009Q2-ben, és csak a legalsó kategóriás E2xxx család húzza tovább."
Akkor nezd meg meg egyszer az a roadmapet. A Nehalem magos CPU-k mellett ott a Q9xxx sorozat is meg 2009-ben is. Kozepkategoriaban ugyanugy ott lesz az E8xxx es E7xxx sorozat a Lynnfield mellett mint a Q9xxx Bloomfield mellett a bemutatas utanni elso 3 negyedevben, egyszeruen azon a reszen (2009Q2+) nincsenek reszletek a kepen.
"Ez persze nyilván nem azt jelenti, hogy attól a ponttól kezdve nem is lehet kapni C2D-ket és C2Q-kat, de az értékük esésnek indul, és utána már nem lesznek hoszzú életűek. (Hiszen éppen ez a célja az Intelnek, hogy ezzel is rontsa az AMD esélyeit, a szokottnál is intenzívebb verseny keretében.)"
Ha az ertekuk esese alatt azt erted hogy olcsobbak lesznek akkor nem latom miert problema ez a vasarlo szempontjabol. Hosszu elet pedig addig van amig megy a gepben.
"Ha még a s.1567-ről írnád, hogy nincs helye a desktopon, megérteném. Viszont a s.1160 csak 1x16 v. 2x8 SLI PCI-Express konfigurációt tesz lehetővé, és QPI sincs, így el fog férni az Bloomfield, de még a 6-magos Westmere is, 3D renderingre, stb."
Nem ertem, en nem irtam semmit az S1160-rol...
-
Raymond
titán
Miert ez most valami meglepetes? Az 1366 szerintem a desktop piacon egyebkent is felejtos. Az az olyan mutogatos senki altal nem vasarol desktopnak alcazott server/workstation rendszerekben lesz mint a Skulltrail. Az se erdekli a kutyat sem.
Az eddigi roadmap-ek alapjan meg az S775 nagyon sokaig itt lesz. A legnagyobb % a szallitott desktop prociknal 2009-re a 45nm ketmagosok. A mainstream negymagosok kozott pedig meg 2009 juniusig ott a Q6600 is a 8xxx es a 9300/9400 melett.
Ezek alapjan nekem ugy nez ki meg egy jo darabig marad az S775 es a 45nm Merom alapu ket/negymagosok.
-
Raymond
titán
En magamnal vagyok de eszerint a hsz szerint neked kene lenyugodnod
"Nekem mondjuk 3 év múlva lesz lehetőségem fejleszteni"
Latod ez a kijelentes aminek nem sok a valosagalapja. Ugyanezt gondoltak anno az S939 tulajok meg nem egy 875 alapu S775 lap tulajdonosa. Aztan az egyiknel beutott az AM2 a masiknal meg a VRM szorakozas.
"Tuningolva talán elhúz a 2180, de a tuningra nincs garancia, ill én nem 220v-n járatom a cuccot másokkal ellentétben."
Nem kell tulfeszelni semmit, 3+ Ghz siman megy alap feszen. De ezt nagyon jol tudod te is
"Tehát akkor miért vettem volna intelt? Miért rosszabb az amd? Nem szuperpizek (szupermariózok) és hasonló szintetikus okosságot se futtatok."
Nem ertem hol irtam hogy roszabb. Ket mondattal elore meg is jegyezted hogy "igen oda lehet rakni a = jelet".
"Miért kell nekem intel proci szétfeszelve 3.2-n meg 3.4-n mikor nem tudok alá rakni vga-t?"
Ahogy irtam nem kell szetfeszelni. A VGA-s reszt nem ertem. A tobbi erzengos omlengesre nem tudom mit irjak, nem erdekel kulonosebben.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #217 üzenetére
Igy elolvasva magam utan meg egyszer azt hiszem felreertetted
Azt akartam mondani hogy abban a kategoriaban az AMD a nyero, nincs olyan az Inteltol ami jobb vetel lenne. Igaz a hozzaszolas tobbi reszebol ez azert vilagosabb lehetett, de ha nem akkor remelem most mar az
-
Raymond
titán
Olvastam eddig is, de mindek szalljak bele egy hitvitaba? Volt mar itt ilyen nemegyszer.
Az idotallosag argumentuma meg mekkora marhasag mar ebben az esetben? 10 meg 15K osszegekkel dobalodzik itt mindenki es akkor idejosz egy Nehlemel upgradekent amikor ott van meg egy rakas masik az olcso proci tobbszoroset nyujto megoldas? Na ne mar. Ja hogy azokhoz nem ilett volna a "ki kell dobni az alaplapot" szoveg? Egyebkent a te hozzszolasodra is valaszoltam egy kerdessel, miert kene a linkelt alaplapot kidobni ha egy olcso 2180-asrol akar valtani valami gyorsabbra? Nem kell.
A velemenyem az hogy mindket tabor itt a topicban mar eleg sokszor leirta ugyanazt, de mindket oldal csusztat ossze vissza hogy valami virtualis peniszbajnoksagban az kedvenc cegenek legyen a nagyobb.
A legjobb ar/teljesitmeny aranyu olcso rendszer per pillanat vilagosan az AMD reszerol allithato ossze es ez elsosorban a platformnak koszonheto. Az Intel reszerol nincs mit szembeallitani egy 690/780/790 chipsetel. Aki ezt vitatja az vagy nem lat rendesen vagy nem akar latni.
Aztan elterelodott olyan iranyba a dolog hogy melyik CPU a gyorsabb meg a jobb. Itt meg az AMD-sek probalkoznak mindenfele keppen bebizonyitani hogy mennyivel gyorsabb es jobb valasztas az X2 de hogy minek? A felhozott X vs. Y egyforma aur termekeknel a teljesitmeny is egyforma. Biztos veletlen van igy nem azert mert az arkepzes az alapjan lett a cegeknel belove hogy azert a termek eladhato legyen. Szinten tipikus volt hogy "nincs overclock"-al indult a dolog aztan amikor oda kerult az egesz hogy az X2 megse gyorsabb annyival (vagy egyaltalan nem) mint a 2xxx szeria akor elojott a "de magasabb orajeleken gyorsabb" meg a "ezek mennek 3.5Ghz-n" tema. Azon aprosag elhallgatasaval hogy egy 2xxxx meg egyszerubben tuningolhato mint az X2 (200->266->333FSB) meg a leggagyibb alaplapokkal is) es akkor az X2 megint le van korozve teljesitmenyben.
Egy €40-60 kozti alaplap es egy €50-80 kozti CPU kombinacioval ugy hogy az alaplapi grafika hasznalhato legyen a leheto legjobban filmnezesre es jatekokra nincs az AMD-nek alternativaja. De amint bejon a kepbe egy kulon grafikus kartya a dontes puszta markahuseg kerdese akkor ha se tuning se komolyabb bovites nem tervezett a jovoben. Mindket gyartotol megkapod gyakorlatilag ugyanazt a teljesitmeny ugyanazon az aron.
-
Raymond
titán
Ebben konnyen emeszthetoen benne van az osszes vitatott CPU: [link]
-
Raymond
titán
Az utobbi ket napban ket proci futott be hasonlo megjelolessel:
1) X2 6500+ a K8-as alapu 3.3Ghz 95W
2) X2 GE-6500 a herelt (-2 mag) K10 alapu 2.1Ghz 45WEbbol lehet a keveredes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest