Hirdetés
- SoundBlaster X-Fi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Home server / házi szerver építése
- Annyira nem rajong az Intel és az NVIDIA közös PC-s projektjéért az Acer
- Mini PC
- Részesedést szerezhet az AMD-ben az OpenAI
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Igen? Figyelek. A 939 pci kb egy időben debütált a 915/25 szériával. Az intelhez talán még lehetett kapni még valami 600-s okosságot (persze ha kezelte a lap) tavaj. Amd-hez meg még tavaj év végén és idén év elején is volt újonnan proci. De majd mingyá
megmondod a tutit.
-
dezz
nagyúr
Nem tudom, mitől olyan világos, hogy az E8x00 és Q8x00 legalább 2009 végéig aktív szereplő marad. (És nem csak a raktárkészletek kiszórása fog folyni.)
Ezt írtad: "Ami inkabb kibaszas volt az az S939 gyakorlatilag azonnali elhagyasa miutan az AM2 kijott."
Nos a Nehalemek kijövése után sem látható semmi új proci S775-re. Akkor miért is lenne ez kevésbé kib@szás az Intel részéről?
(Még kontrasztosabb lesz ez annak fényében, hogy az AMD -- tanulva korábbi hibájából -- amennyire lehet, kompatibilissé teszi a foglalatait.)
Elég sokan vannak, akik párhavonta frissítik a konfigjukat. De nem mindig kell mindent lecserélni, és főleg nem úgy, hogy ilyen nagy legyen a régi eladási és az új vételi ára közötti különbség.
"Mitol lenne egy 1160 keves desktopra?"
Természetesen és nyilvánvalóan úgy értettem, önmagában, a piac (Inteles oldalának) teljes kiszolgálójaként.
"Az hogy csak 1x16 PCIe vagy hogy nincs QPI nem latom hatranynak. A Lynnfield a mainstream. Egyebkent mire kellene bele a QPI?"
Mainstreamba jó lesz, de lesznek, akiknek 2x16 kell, és olyanok is vannak, akiknek a lehető legjobb kell, különben mardossa őket a hiányérzet.
A QPI hiánya főleg, hiszen milyen snassz már az a DMI.
Az, hogy egy ilyen súlyozott mintában is így megjelennek a kevésbé tuningolhatóak, azt mutatja, hogy van belőlük bőven.
-
Gyuri27
félisten
Nem válaszoltál Olivercának. Nem baj. Tehát aki akart az egy évvel ezelöttig kapott x2-s procit 939-be. Ha nézzük az intel 915/925 945 lapjait (első revek) abba mi volt a legnagyobb akár 2 magos proci és meddig lehett őket kapni? Pedig a 945 majd egy idős a 939-l. Szvsz időttállóságból akkor is jobban vizsgázott az amd és most is jobban fog. Tehát ezt már vehetjük ténynek.
-
dezz
nagyúr
"Akkor nezd meg meg egyszer az a roadmapet. A Nehalem magos CPU-k mellett ott a Q9xxx sorozat is meg 2009-ben is. Kozepkategoriaban ugyanugy ott lesz az E8xxx es E7xxx sorozat a Lynnfield mellett mint a Q9xxx Bloomfield mellett a bemutatas utanni elso 3 negyedevben, egyszeruen azon a reszen (2009Q2+) nincsenek reszletek a kepen."
Eleve csak 2 negyedévben látom jelölve, és ha megnézed az előző generációváltást, a Core2 bevezetése után a Preslerek és Cedar Millek 1-2 negyedévig voltak szerepben, az adott osztályban, aztán sűllyesztő.
"Ha az ertekuk esese alatt azt erted hogy olcsobbak lesznek akkor nem latom miert problema ez a vasarlo szempontjabol. Hosszu elet pedig addig van amig megy a gepben."
Azért, mert jellemzően mindenki váltani akar az új szereplőkre, és az akár nemrég megvásárolt konfig fillérekért lesz eladható (proci is, lap is, és eddig túl olcsónak nem nevezhető tuning DDR2 ram is).
"Nem ertem, en nem irtam semmit az S1160-rol..."
Na ja, te a s.1366-ról írtad, hogy az szerinted már "túl sok" desktopra. Erre írtam, hogy az 1160 egyértelműen kevés (akár a mai csúcskonfigokhoz képest is), tehát nagyon is lesz a s.1366-ra igény.
(És hogy inkább a s.1567 lehet túl sok -- bár ha 1366-on nem lesz 8-magos, akkor legalábbis renderelő v. videofeldolgozó munkaállomások formájában még ez is megtalálható lesz.)
(#233): "Az S939 ket evet sem elt meg mielott az AMD leolte az AM2 bevezetesevel."
Hmm, szóval az AMD leölte a régit az új bevezetésével, az Intel nem öli le. Mi ez a kettős mérce?
"2. Oszinten olyan 2180-rol meg nem olvastam amelyik nem ment volna 3Ghz-n (sot fesz emeles nelkul). Nem kell neki semmi komoly tuning, 333Mhz FSB-t marmelyik lap megcsinal."
Ha jól emlékszem, éppen ebben a topikban írta valaki korábban, hogy a lapjában nem ment annyit (akár milyen fesszel), és egy drágábban már igen.
-
vadmajomka
tag
VaniliásRönk mondta:" Én meg láttam jónéhány tuning-táblázatot, akad bőven amelyik nem megy 3GHz-et, agyonfeszelve sem, főleg occsó lapban, és amelyik megy 3GHz-et, azok között is elég sok van, amit ehhez rendesen meg kell küldeni fesszel"
Sajnos ezt én csak megerősíteni tudom... Az én intel 2180 procim pl. egy gigabyte ds3 p35-ben alapfeszen "csak" 2,8 GHz- et megy, a 3 GHz-hez 1,45 (biosban beállított) fesz kell neki
-
Oliverda
félisten
Szeintem teljesen lényegtelen hogy miért és kinek szánták eredetileg őket. Főleg hogy amint látom nem egy batch-ról volt szó illetve nincs semmiféle bizonyíték arra hogy ez beragadt raktárkészlet lett volna. Jó áron hozzá lehetett jutni és bárki megvehette aki esetleg éppen arra vágyott. Ja, és 939-es Opteron-ok is kijöttek hasonló gyártási dátumokkal elég jó tuning potenciál mellett.
-
spirit007
senior tag
"1. En is errol beszelek. Az S939 ket evet sem elt meg mielott az AMD leolte az AM2 bevezetesevel. Hol lattal mar mondjuk egy eve is uj S939 procikat? Sehol, pedig az meg ott volt a 3 evben. Bentragadt raktarkeszleteket arult mindenki."
Jaja , ráadásul olyan áron nyomták az X2(939) procikat , hogy abból kishíján kijött az AM2lap+AM2 X2procc kombó .
A 939 szvsz egy nagyon csúnya kitérő volt a AMD részéről .. mármint kib. szempontból . Vetekedik anno Intelék 423 -as történetével ... -
VaniliásRönk
nagyúr
1. Nem mindegy hogy miért volt? Egyébként én máshogy tudom, de kérdezd meg HerrZ-t.
2. Ne gyere már ezzel az ökörséggel te is. fLeSs oktatott ki? Én meg láttam jónéhány tuning-táblázatot, akad bőven amelyik nem megy 3GHz-et, agyonfeszelve sem, főleg occsó lapban, és amelyik megy 3GHz-et, azok között is elég sok van, amit ehhez rendesen meg kell küldeni fesszel, mit tippelsz az Intel miért nem ad ki magasabb órajelűeket, ill. miért csak olyan soká jött az E2200 és E2220 is? Ötlet?
-
Gyuri27
félisten
1: erről beszélek. 3 év múlva csak procit kell cserélni amd-nél. Egy jó 939-l még ma is sokan elvannak hiszen azonos jelöléssel kiadott x2-k nem nagyon maradnak el am2-s társaiktól.
2: vagy megy hármat vagy nem. Pesze ez lap függő is. Sajna nem a 10-15k-s lapok sajátja. Tehát min p35.
3: vga. sokan hajtják ezeket a procikat mint állat mert az jó (3.4-3.6). Viszont nem mindenkinek van alatta 8800/9600gt 3850/70 (amihez a 3 giga elég). Ha viszont ennél rosszabb a vga akkor minek? A 4850 alá meg agyon hajtva is kevés szvsz.
-
dezz
nagyúr
Nem tudom, te milyen roadmapet nézel, >ez< alapján a felső kategóriáben már a 4. negyedévben átveszi a stafétabotot a Nehalem generáció, közép kategóriában is 2009Q2-ben, és csak a legalsó kategóriás E2xxx család húzza tovább.
Ez persze nyilván nem azt jelenti, hogy attól a ponttól kezdve nem is lehet kapni C2D-ket és C2Q-kat, de az értékük esésnek indul, és utána már nem lesznek hoszzú életűek. (Hiszen éppen ez a célja az Intelnek, hogy ezzel is rontsa az AMD esélyeit, a szokottnál is intenzívebb verseny keretében.)
Ha még a s.1567-ről írnád, hogy nincs helye a desktopon, megérteném. Viszont a s.1160 csak 1x16 v. 2x8 SLI PCI-Express konfigurációt tesz lehetővé, és QPI sincs, így el fog férni az Bloomfield, de még a 6-magos Westmere is, 3D renderingre, stb.
P.H.: A Nehalem generáció bejövetele után az egymagosok és az kis cache-es E2xxx-es kétmagosok a legalacsonyabb kategóriát fogják jelenteni. Az efölötti területet meg le is fedi a Nehalem család...
(Egyedül az integrált GPU nélküli erősebb 2-magosok kérdésesek, legalábbis én olyat nem látok a Nehalemek között, de talán olyan egyszűen nem is lesz.)
-
dezz
nagyúr
Most akkor azt akarod mondani, hogy Intel fronton ezentúl jó ideig 3 foglalat lesz egyidőben?
775: alsó + közép
1160: alsó + közép
1366: felsőMert szerintem az 1160 szépen leváltja a 775-öt. Ajánlom figyelmedbe az "essential/mainstream"-nek hírdetett kétmagos Havendale-t és Auburndale-t... Vagy közép/felsőközép négymagosnak ott lesz a Lynnfield és Clarksfield. Ahogy ezek bejönnek, a 775-ös cuccok rögtön igen elavultnak fognak számítani.
-
Gyuri27
félisten
Te nem vagy magadnál vagy nem értesz! Most van a kölöknek egy g31-s lapja 2180-l. Nekem Van egy 780g-m 5000+ be. Lehet, hogy neked culágerek hordják a pénzt, de én nem szarom! Nekem mondjuk 3 év múlva lesz lehetőségem fejleszteni. Akkor Kiveszem a be-t és belerakok mást. Ami új, friss, gyors, ami be. Intel fronton mit fogok csinálni? Max belerakok egy értő user által 3 éve nyuzott tuningolt q-t. Amire nincs gari és egyébként is a q-t nem a g31-be találták ki. De jó belerakok egy q9300-t. Kitudja akkor mit virit a deneb ellen. Aminek akkorra már vélhetően jó ára lesz. Én erről beszéltem. A többiek arról hadováltak amiről akartak.
Ill azt tudom x pénzé lehet kapni intel procit és amd-t is. A mindennapi alkalmazásokban pedig a két prociközé ki lehet rakni az = jelet. Ott volt a teszt és link. 2180 vs 5200+ alapon. Tuningolva talán elhúz a 2180, de a tuningra nincs garancia, ill én nem 220v-n járatom a cuccot másokkal ellentétben. Tehát akkor miért vettem volna intelt? Miért rosszabb az amd? Nem szuperpizek (szupermariózok) és hasonló szintetikus okosságot se futtatok. Miért kell nekem intel proci szétfeszelve 3.2-n meg 3.4-n mikor nem tudok alá rakni vga-t? Sokan vannak így. A vga közepes a monitor szintén de nem baj mert a proci 1.5-l ment 3.6-t. Persze nem számít mert egyév múlva eladja anyu vesz másikat. Akinek meg használtan eladta kicsit szopik mert a proci feldobta a talpát. Éljen a magyar mentalitás, éljen a szittya virtus.
Végezetül ez egy amd-s hír miért ne érezhetnénk magunkat jól? Mért kell minden inteles bumburnyáknak ide írogatni? Mikor én nem irogatok hozzájuk. -
Gyuri27
félisten
Az időt állóságról volt szó. De vissza olvasol vagy elmeséljem az egészet.
Arróol van szó ha ma veszel egy vasat a jövöben mit kell belőle eladni. Amd-nél csak a procit. Intelnél mindent. Ill most vesz az ember drágáért ddr3-t és akkor azt talán nem kell.
Amúgy meg nyugodtan beszélj/írj hozzám. Tudom, hogy a vita végére csöppentél ide még így is szebb és okosabb vagy, de ezt nekem és ne dezz-nek ha lehet és magyarul is lehet. Nem szégyen itthon magyarnak lenni. A kivagyiságot meg hagyd meg másnak nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Windows 10
- Battlefield 6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 16 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest